Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia343434

Mamy niekarmiace piersią doradzcie...

Polecane posty

Gość monia343434

Mamy niekarmiace piersią doradzcie jakie butelki kupić dla noworodka.Niedługo rodzę ,nie bede karmic piersia ( tylko pierwsze klika dni by dziecko siary sie opiło),jakie butelki kupic ,co mozecie polecic z własnego doświadczenia. Dziękuje

Ja wprawdzie karmiłam piesią,ale jak jeździłam na studia to mąż małą kamił odciągnietym mlekiem. AVENT mi bardzo spasował,były wygodne i miały funcje,ze wystaczyło nalać wody,dać do mikrofali i były odkażone.:)

Gość a co to za funkcja
z tym odkażaniem? a z innymi butelkami nie można tak robić??

normalnie butelki tza wygotowywać,a to jest funcja autoodkażanie czy coś takiego.:)

Gość domi co ty za bzdury
piszesz, z każdą butelką można tak zrobic z tym że avent to sobie podłapał jako swój "chwyt marketingowy" autorko ty zamiast martwic sie o butelki to martw sie o smoczki bo z butelką wszystko jedno a smoczek najwazniejszy. Bedziesz musiala kupic np z dwoch firm i po dwa rodzaje z kazdej i sprawdzac z czego lepiej dziecku sie pije. Wazne by smoczek był w miare twardy i np o kształcie sutka i dobrze by wolno lecialo mleko kazda firmna robi takie wiec musisz kilka kupic i testowac.

Gość a co to za funkcja
no nie wiem, szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć, na stronie avent też nic nie ma na ten temat :O

Gość a co to za funkcja
a wg mnie najlepsze smoczki ma medela

Gość pearlineee
polecam aventy. Są antykolkowe, smoczki mają anatomiczne małe dziurki, maluch ssie jak z piersi. Canpol baby są bardzo nie trwałe. Nuka nie miałam.

Gość monia113
Ja polecam Canpol Lovi. Przetestowałam wiele butelek ze smoczkami i tylko ta jej podpasowała. Z żadnej innej nie chciała jeść ani pić. Te buteleczki są również samosterylizujące, tzn. wystarczy wlać do nakręki wody, odpowiednio złożyć wszystkie elementy i szybko wysterylizować w mikrofali. Tylko przy zakupie trzeba zwrócić na to uwagę, bo są2 rodzaje tych butelek, zwykłe i samosterylizujące. Kilka razy użyłam też Tommee Tippie, podobno imitują one giętkość matczynej piersi i coś może w tym jest, bo moja mała raz usnęła przy tej butelce. Ale generalnie polecam canpol lovi. A smoczek uspokajający mamy aventa i też się sprawdza, chociaż nasza pani logopeda uważa że jest zbyt twardy. Każde dziecko jest jednak inne i co pasuje jednemu niekoniecznie musi pasować drugiemu. Trzeba próbować aż w końcu się trafi.

Gość monia113
A co do nietrwałości butelek i smoczków, to przecież nie kupuje się jednego zestawu na kilka lat. Ja wymieniam butelki i smoczki mniej więcej co miesiąc, góra dwa. Nie zauważyłam, aby canpol lovi były nietrwałe. Wymieniam je ze względów higienicznych a nie dlatego że już nie nadają sie do użycia.

Gość do autorkiii
monia 113 to kolejna kafeteryjna idealna mama :) ja butelek nie wymieniam tak czesto i trwałość jest istotna dla mnie.

Gość sefertfg
Że też jeszcze mamuśki polki was nie zjadły?! :D

Gość kamelon_om
avent zdecydowanie

polecam butelki Tommee Tippee :) z tego moja pije mleko już 7 miesiecy a herbatki i soczki pije z aventu butelek nie wymieniam, ma te same od początku, smoczki zmieniałam jak zwiększałam rozmiar dziurki. ale od 3 miesiecy pije z tych samych

Gość pearlineeeee
no ja właśnie tez nie wymieniam butelek, a jak czytam ze ktos to robi co miesiąc to kurcze nie wiem po co.????

Gość zaraz sie zacznie
że te co nie wymieniają co miesiąc są "niehigieniczne".😴

butelki jakiekolwiek, byle bez bisfenoli, na poczatek np. szklane

aa moge być "niehigieniczna" :P w dupie to mam ;)

co miesiac wymieniac butelki???????? o kurcze, szczeka mi opadla.....

Gość jak butelka po miesiacu
czy nawet dłuższy okresie może byc niehigieniczna (swoją droga jak to absurdalnie brzmi!) skoro się ją myje?! niektórym chyba ta "higiena" uszkodziła szare komórki odpowiedzialane zdrowy rozsądek.:P

Gość pearlineeeee
ja mam te same. I tez mam w dupie niehigienicznosc. Swoją drogą tam to na pewno mało higieniczna jestem. :)

Gość monia113
Co do wymiany smoczków, to radzę poczytać informacje dołączone do nich. Producent zaleca wymianę smoczków co 2miesiące m.in. ze względów higienicznych. Wszystko się z czasem zużywa, również butelki i smoczki.

Gość pearlineeeee
smoczki to rozumiem, ale butelko co miesiąc?? dziewczynko :)

uzywalam butelek avent przez krotki czas, ale potem odkad dowiedzialam sie, ze te plastkowe butelki moga miec dosyc szkodliwe dzialanie na organizm malucha to kupilam szklane butelki CANPOL-maja anatomiczne smoczki z kauczuku. Sa fantastyczne i bardzo polecam. Maja pojemnosc 240ml i 120 ml

a wymiana smoczkow jest zalecana co 3 miesiace, wszystko tez zalezy od tego jak sie zuzywaja

Gość mama małej niunieczki
ale zeby butelki co miesiąc czy dwa wymieniac to trzeba miec nasrane w beret

Gość monia113
Nie napisałam że dokładnie co do dnia raz na miesiąc, tylko średnio co miesiąc, dwa. Smoczki z wiadomych powodów wymieniam częściej niż butelki dziewczynko:) A dawanie dziecku butelki z nie wymienianym od miesięcy smoczkiem owszem, jest wg mnie bardzo niehigieniczne.

Gość pearlineee
popatrz jakos moje dziecko nigdy infekcji nie miało żołądkowej.... zresztą jest mowa o butelkach, napisałam ze rozumiem smoczki zeby wymieniac ale butelki co miesiąc to głupota i tyle.

Gość ot ranking
tzw butelki samosterylizujące się. Ja polecam NUK first choice - przeszlyśmy przez wszystkie dostępne butle i dopiero z tej moje dziecko zaczeło normalnie jeść. Może Ci sie przyda opisze mniej wiecej wrażenia po niektórych Lovi - dla nas smoczek był za miękki - mała go tak zasysała ze spłaszczał sie bardzo i przez to nic nie leciało - karmienie wyglądało tak - 10 sek ciagnie odsysa 10 ciągnie odsysa zeby smoczek wrócił do normalnosći Canpol - mieliśmy tą wygiętą - to juz w ogóle porażka bo nawet 5 ml z tego ciumknąc nie chicała - podobno z canpola dobre są butelki typu balonik - ale takiej nie miałam dalej przeszliśmy na aventa - dziecko mało jadło naprawde mało ( po 400 ml na dobre przy wadze ponad 5 kg) i myślalam ze niejadek po prostu dawałam przy każdej możliwośći butle ( bo z przybieraniem na cycku straszny problem był)i dupa - aż do momentu gdy tydzień po używaniu butelek zaczeły przeciekać!! - avent tyle rekomendacji pozytywnych opini a przy mieszaniu mleczka rozchlapuje sie ono - gdzies spod nakrętki ciekło - miałam 3 różne butelki tej firmy i z każda to samo było - trzeba było pare razy pozakręcać pododkrecać iw końcu załapywało bez chlapania :/ Aż doszliśmy do NUKa- od kad mamy tą butelke dziecko które jadło po 400 ml na dobe je ponad 700 - zbieg okolicznosći nie sądze. Te butelki NUk First Choice - u nas strzał w 10 - ale każde dziecko inne i trzeba próbować -- A jak masz np butelke aventu to nie musisz kupować zeby sprawdzić LOVI - sam smoczek od Lovi pasuje do butelek Aventu - w drugą strone nie bardzo :/ a co do wymiany - to ja zauważyłam po TYGODNIU ślady zużycia na lovi - ale doszłam od czego i kupiłam szczotke do butelek inną plastikową bez drucika w środku - bo ten drucik mi butelki rysował