Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukający prawdy

czy Kościół katolicki kłamie???

Polecane posty

Gość ssst
czyżby ksiądz wybzykał Ci żonkę?

Gość tylko świadkowie
jehowy opieraja sie na Biblii

Gość ddf
poprawnie pisze się yechowy

Gość szukający prawdy
ksiądz też facet ale nie, poszło o co innego

Gość ddf
xiądz to facet, który ma uprawnienia by odprawić mszę. poza tym to normalny człowiek: często grzeszy, błądzi, pyszni się, lubi samochody. Ostatecznie cieszymy się, że np żołnierz jest żołnierzem tylko w pracy, a nie chodzi z karabinem po osiedlu i strzela do ludzi. Odsetek chamów, durniów i grzeszników jest wśród xięży i tak niższy, niż w ogóle populacji.

Gość vafdshg
kłamie nie kłamie to kwestja wiary. wyobraz se za podchodzi do ciebie kumpel, ktory był nawsi u dziadków i wmawia zie ze gadał z węzem , normalniejak ludzie on do niego a waz odpowiada (adam w raju gadal z wezem).

jak nie kłamie no to oszukuje Ekstaza z 21 czerwca – Mówi Matka Boża(marzec 1985r.) . Każdy ma klękać na kolana przed Moim Synem. Kiedy przyjmujecie na stojąco Ciało Mojego Syna, On bardzo cierpi i smuci się, że tak jest wzgardzony. Dlaczego w ten sposób przydzielacie Ciało Mego Syna wiernym? Niektórzy kapłani są nieposłuszni i na nich spadnie wielki krzyż i zapłaczą bardzo. Tak, drogie dzieci i wy maleńkie dzieci, odmawiajcie Różaniec Święty i przygotowujcie się. Bądźcie zawsze w łasce uświęcającej i przyjmujcie Komunię Świętą z wielką pokorą, powagą, nic bądźcie pyszni. Pamiętajcie matki, panny i dziewczynki, nie chodźcie nigdy w spodniach, bo to strój dla mężczyzn. Tyle lat mówię o tym, ale lud nie chce słuchać, a kapłani nie zwracają na to uwagi. Kapłani którzy nie upominają i nie zabraniają kobietom chodzić w spodniach, będą za to cierpieć, bo to jest wielka pycha. Żadna kobieta nie może przyjmować Komunii Świętej w spodniach. Przez to Mojego Syna bardzo znieważacie. Co jest dla kobiet, to dla kobiet, a co dla mężczyzn, to dla mężczyzn: „Kobieta nie będzie nosiła ubioru mężczyzny, ani mężczyzna ubioru kobiety, gdyż każdy kto tak postępuje, obrzydły jest dla Pana Boga Swego" ( Księga Powtórzonego prawa 22,5 Syn Mój jest bardzo obrażony i zasmucony, że obecnie ludzie obnażają się i chodzą nago. Nic mają żadnego wstydu. Źle się dzieje na ziemi, a szatan bardzo się cieszy. Ja i Mój Syn płaczemy

Gość jjjjjjjjeeeeeeeeeeeessssssssss
KŁAMIE ALE NIE KOSCIUŁ TYLKO CI CO GO TWORZA KICOLE ....WIEM CO MOWIE ZNAM WSZYSTKO OD SRODKA .. LICZY SIE KASZ I NIC WIECEJ PRZYNAJMNIEJ TAK JEST W ZIELONEJ GÓRZE I BLISKICH OKOLICACH ,DZIEKI WIERNYM BABCIOM ZA MIESIAC MOJ STAN POISIADANIA SIE POWIEKSZY O CZTERY KÓŁKAA CIESZE SIE BARDZO I DZIEKI CI PANIE BO W TYM ROKU BYŁA DOBRA KOMUNIA ...

Gość szukający prawdy
no to w końcu jak to jest czy instytucja o nazwie Kościół katolicki kłamie czy nie???

"kłamie" to mocne słowo. Krk na pewno ma podstawy w chrześcijaństwie, jednak na przestrzeni wieków ważniejsze stały się układy czysto ludzkie, korzyści finansowe, materializm, uczucia ludzkie itd. Później do tego doszły złudzenia demoniczne, które odciągnęły ludzi od wiary w jedynego Boga. Na początku był Bóg, a do Niego trafiało się tylko przez Jezusa. Ostatnio pewna osoba mi trafnie powiedziała, że obecnie na topie są wizerunki wielkiej Maryi i maleńkiego bezbronnego Jezusika, dziecka. I taki obraz mamy wpajany od lat. Czyli hierarchia została zachwiana, i to mocno. Osobiście uważam, że mimo że krk miał mocne podstawy, to jednak zboczył z drogi. Nie jest to już ta wiara Jezusa i Apostołów.

Gość dhuertti
Kościół katolicki sfałszował nawet dekalog.

Gość szukający prawdy
urodzinowa mówisz o rzeczach, które wszyscy wiemy ale moje pytanie jest bardzo proste: czy Kościół katolicki kłamie czy nie??? a na nie jeszce nie dostałem odpowiedzi

A dlaczego ja mam Tobie odpowiadać na to pytanie? Sam powinieneś sobie odpowiedzieć, od tego rozpoczynają się zmiany gdy sam dochodzisz do pewnych wniosków.

Gość szukający prawdy
znam odpowiedź moją na to bardzo zawiłe pytanie ale nie znam zdania innych (myślących) osób i dlatego właśnie pytam czy Kościół katolicki kłamie???

Lucyfer miał być znowu wypuszczony na pewien czas, coś na 50 czy 60 lat przed rokiem 2000 po Chrystusie. Innych dat nie pamiętam. Niektórzy czarci mieli być uwolnieni pierwej, na karę i kuszenie ludzi. Termin ten uwolnienia przypadał dla niektórych właśnie na nasze czasy, dla innych nieco później. http://pasja.wg.emmerich.fm.interia.pl/zycie _jezusa126.html wizja Emmerich Poznałam, że poganie adorowali niegdyś pokornie bóstwa odmienne od nich samych... Ich kult był lepszy niż kult tych, którzy sami siebie adorują w postaci tysiąca idoli, a pomiędzy nimi nie zostawiają żadnego miejsca Panu. (A. III. 102, 104) http://www.voxdomini.com.pl/vox_art/emmerich .html niedawno umarł jeden z bożków jakson pokazywali wszędzie jak płakali za nim a powinni płakać nad swoim losem ze nie wiedza nawet ze grzeszą w sodomie i gomorze to wiedzieli że grzeszą a teraz nie wiedza Matka Boża w Fatimie w 1917 r. upominała ludzkość i ostrzegała przed mającymi nadejść nieszczęściami, a jednak ludzkość tych upomnień nie posłuchała. Proroctwa się spełniły, przyszła II wojna światowa i komunizm rozszerzył się na cały świat.

a czy kiedykolwiek nie klamal? odsylam do lektury,,najwieksze zbrodnie kosciola"andrzeja rodana.

Gość szukający prawdy
zbrodnie zbrodniami ale kłamstwo odnośnie tego w co wierzą to jest moim zdaniem różnica a ja pytam o kłamstwo. innym razem zajmiemy się zbrodniami

Gość łże jak dog

Gość szukający prawdy
widzę że nikt więcej już nie posiada własnego zdania na ten temat, więc do wiekszości (sporej niestety) mówię: dajcie prowadzić się dalej jak to bydło na rzeź, a do ludzi, którzy cokolwiek myślą mówię: myślcie "szukajcie a znajdziecie"

modernizm niszczy każde wyznanie, tak jak dzisiaj luteranizm w szwecji jak katolicyzm przez vaticanum2, każdego... zielonoświątkowców również. . po soborze Oczekiwano wielkiego kroku naprzód, a zamiast tego znaleźliśmy się w obliczu postępującego procesu rozkładu, i to dokonującego się wielkiej mierze pod przykrywką realizacji postanowień soboru, co stało się dla wielu sposobnością do jego dyskredytowania. Rezultat końcowy wydaje się więc być negatywny. Powtarzam w tym miejscu to, co powiedziałem dziesięć lat po zakończeniu prac [przez sobór]: nie ulega wątpliwości, że okres ten był dla Kościoła zdecydowanie niekorzystny” mówiąc o tradycji mamy na myśli element Kościoła, który jest niezmienny, a który stanowi część depozytu wiary, otrzymany od Apostołów i przekazywany aż do naszych czasów. Ze swej natury jest on ponadczasowy, wieczny, podobnie jak wieczny jest sam Zbawiciel: ten sam wczoraj, dziś i na wieki (Żyd 13,8). a kościół to zmienił nie i jakie sa skutki to każdy widzi Modernizm jest fałszem!!! Musicie się całkowicie odwrócić od modernizmu. Jest on naszym dziełem z piekła. Kapłani, którzy uzasadniają modernizm nie są zgodni sami z sobą. Już ten znak, to ich znamię, powinno wam wystarczyć. Mów nadal w Imieniu Niepokalanego Poczęcia. Powiedz prawdę w Imieniu... Całą prawdę, którą otrzymałeś z polecenia Matki Bożej, którą musisz powiedzieć! http://taw1.republika.pl/ozz1.html

Gość PUSE
KK NIESTETY ZAMIENIŁ SŁOWO BOŻE NA TRADYCJE KOŚCIELNĄ I BARDZO NA TYM UCIERPI PONIEWAŻ JAK WIDAĆ JUŻ TERAZ KOŚCIOŁY ŚWIECA PUSTKAMI. KTOŚ KTO NIGDY NIE PRZECZYTAŁ BIBLII NIE POWINIEN WYPOWIADAĆ SIĘ W TEJ KWESTII PONIEWAŻ NIE WIE O CZYM MÓWI.W BIBLII NIE MA CHRZTU DZIECI CHRZCI SIĘ TYLKO LUDZI DOROSŁYCH NAWRÓCONYCH KTÓRZY PRAGNĄ BY JEZUS BYŁ ICH PANEM, NIE MA TAM KOMUNII ŚWIĘTEJ DLA DZIECI TO JUŻ TRADYCJA KOŚCIELNA NIE MA BIERZMOWANIA NATOMIAST JEST CHRZEST DUCHEM ŚWIĘTYM NIE MA CZYŚCA NIE MA SPOWIEDZI USZNEJ A KAPŁANI MAJA ŻONY NIE ISTNIAŁO COŚ TAKIEGO JAK CELIBAT NO I ANI JEDNEGO SŁOWA NIE MA O KULCIE MARYJNYM TO WSZYSTKO SĄ KŁAMSTWA NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK PRZEISTOCZENIE W CZASIE EUCHARYSTII ZA MSZE SIĘ NIE PŁACI BO MODLITWA ZA PIENIĄDZE JEST NIE WAŻNA DLATEGO ZE TE SAKRAMENTY NIE MAJĄ MOCY BO NIE POCHODZA OD BOGA TAK WIELU KATOLIKÓW JEST DALEKO OD BOGA.

Gość szukający prawdy
Dziękuję PUSE

I wziąwszy chleb, i podziękowawszy, łamał i dawał im, mówiąc: To jest ciało moje, które się za was daje; to czyńcie na pamiątkę moją. Podobnie i kielich, gdy było po wieczerzy, mówiąc: Ten kielich, to nowe przymierze we krwi mojej, która się za was wylewa.” (Łk 22, 19-20) Ponadto sprawowanie tej pamiątki poświadcza najstarsza tradycja chrześcijańska. Już pierwsze społeczności spożywały chleb i wino upamiętniając w ten sposób ofiarę Chrystusa. Dowodem na to są listy świętego Pawła (por. I Kor 11,20-30) oraz pisma wczesnochrześcijańskie.

Gość wiara 123
jaki ten Kościół wstrętny , spokojnie przegrywa , jest go coraz mniej, wkrótce z islamem będziemy dyskutować