Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zupełnie NIEBIESKA

Co na wejście?

Polecane posty

Gość zupełnie NIEBIESKA

Za tydzień nasz ślub -wciąz nie wiemy co organista może nam zagrać na WEJSCIE do kościoła. Oczywiście chodzi mi o utwory które w kosciele zagrać mozna. Nie chcę Marsza weselnego...

Gość na przykład piękny
chorał J. S. Bacha "Jesu bleibet meine Freude" (bez obaw, bez słów ;) więc niemieckiego nie usłyszycie) albo "Toccatę" Theodore Dubois Może też być któreś z durowych preludiów z "Das wohltemperierte Klavier" Bacha, iękne, pogodne, niedługie...

Gość zupełnie NIEBIESKA
tak - "jesu.." Bacha mamy w rezerwie, ale szukamy cos jeszcze. Czy móhłbyś/mogłabys podać linki na YouTube np. jeśli chodz o poozstałe utwory? Kiedy piszesz "któryć z..." nie bardzo wiem o co chodzi.

Gość zupełnie NIEBIESKA
Toccatę słucham i niestety bardzo mi się nie podoba. I trwa dosyć długo (ponad 8 minut...)

Gość na przykład piękny
"Preludium" Jana Podbielskiego, fragment któregoś z koncertów organowych Haendla... jest ich kilkanaście ;)

Gość zupełnie NIEBIESKA
nie chce was urazić, ale ja nie jestem znawca muzyki tylko jej SŁUCHACZEM, więc jeśli moge prosić wklejajcie linki. Bo zdania gdzie piszecie "któryś z..." (KTÓRY?) lub "fragment któregoś...." (który fragment!) nic mi nie mówią i ja rzeczywiście nadal wiem niewiele więcej niż na pczątku Postarajcie sie się pomóc, więc prosze podejdźcie do mnie jak do laika a nie jak do znawcy.