Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsdsdsdsd

Matki - Polki, córki - materialistki i egoistki bez zasad?

Polecane posty

Gość dsdsdsdsd

Zobaczcie jak przez jedno pokolenie zmieniły się kobiety w Polsce. Komunizm paradoksalnie sprawił, że kobiety były kobietami - matkami, żonami. Były czułe, opiekowały się rodziną. A teraz co? Wiele kobiet jest tak pustych, że to nie do pomyślenia. Niestety sprawiła to chyba propaganda stylu życia rodem z MTV. Kasa najważnijesza, sex jako sport, rodzina kula u nogi, "niezależność". I chodzą teraz takie "księżniczki" z nosami wyżej niż oczy, tlenione z tipsami, przeklinające, wulgarne, idące do łóżki od razu jeśli chłopak jest bogaty. Czy też bogate, może i z klasą, ale w środku puste. Prawdziwych kobiecych kobiet jest chyba bardzo mało.

Gość lisicasi
A wy faceci jestescie nadal tacy cudowni i wspaniali :P Nic sie nie zmieniliście ... nic a nic. Cude widzisz pod lasem a swojego nie widzisz pod nosem.

Gość dsdsdsdsd
Myślę, że mężczyźni się mniej zmienili. Jasne że są takie metro-pedałki itp. ale to mały procent. Ale kobiety są bardziej podatne na propagandę. Mężczyźni mają cześciej własne zdanie.

Komunizm sprawil , ze matka Polka musiala byc kura domowa, rodzaca dzieci i umiejaca jedynie ugotowac obiad i zorbic dobrze facetowi. Taki bol , ze teraz kobiety moga wiecej???

Gość dsdsdsdsd
Przecież komuniści lansowali hasła kobety na traktory np. Oni chcieli je zapędzić do roboty, ale nie bardzo im się to udało. Dzisiaj robiąto lepiej. Wiadomo pieniądze z podatków od kobiet też im się przydadzą. "Państwo" ma kieszenie bez dna.

Gość Eryk Choleryk
Wszyscy pitolicie. Za komuny panie bawily sie nie mniej rozrywkowo niz dzisiaj. Jedyny problem polegal na tym ze nie kazda miala okazje zostac ladacznica, ale to nie tyle zasluga komuny co ogolnej rewolucji. To samo mniej wiecej dzialo sie i dzieje na zachodzie. Komuna raczej stanowila swego rodzaju hamulec. 089 nie chrzan ze komuna zrobila z kobiet kury domowe. To wlasni ekomuna zarzucala tradycyjnym wiezom spolecznym ktore starala sie za wszelka cene zwalczyc. I te bezecenstwa ktore dzisiaj mamy sa nie przeciw a w sukurs komunizmowi. Ale skad ty mozesz to wiedziec, skoro karmisz sie niskimi pobudkami. Miejsce kobiety jest przy mezu i dzieciach!

w twojej chorej bani :P znajdz sobie diotke ktora bedzie Ci uslugiwala i tylko rodzila kolejne dzieci. Dzis kobiety maja inne priorytety, nie zapomnian , ze kobieta tez czlowiek zenujacy samcu.

Gość Eryk Choleryk
089 ale jestes przytkana umyslowo :) Z toba na pewno nie chcialbym miec dzieci.

wole byc przytkana umyslowo, niz miec tak naje.. we lbie jak Ty.

Gość Eryk Choleryk
Trudno. Jakos to przezyje.

Gość damma z lasiczka
dzisiaj tez sa kury domowe i idiotki bez zasad. Ja sie na takie czwesto natykam dobrze poszukaj jak Ci pasuja. A swoja droga uwazam, ze dobrze ze spoleczenstwo jest wyzwolone. Coraz mniej jest bez obrazy przyslowiowych Malinowskich i Kwiatkowskich ktore to poza wlasnym podworkiem niczego wiecej nie widzialy. Moze w koncu bedzie lepiej mniej krytyki wiecej tolerancji. Im wiecej innych i oryginalnych ludzi tym jesteśy bogatsi. Z całym szacunkiem dla autora ale mam troszeczke inne zdanie. Aczkolwie ciesze sie ze taki temat został poruszony. Pozdrawiam. Dama

Gość Eryk Choleryk
wyzwolone od czego? Krotokwzrocznosc to cecha glupcow.

Gość damma z lasiczka
od stereotypow. Sproboj byc troche inny a zobaczysz. Mam ciemnoskorego kolege i wiem co to znaczy brak tolerANCJI.

Gość Nicolka.....
Popieram autora mimo ze jestem kobieta. Razi mnie ten caly "wyscig szczurow". Pogon za kasa spowodowala ze masa ludzi potracila dawne wartosci... Dla mnie kobieta powinna pracowac nie dla tego ze musi czy dla tego ze chce zarobic wiecej od partnera, kolezanek... Praca kobiety powinna byc jej hobby a po za praca powinna dbac o "domowe ognisko"... Milosc... jakos w dzisiejszym swiecie nie latwo ja znalezc i dostrzec... Mimo wszystko wydaje mi sie ze w tym wszystkim jest duzo winy zarowno wyzwolonych pan jak i materialistycznie patrzacych na zwiazek mezczyzn...

o jeżu,jeżu ale biegunowość albo matka-polka albo zatipsowany solar ciarki przechodzą po plecach a pomiędzy biegunami całkiem przyjemna liczna normalność:)

Gość damma z lasiczka
Dlaczego powinna? A jak chce zyc inaczej. Nie dasz jej zyc? A moze jestes jedna z tych wsciekle zazdrosnych mezatek, ktore na widok samotnej łdnej kobiety maja wysypke, siedza na kafe i sie zastanawiaja po czym mozna poznac ze maz cie zdradza. A poza tym nie maja wlasnego zycia. Facetom to pasuje

Gość Nicolka.....
Nie jestem mezatka :) I nie napisalam ze musi :) Po za tym slowa powinna uzylam w temacie pracy :) Ale skoro ty pracujesz tylko po to by pokazac ze zarabiasz wiecej od swoich kolezanek i to pieniadz jest dla ciebie jedyna wartoscia to prosze bardzo nie neguje... Po za tym jestem mloda i jak dla mnie i mojego faceta (reszta mi kolo dupy lata) atrakcyjna wiec nie mam powodu zazdroscic innym. Kazdy zyje tak jak chce wiec nie neguj mnie za to ze mam inne priorytety w zyciu bo ja ciebie moja wyypowiedzia nie obrazalam.

Gość
Przede wszystkim nie idealizujmy ludzi, którzy żyli w czasach komuny. Od lat wmawia się nam ich bohaterstwo, ba - martyrologię... prawda jest bardziej prozaiczna - kwitło kombinatorstwo, łapownictwo, krętactwo, w pracy mała produktywność, w domach alkoholizm. I wszechobecna bieda. Naprawdę, bardzo niemiło wspominam dzieciństwo, obecnie dzieci tych "złych matek" mają raj na ziemi :o

Gość damma z lasiczka
Ja powiedzialam a moze. nie lubie schematow i uwazam ze mozna ciekawie zyc. i nie mowie o przygodach seksualnych

Gość hjgkhjghjg
Ty....Eryk.... wydaje ci sie, ze wszystkie rozumy pozjadales, co? Uspokoj sie juz i nie osmieszaj, prosze.

Gość Nicolka.....
Zycie w zwiazku opartym na milosci i przyjazni tez moze byc ciekawe ;) Sa gusta i gusciki. Troszke tolerancji!

[Zobaczcie jak przez jedno pokolenie zmieniły się kobiety w Polsce. Komunizm paradoksalnie sprawił, że kobiety były kobietami - matkami, żonami. ] przeczytałam to i oplułam monitor na reszte nie mam siły :P 0/10

Gość Eryk Choleryk
Nie wydaje mi sie. Tylko w mlodosci wpadlem do takiego baseniku w do ktorego wszyscy wrzucali rozumy i niestety nalykalem sie tego paskudztwa.

Gość zlotowłossaaa
fracet słuchaj, priorytety sie zmieniły, mnie tez wkurwiają dziewczyny ok.14roku zycia z większą iloscią tapety na gebie i farby na włosach odemnie , ale mnie nie pociaga zycie w domciu z gromadka dzieci, to co mam sie do tego zmusic?

Gość Eryk Choleryk
Ty laska sluchaj i co z tgo ze cie nie pociaga, a co cie pociaga latanie po dyskotekac czy udzial w MAM TALENT? A moze bedziesz gwiazda w Holywood?

Gość gość
Do: dsdsdsdsd 2009.07.06 Ciekawe wnioski ... Ale... 1. Na czułość trzeba sobie zasłużyć. Trzeba coś sobą reprezentować i nie mam na myśli konta bankowego opiewającego na wielką sumę , działki, willi i nieruchomości za granicą. Dostajesz jeśli cos z siebie dajesz. 2. Kasę mam własną. Matka z ojcem nauczyli mnie że każda kobieta powinna być niezależna i nie powinna żebrać o kasę na wszystko od faceta. 3. Nie uprawiam seksu dla sportu, to ryzykowne, można kiłę złapać albo hiv. 4. Nie ma nic złego w niezależności. Niezależność uskrzydla , daje poczucie wartości. 5. Rodzina jest ważna ale coś jeszcze powinno kobietę w życiu interesować w przeciwnym razie uwstecznia się. 6. Tpisy, tlenione włosy... to jakiś stereotyp jest... no chyba że masz na myśli dyskotekowe blachary... te jednak nierzadko nie mają ambicji i to one dość prędko zakładają rodziny. " Czy też bogate, może i z klasą, ale w środku puste. Prawdziwych kobiecych kobiet jest chyba bardzo mało."--------- z klasą i równocześnie puste? Te dwa stwierdzenia wykluczają się. Kobiety z klasą nie są puste. A jaka jest ta " prawdziwa kobieca kobieta"? Siedząca 24h/7/365 i robiąca swetry na drutach przed telewizorem?

Gość gość
Ja tam mam żonę Ukrainkę i jestem zadowolony. Polecam każdemu. Ukrainki są bardzo kobiece, rodzinne, porządne i nadają się idealnie na PARTNERKĘ!