Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niewielka

ITC Grupa opinie

Polecane posty

Gość si si si
Ja pracowałam w ITC (region Legnica) i nigdy nie miałam problemów z wypłatą. Zawsze wiedziałam kiedy ją dostanę bo czytałam umowę i wyjaśniał mi to Pan Dawid z biura. A że duża część z Was pewnie umowę to widziała przez 3 sekundy w trakcie wpisywania nazwiska na niej to już inna kwestia. Dla tych nie znających terminów wypłaty - nie czytających umowy a tylko ją podpisujących: Jeżeli pracujecie w listopadzie choćby jeden dzień (np. 4 listopada) to rachunek dostajecie 10dnia roboczego grudnia ( tj. 14 grudnia) dopiero i od tej daty macie 21 albo 31 (w zależności od sklepu) dni na wypłatę. Co oznacza że wypłatę za listopad dostaniecie dopiero na początku lub połowie stycznia. I nie gadajcie później że to skandal tyle na pieniądze czekać i w ogóle bo sami się na te warunki zgadzacie. Co do stawek, jak ktoś tu zarzucił - jeżeli stawka jest dla Ciebie za niska to po jaką cholerę się tam pchasz? Idź do innej agencji z pewnością dadzą Ci 20zł netto za godzinę. Odnośnie ubezpieczenia, pisał ktoś że "4zł/dzień". No ciekawy fakt... W umowie jest zapis "5zł miesięcznie" a jak pracujesz w kilku miejscach to tylko z jednego Ci zabierają, a nie ze wszystkich. Odnośnie samych pracowników oddziałów - oni mówią to co przekaże im centrala. Taka ich praca i nie ma co ich za to obwiniać - uwierzcie mi jak pracujecie w telecentrach itp to też babeczka mówi że oczywiście zaraz sprawdzi/zrobi/zgłosi. Za to jej płacą. Jeżeli chodzi o nie przyjście do pracy i karę. Kara to 200zł, ale jest ona nakładana tylko w przypadku gdy jesteś zapisany na grafik - wysłałeś/aś sms że pójdziesz czy dzwoniłaś a później nie pojawiasz się w pracy. ITC też dostaje za takie coś kary od marketu, a dlaczego mają ze swojej kieszeni płacić za Wasze lekceważące podejście? Dziękuję - skończyłam.

Gość snopek
Nic dziwnego że tylko tyle ci wypłacili skoro oni za wszystko pobierają kasę , za przelewy , za ubezpieczenie itp. Strasznie dziwna firma. Chyba nie ma 2giej takiej agencji jak ta. Bynajmniej ja nie znałem. Ogólnie odradzam tam pracę.

banda oszustów!!!!!!!!! praca JAK NAJBARDZIEJ OK hotel też, wypłata może i na czas ale oszukana. powinnam otrzymać jeszcze prawie połowę i nic nie można z nimi wskórać przez telefon.dojazd do Niemiec i z powrotem miał być 500 zł a kosztował ponad 700zł. czekam jeszcze na mały papierek i ruszam dalej nie popuszczę!!!!!!!!!!!!zamiast zarobić dużo straciłam. nigdy więcej pracy dla nich. Pozdrawiam wszystkich oszukanych

Gość Pracownik Inwentar. Niemcy ITC
A ten post wyżej to dotyczy wyjazdu do pracy dla RGIS-u w Niemczech i pracy przy inwentaryzacjach w Realach? I przez ITC Polska na przełomie października i listopada? Możesz podać szczegóły jak było z tym wyjazdem co było nie tak i czemu nie wypłacili kasy?

Gość Michael_Mayers
ja odradzam !!! Dwa razy u nich pracowałem dorywczo. Zarówno przy pierwszym razie jak i przy drugim na wypłatę musiałem czekał 3 miesiące !!! Dopiero po 3 miesiącach przelali kasę...

Gość praca w Niemczech
jedna z wieluxx- czemu się zawiodłaś? co się tam działo?

Gość Pracow. Inw. Niemcy
Jedna z Wieluuu Real Mannheim i jak wygląda sprawa? napisz coś więcej

Gość Energy 2000
Mannheim, Hotel robotniczy mamy w planach B00MM BOOmm pozdro dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Knoflicek
Witam. Chciałbym uzyskać więcej informacji na temat wyjazdu do prac inwentaryzacyjnych w Niemczech. Jaki jest standard, i jakie są warunki wypłacania pieniędzy? Krótko mówiąc: czy opłaca się tam wyjeżdżać z ITC? Wszelkie dotychczasowe informacje są pobieżne, a ja chcę wiedzieć jak najwięcej. Z góry dziękuję.

Gość iNTERWENTARYZACJA
NAWET NIE ZAWRACAJ SOBIE GITARY Z TĄ FIRMĄ TO BANDA OSZUSTÓW KTÓRZY NA POCZĄTKU SĄ MILI A JAK PRZYJDZIE CO DO CZEGO TO STAJĄ SIĘ CHAMSCY ITD. A DO TEGO JAK SIĘ OKAZAŁO NIE WYPŁACILI KASY LUDZIOM ZA OSTATNI WYJAZD JAK PISZĄ INNI UŻYTKOWNICY.

Gość kamisia2405
Witam, pracowałam przez ITC z Krakowa dla Tesco w grudniu 2011, niestety z wynagrodzeniem mają ogromny problem, ciągle zbywają telefonami, że dziś wypłacili, bądź jutro zrobią przelew. Jezeli do jutra nie będzie kasy sprawę zgłaszam do PIP-u a najlepiej pokazać ich działania w telewizji, np. UWAGA! Kto jest za????? Piszcie!!!!

Gość Anulkaaaaaaggg
pracowałam przez nich w Leroy Merlin i pieniądze otrzymałam po miesiącu... nie przepracowałam wszystkich dni gdyż zachorowałam i nie było żadnych problemów... ale kokosów nie zarobiłam :)

Gość kamisia2405
Nie ruszaj gówna bo bardziej śmierdzi. Ja wspólnie z koleżanką walczę o wypłatę wynagrodzenia za grudzień i cięzko cokolwiek u niech wyegzekwować. Po co masz się niepotrzebnie denerwować. A wogóle czy ktoś pracował w ITC w grudniu 2011 roku i dostał może już wynagrodzenie????

Gość Askajgjgkf
Za grudzien kasę mogą wypłacać do 10-20lutego.zależy czy wypłata jest w ciągu 21 czy 31 dni od podpisania rachunku.

Gość kamisia2405
Na umowie pisze 31 dni od zakończenia wykonywania dzieła, czyli termin im minął. Rachunku im nie podpisze do dn. otrzymania wynagrodzenia, gdyż wyraźnie na nim pisze "wynagrodzenie otrzymałam data .... i podpis...". Za miesiąc listopad najpierw otrzymałam wynagrodzenie za listopad 23 grudnia, a rachunek wysłali dn. 27 grudnia.

Gość zazula11
Pracowalam w ITC od kwietnia 2011 do grudnia 2011. Nie polecam nikomu. Pieniądze dostaje sie po 31 dniach roboczych, jesli nie stwierdza, ze bylo opoznienie z przeslaniem raportu godzinowego. Ja osobiscie za pazdziernik i listopad dostalam wyplate laczna 23 grudnia. Stwierdzili, ze wyslalam raport godzinowy o jeden dzien za pozno, gdy im udowodnilam, ze nie maja racji i tak pieniedzy nie dostalam. Kombinuja na wszystkie strony. regulamin w umowie obciaza was za wszytko. Tych punktow jest(w zaleznosci jaka umowa 30 lub 40), kary od 100 do 2500 zl. Oni nie sa obciazeni niczym. Widzialam jeden wpis, ze daja 6 zl za godzine, ale to jest stawka brutto, wychodzi na reke ok. 5,3 za godzine. Nie warto.Ja robilam tez na nocki w TESCO, wtedy jest 6,5 zl za godzine brutto oczywiscie. Zastanowcie sie dwa razy, zanim tam pojdziecie. Pozdawiam

Gość kamisia2405
Moi Drodzy! Sposób na ITC: Wykonałam telefon do PIP-u, gdzie otrzymałam informację, że skoro pracowałam na umowę zlecenie ratuje mnie tylko natychmiastowe wezwanie do zapłaty w terminie 7 dni, które mam do nich wysłać, w przeciwnym razie sprawa idzie do Sądu z tytułu umowy cywilno-prawnej (pracowałam na umowę zlecenie). Tak też zrobiłam, wysłałam nakaz zapłaty w terminie 7 dni od otrzymania listu, który wysłałam listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Udało się, za kilka dni miałam kasę na koncie.

Gość 12sara1222
Mój maz pracował we francji przez ta firme. wyplaty rzedu 8 tys dostawalismy w ratach po 400 zł. Przez ta firme doszlo do tego ze odcieli nam prad(nie bylo z czego zaplacic). Po naszej interwencji w pip szef z krakowa beszczelnie powiedzial ze musi zapalcic kare a dopiero pozniej wyplaci wynagrodzenia. Telkefony i smsy bez konca nawet w dni wolne. Takim sposobem jako pierwis z 5 osob wyciagnelismy cala wyplate. Oni sie ciagle tłumacza ze to kontrachenci im nie placa ze to chwilowe problemy. gówno prawda.

Gość aga__8921
Nie polecam ten agencji miałam przyjemność pracować przez nią . Leca poprostu w chuja!!! Nie potrafią odpowiedzieć na najprostsze pytania i nie wywiązują się z obietnic. Na pierwszą wypłate czekałam ponad dwa miesiące ponieważ Pani menager (od siedmiu boleści ) nie raczyła mnie poinformować o potrzebie podpisania jakiegoś tam papierka . Umowa jest śmieszna bo zawiera absurdalne kary . A jak poprosiłam o wyjaśnienie każdego punktu z umowy i odniesieniu się do kodeksu prawa cywilnego Pani o to zapytanej szczenka opadła i kazała mi posparwadzać sobie wszytsko w internecie bo ona jest bardzo zajęta , a po poproszeniu o wyznaczenie terminu kiedy będzie miała czas aby to wszystko wyjaśnic czekam nadal czyli już ponad 2 miesiące . Jak dla mnie oznacza to że osobny tam pracujące nie wiedzą wiele na temat umów które dają dopodpisu . POZDROWIENIA DLA BIURA ITC Z WARSZAWY

Gość omijac ITC szerokim łukiem
Umowa przeanalizowana przez prawnika, bardzo sprytnie napisana, niby nie łamie prawa, a jednak łamię kodeks pracy z tym, ze w taki sposób że nie mozna się przyczepić. NIE IŚĆ DO NICH, NIE DAJCIE ZROBIĆ Z SIEBIE OSŁA!!!!

mi zapłacili kase ale dopiero po dwóch miechach jak ich zacząłem straszyć sądem,ale oprócz tego mi się wydaje że oni mają problem z bankami i z przelewami

Gość czarna87l
Czy ktoś wybiera sie na inwentaryzaję do niemiec 8 pazdziernika?

Gość czarny28
własnie do mnie dzwonili o wyjazd do niemiec na iwent. jutro ma jakies szkolenie byc w katowicach a w piatek w krakowei ale potym co czytam az sie odechciewa jechac

Gość pasieczko
Nie polecam, znajdź coś innego, albo wskakuj na familokrakow.pl też można zarobić, ja miałem do nich kiedyś iść zrezygnowałem i bardzo dobrze, sąsiad poszedł, rok na zleceniach śmieciówkach, myślał że go ch*j jasny trafi, po 6 miesiącach miał mieć stałą umowę, jednak mu nie dali, bo brak etatów... nie da się ich pojąć... ja poszedłem przez inną firmę w to samo miejsce (start people - również nie polecam), zrezygnowałem po tygodniu i jeszcze karami grozili, ale jak już im zagroziłem inspekcją i znalazłem na nich haczyk w razie W do prokuratury, wypłacili i to więcej. Nie zmienia to faktu ich krętactwa i pomiatania pracownikami. Odszedłem i wziąłem się za marketing sieciowy, a ci co nie mają pracy niech sobie wejdą (na link u góry), nie każdemu się udaje, jednak warto spróbować, może jednak się los uśmiechnie jak do mnie ;)

Gość niemcy, inwentaryzacja
jade w dn 05-10-2012 do Niemiec, wybiera sie ktos rowniez w tym dniu? dostaliscie umowe oraz informacje nt godziny i miejsca wyjazdu z.gass@wp.pl

Gość sermen
dno i kupa mułu, pracowałem w różnych agencjach ale ta zdecydowanie najgorsza, pieniędzy nie płacą albo po kilku miesiącach, pełno kruczków w umowie więc wychodzą ci grosze, tłumaczą się przez tel albo nawet nie, żenada

Gość czarna87l
Pojechalam i potwierdzam wszystkie opinie. Zaliczki trzeba bylo wyrywac z gardla, polowa osob nie dostala wyplaty na czas, nie odbieraja, nie odpisuja na maile albo odpisuja po 3 tyg, nic nie wiedza, informuja o wszytskim na ostatnia chwile a jak juz sie uspawiedliwiaja to oczywiscie nigdy to nie jest ich wina tylko wina innych okolicznosci. ODRADZAM - jesli naprawde nie macie pieniedzy to nie szukajcie ich w itc bo jak wiekszosc osob bedziecie musieli sie zadluzac a wyplata przyjdzie albo nie przyjdzie na czas