Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posiah

moje stanowisko co do aborcji

Polecane posty

złotowłosssa Ty już może nie chodź żadnym tokiem rozumowania. :o :P

Gość złotowłosssa
będę chodzić takim jakim mi sie podoba, to w końcu moje życie

Gość gerik
no wlasnie moja znajoma powiedziala ze jakby zaszla w ciaze to by usunela napewno by mi o tym powiedziala i teraz co ja bym miala zrobic naslac na nia rydzyka czy pozostac neutralna?

Gość jasna k***wa
niech sie twoja znajoma zabezpiecza, a ja ....chociarz nie, jak sie bedzie zabezpieczac to też grzech

będę chodzić takim jakim mi sie podoba, to w końcu moje życie } O rany, to się zawiodłem.. :D🖐️

Gość gerik
no w tym rzecz ze ona od czasu do czasu daje sie poniesc

To powiedz swojej znajomej żeby ci powiedziała po... a jeśli powie wcześniej to nie masz wyjdźcia... ;) musisz ją na siłe namawiac do tego by z tego zrezygnowała..... ;) nawet jak to zrobi..... to Ty będziesz czysta :)

Gość gerik
jest z chlopakiem z ktorym nie planuje przyszlosci ona zna moja opinie ale przeciez to dorosla osoba jej wybór

Gość edwardx
Księża są przeciwni aborcji,więc powinni wychowywać dzieci matek które nie stać na utrzymanie dziecka....

Gość pisać można wiele
Ludzie, dlaczego ABORCJE kojarzycie tylko z kobietą ????????? A co z tatusiem dziecka ??? Ktory ma gdzieś jak się kobieta czuje, czego potrzebuje będąc w ciąży !!!!!!!!!!! Prawda jest taka, że kobieta, która czuje się dobrze w związku, która ma wsparcie w mężczyźnie i opiekę NIEGDY NIE POMYŚLI O USUNIĘCIU DZIECKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bronie kobiet, które zaszły w ciąże będąć w związku i jednak zdecydowały się na aborcje. To nie ich wina- to wina szanownych TATUSIÓW !!!!!

Gość złotowłosssa
edwax nie żartuj... no oni to juz by sie zajęli dziećmi bez wątpienia, ksieża sa bardzo empatyczni wobec dziec...:-S

Gość gerik
kosciól ma najmniej do gadania w sprawie aborcji ja mialam zajecia z bioetyki z takim ksiedzem i on podawal argumenty przeciw aborcji i nie opierally sie one na pismie swietym tylko chodzilo w skrocie o dowiedzenie ze zarodek to tez czlowiek, wiec aborcja to morderstwo

Gość gerik
troche nieskladny ten moj ostatni post

05.07.2009] 19:50 [zgłoś do usunięcia] pisać można wiele Ludzie, dlaczego ABORCJE kojarzycie tylko z kobietą ????????? A co z tatusiem dziecka ??? Ktory ma gdzieś jak się kobieta czuje, czego potrzebuje będąc w ciąży !!!!!!!!!!! Prawda jest taka, że kobieta, która czuje się dobrze w związku, która ma wsparcie w mężczyźnie i opiekę NIEGDY NIE POMYŚLI O USUNIĘCIU DZIECKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bronie kobiet, które zaszły w ciąże będąć w związku i jednak zdecydowały się na aborcje. To nie ich wina- to wina szanownych TATUSIÓW !!!!!----------Wina jest po obu stronach....... I niech ktoś mi powie że sytuacja materialna ma tutaj znaczenia... trzeba było tego nie robic.... skoro nie ma pieniędzy na tabletki,gumki i tego rodzaju sprzęty... albo liczyc się z konsekfencjami... Całe szczęście to nie są moje problemy :D

Gość złotowłosssa
pisac mozna wiele-proszę rozwiń??? jestem w zwiazku,czuje sie dobrze, kocham meża i nie chce dziecka... nie generalizuj.W podejsciu do aborcji wkurza mnie jedno-generalizacja a co za tym idzie ubezwłasnowolnienie kobiet.Czemu na mnie patrzy sie jak na siksę która idzie na impreze i po jednym numerku wpada?(u nas jest takich kilkadziesiąt przypadków i kto na tym cierpi?0dzieci które niczemu nie winne żyją w patologii często głodne) łykam pigułki umiem kupić i użyć gumkę a jednak-wpadła bo sie nie zabezpieczała i chodzi i się puszcza:(

Gość senka25
ja mam 25 lat, koncze studia, mieszkam z rodzicami nie chce dzieci, pzrynajmniej przed 30 pytanie mam sie nie seksic do konca zyia, oczywiscie zabespieczam sie ale przez te 5 lat wszystko moze sie zdarzyc

gerik ---> jakich argumentów użyto dowodząc, że zarodek to też człowiek?? Bo nie wydaje mi się, że ktokolwiek mógłby to udowodnić.

Gość senka25
a tak wogole to najlepeij niech kobiety pilnuja swej cnoty do slubu, stosuja wylacznie naturalne metody zabezpieczenia, niech kosciol zabrania antykoncepcji(ale kto tego slucha), niech rodzice dalej wstydza sie rozmawiac seksie z nastolatka itditp

Gość gerik
dokladnie nie pamietam ale... a powiedz mi a od kiedy twoim zdaniem zaczyna sie czlowiek, jak ma nózki, serce czy co? a moze od momentu porodu? mówi sie ze zarodek to jeszcze nie czlowiek, ale gdybys nie ingerowal (chodzi o zabieg aborcji), to powstalby przeciez czlowiek nie? to tak ogolnie

Gość pisać można wiele
złotowłosssa ja nie pisze o ludziach, którzy są razem i wspólnie nie planują potomstwa. Nie chcą dzieci, ok. Ja pisze o związkach w których oboje chcą dziecka, robią je z premedytacja a jak już jest ciąża to raptem facet ma wyrąbane na to co kobieta zrobi. Po prostu raptem szanowny tatuś nie chce dziecka, nie chce odpowiedzialności. W takiej sytuacji kobieta czuje się oszukana (przecież razem planowali) i może(nie musi) ale może wtedy posunąć się do Aborcji. Gdyby czuła sie dobrze, widziała radość swojego mężczyzny to z całą pewnością nawet nie pomyśli o usunięciu swojego dziecka.

nie rozumiem dlaczego dziecko ma ponosic wine za glupote innych. ktos kto nie jest odpowiedzialny za swoje czyny nie powinien uprawiac seksu - proste. gwalt jest wyjatkiem.

Gość posiach
ale czemu gwalt jest wyjatkiem depeche? czemu dziecko ma ponosic konsekwencje czynu jakiegos zboka, kryminalisty? ma prawo zyc nie? no uzasadnij

gerik ---> moim zdaniem niemożliwe jest ustalenie od kiedy można mówić o człowieku. Co za tym idzie, nie można stwierdzić, że aborcja w tym czy tamtym miesiącu to morderstwo. Na pewno nie chodzi o nóżki, czy serce. Prędzej o mózg, ale to za mało. Od innych zwierząt odróżnia nas m.in. coś takiego jak dusza :) Czy człowiek bez duszy byłby człowiekiem? a jeśli nie byłby, jak udowodnisz, że zarodek ma duszę? Nie da się.

Gość mam kota na punkcie psa
90% populacji ludzkiej nie ma duszy, więc niczym nie różnimy się od zwierząt, a i tak naszą przewagą jest ludobójstwo i agresja międzygatunkowa czego nie spotkasz wśród innych gatunków.

dlatego ze kiedy kobieta jest zgwalcona to nie byla jej decyzja. i zostala do tego zmuszona. kiedy spisz z byle kim to przepraszam cie bardzo, ale to juz tylko twoja wina.

Gość gerik
a jak udowodnisz ze zarodek nie ma duszy? wiesz w prawie jest cos takiego jak domniemanie niewinnosci

Gość abecad
Chyba wiem o czym pisze -pisać można wiele. Znam taki przypadek, ze oboje szli na calosc, laska byla zakochana w gosciu a on caly czas jej gadal, ze jest kobieta z ktora chce miec dzieck. W koncu zasza a on raptem powiedzial, ze odchodzi do swojej EX. Zaciazona byla naprawde przybita i z pewnoscia czula sie oszukana. Miala mozliwosci usuniecia legalnie i to zrobila. A szanowny tatus po calym zdarzeniu oczywiscie cala wine zwalil na nia, ze ona go oszukala itd. Oszolom jeden 😡

mam kota na punkcie psa ---> chodzi o to coś... niematerialnego, co z pewnością każdy posiada, mniejsza o nazewnictwo...