Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szokująca wypowiedź

Czy potrafilibyście wybaczyć matce gdyby....

Polecane posty

jakbym podliczyła te miesiące co nie płaciła to dwie wypłaty by się nazbierały.... w zeszłym roku od września do lutego nie dzwoniła do mnie bo podobno miała takieee problemy że nie mogła znaleźć minuty żeby zadzwonić. Własnie znane są tylko przypadki że ojciec alimentów nie płaci, ale matka - jedna na milion

o, proszę, jeden z takich moich listów (miałam zasądzone 350 zł): Proszę o egzekucję świadczeń alimentacyjnych od dłużnika: tu imię nazwisko i adres który zaprzestał przekazywania świadczeń: częściowo za miesiąc czerwiec (świadczenie przekazane było w niepełnej wysokości, tj. 300 zł.) oraz za miesiące: lipiec, sierpień, wrzesień 2004 r. (3 x 350 zł). Ogólna suma zaległości wynosi na dzień dzisiejszy 1100 złotych (słownie: tysiąc sto złotych). Oświadczam, że: 1. Popieram wniosek egzekucyjny o egzekucję z tytułu świadczeń alimentacyjnych. 2. Nie otrzymuję świadczeń alimentacyjnych od dłużnika, ani innej osoby reprezentującej jego prawa. 3. Obowiązek alimentacyjny dłużnika określony w postanowieniu Sądu Rejonowego Bochni z dn. 27. 02. 2002 r. sygn. akt. III RC 4/02 jest nadal aktualny. 4. Nadal kontynuuję naukę, a zaświadczenie o kontynuacji nauki znajduje się u Komornika Sądu w (tu miejscowość) (wysłane 12. 01. 2004 r. ). tak się pisze mniej więcej :)

nie jesteś żadną zimną suką; tak, jak mówisz - to jest jej obowiązek; jest Ci strrrrasznie ciężko, bo bardzo jej ciągle potrzebujesz, i, pewnie w głębi serca ciągle ją kochasz - jaka by nie była, to masz do tego prawo - i boli Cię, że ciągle, dalej jesteś przez nią odrzucana... i to, że ją kochasz i ciągle chciałabyś jej bliskości, i Twoja złość do niej - jest zupełnie w porządku, i normalne; to ona nie jest w porządku; to będzie dla Ciebie dobre, jak jej kiedyś przebaczysz - tzn. nie będziesz trzymać w sobie nienawiści, żalu, źle jej życzyć, itd.; ale to przebaczenie wcale nie musi oznaczać, że np. zgodzisz się, żeby przestała płacić alimenty, itd.

Zapomniałam jakie jest uczucie życia w pełnej rodzinie. Tak po prostu.. Brakuje mi jej, była obecna w moim życiu do 12 roku życia, wiem jak było. Ale ja tego nie zmienie, powiedziała mi że ona ma swoje życie i że nie mam sie do jej życia wtrącać, bo ja też mam swoje.

głupio robi, i sama sobie karę nakłada: ma taką fajną córkę i nawet o tym nie wie, i nie zauważa :) przed Tobą jest całe życie; dostajesz dużo miłości od ojca; zobaczysz, będziesz żyła długo i szczęśliwie, a to jej takie poczucie straty i żalu wcześniej, czy później wyjdzie;) może masz w swoim otoczeniu jakieś fajne ciotki, babcie...? jakieś fajne babki, od których chociaż kawałeczki takiego fajnego traktowania dziewczyny przez dojrzałą kobietę mogłabyś dostać?

w tym sęk że nie. Ciotki uważają że jak są po rozwodzie to my już nie rodzina :O Mam jedną siostre mojego taty , ale mieszka za granicą i tylko w wakacje jest u nas...