Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niekochamjego

bicie serduszka??

Polecane posty

Gość niekochamjego

Hmm,, dziewczyny, czy jak bylyscie/ jestescie w ciazy mialyscie tak, ze gdy Wasz mezczyzna kladl glowe na brzuszku (7-8 tydz.) to slyszal lekkie bicie serduszka dziecka czy nie? Bo u mnie podejrzenie ciazy jest juz bardzo dlugo, wszystko wskazuje ze ciaza to juz prawie 2 mies . dwa tessty wykazaly iw ogole , w tym tyg mam isc do lekarza. Mialyscie tak? Czy to niemozliwe??

Gość chmurka6677
bicie serduszka jest w stanie usłyszeć dopiero k 24-25 tyg ciąży

Gość audi Q7
Kto ci takich bzdur naopowiadal! nie moge

Gość audi Q7
:D :D :D

Gość morele
a \"tato, kocham Cię\" przypadkiem, też nie usłyszał? ;P

Gość powtórka z bilogii
To co słychać po przyłożeniu ucha do brzucha to pulsowanie twojej własnej aorty brzusznej. Możesz to zaobserwować gołym okiem, jak się rozluźnisz i leżąc na plecach przyjrzysz się odsłoniętemu brzuchowi. U męża też będzie widać to pulsowanie. A przykładając ucho do brzucha nie można wyczuć bicia serca płodu nawet na dzień przed porodem, kto ci naopowiadał takich bzdur ???

Gość niekochamjego
Zapytalam po pros tu, bo on taki przerazony podniosl glowe i mowi mi , ze to raczej nie moje bicie slychac;d chyba jestem brzuchomówcą w takim razie :D

Gość chmurka6677
jak byście pooglądali trochę pogramów naukowych wiedzieli byście że mozna usłyszeć bicie serduszka no ale jesteście mądrzejsi niż wszyscy naukowcy i lekarze więc co tu dużo mówić

Gość chmurka6677
napisałam że od 24-25 tyg

Gość powtórka z bilogii
Owszem, można usłyszeć za pomocą detektora tętna płodu ok. 17 tc, u szczupłych kobiet nieco wcześniej, a od ok. 25 tc za pomocą stetoskopu. Uchem nie usłyszysz, choćby nie wiem co. Zapytaj lekarza :) Co najwyżej można wyczuć tętno matki, od tętna płodu można odróżnić porównując szybkość pulsowania z tętnem na przegubie.

Gość Nie wiem ja nie wiem
W takim razie skoro można już w 24 tygodniu usłyszeć przez brzuch, to ja już nie wiem, po co ktg, stetoskopy, detektory tętna. No przecież położna lub lekarz mogli by przyłożyć ucho i słuchać. No durni oni, po co wydają tyle pieniędzy na sprzęt.

Gość do chmurki
Chmurko czyżbyś oglądała często Zone Romantica, lub nasze rodzime TVP i Modę na sukces, bo nie bardzo wiem o jakich naukowcach piszesz. Bo w powyższych stacjach i serialach takie rzeczy na pewno się zdarzają.

Gość nie wiem ja nie wiem
Napiszmy czym prędzej do NFZ, po co wydawać pieniądze na zbędne rzeczy, niech te pieniądze przydadzą się gdzie indziej.

Gość AAA no własnie
O to dobijaja się z cyklu programu rodzić po ludzku- zeby nie przykluwać rodzącej do ktg!!! Kobieta leży plackiem i męczy sie tym bardziej, natomiast tętno mozna z powodzeniem sprawdzic zwykłą trabką