Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukający prawdy

czy Kościół katolicki kłamie???

Polecane posty

Gość gość
dyskutowanie ze światkiem jehowy to jak kopanie się z koniem. Jak można dyskutować z kimś kto prostego faktu nie uznaje, kto zaprzecza, że Chrystus umarł na krzyżu! Na krzyżu a nie na balu drewna!

Gość gość
bzdura totalna spowiedź nawet gdy bedzie sie ktos spowiadał gosno to nie moze tych grzechów dalej powtarzać pod kara ekskomuniki Bo on się w Boga nie zmienia a według objawień to sie zmienia bo kazdy jest świątynia Boga Spowiedź to wymysł synodu a ja myslałem ze to jezus kazał spowiadać a nie kapłani

Gość gość
a bo ja wiem? :classic_cool:

Gość gość
Ludzie zrozumcie raz na zawsze ze przytaczanie wersetu ze biblia nie jest dla prywatnego wyjasniania nie oznacza ze prosty czlowiek nie pojmie jej tylko ze zadne prorostwo w bibli nie jest do prywatnego wyjasniania a to jest Wielka roznica!

Gość gość
Kościół katolicki na przestrzeni wieków dokonał wielu kłamstw. Kto potrafi czytać Pismo Swięte, może wszystko samodzielnie sprawdzić. Podam tylko kilka przykładów, bo jest tego zbyt dużo żeby się rozwodzić: zakaz czczenia obrazów i rzeźb, święcenie soboty, celibat księży, modlenie się do świętych zmarłych.

Gość gość
czytac i jeszcze zeby rozumiec co czytac np obrazy tam jest podane w jakim zbiorze i warunki jakich obrazów nie robić ale tego nikt nie rozumie bo aniołowie swieci nie sa przypisani do zadnego z zbiorów zakazow wymienionych przez Boga

Gość gość
Ja wiem jedno każda religia i zawsze była dość prostym sposobem na łatwy grosz, a o Chrystusie inne źródła, nie licząc wzmianki w Józefie Flawiuszu, milczą.

Gość gość
Co do tego, że Biblia jest tylko dla wtajemniczonych, to samo mówiono o Księgach Sybilli itp; a przetłumaczyć to wszystko można w bardzo prosty sposób: dajcie mi kasę, a ja wam wyja$nię słowo boże.

Gość adex2003

Przeczytaj Ewangelie, ponieważ Chrystus naucza nas w Ewangelii. Chrześcijanie z Ewangeli mają brać przykład.