Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niewielka

ITC Grupa opinie

Polecane posty

Gość Klamczuszki :-)
Jak w nicku , klamczuszki kasuja mocniejsze posty , a to swinki :-) , omijajcie z daleka , dno i syf nieprawdopodobny , az nie do opisania , jak mozna byc tak glupim i niekompetentnym . Dysmozgowie umyslowe w czystej postaci - to chyba warunek podjecia tam pracy . NIe aplikujcie , zostawcie w spokoju ta pseudoagencje placaca po 6 zl na godzine :-) , moze wreszcie zbankrutuje i rynek bedzie zdrowszy , tyle :-)

Gość nie polecam ITC !!!
nie polecam.... ITC nie wyplaca w terminie... czekam juz drugi miesiac na wyplate! wymowki firmy....? najczestsza,ze maja rozliczenia raz w miesiacu i Cie omineli.... haha bardzo zabawne! pracujesz dla nich jak wol a maja Cie w... sami wiecie....

Gość TescoGdynia
Pracuje już kilka dni na towarowaniu wraz 5-7 osobami z itc jak myślicie ile osób dostanie kasę za prace??

Gość Lukdar
Zadna ;-)

Gość gość
UWAGA!!! Radzę wszystkim dokładnie przeczytać umowę przed podpisaniem, bo w przeciwnym razie możecie gorzko tego pożałować. Dziś dostałem umowę i jak się tak wczytałem to można popaść w niesamowite kary finansowe. Kadra z ITC pewnie jest i miła, ale nie dajcie się zwieść, bo w przeciwnym razie zamiast zarabiać pieniędzy to będziecie płacić ogromne odszkodowania dla tej firmy. Nie dość, że płacą mało i zarabiają na tobie to i wykorzystują. Broń Boże nie podpisujcie umowy!!!

Gość Justyna7806
A ja podpisałam i pracuję już 4 lata :) Miesiąc w miesiąc. Ze mną pracowała dziewczyna, która robiła bumelki i wszyscy byliśmy na nią źli. Wtedy chyba dostała 50 zł kary. Moim zdaniem za mało! Nie rozumiem jak to jest nie przyjść do pracy! Ot tak sobie... Pracuje ze mną na stałe 5 osób i każda z nas ma tak pracują samą opinię. My chodzimy i nigdy włos z głowy nam nie spadł. Trzeba podpisać i odesłać umowę i raport i to wszystłko. Jak ktoś nie chce pracować to niech się nie zgłasza jak ma nie przychodzegić bo nam z tego powodu też jest ciężej. Kiedy umówiłam się na grafik i nie mogłam przyjść któregoś dnia i zglosiłam to Pani Ewie to nie było żadnego problemu i żadnej kary.

Gość gość
a dla mnie to banda złodziei, obiecują że już pod koniec miesiąca pieniądze będą a po miesiącu że to w następnym i tak już czwarty miesiąc. nie polecam

Gość Kama 33
Ludzie, nigdy nie dajcie się skusić tym oszustom!!! Nie dość,że na kasę czeka się się 2 m-ce to jeszcze mataczą na całego. Podpisałam z nimi umowę, a potem przysłali mi aneks, w którym zmniejszyli stawkę godzinową...Skurw....

Gość Ktoś szczery
Firma ITC Grupa to banda oszustów i złodzieji. NIKOMU NIE POLECAM PODPISYWANIA Z NIMI UMOWY. W marcu pracowałem na inwentaryzacji i mimo iż jest teraz. wrzesień to pieniędzy jeszcze nie dostałem. Wielokrotnie do nich wydzwaniałem to odpowiadali ze w tym miesiącu kasa już na pewno będzie (i tak co miesiąc)

Gość vibracjaaaaA
Pracowałam przez agencje ITC przez kilka dobrych lat, bedac na studiach, glownie w roznych drukarniach w Krakowie, ale nie tylko. To prawda, ze wyplate dostaje sie pozno, ale tak tez wynika z umowy. Nigdy nie zdarzyla mi sie sytuacja, zeby pieniadze nie zostaly wyplacone. Stawki sa niskie, ale to tez nie jest zadne oszustwo - podpisujac umowe, wyrazasz na nie zgode. Nigdy tez nie mialam zadnych problemow z PITami, ani w ogole z niczym. A jesli chodzi o kary za niestawienie sie do pracy, to co sie dziwic, ze takie sa? Wiele osob deklaruje sie, ze bedzie, a potem nagle nie przychodza, to klient sie wkurza, bo jak ma zrealizowac zlecenie? Zreszta z tego co mi wiadomo, to te kary sa umowne, zwykle jesli juz zostana nalozone, co nie zdarza sie wcale tak czesto, to wynosza ok. 50-100zl, a nie kilka tysiecy, tak jak mogloby byc na podstawie umowy. Podsumowujac, nie odradzam tej firmy.

Gość Knurr
Pracowałem dla ITC, obecnie PHR. Zdążyli naruszyć co najmniej 50% artykułów Kodeksu Pracy, i mam tu na mysli cały tekst ustawy. Roszczenia z tego tytułu przedawniają się po 3 latach. Jeśli podpisaliście umowę o tytule "umowa - zlecenie" to najczęściej jest to i tak umowa o pracę, niezależnie od tego, jaką ma nazwę. W związku z tym należą się: - nadgodziny - dodatek za pracę nocną - ekwiwalent urlopowy/urlop - ekwiwalent za odzież roboczą Niewyplacanie wynagrodzenia na czas zagrożone jest grzywną do 30 000 zł, określa to Kodeks Pracy, i można ją nałożyć na pracodawcę lub jego przedstawiciela (czyli na przykład panią z biura, która z wami rozmawiała o pracy). Inne rzeczy, które są, jak widzę, standardową praktyką w ITC/PHR, również podlegają karze grzywny, również do 30 000 zł. Zainteresowanym polecam lekturę KP lub wizytę w oddziale PIP (bezpłatna porada prawna). Jeżeli ktoś potrzebuje bliższych informacji/wyjaśnień, może skontaktować się ze mną mailowo (moonday@o2.pl). Poza krokami prawnymi planuję również doprowadzenie do publikacji w wiarygodnych mediach ogólnopolskich materiału o praktykach ITC/PHR. Osoby, które chcialyby się podzielić swoim doświadczeniem, również anonimowo, także proszę o kontakt mailowy. Bierność i przyzwolenie na chamstwo, arogancję i złodziejstwo spowoduje tylko to, że kolejni ludzie poniosą straty (nie tylko finansowe) a każdy z zainteresowanych z osobna pogodzi się ze swoim losem, jak owca idąca na rzeź.

Gość gość
Wogole SUKA besczelna caly czas p******ila ze bedzie kasa i co tydzien co innego gada przez telefon jest d***** chamska i p******i ze ma w******* i ze o takie smieszne pieniadze nie powinnysmy sie upominac jakby p***a byla w moim miescie to bym jej ten ryj obila!!!!!

Gość gość
oszuści!!! Podsuwają ludziom umowy(naszpikowane karami) na jakiś fikcyjną prace z firmą która nawet nie istnieje, żeby od paru groszy odprowadzić składki!!Dopiero wtedy jak podpiszesz to dostaniesz właściwą umowę. A potem tylko kary naliczać Masakra jakaś, LUDZIE NIE PODPISUJCIE TEGO!

Gość gość
Witam. Lata temu pracowałam jako ich " pracownik" - rózne zlecenia...generalnie bylo ok. Dzis patrzę z punktu widzenia pracodawcy...chciałam zatrudnic pracowników...praca na dworze...wiem, jest zimno dlatego nawet nie dyskutowałam na temat finansów bo pamiętam, ze sama tez chciałam zarobic godne pieniądze. Kochani komunikacja z firma jest zerowa...na wycene usługi czekam ponad tydzien...gdzie potrzebuje ludzi na juz. Wydzwaniam...pisze maile...zero efektu. Nie rozumiem tego...płace, daje prace...i nikt tego nie chce. Źle to wyglada. Skontaktowalam sie wiec z inna agencja. Pozdrawiam

Gość gość
zodzieje oszuści nie wyplacaja pieniędzy jak dzwonie to mowia ze wylasne niech ktoś pomoze co mam ich zabic

Gość gość
mnie tez oszukali omijać szerokim łukiem złodzieje i tyle okradaj ludzi z ciężko zarobionych pieniędzy ale jeszcze trochę zniszcze ich

Gość łoś superktoś
nie wyplacaja pieniędzy od pol roku nie mogę od nich się doprosić moich pieniędzy wysylalam maile i dzwoniłam pieniądze rzekomo "wyszly" do mnie 2 m-ce temu mamy koniec marca nie dostałam wynagrodzenia za sierpień ubiegłego roku i już raczej ich nie zobaczę. teraz już mi nawet nie odpisują.ale nadal otrzymuje smsy ze potrzebują do pracy. wychodzi na to ze 2 nocki pracowałam za frajer. zero szacunku do ludzi OMIJAJCIE ICH SZEROKIM ŁUKIEM!!!

Gość gość
To najgorsza agencja jaka jest na rynku . Na pieniądze się czeka półtorej miesiąca !!!!! Masakra zero organizacji pracy to się w pale nie mieści. !! Nie polecam żenada totalna !!!!

Gość gość
Nie polecam, na wypłate czeka sie bardzo dlugo. Umowa skonczyla sie ostatniego maja wyplaty jak dotąd ani widu anie słychu !! Pani mi mowila ze wypłaty za maj realizowane beda 15 lipca, potem że dojdzie 16 po poludniu. Gów** prawda, żałosna firma. Widze że trzeba się będzie z nimi sądzić...

Gość gość
jedno wielkie g***o! nie odbierają, umowa dopiero po zakończeniu pracy, wypłaty nie mam już od 3 miesięcy! Banda debili

Gość gość
Nie wyjeżdżajcie z nimi za granicę. Ja byłam. Na początku wszystko super miło. Na miejscu kompletna olewka, kiedy zgłaszaliśmy problemy. Po powrocie pół roku bez pensji za ostatni miesiąc. Pomógł dopiero sąd.

Gość gość
Witam szukam ludzi którzy zostali oszukani przez grupę ITC. Również zostałam oszukana i dla tego chciałabym to nagłośnić w telewizji. Proszę o odpowiedź na forum i e-maile. Odpiszę Dziękuję

Gość gość
Byłam dziś umówiona na spotkanie z Panią Izabellą T. W siedzibie firmy poinformowano mnie że spotkanie się nie odbędzie bo klient odwołał projekt. A Szanowna Pani nie raczyła zadzwonić że sprawa nieaktualna. Straciłam 2 h.

Gość gość
Witam ! Mój mąż skończył prace w grudniu i do tej pory nie dostal wyplaty... Zastanawiam się czy nie iść z tym do Sądu Pracy... Pani Izabella T. ciągle ma jakies wymówki i powoduje się ze to wina gluwnej siedziby w Krakowie a Kraków mówi ze to Warszawa... Jestesmy w kropce i nie wiemy co zrobić żeby wreszcie dostali po d***e-BO TO JUZ JEST SZCZY WSZYSTKIEGO

Gość gość
Może ktos ma jakiś pomysł żeby odzyskac wyplate.../????

Gość gość1111
Zaloguj się | Zarejestruj się DT Forum Strona główna Felietony Zdrowie i uroda Seks i związki Styl życia Kultura Kuchnia TV Kafeteria.pl Forum Dyskusja ogólnaITC Grupa opinie Spis tematów Dodaj nowy temat Szukaj Ulubione tematy Odpowiedz na ten temat ITC Grupa opinie Poprzednie 1 2 34 Następne Asiak_ 2011.06.03 Ludzie.... Jak się nie macie do czego przyczepić to się czepiacie głupot. W umowie wszystko jest jasno napisane. Co do oddziału w Warszawie, pracują tam mile, normalne osoby, z którymi NIGDY nie miałam problemów. A pracuje dla nich od 2lat. Przelewy ZAWSZE dostawałam w terminie. Pracy NIGDY mi nie odwołały,a nawet pracowałam więcej niż w grafiku bo tak chciałam. Raz na jakiś czas dostalam premie. Telefony dziewczyny odbierają od razu, a jak już się nie dodzwonilam to przewaznie oddzwaniały jak już mogły rozmawiać, czasami po godzinach pracy. Niestety i mi zdażylo się dwa razy nie stawić w pracy, oczywiscie żadnej kary nie dostalam i nawet nie była planowana. Wszystko zalezy od chęci i podejścia. A w to 1000zł nie uwierzy nikt bo w umowie jasno jest napisane że 200zł za nie przyjscie. Tym bardziej, że podpisując umowe zgadzamy się z regulaminem. Jeżeli jest jakieś ALE.... nie podpisujcie. kelcia 2011.06.24 Pracowałam przez itc i szczerze odradzam ta firme, traktuja człowieka jak śmiecia, stawki zenujaco niskie a z tego ci stracaja jeszcze za jakies pie**oly kase na dodatek ja pracowalam przez to 2 tyg i do dzis dnia nie mam kasy a to bylo ponad rok temu;/ nie polecam! wszystko jest ok dopoki nie upominasz sie o swoje, pojdziesz do jednej czy drugiej dowiedziec sie o cos to zmierzy cie wzrokiem jakbys co najmniej chciala wyludzic te pieniadze a przeciez uczciwie na to zapracowalas;/!! Zawsze ci znajda jakies odchyly zeby tylko kasy nie wyplacic a to ze szef cos zle dopisal to jedz i poprawiaj a to cos, paranoja!! i nigdy wiecej! eluś 2011.07.01 N I E P O L E C A M !!!!!!!!!!!!! C W A N I A K I I K R E T A C Z E na pieniądze aby wyplacili czeka się bardzo dlugo!!!!!! Zastan owcie się zanim tam podejmiecie pracę !!!!!!!!!!!!!! aaafera bedzie 2011.07.01 masakra. Brak kompetencji, brak wypłaty, co to k*urwa za firma z kapitałem 50 000 tys zł??!! oszuści nie dajcie się nabrać. straciłem tylko czas :/ najlepiej wyprowadzić pozew zbiorowy i skończyć z oszustami.. pysiaczek 1234 2011.07.04 ciekawe...chciałem podjąć pracę w okolicach Warszawy. Jak jest z osobami, które pracuje w oddziale warszawskim? Można im zaufac? Czy wszedzie jest do d**y? Będę wdzięczny za informacje!! izuuh 2011.07.06 tak jak mówicie, a odnośnie kolegi/kolezanki wyżej, o nie czytaniu umów, to muszę zaprotestować, umowę dokładnie przeczytałam i przeanalizowałam, z ITC było wszystko dobrze na poczatku, kwestionariusz, umowa, raport, póżniej kontakt upadł, w ogóle nie mogę się w jakikolwiek sposób skontaktować z tą firmą... kar potrafią nałożyć w każdym punkcie umowy, a sobie za pół roczne spóźnienia z wypłatą wynagrodzenia nie nałożą sobie kary? chyba coś z tym zrobię, postraszę ich czymś czy coś bo to jaja konkretne... pracować 3 miesiące i nie ujrzeć żadnej wypłaty.... mcw 2011.08.02 Żeby podpisać taką umowę to trzeba być albo człowiekiem zdesperowanym albo debilem. Bo nie dość, że mogą za byle głupotę nałożyć karę to jeszcze mają do 3tygodni na zapłatę wynagrodzenia, które jest bardzo niskie... Niżej przedstawiam regulamin, który dołączają do umowy dla osób które zastanawiają się nad pracą dla tej firmy: REGULAMIN 1. Podstawą wypłaty wynagrodzenia jest przedstawienie przez Zleceniobiorcę rachunku wraz z Raportem Godzin, które są zaakceptowane przez Zleceniodawcę. 2. Raport godzin należy dostarczyć do Zleceniodawcy do 2 dnia roboczego, miesiąca następującego po miesiącu w którym usługa była świadczona na ręce przedstawiciela „Zleceniodawcy. 3. Rachunek należy przedłożyć Zleceniodawcy do 10 dnia roboczego miesiąca następującego po miesiącu w którym usługa była świadczona. 4. Wynagrodzenie płatne jest wyłącznie na konto bankowe, po dokonaniu stosownych potrąceń, w terminie 21 dni od daty przedstawienia podpisanego rachunku o którym mowa w pkt.3. 5. W przypadku nie dotrzymania terminów o których mowa w pkt.2 i pkt.3 Zleceniodawca może nałożyć karę umowną w wysokości 100 zł naZleceniobiorcę oraz zastrzega sobie prawo do przedłużenia terminu przelewu o dodatkowe 31 dni. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć 5 podpunkt ? Bo jeżeli dobrze rozumiem to,gdy spóźniają się z wypłatą mi wynagrodzenia to za każdy miesiąc powinni mi zapłacić 100zł ? z góry dzięki

Gość gość Maria
Witam wszystkich poszkodowanych przez ITC,prosze o zgłaszanie sie do mnie na adres mailowy eli71@poczta Onet.pl trzeba dobrac ssie do tych którzy psuja opinie uczciwych agencji pracy,

Gość lary
Nie, jak Ty się spóźnisz z rachunkiem albo numerem konta, to oni mogą potracić Ci 100 zł i może się wydłużyć okres, wk tórym przeleją Ci kasę. Standardowe zapisy w umowie. Tego nie da się przeskoczyć niestety. Ja jak pracowałem, to od razu wysyłałem wszystko, póki pamiętałem i miałem święty spokój. Kasa przychodziła regularnie, czasem z jakimś poślizgiem, ale to może ze względu na to, że to w banku utknęło.

Gość gość
gość 2015.02.04 Może ktos ma jakiś pomysł żeby odzyskac wyplate.../???? podpisz umowe, przeczytaj regulmin i skontaktuj się z oddziałem! :)

Gość gość
gość 2015.01.12 Witam szukam ludzi którzy zostali oszukani przez grupę ITC. Również zostałam oszukana i dla tego chciałabym to nagłośnić w telewizji. Proszę o odpowiedź na forum i e-maile. Odpiszę Dziękuję a ty co z konkurencji jestes? :) hehehe. Ja z nimi współpracuje juz dłuższy czas, hyba 5 czy 6 umowa i nie czaje tych komentarzy.. Hajs miałem zawsze punktualnie, czasem jakieś spóźnienie 1- 2 dni, ale umówmy sie inne agencje tez nie sa lepsze, ogólnie na jest spoko. Mają fajne oferty, zawsze można cos dla siebie znalesc. na dłuzej i na krocej.