Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niewielka

ITC Grupa opinie

Polecane posty

Gość rozczarowana1500
nie jestem zadowolona. Na wypłatę za grudzień czekałam do końca lutego, kilka razy w tygodniu słysząc idjotyczne tłumaczenie :"jutro zrobię przelew"

Gość Asiak_
Ludzie.... Jak się nie macie do czego przyczepić to się czepiacie głupot. W umowie wszystko jest jasno napisane. Co do oddziału w Warszawie, pracują tam mile, normalne osoby, z którymi NIGDY nie miałam problemów. A pracuje dla nich od 2lat. Przelewy ZAWSZE dostawałam w terminie. Pracy NIGDY mi nie odwołały,a nawet pracowałam więcej niż w grafiku bo tak chciałam. Raz na jakiś czas dostalam premie. Telefony dziewczyny odbierają od razu, a jak już się nie dodzwonilam to przewaznie oddzwaniały jak już mogły rozmawiać, czasami po godzinach pracy. Niestety i mi zdażylo się dwa razy nie stawić w pracy, oczywiscie żadnej kary nie dostalam i nawet nie była planowana. Wszystko zalezy od chęci i podejścia. A w to 1000zł nie uwierzy nikt bo w umowie jasno jest napisane że 200zł za nie przyjscie. Tym bardziej, że podpisując umowe zgadzamy się z regulaminem. Jeżeli jest jakieś ALE.... nie podpisujcie.

Gość kelcia
Pracowałam przez itc i szczerze odradzam ta firme, traktuja człowieka jak śmiecia, stawki zenujaco niskie a z tego ci stracaja jeszcze za jakies pierdoly kase na dodatek ja pracowalam przez to 2 tyg i do dzis dnia nie mam kasy a to bylo ponad rok temu;/ nie polecam! wszystko jest ok dopoki nie upominasz sie o swoje, pojdziesz do jednej czy drugiej dowiedziec sie o cos to zmierzy cie wzrokiem jakbys co najmniej chciala wyludzic te pieniadze a przeciez uczciwie na to zapracowalas;/!! Zawsze ci znajda jakies odchyly zeby tylko kasy nie wyplacic a to ze szef cos zle dopisal to jedz i poprawiaj a to cos, paranoja!! i nigdy wiecej!

Gość eluś
N I E P O L E C A M !!!!!!!!!!!!! C W A N I A K I I K R E T A C Z E na pieniądze aby wyplacili czeka się bardzo dlugo!!!!!! Zastan owcie się zanim tam podejmiecie pracę !!!!!!!!!!!!!!

Gość aaafera bedzie
masakra. Brak kompetencji, brak wypłaty, co to k*urwa za firma z kapitałem 50 000 tys zł??!! oszuści nie dajcie się nabrać. straciłem tylko czas :/ najlepiej wyprowadzić pozew zbiorowy i skończyć z oszustami..

Gość pysiaczek 1234
ciekawe...chciałem podjąć pracę w okolicach Warszawy. Jak jest z osobami, które pracuje w oddziale warszawskim? Można im zaufac? Czy wszedzie jest do dupy? Będę wdzięczny za informacje!!

Gość izuuh
tak jak mówicie, a odnośnie kolegi/kolezanki wyżej, o nie czytaniu umów, to muszę zaprotestować, umowę dokładnie przeczytałam i przeanalizowałam, z ITC było wszystko dobrze na poczatku, kwestionariusz, umowa, raport, póżniej kontakt upadł, w ogóle nie mogę się w jakikolwiek sposób skontaktować z tą firmą... kar potrafią nałożyć w każdym punkcie umowy, a sobie za pół roczne spóźnienia z wypłatą wynagrodzenia nie nałożą sobie kary? chyba coś z tym zrobię, postraszę ich czymś czy coś bo to jaja konkretne... pracować 3 miesiące i nie ujrzeć żadnej wypłaty....

Gość mcw
Żeby podpisać taką umowę to trzeba być albo człowiekiem zdesperowanym albo debilem. Bo nie dość, że mogą za byle głupotę nałożyć karę to jeszcze mają do 3tygodni na zapłatę wynagrodzenia, które jest bardzo niskie... Niżej przedstawiam regulamin, który dołączają do umowy dla osób które zastanawiają się nad pracą dla tej firmy: REGULAMIN 1. Podstawą wypłaty wynagrodzenia jest przedstawienie przez Zleceniobiorcę rachunku wraz z Raportem Godzin, które są zaakceptowane przez Zleceniodawcę. 2. Raport godzin należy dostarczyć do Zleceniodawcy do 2 dnia roboczego, miesiąca następującego po miesiącu w którym usługa była świadczona na ręce przedstawiciela „Zleceniodawcy. 3. Rachunek należy przedłożyć Zleceniodawcy do 10 dnia roboczego miesiąca następującego po miesiącu w którym usługa była świadczona. 4. Wynagrodzenie płatne jest wyłącznie na konto bankowe, po dokonaniu stosownych potrąceń, w terminie 21 dni od daty przedstawienia podpisanego rachunku o którym mowa w pkt.3. 5. W przypadku nie dotrzymania terminów o których mowa w pkt.2 i pkt.3 Zleceniodawca może nałożyć karę umowną w wysokości 100 zł na Zleceniobiorcę oraz zastrzega sobie prawo do przedłużenia terminu przelewu o dodatkowe 31 dni. 6. Zleceniobiorca może zrzec się wynagrodzenia z zachowaniem odpowiednich przepisów Kodeksu Cywilnego. 7. Podpisanie niniejszej jest równoznaczne z przystąpieniem do ubezpieczenia grupowego NNW Ergo Hestia w zakresie ograniczonym do wypadków w czasie pracy i w drodze do i z pracy na łączną sumę ubezpieczenia 12100 zł. 8. Zleceniobiorcy potrąca się koszt przelewu wynagrodzenia w wysokości 3zł netto oraz 4 zł netto ubezpieczenia grupowego NNW Ergo Hestia. 9. Okres ubezpieczenia obowiązuje od dnia podpisania niniejszej umowy i trwa do dnia jej zakończenia. Szczegółowy zakres ubezpieczenia oraz OWU są dostępne na stronie www.hestia.pl oraz w biurze Zleceniodawcy. 10. W przypadku niestarannego wykonania zlecenia, Zleceniodawca ma prawo do zatrzymania części wynagrodzenia. 11. Zleceniobiorca ma obowiązek poinformować Zleceniodawcę o ewentualnej absencji na 24 godziny przed wyznaczonym czasem rozpoczęcia wykonania zlecenia, a jeżeli zlecenie przypada na dzień wolny od pracy, w tym w sobotę lub dzień po dniu wolnym, zleceniobiorca na obowiązek poinformowania o absencji najpóźniej do godziny 14:00 w dniu poprzedzającym dzień wolny. Za nie zachowanie tego terminu Zleceniodawca może potrącić Zleceniobiorcy z wynagrodzenia netto karę umowną do wysokości 200zł. 12. Zleceniobiorca nie może powierzyć realizacji przedmiotu umowy osobie trzeciej, bez uprzedniego uzyskania pisemnej zgody ITC. O wyznaczeniu zastępcy Zleceniobiorca poinformuje ITC najpóźniej na 14 dni przed wyznaczonym terminem rozpoczęcia wykonania zlecenia. 13. Powierzenie wykonania całości lub części umowy osobie trzeciej wbrew postanowieniom pkt. 11 rodzi odpowiedzialność Zleceniobiorcy wobec Zleceniodawcy za ewentualne szkody wyrządzone podczas realizacji umowy zlecenia. Zleceniodawca zastrzega sobie prawo do nałożenia kary umownej w wysokości 500 złotych netto. 14. Wraz z podpisaniem umowy Zleceniobiorca oświadcza, że wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych zawartych w formularzu umowy dla potrzeb rekrutacji i celów marketingowych. Jednocześnie Zleceniobiorca oświadcza, że został poinformowany o możliwości wglądu do swoich danych osobowych, ich poprawiania i usuwania. 15. Zleceniobiorca oświadcza, ze wszystkie dane osobowe niniejszej umowy są zgodne. 16. Zleceniobiorca, który nie wyraża zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych składa stosowne oświadczenie w dniu podpisania umowy. 17. Wraz z podpisaniem umowy Zleceniobiorca deklaruje brak przeciwwskazań zdrowotnych oraz posiadanie wymaganych uprawnień i umiejętności niezbędnych do wykonania zlecenia. 18. Zleceniobiorca, który nie podlega obowiązkowemu ubezpieczeniu społecznemu z tytułu podpisania umowy zlecenia, a wyrazi chęć podlegania ubezpieczeniu społecznemu, złoży Zleceniodawcy wniosek o dobrowolnym ubezpieczeniu społecznym najpóźniej w dniu podpisania umowy, o ile nie sprzeciwiają się temu przepisy prawa. 19. Zleceniobiorca zobowiązany jest do wykonania zlecenia zgodnie z zasadami obowiązującymi w miejscu wykonywania zlecenia. 20. Zleceniobiorca zobowiązany jest do zachowania poufności informacji dotyczących Zleceniodawcy, kontrahentów Zleceniodawcy oraz zobowiązuje się chronić interesy Zleceniodawcy oraz firmy, w której wykonuje zlecenie. 21. Zleceniobiorca ponosi pełną odpowiedzialność finansową za powierzone mu mienie. 22. Zleceniobiorca traci wynagrodzenie w przypadku dokonania przez niego kradzieży oraz jest zobowiązany do zapłacenia kary umownej w wysokości 2500 zł na rzecz Zleceniodawcy. 23. Zapłata kary umownej przez Zleceniobiorcę wskazanej w pkt. 22 nie wyłącza możliwości dochodzenia przez zleceniodawcę naprawienia szkody powstałej w wyniku kradzieży. 24. Jeżeli Zleceniodawca lub inna osoba w celu wykonania zlecenia poniesie koszty dodatkowe, np. koszty badań lekarskich, szkoleń, Zleceniobiorca o ile Zleceniodawca nie postanowi inaczej, zostanie obciążony tymi kosztami. 25. Zleceniobiorcy nie wolno zawierać żadnych umów cywilnoprawnych w przedsiębiorstwie zakładu pracy, w którym wykonuje zlecenie oraz innych przedsiębiorstwach proponujących mu zatrudnienie w miejscu wykonywania zlecenia w okresie obowiązywania umowy zlecenia oraz przez okres dwóch miesięcy od jej wygaśnięcia. W przypadku naruszenia tego postanowienia Zleceniobiorca zapłaci Zleceniodawcy karę umowną w wysokości 1000 zł oraz zwróci koszty, o których mowa w pkt. 19 26. Zleceniodawca nie odpowiada za rzeczy osobiste Zleceniobiorcy pozostawione w miejscu wykonywania zlecenia bez nadzoru ze strony Zleceniobiorcy. 27. Zleceniodawca nie jest zobowiązany do żadnych świadczeń na rzecz Zleceniobiorcy wynikających ze stosunku pracy. 28. Zleceniobiorca nie jest związany zasadami systemu organizacji pracy Zleceniodawcy, w tym regulaminem pracy. Może jednak brać pod uwagę zalecenia Zleceniodawcy, o ile nie są one sprzeczne z przedmiotem zlecenia i obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. 29. Jeżeli Zleceniobiorca w ciągu jednego miesiąca po zakończeniu miesiąca, w którym było wykonywane zlecenie, nie przedstawi jego rozliczenia, to z uwagi na umowę zawartą z kontrahentem Zleceniodawcy, rozliczenie wynagrodzenia z tytułu umowy zlecenia staje się niemożliwe. Z tytułu tych okoliczności, a w związku z tym z brakiem możliwości rozliczenia wykonania zlecenia, Zleceniobiorca nie może żądać wypłaty wynagrodzenia (nieprawidłowe wykonanie zlecenia). 30. Jeżeli w ciągu jednego miesiąca od wezwania do uzupełnienia umowy zlecenia, Zleceniobiorca nie uzupełni braków w umowie, Zleceniodawca ma prawo nałożyć karę w wysokości 200 zł. 31. Jeżeli Zleceniobiorca do dnia rozliczenia wykonania zlecenia nie uzupełni braków formalnych w dokumentach rozliczeniowych Zleceniodawca ma prawo nałożyć karę umowną w wysokości 50 zł. 32. Zleceniobiorca zobowiązuje się do rozpoczynania wykonywania zlecenia w miejscu i czasie określonym przez Zleceniodawcę. 33. Jeżeli z treści Regulaminu nie wynika inaczej wszystkie kwoty podane w niniejszym regulaminie są kwotami netto. 34. Zleceniobiorca oświadcza, że dane podane w umowie są zgodne z prawdą. 35. W sprawach nieuregulowanych niniejszą umową i niniejszym Regulaminem świadczenia usług przez Zleceniobiorców stosuje się odpowiednio przepisy Kodeksu Cywilnego. (Dz. U. z 1964r. Nr 16 poz. 93 z późniejszymi zmianami) 36. Ewentualne spory wynikłe na tle realizacji niniejszej umowy strony poddadzą rozstrzygnięciu sądowi właściwemu miejscowo ze względu na siedzibę Zleceniodawcy 37. Wszelkie zmiany niniejszej umowy i regulaminu wymagają dla swej ważności formy pisemnej i akceptacji obydwu stron. 38. Umowę Zlecenie sporządza się w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze stron.

Gość PRACOWNIK POMOCNICZY NIEMCY
CZY KTOŚ WYBIERA SIĘ JAKO PRACOWNIK POMOCNICZY PRZY INWENTARYZACJACH DO NIEMIEC W TERMINIE 3 PAŹDZIERNIK DO 18 LISTOPAD 2011?? lUDZI9E DAJCIE ZNAĆ I TO SZYBKO TO WAŻNE? KTO PODPISAŁ JUŻ UMOWĘ WŁAŚCIWĄ?? DAJCIE TU ZNAĆ?

KTOS JEST TUTAJ Z WYJAZDU DO NIEMIEC OD 3 PAZDZIERNIKA DO 18 LISTOPADA 2011??? PISAC

Gość karatka
Hej ja jadę 3.X do Niemiec i raczej nie mam żadnych obaw. Już kilka razy pracowałam dla ITC i nigdy mnie nie oszukali, zawsze dostawałam pieniądze, byłam też od nich do pracy we francji i było OK, wszystko z ustalonymi warunkami. A jeżeli chodzi o ten niemiecki projekt, to oni to robią dla firmy RGIS. To poteżna firma, która obsługuje REALE w całej Europie więc nie widzę wielkiego ryzyka. pzdr

prosze skontaktuj sie ze mna emilem cos wiecej a co myslisz o umowie i dziwnych zapisach: rudolf_schuster@o2.pl

Ja też już wyjeżdżałam przez ITC za granicę i było bardzo ok , moze warunki mieszkaniowe srednie ale nie jechałam na wakacje tylko do pracy. Kurcze nie wiedziałam ze organizują prace w Niemczech....pojechałabym Nie bójcie sie Oni są ok tylko uważnie czytajmy umowy Powodzenia

jeszcze jedno te komentarze dotycza raczej pracy w polsce......za granicą naprawde jest ok przez ITC

ale wlasnie kiedy mamy watpliwosci do umowy i pisalismy do nich a oni mowia ze nie zmienia bo taka musi byc a z niej wynika cos co Nam nie pasuje. zapis, że na poczet wynagrodzenia bedzie wyplacana pewna kwota jak to rozumiec? ze to bedize odliczane od wynagodzenia??

????

Gość pppwert
No wlasnie, terz mi sie nie podoba ten zapis. Ide do oddzialu w legnicy dzisiaj to wyjasnic. No i ten regulamin... teraz sie pierwszy raz z nim spotykam. Nikt z itc nie mowil o nim. Tez bede wyjasnial ta kwestie. Są rozbieżności między umową, a tym regulaminem w kwestii terminu wyplaty , a w zalączniku pt. instrukcja dla pracownikow w punkcie 6 pojawia sie data do 31.03.2012!!! Paranoja.. Zastanawiam sie nad tym wyjazdem zeby sie nie wpakowac w maliny.

Gość klarkaa
ja tam nie wiem, nic nie zdziwiam. umowa jest proponowana przez pracodawce, miałam kilka pytań, wyjaśnili mi i jest OK. Nie będę do nich przecież biegała, żeby dla mnie umowę zmienili. Podpisało ponad 100 osób to nie będę z siebie głupka robiła:) w sobotę wyjazd, przynajmniej coś zarobię

Gość klarkaa
jeżeli chodzi o twoje pytanie: "zapis, że na poczet wynagrodzenia bedzie wyplacana pewna kwota jak to rozumiec? ze to bedize odliczane od wynagodzenia??" to dostajesz co poniedziałek przelewem na konto 75 EUR na poczet wynagrodzenia (na jedzonko itp), a na koniec kontraktu dodatkowo wypłacają włąsciwe wynagrodzenie 3000 netto + ewentualne nadgodziny:) wystarczy zapytać:)

moją umowę sprawdziło kilka niezależnych osób znających się na prawie i z góry odradzają jej podpisanie bo zawiera niedopowiedzenia, jest krętacka itd. a to, że Oni zapewniają słownie, e-mailowo, że zapis jest przez Nich rozumiany inaczej nie ma znaczenia bo ważna jest litera prawa po pierwsze a potem ew. korespondencja a jak już ktoś im wierzy tylko na słowo to mi szczerze słów brak! a wyjazd przecież jest 3 paź przynajmniej z Krakowa. A skąd wiecie, że nie będziecie pracować po nocach w ITC się wykręcają z odp. na to pytanie mówiąc, że nie wiedzą itd. a równoważny czas pracy oznacza, że można pracować 8, 12, 16, 24 godz. a potem ma to być oddane w takim samym wymiarze czasu wolnego! i co teraz o tym myślicie?

i nie co poniedziałek tyko na koniec każdego przepracowanego tygodnia a co jak machną sie i nie wyślą bo coś tam a to ma byc Nasza kasa na wyżywnienie tam nie dosc, ze miala byc platna w euro to teraz jeszcze w przeliczeniu i wyplacana na polskie konta, kto ma dobre konto i ma karte debetowa bez prowizji zagranica to ok a jak ktos nie to jeszcze nie dosc ze straci na przeliczniku to jeszcze potem kolejny przelicznik wg kursu danego banku plus prowizja za wyplate z bankomatu czy operacje w sklepie super

Gość Szefowa :)
Ja w chwili obecnej jestem na inwentaryzacji w niemczech(grupa dodatkowa) jest naprawde spoko, do godzin pracy liczy sie dojazd do skepu czyl np. o 4 rano pracujemy mniej wiecej do godziny 14. Hotel pierwsza klasa,mamy swoje busy ktorymi mozemy jeździc gdzie chcemy.Z firmą ITC jesteśmy w stałym kontakcie.Jedna rzecz ktora jest na minus to to ze nie byla dokladna ustalona nasza data przyjazdu bylismy popostu o jeden dzien za wczesnie ale tak to ok.Pozdrawiam moich wariatów z grupy K.E.K.K.D.E.A.A.

Gość pracownik inwent
PONOĆ NIEMIEC CHCIAŁ O 16 OSÓB MNIEJ I TA GRUPA JEST NA LODZIE NA LIŚCIE REZERWOWEJ JAK KTOŚ PRZED 3 PAŹ ZREZYGNUJE ;-(( CIEKAWE CZY JEST TAK SUPER JAK PISZESZ

Gość pata_katowice
kurcze jak tak poczytałam to już sama nie wiem co myśleć. dla mnie ta umowa jest w miarę czytelna i razem z chłopakiem i jego ojcem ją czytaliśmy chyba 1000 razy:) nie jestem zdenerwowana ze nie zapłacą czy coś, boję się, że się po prostu zatęsknie za moim Maciusiem:(:(:( ale jadę, za rok wesele trzeba zarobić!!

Gość blablablablablablablabl
Hahaha dobre! że na kasę sie miesiac czeka? owszem ale tak jest zapisane w umowie, więc jak ktoś podpisuje umowe i się godzi na wypłatę po miesicu to po co potem pisze, że oszukują! A umowa ma 30 punktów, ale razme w 5 bodajze jest coś o karach. A co w ym dziwnego ze np. za NIE PRZYJŚCIE DO PRACY NAKŁADAJĄ KARY? Ja się zastanawiam czy wy jakbyście kogoś zatrudniali i ta osoba leciała by sobie w ptaszki i nie przychodziła do pracy o czy nie nałożylibyście na te osobe kary co? Pracuje przez ITC w TESCO na kasach i generalnie jest ok. Na wypłaty się czeka owszem, ale zawsze są terminowo zgodnie z tym co zapisane jest w umowie. Jestem zadowolona, bo moge sobie pracowac kiedy chce i sama ustalam ile pracuje i ile zarobie.

Gość Grupa dodatkowa
Dzisiaj dowiedzialam sie ze do mojej 21 osobowej grupy ma 4 pazdziernika dojechac jeszcze jedna grupa z polski. Z itc nie mamy problemu raczej firma rgis troche nawala np z samochodami ale jak ktos w grupi jest co mowi po niemiecku to mozna wszystko zalatwic . Czekamy na nastepna grupe z niecierpliwoscia.Pozdrawiam wszystkich ktorzy maja zamiar wyjechac i moja grupe :D

Gość Neckro
NIGDY NIE SZUKAJCIE PRACY PRZEZ FIRME ITC!!!ZA DZIEN NIEOBECNOSCI ZAPLACIIE 200 ZL!

Gość elcia23
ja ma propozycje pracy z tej firmy w sklepie jako kasjer sprzedawca, i jutro mam isc na szkolenie i nie wiem co mam robić. decydowac sie czy nie. bo z tego co piszesiec to wychodzi zeby nie decydować sie.

Gość elcia23
poradzicie mi coś???????

Gość Pako W-ek
Zgadzam sie z Jeżyk_Krk i zreszta ze wszystkimi, ciagle zbywanie mnie z rachunkami itd. Przekrety i jeszcze raz przekrety. Pani Olgo z Gdanska Państwoa inspekcja pracy i sad pracy czeka na Pania ;) To tylko kwestia czasu kiedy pracownicy pójdą po rozum do głowy i ta wasza smieszna firma zniknie z mapy. AGENCJA OSZUSTÓW