Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martta

OKRES W 6 DNI PO ZABIEGU USUNIECIA CIĄŻY-czy to możliwe?

Polecane posty

Kobietki, tydzien temu w srode miałam zabieg usuniecia ciązy bo moje maleństwo umarło. 2 dni po zabiegu plamiłam. Dzis dostałam krwawienia i bólu brzucha jak na okres.Czy to mozliwe, bym tak szybko sie regenerowała?Moze któraś z was tak miała. Tak bym chciała, zeby to był okres, to byłby znak,że wracam do formy i moge planowac niedługo kolejnego brzdąca.

Gość a4tech
jesli nie masz gorączki to wydaje mi się ze wszystko jest ok. Okres powinien wsytąpić chyba do 6 tygodni po zabiegu. Ja miałam okres właśnie po 6 tygodniach dopiero.

Gość MalinkaMalec
moim zdaniem lepiej iśc do lekarza i spac spokojnie żebys jakiegos krwotoku nie dostała może lekarze zle cie wyczyścili albo cos przezorny zawsze ubezpieczony

Gość saleminka8
martta to ze krwawisz moze być okresem ale nie musi,moze to poprostu dalsze oczyszczanie się macicy po zabiegu,ponieważ po zabiegu hormon opada i dlatego mozesz krwawić. Ja miałam zabieg 15 stycznia bieżącego roku,plamiłam delikatnie 4 godziny i tyle,po 8 dniach dostałam krwawienia i trwało one 3 dni,w trakcie którego wypłynął kawałek endometrium,brzuch bolał jak podczas okresu,bo taki ból to nic innego jak skurcze ;) Krwawienie u mnie wystąpiło z powodu nierównego endometrium i organizm zadziałał prawidłowo. Wg mierzenie temperatury miałam dostać okres 1 marca,ale nie pojawił się za to beta hcg wskazała ciąże. Teraz jestem prawie w 22tygodniu :)

Gość saleminka8
hormony opadają po zabiegu i nie koniecznie musi to nastąpić w 1 dobie po zabiegu,takie krwawienia moga się pojawiać w ciagu 2 tygodni to zależy jak zaawansowana była ciąża. Pamiętaj,że hormony po usunięcia martwej ciąży odrazu nie spadają,potrzebny jest do tego czas i dopiero wtedy jak opadną jest krwawienie

Gość kasial0
Ja na przykład ledwo co wyszłam ze szpitala po poronieniu (krwawiłam od 22.04 do 1.05) i już 11.05 dostałam @. Być może,że organizm jeszcze się oczyszczał, jednakże ginekolog kazał uznać mi ten dzień za pierwszy dzień nowego cyklu. Myślę więc,że w Twoim przypadku nic złego się nie dzieje :)

Gość Poradnikkkkkkkkkkkkkkk
To raczej nie okres.Radziłabym sprawdzic u ginekologa czy wszytsko zostało usuniete.