Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo proszę o Waszą opinię

Lepiej studiować FILOLOGIĘ POLSKĄ, czy SOCJOLOGIĘ? Proszę Was o opinię

Polecane posty

Gość dffglpoia
studentka socjo...> myślę, zę to jest dyskusyjne, bo wielu socjologów też robi błędy w konstruowaniu ankiet i umiejętności są takie dość ulotne, trudna do określenia, ale kocham ten kierunek :)

Gość sociolożka
dziewczyny ja jestem zajebiscie madra ale mam problem doradcie jak miałam 16 lat byłam pod namiotem ze znajomymi i poznałam 2 kolesi, ktorzy zwabili mnie do ośrodka , gdzie mieszkali musiałam im zrobić laskę. Powiedziałam, że chcę wziąc przysznic. Najpierw zrobiłam pierwszemu ten 2 gdzieś znikl jak wrócił musiałam jemu zrobić laskę. potem pozwolili mi wziąc prysznic. Kiedy weszłam do tej łazienki (wspólnej dla całego piętra) to zleciała mi na łeb miednica z woda. To było tak cholerne upokorzenie... przez 10 lat nikomu o tym nie powiedziałam, ale wstyd mi do dziś!

Gość dffglpoia
sociolożka poczekaj, chce Cię jeszcze o coś zapytać :)

Gość sociolożka
dobra kurwa ale szybko bo ide sie onanizowac

Gość sociolożka
Jak mialam 8 lat to strzelilam minetke o 2 lata mlodszej dziewczynie Jak chcecie to nie wierzcie

Gość obydwa kierunki równie bez
Szczegółowo Ci już nie powiem, dawno to było. Różne rodzaje gramatyk (horror)... lacina, staro-cerkiewno-słowiański... To wszystko nie wygląda tak trudno, ale jest trudne. To poważne studia dla osób prawdziwie zainteresowanych i chcących pracować. A po tym całym ogromie pracy - uczenie durnych gimnazjalistów i siwizna w wieku 30 lat. Wg. mnie - nie warto.

akrylik - mam dwa takie marzenia. Jedno - pracowanie w redakcji i pisanie, och, uwielbiam pisać. Drugie, bardziej pod presją ojca i bliskością kierunku na studiach - nauczyciel (mało pracuje, dużo wolnego, a facet ma zarabiać na Ciebie:O). Lubię się uczyć polskiego, ale... Tylko polskiego, umię lać wodę. Nie lubię wkuwać.

Gość studentka socjo
ja na socjo poszlam dlatego, ze mnie ten kierunek interesuje. to moje 2 studia, wiec wiem ze jak po socjo pracy nie znajde to mam alternatywe. ale to wlasnie socjo chce sie zajmowac i bede szukac w tym kierunku, wierze ze znajde to o czym pisalam :) a osoby, ktore ida na socjologie bo chca miec z czegos mgr i nie interesuje ich ten kierunek tylko psuja opinie prawdziwym socjologom! tak wiem powtorze za sociolozka: autorko, jesli sie wahasz to nie wybieraj socjologii!

Gość dffglpoia
no wlasnie to sie moze umowimu co??

Gość dffglpoia
Jakieś głupie podszywy się pojawiły.

Gość sociolożka
Chodzi mi o to czy kiedyś próbowałyście tak pieścić oralnie faceta by zmieścić całego członka w gardle?? Ja właśnie zaczynam opanowywać tą technikę. Podobno po opanowaniu odruchu wymiotnego nie jest to takie trudne!! Ale trzeba być cierpliwą. Wiem, że wymaga ćwiczeń i specjalnej pozycji. Leży się na plecach, a głowa zwisuje odchylona do tyłu z brzegu łóżka by linia ust z liną gardła ułożyła się pod kątem prostym. Podobno faceci(mój na 100%) umierają z podniecenia na widok, że cały członek mieścimy w środku, a gardło dostarcza nizwykłych wrażeń czuciowych, drugim plusem jest to, że wytrysk następuje poniżej lini języka więc nie czujesz smaku spermy wszystko wpływa odrazu do żołądka.

"Tylko polskiego, umię lać wodę. Nie lubię wkuwać." W takim razie polonistyka chyba nie jest dla Ciebie. Tam lanie wody Ci nie wystarczy.

Gość mgr FP
tylko nie polonistyka, zresztą socjologia to ta sama bzdura. Wybierz kierunek przyszłościowy

Gość sociolożka
j sie pod nikogo nei podszywam ta rozmowa spowodowala ze sie tak podjaralam jak huj bo taka jestem na codzien madta ale wieczorkiem lubie poswintuszyc

Gość akrylik
socjolozka - nie przejmuj sie...to przekroj naszego spoleczenstwa, ktore bedziesz badac... moim zdaniem jak ktos nie moze znalezc pracy i to po studiach to nie dlatego, bo kierunek byl bez rynkowego zapotrzebowania... po prostu zapotrzebowanie jest na ludzi, ktorzy sa calym soba zaangazowani i pochlonieci tym co studiuja. na dobre pomysly zawsze bedzie zbyt...

Właśnie sprawdzam - na filologię polsą tylko polski?

Gość mgr FP
na polonistyce lanie wody w połączeniu z zainteresowaniami jakiejś książki wystarczy:P

Gość dffglpoia
A dla mnie filologia polska wcale nie była jakaś bardzo trudna, no czasem bywało trudno, ale nie aż tak bardzo i nie siedziałam po nocach, nie zakuwałam na co dzień :), a studiowałam na UW ;)

Gość sociolożka
Już widzę, że odpowiedzi są ironiczne, czyli pewno nie znajdzie się tu nikt kto miał doczynienia z tą techniką. Pewno dla każdej z Was znowu to coś nie do przyjęcia, szkoda, bo faceci się przy Was zanudzą w łóżku...(ja staram sie dać tyle facetowi ile on daje mi, jeżeli zawsze kocha się ze mną w tak cudowny sposób, że nie mam problemu z osiągnięciem orgazmu czemu nie miałabym zaspokoić jego fantazji to chyba zdrowe podejście, on dla mnie robi wszystko) dlatego też chciałam żeby ktoś podzielił się ze mną spostrzeżeniami jeśli tylko miał doczynienia z tą techniką oralu.

Gość mgr FP
ja też na UW a u mnie zakuwali do nocy szczególnie z GOJP i GHJP ale nie ja:P Mi to zawsze wisiało

Na temacie zaczął się już standardowy śmietnik, jak widzę :O Autorko, sama decyduj, życzę powodzenia 🖐️

Gość czytam was a nie kapuje
Głupie pytanie: polonistyka to to samo co filologia polska?

mgr FP - skoro w ogóle nie zakuwałeś/aś i Ci to "wisiało", to albo jesteś naprawdę zdolny/a (gratuluję) albo skończyłeś z marną tróją :) Ci przeciętnie zdolni, którzy mają jakieś ambicje, muszą niestety na polonistyce się uczyć, jeśli chcą coś osiągnąć :)

Gość akrylik
jesli chcesz pisac to socjologia bedzie lepsza, bo w redakcjach tez lubia ten kierunek, bo bardziej rozwija umysl... czytac ksiazki mozesz zawsze i niekoniecznie takie jakie sa przewidziane na studiach... jak chcesz byc dziennikarka to musisz sie tym interesowac i pisac caly czasi wysylac to co napisalas do gazet... pamietaj zaczyna sie malymi krokami, np. w gazetce szkolnej etc. nie mysl od razu o pracy w PANI czy VIVIE...

Gość dffglpoi
mgr FP...> No te obie gramatyki nie były łatwe, ale bez przesady szło, to zaliczyć. A u kogo pisałaś magisterke? ;)

Gość dffglpoi
Polonistyka, to jest nazwa wydziału, a filologia polska, to kierunek ;)

Gość dffglpoi
Powiem tak na polonistyce asem nie była, ale sporo 4 miałam, 5 były bardzo sporadyczne, ale generalnie szczyt możliwości moich, to 4, tak czułam, za leniwa byłam plus średnie predyspozycje do tego kierunku. Na socjologii również jedna z najlepszych uczelni w kraju, nie chwaląc się mam masę 5 i to wiele takich, ze przeczytałam coś w biegu, napisałam coś z obserwacji z życia i mam chyba duże predyspozycję do tego kierunku.

Gość dffglpoi
Morał z tego taki, jak się ma przeciętne predyspozycję do kierunku, a chce się osiągać wysokie wyniki, to trzeba ostro pracować, tylko studiowanie dla ocen...radzę wybieranie tych kierunków do których się ma duże predyspozycję, choć wiem, ze tak od razy nie jest łatwo trafić na to do czego się nadajemy.

Gość Victorie
podczepię się pod temat :) ja waham się pomiędzy socjologią a bioinżynierią produkcji żywności Co na moim miejscu byście wybrały dziewczyny? Ja już się w tym pogubiłam :-o