Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fotelik

roszę o pomoc w kwesti FOTELIK!!

Polecane posty

Gość Fotelik

Dziewczyny mój syn ma 9 miesięcy ale jest duzym chłopcem i fotelik do 13kg jest juz za niego za mały. Nóżki mu dużo wystaja i ma ciągle podkurczone. Chcę zmienić fotelik. I tutaj problem: na jaki. Najlepiej na taki który posłuży nam już do końca. I super jakby miał możliowś jazdy przodem jak i tyłem to kierunku jazdy. No i w ogóle czy mogę go już przełożyc do więszego fotelika? Bo słyszałam że dpiero op skończonym roczku mozna. Prosze pomóżcie

Gość mam fotelik do 10 kg
dziecko ma 8 miesiecy i waży 8,5 kg. Nie doczeka do roku w tym foteliku, ważna jest waga i bezpieczeństwo, a nie wiek. Waham się nad maxi cosi lub trochę tańszych chicco, to najlepsze firmy na rynku. Aczkolwiek w rankingu fotelików samochodowych żaden z przedziału 9-18 kg nie otrzymał najwyzszej noty w kategorii bezpieczenstwo, polecam http://fotelik.info/pl/testy/

Gość fotelikowo
Ja bym kupiła taki do 18kg a później większy. te od 9-32 to badziewie!!!

Gość 123hjkuchns
a ja polecam ten od 9-25 kg z Coneco popatrz na allegro ja mam i bardzo sobei chwalę

moja córa ma 7 miesiecy a od miesiaca jezdzi w foteliku Recaro Young Expert 9-18 kg :)

ja mam malego podroznika deltim i u nas sprawdza sie super, maly w nim zagoscil jak mial ok 7mcy, jakies 2 mce temu zmodyfikowalismy go na ten wiekszy 12-25kg, usunelismy stelaz ktory sie pochylal i rozsunelismy oparcie na wyzsze i jest nadal super :) polecam posluzy na pewno dlugo bo ma jeszcze mozliwosc modyfikacji do poduszki

Gość a jak bardzo
a jak bardzo ten coneco sie rozklada?

nasz rozkłada się do mniej więcej takiej pozycji jak te foteliki dla najmniejszych dzieci

Gość a4tech
mam ten sam fotelik. Jego wadą jest to, że jak dziecko coś rozleje to materiał bardzo farbuje. Kilka spodni już do wywalenia przez to.

Gość a4tech
wiedziałam ze zaraz znajdzie się taki post ze komuś się 10 litrów płynu wylało i ok ;) mówie ze mnie pofarbowała a dokładniej mojej córce.

Gość a jak bardzo
a jaki kolor? moze nie wszystkie tak samo farbuja :P

Gość 123hjkuchns
mi też nigdy nie pofarbował

Gość 123hjkuchns
ja mam niebieski :D

potwierdzam ze fotelik farbuje. Nawet jak się mi dziecko spociło to miało pofarbowane ciuszki. A jak juz wyleje soczek to bankowo. Ja spore trasy pokonuje z dzieckiem więc moze dłuzej siedzi w nim. No ale fotelik chyba nie jest po to zeby jeździć tylko na małe dystanse.

Gość a fotelik
z przedziału 9-32Kg z możliwościa jeżdzenia przodem i tyłem do kierunku jazdy zarowno na przedim i tylnim fotelu w samochodzie znacie???

W Polsce nie ma sprzedawanych fotelików od 9 kg wzwyż, które można montować tyłem do kierunku jazdy.A jeśli zakupisz taki a granicą, to nie zamontujesz go przodem do kierunku jazdy, zatem takich rzeczy to nawet w erze nie mają ;)A żeby posłużył do końca to wystarczy kupić taki z przedziałem od 9 do 36 kg (tak, są takie).dziecko przekładasz jak zacznie samodzielnie siedzieć albo jak zacznie być mu ciasno.Moja w wieku 9 miesięcy ważyła 11 kilo i wtedy właśnie zmieniliśmy fotelik (siadała samodzielnie od 8 miesiąca).

nie wylałao się 10 litrów płynu tylko trochę herbatki i nic mi nie zafarbowało pocić też się synek poci i nic jeszcze nie miał zafarbowanego od tego fotelika. Używamy go odkąd mały skończył 8 miesięcy teraz ma 1,5 roku.

Gość a4tech
ogólnie fotelik jest spoko, wygodny. Ale to farbowanie jednak na minus. Nie ma rzeczy doskonałych.

Gość a jak bardzo
to ja mam taką hipotezę, że czerwone farbują, a niebieskie nie farbują :P

ja mam ten pomarańczowy. Zwróćie też uwage na to że są rózne modele coneco może macie inny

no ale po co się unosić. Widac nie które farbują skoro dwie osoby mają ten sam problem. tobie nie farbuje to sie ciesz.

Gość jestem w 35 tc
Podobno Maxi Cosi sa najlepsze i najbezpieczniejsze. Moja kuzynka ma takie krzeselko dla swojej corki (mala ma teraz rok i 10 mc) i bardzo sobie chwali. Ja w ogole duzo naczytalam sie o tej firmie i zdecydowalam sie kupic ich wozek i dosidlo do samochodu. Zobaczymy jak sie sprawdzi.

oj, to przepraszam za wprowadzenie w błąd :)