Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolinka już jestem

Co na ból głowy w ciąży?

Polecane posty

Gość gość
każdy lek przeciwbólowy, który zawiera paracetamol

Gość ingaaass
Profesjonalne są żelowe kompres Flex. Żeby robić okład na ciepło trzeba je ogrzać albo w ciepłej wodzie, albo w mikrofali. A co do zimnego okładu to wystarczy wrzuć do zamrażarki na 2 godzinki. Duża wygoda.

Gość gość
Gorąca kąpiel i są takie krople jak amol . Można nimi nacierać czoło i trochę pomaga.

Gość gość
Już udowodniono długoterminowe skutki paracetamolu dla dziecka - zwiększone ryzyko astmy w późniejszym wieku. Im więcej dni kobieta w ciąży brała paracetamol, tym większy związek z astma. Polecam literaturę fachową.

Gość gość
Mi zalecali tylko apap i wszystko było ok

Gość dante44
Wygodnie mi się korzysta z większych kompresów Flex Sanity. Rozmiar to jest chyba jakoś 20x20 cm. Wytrzymały produkt, można na zmianę schładzać i ogrzewać i nic się nie dzieje. Żelowe, trwałe, stosunkowo niedrogie.

Gość tyy
Kilka razy już mi się w domu taki żelowy kompres przydał. Ostatnio to jak mi krew z nosa poszła to się udało fajnie zatamować dzięki zimnemu okładowi. Akurat ten kompres co ja mam to się nazywa Flex. Jeśli mnie pamięć nie myli to jest to firmy Sanity produkt.

Gość bąbelek_
o tym to najlepiej rozmawiać z lekarzem prowadzącym. podobno sprawdza się paracetamol, ale dopuszczalne dawki warto ustalić. bardziej bym polecała unikania pewnych czynników, np. stresu, zmęczenia, hałasu, dymu z papierosów. ogólnie polecam zerknąć na ten art abcmigrena.pl/bol-glowy-w-ciazy-2

Gość na ból głowy cos naturalnego
Hej, ja też cierpie na cholerne bóle głowy, w zasadzie migreny, od poczatku ciąży...Teraz jestem w 16 tyg. Dodam, ze to moja druga ciąża a w pierwszej nie miałam takich bóli...U mnie paracetamol działa krótko, no i też dzienna dawka mi nie wystarcza, dlatego wspomagam się alterenatywnymi sposobami. Przede wszystkim zamiast leżeć idę (nawet na siłe) na spacer, na świeże powietrze. Ostatnio nabyłam fajną rzecz, mianowicie takie ładne kamyczki do masażu/akupresury dłoni- maja takie małe wypustki rozmieszczone w specjalnych miejscach, masują receptory umieszczone na dloniach i sprawiają, że ból głowy znika. Zabieram je na spacery, uzywam kiedy odpoczywam z zamknietymi oczami, kiedy jestem w pracy i siedze przed komputerem, w tramwaju, metrze...Są naprawdę dyskretne i nie można ich przedawkować, no i do tego z bezpiecznych materaiałów. Jak dla mnie super pomagają i nie mam obaw, że truję dziecko farmaceutykami:) Jakby ktoś był zainteresowany to ja kupiła swoje tu ale widziałam tez na allegro https://pl.dawanda.com/product/110632775-naturalne-uspokojenie-3-zamiast-lekow-masaz-dlon

Gość Alinka3333
Duży wybór jeśli chodzi o żelowe okłady na zimno i ciepło ma Sanity. Ich Kompresy Flex można stosować praktycznie na każdy ból, są bezpieczne, nie rozrywają się itp. Jeśli chodzi o mnie to na stany zapalne jakie mam ostatnio dość często w związku z kontuzją nogi to bardzo dobrze działają zimne okłady, albo robienie na przemian – zimno/ciepło. Mało taki żel kosztuje, a może w dużej części zastąpić maści, tabletki i całą chemię.

Gość gość
Proponuje dobrego pytona,a nie te kalesony co masz pod koldra.

Gość Ulkapol
Pomocne są w domu kompresy żelowe. Sama mam i często używam takich od Sanity. Szybko można okład ogrzać w mikrofalówce, czy schłodzić w zamrażarce. W moim wypadku to chyba największa ulga jest przy bólach głowy które mam. Nie muszę się tak faszerować proszkami jak wcześniej żeby móc przetrwać ten najmocniejszy atak ostrego wiercenia w skroniach.

Gość sabinaczar
Na gorączkę najlepsze są zimne okłady, można szybko i skutecznie schłodzić organizm. Kiedyś to mokrą tkaninę stosowaliśmy w domu a teraz są te dużo wygodniejsze żelowe kompresy np. Flex Sanity. Tutaj woda nie ścieka, też samą temperaturę można osiągnąć dużo niższą niż w przypadku nasączonej ścierki. Ostatnio u synka musiałam takie okłady robić bo mu gorączka już 39 stopni zaczęła sięgać.

Gość Alinajas
Dla mnie najlepszym sposobem jak synek sobie obije głowę czy nogę – co mu się ostatnio zdarza często, są zimne okłady. Lepsze niż maści bo naturalne. Do takich okładów używam kompresu FLEX. Trzyma zimno, nie leje się z niego woda tak jak choćby z kostek lodu.

Gość gość
Super są żele Flex, kompres można zrobić na zimno albo ciepło, te zimne to są lepsze przy urazach, jakiś nagłych kontuzjach, a ciepłe żeby jakiś bardziej przewlekły ból leczyć

Gość gość
Też mogę potwierdzić że Flex faktycznie długo trzyma temperaturę czuję to zwłaszcza przy okładach na ciepło że ładnie trzymają ciepło w środku.

Gość gość
Mi się właśnie podoba w takich kompresach jak Flex że nagrzewają się w parę chwil a temperaturę potem trzymają przez długie minuty.

Gość gość
Kupowałam dokładnie te same kompresy Flex. Fajnie że mają je w różnych formatach, można było sobie dobrać większy idealny do pleców.