Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo proszę o Waszą opinię

Lepiej studiować FILOLOGIĘ POLSKĄ, czy SOCJOLOGIĘ? Proszę Was o opinię

Polecane posty

Gość dffglpoi
Viktorie...> niezły rozrzut masz...to drugie, to bardziej ścisłe.

Gość Victorie
wiem, ż e to niezły rozrzut :D mi raczej nic nie sprawia trudności z wyjątkiem fizyki Interesuję się bardziej społeczeństwem, człowiekiem, literaturą i pisaniem, ale humanistów teraz baaardzo dużo, więc zastanawiam się nad pierwszym kierunkiem technicznym

Gość dffglpoi
Racjonalność podpowiada, że jeśli jesteś osobą wszechstronną, to radziłabym ten techniczny. A socjologiczne książki możesz sobie czytać hobbystycznie :)

Gość Victorie
racjonalność mi to samo podpowiada, ale mimo wszystko pozostaje jakiś żal za studiami humanistycznymi i marzeniem pracy w mediach:) Właściwie to nie jestem też do końca przekonana bo bioinżynierię produkcji żywności oferuje tylko jedna uczelnia w PL, więc może to jakiś niewypał...

Gość dffglpoi
A o jakiej uczelni mówisz? Wiesz nie znam się na takich kierunkach, socjologia jest fajna i dość łatwa...

Gość Victorie
o Uniwersytet Warminsko Mazurski tez myślalam o polonistyce, ale z zamiłowania do literatury nie wyżyję, złożyłam też na psychologię, ale ciężko się dostać więc trzeba mieć jakąś alternatywę :)

Gość fresa87
po socjologii sa najlepsi dziennikarze, socjologia jest dobrym kierunkiem bo mozna wykonywac duzo zawodow - oczywiscie ejsli jest sie zdolnym i inteligentnym, branze PR, HR, uzupelnione o dobra znajomosc jezykow - socjologia jest ich swietnym dopelnieniem. Takze agencje kreatywne. Jest szeroka paleta mozliwosci.

Gość Małgorzata  Wieczorek
Żyjemy w czasach, kiedy studia to przede wszystkim inwestycja w przyszłość. Idealnie - jeśli wybór kierunku dyktowany jest pasją i pomysłem na siebie. Ale nie wszyscy go mają. Studia pomagają zdobywać wiedzę, podnosić kwalifikacje, ale możliwości otwierające się po ich ukończeniu musimy umieć dostrzec sami - niezależnie od kierunku. Tę umiejętność projektowania przyszłej kariery, przekazujemy naszym studentom. Zachęcam do dołączenia do ich grona :) Pozdrawiam, Małgorzata Wieczorek __________________________ Online Ekspert WSB

Gość shounen
Na socjologii się dużo pije, zazwyczaj mocnego alkoholu na dodatek. Nie jest to kierunek dla ludzi z słabą głową albo awersją do alkoholu. Tutaj trzeba ostro ta wódkę albo co najmniej piwo pić. Wiem bo sam studiuje na socjologii :)