Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ropuszkaaaaaa

co to jest ODPRAWA ONLINE? pierwszy raz lece samolotem

Polecane posty

Zarezerwowałam bilet na 2 osoby. Ja jestem osoba z grupa inwalidzka i mam bagaz podreczny moj chlopak nie ma grupy ma bagaz rejestrowany. W zwiazku z tym osoby z bagazem podrecznym moga skorzystac z odprawy online. Pierwszenstwo tez maja osoby niepelnosprawne. Czy nie wiecie moze o co chodzi z ta odprawa i jak to zaznaczyc ze mam takze grupe?

odprawa online to chyba to ze szybciej wchodzisz na poklad samolotu ale nie wiem dokladnie, niech lepiej ktos napisze co juz latał

Odprawiasz się online sama przez internet,wpisujesz tam różne duperele z biletu,drukujesz potem kartę pokładową i jest:-D

ale to chyba jest dla tych co maja tylko bagaz podreczny, a jak sie ma bagaz w formie duzej torby do 20 kg to juz ponoc nie mozna takiej odprawy online miec, tak slyszalam ale nie wiem czy to prawda

Wprowadzili zmiany od 21 maja,kto zbukował bilety po tym terminie musi odprawić się sam,albo zrobią to na lotnisku za 40 GBP np.I można mieć też ''duży'' bagaż.

a jak to jest w praktyce? dajmy na to drukne sobie taka odprawe to mam jakies pierwszenstwo? a gdzie zaznaczyc ze mam grupe inwalidzka?

Tam wszystko jest wypisane ty tylko wypełniasz co trzeba z biletu z dowodu czy paszportu,potem drukujesz w domku,zapylasz z tym do odpraw i pędzisz pierwsza do samolotu:-DWkładasz w buziaka gumę do żucia ---bo tak radzę :-P i leeeeeeeeeeeeeecisz:-D

Gość niech mnie ktoś zastrzeli
odprawa online (mówie tu w przypadku normalnego pasazera, bo grupy inwalidzkiej nie mam) polega na tym, ze drukujesz bilet i nie idziesz juz na odprawe tylko normalnie przechodzisz z bagazem podrecznym przez bramki (te co ci sprawdzaja bagaz czy nie masz plynow i ostrych materialow). odprawe on-line mozna wykonac 24h przed odlotem... a co pierszenstwa wejscia na poklad.. na pewno jest tak, ze mozna je sobie wykupic za dodatkowa oplata (nie musisz miec grupy inwalidzkiej). natomiast PODEJRZEWAM (ale nie wiem na 100%), ze jesli masz grupe inwalidzka to dostajesz pierwszenstwo z automatu za darmo.. no ale moze to trzeba gdzies zaznaczyc

czyli odprawe online jak bede miec to z bagazem podrecznym wchodze na luzie i nie czekam, a jesli mam jeszcze jedna torbe wielka to moge tez tak wejsc czy niestety czekam w kolejce? chodzi mi glownie o ta wielka torbe, bo lece pierwszy raz i nie chce narobic ze wstydu, aaa i na co ta guma do zucia?

Gość akrylik
robisz tak: dzwonisz do linii, ktorymi lecisz (oddzial w Polsce) i pytasz, czy mozesz u nich w biurze wydrukowac bilet online... jesli masz bagaz nie-podreczny, to przy odprawie mowisz Pani nazwisko, pokazujesz paszport i pani drukuje ci bilet w dniu odprawy. jesli kupilas bilet przez internet i na maila przyszla Ci rezerwacja to mozesz otrzymac bilet w dniu lotu, bo jestes juz w systemie od momentu rezerwacji...

Gość akrylik
jesli chodzi o inwalidow to jak masz dokument to pokazujesz pani i zawsze na ostatnia chwile trzymane sa miejsca dla inwalidow lub matek z malymi dziecmi i inni nie moga ich zajac do ostaniego pasarzera, a jak rezerwowalas bilet i zaznaczylas, ze jestes inwalida to to miejsce jest dla Ciebie juz zajete

Czytaj uważnie rayanel wprowadził zmiany,nie wiem jakimi ty lecisz liniami.I możesz iść z wielką torbą---wiem bo dzwoniłam w tej sprawie ,żeby się upewnić!!!!!!!!!Nie 24 godz przed odlotem tylko 2 dni!!!!!!!! A guma to żeby uszu tak nie zatykało mocno:-D

ja rezerwacji dokonywalam w biurze podrozy poniewaz nie mam karty kredytowej i nie udalo mi sie dokonac przelewu;/ lece linia easy jet i facet z biura podozy nie wiedzial jak zaznaczyc ze mam grupe, wchodzac teraz na swoja rezerwacje nie moge nic dodac ze mam grupe;/ czy jesli pokze sama swoja osobista legitymacje ze mam grupe to na lotnisku ma to jakies znaczenie ?

wogole to pewnie umre ze strachu :) pozatym mam problemy z blednikiem i pewnie bede wymiotowac;/ wezme ta gume:) moze chociaz uratuje uszy :)

Gość akrylik
tak . jak pokazesz legitymacje to jest duza szansa, ze to uwzglednia, bo takie sa przepisy, a jak bedziesz przed czasem i sie odprawisz to szanse sa wieksze niz w ostatniej chwili. masz bilet elektroniczny? tzn. przez internet kupiony? jesli nie to musisz w biurze easy jet odebrac bilety wczesniej, jesli nie ma biura na lotnisku to znajdz to biuro i odbierz kiedykolwiek, a jesli jest na lotnisku to mozesz w dniu odlotu

no to dobrze, wezme w takim razie legitymacje i nie bede kombinowac w swojej rezerwacji, bo jeszcze cos namieszam, tyle ze ja lece z chlopakiem , On nie ma grupy ale bilet mamy jeden wiec albo nas wpuszcza w pierwszej kolejnosci razem albo bede musiala czekac, jak myslicie czy wpuscili by Go razem ze mna, On nie jest moim opiekunem

mam druknieta rezerwacje lotu, od rozgarnietego pana z biura podrozy, czyli to nie jest bilet, czyli ja im pokaze ta rezerwacje a oni ma dadza bilet, sory ze tak pytam ale jestem w tej kwesti zielona

Gość akrylik
to nie wazne, ze nie jest Twoim opiekunem. jak lecicie razem to zrobia wszystko byscie siedzieli razem lub jak najblizej siebie...

Gość fazaaa
jestes zielona i stuknieta.Po prostu prostaczka

Gość akrylik
mozesz nawet pokazac dowod osobisty...to wystarczy. twoja rezerwacja jest w systemie. ale zawsze warto miec ze soba rezerwacje, moze pani na odprawie zechce wam wydrukowac bilety powrotne tez, bo bedzie wiecej wolnych miejsc. generalnie to proste. podchodzisz do odprawy tych lini, ktorymi lecisz i mowisz, ze jestes inwalida, pokazujesz legitymacje i paszport...reszta jest w systemie i tyle...

czyli na luzie moge isc z sama ta rezerwacja lotu, pokaze legitymacje inwalidow, to w sumie odprawy online nie musze juz robic, bo pierwszenstwo wyniknie z mojej legitymacji, w sumie fajnie, moze jakies miejsce przy oknie dobre wychacze, bo inaczej pewnie by mnie gdzies kolo kibla posadzili,a jakie sa uczucia przy starcie i ladowaniu?

ropuszkaaaa, ja ostatni raz lecialam w styczniu, rezerwuje przez internet, zwykle nie drukuje nawet biletu, podchodze do odprawy bagazowej, zdaje bagaz, pokazuje paszport, sprawdzane jest czy jestem na liscie pasazerow. Potem ide do odprawy bagazu podrecznego-tam go przeswietlaja, ty zdejmujesz kurtke, pasek ze spodni, buty jesli nad kostke tez(nawet jak mialam palec zlamany to mi kazali zdjac buty :D, to wszystko jedzie tasma i potem odbierasz, idziesz juz do oznaczonej nrem bramki, gdzie czekasz az zaczna wywolywac pasazerow. Zwykle pierwszenstwo maja osoby z dziecmi i z wykupionym pierwszenstwem.

Gość akrylik
wiesz co fazaaa czy jak ci tam... nie wstyd ci? normalne, ze ktos nie wie jak to jest na lotnisku. ja tez nie wiedzialam na poczatku, ale ze czesto podrozuje teraz czasto to zamiast wyzywac ludzi wole podzielic sie zwoja wiedza. polecam! przyjemniejsze od wyzywania...

a jest mozliwosc zgubienia sie, np pojde tam gdzie nie trzeba i polece gdzies do honolulu, lece z berlina,a niemiecki kiepsko znam

to nie tak ropuszkaaaa, odprawa online to nie to samo co pierwszenstwo wejscia na poklad. Pierwszenstwo w czymkolwiek mozesz miec juz po odprawie, czekajac na wejscie na poklad. Nie ma pierwszenstwa w odprawie, jest normalna kolejka. Z tego co widzialam to jest spora roznica cen miedzy odprawa online a odprawa na lotnisku. Lepiej sprawdz

Gość zawiedzionaaaaa
prawda jest,jestes mocno stuknieta:P