Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EfQa

Ciężaróweczki i Młode MAMY!!!!

Polecane posty

hej slonka jak wam mija weekend??? buziaczki dla was graminis----2w1???

Miałam koszmarną noc, brzuch mi się napinał co chwila i to uczucie jakbym miała za chwilę dostać okres, rano to samo ale stanowczo lepiej, reszta dnia tak samo...Nawet nie można nazwać tego bólem tylko było to raczej takie męczące. Cała noc do bani.

witajcie! Karola- Wypoczywaj dużo. Skurcze są silniejsze przy dużej aktywności a Twój dzidziuś ma jeszcze czas. Powinien trochę posiedzieć w brzuszku. a regularne były te skurcze? Bo może warto to skonsultować z lekarzem A w ogóle to witajcie po weekendzie. Mam nadzieję, że wypoczęłyście. JA szczerze mówiąc dopiero zaczynam wypoczywać- mój mąż wrócił do pracy;)

dzisiejsza noc była spokojna, nie wiem nawet czy to były skurcze, ale jeżeli tak to nie były regularne. Przy następnej wizycie powiem o tym lekarzowi, chyba że znów zaczną mi tak mocno puchnąć nogi to muszę iść szybciej bo tak mi zalecił

takie bóle jak na okres i napinanie brzucha to właśnie skurcze. Jeśli zaczną się regularne to lepiej jechać szybko do lekarza albo szpitala. Ja tak miałam. W ostatniej chwili przyjechałam do szpitala. Udało się wyhamować poród. To był 27tc. Ty zdaje się dobiegasz już do 8mc jeśli się nie mylę? Jeśli tak to dopuszczalne jest kilka, kilkanaście skurczy na dobę. Jeśli jest ich więcej trzeba skontaktować się z lekarzem. No i przy skurczach nie wolno masować brzuszka bo się nasilają. MAm nazieję, ze nie masz tego za dużo. Pozdrawiam cieplutko

no u mnie już jest 8 msc( 33tydzień). Powiem lekarzowi przy następnej wizycie bo poród w 33 tygodniu to nie jest dobry pomysł

no jak najbardziej. z doświadczenia porodów przedwczesnych nie życzę. w kryzysowej sytuacji można łyknąć nospę.Ale najważniejsze to dużo odpoczywać. A tak poza tym to jak się czujesz?Pewnie nie możesz się już malucha doczekać....

żebyś wiedziała już bym chciała żeby mała była z nami a z drugiej strony wiem że muszę jeszcze poczekać:P

Ja to przez ostatnie tc przeżywałam dramat. Tak bardzo chciałam żeby ciąza się już skończyła- 10 tyg leżałam plackiem , ale wiedziałam że to nie jest wskazane ze względu na małego. I jakie były moje wyrzuty sumienia kiedy faktycznie urodziłam... Trzymam kciuki - Wam już dużo nie zostało

karola---ja tez tak po cichu liczylam i urodzilam w 41tc :-P

niech lepiej siedzi sobie jak najdłużej. 38 tc to niby ciąża donoszona, ale im bliżej 40tc tym lepiej.

alonuszka ma racje w te ostatnie tyg dzidzia bardzo przybiera na wadze , wiec i tak to juz nie dlugo 🌻

Witajcie! Graminis się nie odzywa, może się rozdwoiła:) Ja mam w domu urwanie głowy. Synek mi ząbkuje chyba ale z okropną gorączką. Niby nie marudzi szczególnie ale tylko jak jest na rękach. Na szczęście dużo śpi więc może przesypia najgorsze. Dziś rano miał 39 gorączki. Byliśmy u lekarza ale choroby nie widać. Więc jednak pewnie ząbki

Witam Dziewczynki 🌼 Z tego co wiem Grameczka jest ciagle 2 w 1. :) U mnie brzucho zaczyna rosnac... no ale juz czas- zblizamy sie do polmetka. :) W sobote kupilam sobie sukienke na wesele, na ktore wybieramy sie 1.08 i teraz zastanawiam sie czy do tego czasu sie w nia jeszcze zmieszcze. Zapas jest ale czy wsytarczajaco duzy? haha... cale szczescie mam w razie czego 28 dni na wymiane lub zwrot... bede chyba teraz mierzyc ja co dwa dni ;) Tym razem zaszalalam - sukienka jest rozowa :)

ja taz niedlugo ide na wesele:) nie mam juz mocy z tym moim maluchem.goraczkuje caly czas, mial nawet drgawki goraczkowe.ylismy u lekarza i nic:( kiedys mielismy podobna sytuacje.po szczepieniu przypetal sie stan podgoraczkowy i nie spadal.6 tyg z tym walczylam az samo przeszlo

Mam pytanie z innej beczki. Chodzę do lekarza na nfz i ostatnio położna zażądała potwierdzenie ubezpieczenia tzn legitymację ubezpieczeniową bądź druk RMUA, w przeciwnym wpadku trzeba za wizytę zapłacić. Ale czy to nie jest tak że ciężarna czy jest ubezpieczona czy nie ma prawo do bezpłatnych wizyt??

witam troche was podczytałam i taka fajna atmosferka tu jest to myśle napisze. Jestem młodą ciężarówka:) i od 2 tyg mężatka. Z fasolką idzie nam 21 tydz. Jedna z was pisała o bólach brzuszka ja mam np tak, ze leże w wannie i mi sie dół przucha strasznie napina i za chwile puszcza i nie wiem czy to normalne czy nie do lekarza ide w przyszły czwartek.

karola- nie mam pojecia:( a jak Twój bzuch? tyllkaaa-nie wiem co to- kazda z nas pewnie roznie opisuje to samo uczucie.wiem ze w cieplej wodzie skurcze sie czasem nasilaja.dla pewnosci zadzwon do gina

mozliwe ze to to samouczucie tyle ze to nie tylko w wodzie czasem nawet jak leze taki ból i dotykam i twarde podbrzusze jak kamień:( a mojego gina teraznie ma:( wyjechał na urlop dlatedo musze czekać do przyszłego czwartku.

bo jak czesto to do jakiegokolwiek lekarza.na skurcze przedwczesne to ja jestem wyczulona

aaa- jak zadko to chyba ok.jak jest kilka razy na godzine to niedobrze.a kilka razy dziennie moze byc.ale na wizycie pogadaj z lekarzem

to mnie pocieszyłas :) napewno pogadam ! własnie mam pytanie zdarzyło sie którejś miec tak, ze np. szły zrobiło im sie ciemno przed oczemi (ale tak stopniowo zaczerniał sie obraz) i urwał sie film??