Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posiah

moje stanowisko co do aborcji

Polecane posty

Gość posiah

osobiscie jestem przeciwna, lae uwazam ze kazdy ma prawo wyboru tak wiec aborcja powinna byc legalna co otym sadzicie

Gość kotka222
sadzimy ze powinna byc legalna

dziecko nie prosiło się na świat skoro ktoś uprawia seks to powinien się liczyć z możliwością poczęcia

Gość Kucz
Powinna byc NIELEGALNA. jak ktos nie uwazal to niech placi a nie placze

Gość po co usuwac
lepiej rozstrzelac z kalacha taka kurwe

Gość sejka
a facetowi co nie chce placic obciac jaja nie?

Gość Kucz
Dokladnie, glupote i brak dojzalosci powinno sie karac smiercia, swiat bylby lepszy

Gość Kucz
i Kto to mowi...

Gość Kucz
Amant a co ma piernik do wiatraka?

Gość posiach
do kucz a jakbys wpadl z kobieta ktorej nie kochasz, to co, placilbys alimenty?

Gość maturka4
Oczywiście, że powinna być legalna! Patologia, która będzie się skrobać i tracić zdrowie - może w końcu wyginie. A normalne kobiety, które zaszły (pomimo stosowania zabezpieczeń - niestety, znam przypadki) muszą mieć prawo wyboru. Co do pokrywania kosztów - można dyskutować

Gość Kucz
Nie wpadlbym bo nie jestem idiota i wiem co robie, nie pierdole sie na prawo i lewo, wiec mnie nie tyczy taka sytuacja, jak wyzej: powinno sie ponosic konsekwencje swoich czynow

maturka4 żadne zabezpieczenie nie daje 100% pewności i o tyk każdy powinien wiedzieć i się z tym liczyć (poza tym na ulotkach to pisze)

Gość posiach
w anglii niby aborcja jest legalna, ale wiele kobiet nie usówa, dlaczego,bo tam matka ma wysoki zasilek od panstwa, moze nawet wychowywac dziecko sama i nie wegetowac

Gość posiach
ok kucz a jakbys po pijaku wpadl? to co pewnie wina suczy tak?

Gość Kucz
Posiah bedac w stalym w zwiazku nie moge z kims wpasc, ja pisze wlasnie o takich przypadkach gdzie na bibie dwoje ludzi sie dupnie-dla sportu-a potem niespodzianka. takich nalezy karac chlosta, w innym przypadku aborcja to kwestia dyskusyjna

hm, nie usuwają bo mają wysoki zasiłek - kuźwa, a gdzie szacunek do ludzkiego życia i odpowiedzialność za swoje czyny i drugiego człowieka? jak zapłacą za dziecko, które kto inny zrobił, to można zostawić ? dlaczego wymagacie od państwa odpowiedzialności za czyjeś dzieci, skoro sami jej nie macie? odpowiedzialności wymaga się od rodziców jak widać dla niektórych odpowiedzialność to zbyt trudne pojęcie ja bym wszystkich tak niedołężnych życiowo ubezwłasnowolniła, ustanowiła opiekuna i niech żyją jak dzieci skoro jak dorośli nie potrafią

Gość Kucz
Brawo dla zolzy! ma racje

Gość 09123
Jestem przeciwna aborcji jeżeli jest to wymysł matki typu "A, wpadłam.. Usunę i po sprawie. Przecież nie chcę tego dziecka" Ale w przypadkach gwałtu albo zagrożenia życia matki lub dziecka możnaby było się nad tym zastanowić.

Gość posiach
hm, nie usuwają bo mają wysoki zasiłek - kuźwa, a gdzie szacunek do ludzkiego życia i odpowiedzialność za swoje czyny i drugiego człowieka? jak zapłacą za dziecko, które kto inny zrobił, to można zostawić ?" chrzanisz chodzi o godne zycie czlowieku wpadla to niech do konca zycia sie meczy? a co tam ze szef z pracy wywali, niech wegetuje

Gość złotowłosssa
kucz nie do konca rozumiem twoja wypowiedz... mam męża już sporo, BARDZO dbamy o zabezpieczenie(pigułka+gumka) bo za nic w swiecie oboje nie chcemy słyszec o dziecku! a jak sie przydaży to usune! nie wiem skad stwierdzenie ze wpadaja tylko "suki z imprezy" :(

a umysł ma się po spłodzeniu dziecka czy też przed? dorosły człowiek myśli - korzysta z mózgu- pod mózgoczaszką się znajduje ten tajemniczy obiekt wydaje mi się, że dla niektórych dziewiczy [jako jedyny] za nieumyślne spowodowanie wypadku także odpowiadasz- to się nazywa odpowiedzialność dla Ciebie najwyraźniej pojęcie obce

Przecież i tak robią aborcje nielegalnie tylko zamyka się na to oko... to może lepiej jeśli usunie pierwszą ciąże... nielegalnie to jest możliwosc że już nigdy nie będzie miała więcej dzieci:D :D :D z resztą mimo wszystko to morderstwo, ale niech już robią z tym co chcą.... Byle bym o tym nie wiedział, że ktoś to ma zamiar zrobic!.... (wtedy moje sumienie będzie czyste :)

Gość złotowłosssa
idąc tym tokiem rozumowania-jak ulegniesz wypadkowi samochodowemu-nawet nie próbuj sie leczyc- do końca życia bądź kaleka-po co pchałaś/eś się do autobus/samochodu??

Gość posiach
ok ale czy nie uwazacie ze to jest wylacznie prywatna sprawa tych kobiet, kwestia ich sumienia?

Gość posiach
z drugiej strony jesli przyjmiemy ze zarodek to czlowiek anie tylko "cos" to kobieta dopuszcza sie morderstwa i panstwo ma prawo ingerowac

Gość złotowłosssa
jak najbardziej kwestia prywatnego sumienia, nie mi decydować co zrobi jakaś X z ciąża bo nie ja potem zajmę się jej dzieckiem.(no w pewnym sensie ja bo już od jakiegoś czasu uczestniczę w wolontariatach w domu dziecka) :D

19:37 [zgłoś do usunięcia] posiach ok ale czy nie uwazacie ze to jest wylacznie prywatna sprawa tych kobiet, kwestia ich sumienia? Okey... ale niech przed zabiegiem nikomu nie mówią że mają to zamiar zrobic.... bo ktoś musi dbac o swoje sumienie;)