Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już dawno to zrozumiałam

BOGA NIE MA

Polecane posty

Gość już dawno to zrozumiałam

gdyby istniał nie byłoby cierpienia na świecie

Gość rewrgtj
jest bóg to szatan wyrządza nam cierpienia.Muszą być cierpienia aby wiadomo było kto ma iśc na górę.Też tak kiedyś miałam ale ktoś mi to wytłumaczył.porozmawiał z kimś np z księdzem

Bóg jest... to ludzie po prostu sami wyrządzają sobie krzywde a potem płacz,cierpienie :( :( jakby nie wiedzieli że każdy dramat który wydarzył się w ich życiu to ich wina... nie koniecznie ale sami nie umią sobie poradzic z własnym życiem :(

Gość BÓG WSZECHMOCNY
jestem ale sram na was, co ty sobie myslisz że stworzyłem was żebyście cały czas odczuwali oranstyczna przyjemność? to bym wam dał heroiny albo zbudował wasze mózgi w taki sposób abyście mieli non stop odjazd jak po najlepszych narkotykach życie pipko to dobro i zło , przeciwieńswa, walka, zwyciężanie i przegrywanie, NBAUKA i wiele innych rzeczy.........dałem wam wolną wole i zbudowałem tak skomplikowany złozony świat, powinniście mnie za to podziwiac i byc wdzięczni ale nie zalezy mi nie zalezy mi też żebyście we mnie wierzyli [kwiat[ :)

no nie ma boga i co z tego? jakoś nie za bardzo mi to w życiu przeszkadza

Gość fddvsdyjlk
jest Bóg.On kocha Nas.kiedys tak samo myślałam jak ty porozmawiałam z księdzem on mi to wytłumaczył.

Gość buhahahahaha90
sram na boga i wszystkich katoli , pieprzony ciemnogród 😠 :classic_cool:

z moralnego punktu widzenia wolałabym byc zwierzęciem niż człowiekiem, wtedy miałabym większe szanse trafić do tego niby-nieba no tak, sory, zwierzęta są niegodne tego zaszczytu...

Gość buhahahahaha90
żal mi ciebie kretynie jak mozna wierzyc w takie bajki :O

Zastanawia mnie to : Polska uchodzi za jeden z najbardziej katolickich krajów.Jestem katoliczką i przykro Mi że ludzie coraz bardziej oddalają się od kościoła.Powiem jedno to wszytko przez tych pseudo księży rydzyków itp.Dla nich liczy się tylko kasa...niestety. Bóg istnieje naprawdę.

A mnie jest żal siebie... pomyśl co będzie, będziesz się smażył w piekle.... płonął... i będziesz kuty rogami diabłów.... tak tam jest... są ludzie którzy chocby nawet istnieli w śmierci klinicznej... z resztą ja od dawna uważałem że jeśli ktoś jest nie wierzący to powinien się leczyc :( :( :(

Miałam nie małe problemy życiowe,miałam wszystkiego dosyć,też zadawał Sobie takie pytanie:Dlaczego są cierpienia?.Wytłumaczyła Mi to Moja katechetka z dawnych lat.Od tamtej pory wierzę w Boga,chodzę do kościoła,modlę się i wiecie co pomogło Mi to.Jestem wdzięczna,bo miałam w życiu doświadczenia.Są problemy jak zawsze oczywiście ale to że wierzę itp naprawdę pomaga.Przez te problemy poznałam jakie są prawdziwe wartości w życiu.To daje i dawało mi siłę.

Gość takZycieJakiePoczatkiDo25lat
by żyło się lepiej, wszystkim i tym co mają rodziców niewykształconych i w szkołach nikt im nie pomagał i teraz poniżani całe lata muszą robić najgorsze roboty, i gdy przychodzi kryzys to jeszcze się ich wywala, dobrze, że przynajmniej nie piją i nie palą, choć wiecznie borykają się z lękami i depresją zapłatę za głupich rodziców, tępą rodzinę, szkołę która nie pomagała, tylko faworyzowała tych co im się powodzi i tak, potem życie, które miało gdzieś takich, smutne i żałosne :( prosze o wytlumaczenie

oj nie umię tego wytłumaczyć po prostu wytłumaczyła,póżniej zadawałam pytania ona odpowiadała.było to yyy w podstawówce.Każdy powinien sam w indywidualny sposób porozmawiać.My ludzie grzeszymy a póżniej się dziwimy skąd te cierpienia.No i szatan też zadaje Nam cierpienia,każdy nosi swój krzyż aby póżniej dostąpić zbawienia 🌻.

czyżbyś tam był, aniołeczku? :> że dokładnie wiesz jakie to uczucie :P ale mnie ta Twoja przenośnia ubawiła, nie mogę ze śmiechu wytrzymać :)

tak jak Jezus niósł swój krzyż abyśmy My kiedyś mogli dostąpić zbawienia. Gdybym Ja nie dostąpiłabym cierpienia, nie byłabym w tej chwili wierzącą. Nosimy swój krzyż teraz aby póżniej być zbawionym na wieczność. Gdyby nie było cierpienia tutaj byłby Nasz Raj. To życie jest tylko fragmentem,fragmentem pozwalającym spojrzeniu Bogu jacy jesteśmy,Wolna Wola.Musi byc dobro i zło abyśmy spróbowali tego i tego. ps.sorry że tak filozofuje ale się wczułam ;-P

Gość nmnvhfjfjfjgf
"bo to co ludzie robią... to mnie nie powinno akurat obchodzic, ich cierpienie,ich grzech ich sprawa... " dosc egoistyczny jestes jak na katolika:)

Pomarańczowy Skurwysyn Ulegasz jakimś dziwnym naciskom. Katole, ja się wyraziłeś nie mają aparatu wykonawczego, do tego co głoszą, jak mamy żyć. Natomiast my ludzie świeccy mam rząd, policje i np straż miejską oraz cały wymiar sprawiedliwości by egzekwować to co uważamy że należy tak żyć. Ludzie świeccy jak najbardziej mówią i w przeciwieństwie do katoli, mają cały aparat państwowy by wymusić to co uważają za słuszne.

M.A.N.... masz całkowitą racje ;) każdy niesie swój krzyż... jeszcze by tego brakowało bym przejmował się grzechami ludzi mam dosc własnych ;) ale nie spowiadam się przed nimi u księdza tylko przed Bogiem ;) ostatni raz byłem u spowiedzi dawno temu.... przed bierzmowaniem :)