Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roerkowa

ile daja rodzice na wesele?

Polecane posty

współczuję wam takich rodziców który nie zrobią wesela.szok" wspólczuje tym rodzicom którzy wychowali sobie tak egosistyczne dziecko :D

Mój narzeczony odłożył na wesele 25 tys. Mimo to, jego rodzice uparli się, że zapłacą za jego gości i za alkohol z jego strony. Resztę może opłacać sam. Ja jestem młodsza, zarabiam ok. 1000 zł miesięcznie (studia dzienne), odłożyłam jedynie 7 tys. zł. Sukienkę kupiłam za 2 tys. więc nie szalałam:) te 5 tys. oddam rodzicom bo i resztę dołożą rodzice, mniej więcej ok. 15 tys bo tyle dołożyli bratu. Dodatkowo, wspólnie z narzeczonym spłacamy kredyt na mieszkanie, do którego wprowadzimy się 3 miesiące po ślubie. Pieniądze - prezenty od gości przeznaczamy na opłacenie zespołu (tak się dogadaliśmy z grajkami) i urządzenie mieszkania. Po ślubie jedziemy też w podróż poślubną, więc pewnie "ruszymy" oszczędności męża Pozdrawiam.

Gość dnt23
u nas to my sami sponsorujemy całe wesele... przez 2lata oszczędzaliśmy, mieliśmy swoje 'zaskórniaki' ,i jeszcze 2razy wypad na 2msc za granice podbudował nasze konto:) mamy po 23 i 25 lat:) rodzice uparli sie ze chca nam cos sponsorowac... sa kochani ale wiem ze ich poprostu na to nie stac... tzn wiem ze kase maja odlozoną, ale nie mialabym serca brac od nich oszczednosci zycia... poza tym czulabym sie nie zrecznie zeby wtym wieku brac od nich taka kwote... a jesli juz to po weselu oddalabym wszytko co ewentualnie wróciłoby sie od gosci... KREDYT na wesele? debilizm, idiotyzn, kretynizm itd itd - tylko ostatnie matoły godza sie na cos takiego! ludzie...

u nas to my sami sponsorujemy całe wesele... przez 2lata oszczędzaliśmy " czyli jednak istnieją ludzie którzy wkraczając w dorosłość pokazują od samego poczatku na czym to polega :) Zycze wam udanego wesela :)

Gość gość
Rodzice nie dają, to wy powinniście im dać coś takiegio - http://www.dekoprint.pl pamiątkowego. Rodzice zazwyczaj zajmują się organizacją całej imprezy i jej finansowaniem - przynajmniej w tradycyjnym modelu.

Gość gość
Niestety często takie sfinansowanie wesela przez rodziców kończy się tym że to rodzice/teściowe wszystko chcą zrobić tak jak im się podoba. Bo "oni płacą, to będzie taki zespół jak chcą/tacy goście jak oni wybrali". Nigdy w życiu nie zgodziłabym się na taki układ, wesele ma być spełnieniem marzeń państwa młodych a nie popisywaniem się teściowej. Już chyba lepiej oszczędzać, wziąć mały kredyt niż dać sobą tak kierować.