Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamila Lesniewskaa

Bardzo prosze o niezlosliwa ocene mojego zwiazku

Polecane posty

Kamila Lesniewskaa a nie chce zostac przypadkiem porzucona kobieta przed 30 tka bo wtedy juz naprawde jest coraz trudniej kogos poznac chyba mam troche racji ! Wiesz co... ja mam prawie 32 lata i właśnie buduje z kimś coś nowego... więc.. nie histeryzuj...

Gość toz to tragedia
nie rozumiem takich dziewczyn jak ty.nie rozumiem dlaczego dla wwielu takich jak ty wazniejsze sa jakies deklaracje pierscionki sluby...lepiej bys sie czula "naciskajac"na niego i ok powiedzmy ze pod wplywem naciskow z twojej strony zlozyl by ci jakies deklaracje i co lepiej by ci bylo??jezeli dalby ci pierscionek tylko dlatego ze ty chcesz??dla mnie sorry ale to jest chore przez to pozniej sa rozwody rozstania bo ludzie ze zlych powodow sa ze soba..zamiast cieszyc sie tym co jest i starac sie zeby to trwalo..przez 8 miesiecy nie chocby nie wiem co nie da sie kogos poznac!!nie mieszkajac razem i spotykajac sie raz w tyg...dla mnie jestes zdesperwowana baba i sorry ale na miejscu faceta nie chcialabym miec takiej zony..bez zlosliwosci ale zastanow sie

W sumie piszesz o dziecku o zaręczynach... a ani słowa o uczuciach.. mi się wydaje że jesteś lekko zdesperowana koleżanko a to nie jest dobra motywacja do małżeństwa...

Gość kakakakmmmm
on nie dorósł do zaręczyn ,slubu i wielu innych rzeczy ,on się może wstydzi Ci powiedzieć , ty byś chciała od razu wszystko ,zwolnij , ale nie na długo bo będziesz za stara na rodzenie dzieci,

Aniu, nawet ja zauwazylam, ze koleznaka pisala o uczuciach ;) Chyba nie warto autorce doradzac - albo prowokacja, albo i tak wie swoje i nie przekonasz.

Autorko jesteście ze sobą 8 miesięcy, to jest mało dla par które mieszkają ze sobą, lub widzą się dużo częściej a Ty mówisz ze widzicie się kilka razy w tygodniu ( dwa zdaje się ) i już chcesz ślubu i deklaracji? Zwolnij, bo jak tak dalej pójdzie to będziesz porzuconą kobietą i to nie w wieku 30 a 28 lat. Poza tym masz jakiś kompleks??Ja jestem młodsza od Ciebie o rok. W związku od 1,5 roku i nie uważam, że już muszę wyjść za mąż aby tylko mieć pewność że nie będę porzucona! Nawet jak mój związek miałby się rozpaść to nie będę myślała kategoriami że teraz to już tylko zakon bo nikt mnie nie zechce!

Gość lolitaaaaaa
A ja tą kobiete rozumie, ma już sporo lat i czas aby wyjść za mąż i mieć dziecko. Moi rodzice jak się poznali mieli po 29 i 30 lat i po pół roku znajomości wzieli ślub i do dzisiaj żyją ze sobą. Poza tym porozmawiaj z nim na ten temat iż chcesz się już ustatkować :)

** sugestia ** Autorko jesteście ze sobą 8 miesięcy, to jest mało dla par które mieszkają ze sobą, lub widzą się dużo częściej a Ty mówisz ze widzicie się kilka razy w tygodniu Ja się nie zgodzę - rozumując w ten sposób to życia zabraknie na poznanie drugiego człowieka tak naprawdę...

Aniu nie masz racji, bo jeśli teraz zamieszkają ze sobą ( a ona warunki ma ) to po około 4 miesiącach każde z nich będzie miało jaśniejsze pojęcie o drugiej osobie. I można planować ślub. Idąc Twoim tokiem myślenia powinna się domagać ślubu z kimś kogo tak naprawdę nie zna, czyli równie dobrze mogłby to być ktoś inny z kim widzi się 3 razy w tygodniu.

Gość toz to tragedia
ok ja tez rozumiem czyjas potrzebe do zalozenia rodziny i posiadania dzieci ale osoba chociaz troche myslaca powinna zdawac sobie sprawe z tego ze po tak krotkim czasie podejmujac odrazu jakies powazne kroki mozna sie narazic na wielkie rozczarowanie pozniej...za jakis czas bedzie pisac ze facet jest beznadziejny bo oswiadczyl sie wzieli slub a teraz nie maja o czym rozmawiac i ze jest nieszczesliwa...wystarczy po prostu pomyslec!!ona nawet nie wie czy on cos do niej czuje!!przeciez to jest smieszne,a wystarczy po prostu otwarcie z facetem porozmawiac czy to takie trudne??

Ależ Sugestio - ja się nie zgodziłam tylko z tym że mieszkając z kimś 8 m-cy nie zdazy się go poznać i z tym zgodzić się nie mogę :) Jeśli sie z kimś mieszka to uważam że jeżeli ktoś jest sobą to po pół roku spokojnie można wiedzieć (a nawet krócej) kto jest kim :) A jesli ktoś się z czymś kryguje to i całe lata można z kimś być a i tak w którymś momencie można stwierdzić że się kogoś nie zna :)

Aniu...Tak mieszkając z kimś.... tylko problem polega na tym że autorka z nim nie mieszka tylko się widuje i tutaj jest problem. Innego problemu nie widzę. Widzę ze jednak sie zgadzamy, tylko nie doczytałyśmy chyba dobrze.

Gość mała bestia
Witaj! Nie naciskaj na faceta, ja znam przypadek, kiedy jakaś chora dziewczyna naciskała na faceta z zaręczynami, a w końcu... sama wybrała sobie pierścionek i wskazała mu, który ma kupić... żenada! była obiektem kpin i żartów, tzn nadal jest! przecież to on musi podjąć decyzję kiedy się oświadczyć.. a jak już się oświadczy, można zacząć planować coś razem. Nie ma sensu na niego naciskać, bo ślub bierze się z miłości a nie z przymusu i nacisku. Jeżeli Cie kocha i jeżeli jest Wam dane być razem, to będziecie :) nie panikuj!!! A nawet jak Cie zostawi, to lepiej, żeby zrobił to teraz, niż jak będziecie małżeństwem, z dzieckiem... bo zostaniesz wtedy sama mając 35 lat i dziecko.... Zastanów się, co Ty mówisz! nikogo do niczego nie można zmusić !!!

wpolczuje wsyztskim desperatkom, ktore uwazaja. ze: \\\"niedlugo bedzie za pozno na rodzenie dzieci\\\" i \\\"niedlugo bedzie stara, wiec wiadomo,z e sie boi porzucenia i chce wyjsc za maz\\\" jestescie fatalne, po pierwsze kto powiedzial, ze kazdy dazy do malzenstwa? po drugie nawet jesli, to uwazam, ze kazdy dojrzewa do tego w inny sposob i walenie na alarm, bo jest sie z kims osiem miesiecy i nie dostala sie pierscionka rownoznaczne jest z tym , ze \\\"wojtus w przedszkolu nie chcial dac mi sie pobawic misiem \\\"!!!! moze w dawnych czasach, kiedy to dziewczynki juz wychdozily za maz, ta autorka tu bylaby stracona, w koncu 27 lat to nie przelewki, ale dzisiaj??? na szczescie dzisiaj jest to mloda osoba! a tamta patologia poszla w zapomnienie zyj chwila dzisiejsza...moja kolezanka poznalam meza, gdy miala 31 lat, druga wyszla za maz w wieku lat 32 zxa kolesia mlodszego o 10 lat, i sa to dwie wyluzowane i mlode osoby inna sprawa, ze mam pewna znajoma 26 latke, ktora zachowuje sie jakby lat miala 50 (bez urazy np dla wszystkich ryczacych piecdziesitek!;]) ale to wylacznie jej wina, na szczescie wiek metrykalny nie ma wplywu na wiek nas samych, naszej duszy itd... wiecej wiary w siebie i mniej desperacji zycze

witajcie;) ja jestem z facetem 6 lat , 4lata mamy dziecko zaraz po urodzeniu córeczki zamieszkaliśmy razem i co? do tej pory nie mamy ślubu,jeszcze jakiś czas temu bardzo mi na tym zależało teraz cieszę się że nie wyszłam jeszcze za mąż ;) codzienne problemy i mnóstwo jego negatywnych zachowań i reakcji które się ukazują po tak długim czasie bycia razem udowadniają mi tylko że dobrze wyszło bo zastanawiam się nad rozstaniem .okazało się że nie jest to człowiek z którym mogę się zestarzeć . A było przecież tak kolorowo;/ teraz mogę powiedzieć żegnaj a tak musiałabym przeżywać rozwód itd . Nie warto się śpieszyć a 8 miechów to zdecydowanie za wcześnie jak widać ;))) pozdrowionka;)))

Gość Mysle ze powinniscie zerwac
i wcale nie zartuje. Dlaczego? Znacie sie TYLKO 10 miesiecy i NIE MIESZKALISCIE RAZEM. WIDUJECIE SIE RAZ W TYGODNIU!!! :o Konkrety: za malo sie znacie. Ty w tym wieku POWINNAS!!! juz wiedziec, ze slubu nie bierze sie po krotkiej, powierzchownej znajomosci i z obcym czlowiekiem. Mimo Twego wieku, jestes bardzo infantylna (dziecinna). Z planowaniem slubu poczekaj, az dorosniesz...

Gość a co, około
30stki (nawet po)to już nie ma szans, żeby kogoś znaleźć? haha ale bzdury gadasz jak desperatka

Gość daleko na wschodzie
ceń swój czas kobieto!!! masz potrzeby i o nich trzeba rozmawiać z partnerem a nie tu na forum. znam osobiście ludzi którzy znali się 3 tygodnie i są ze sobą już 50 latek znam ich osobiście :) także olewaj teksty o czasie że niby poznasz wady itd w związku małżeńskim też je poznasz. powiedz mu czego oczekujesz od związku jeśli cie kocha to to zrozumie. a jeśli nie polecam książkę "nie zależy mu na tobie czyli koniec złudzeń" nie będziesz sobie robić takich dużych nadziei.

Gość grizzelka
Każdy dojrzewa do tego w swoim czasie. Są ludzie, którzy potrzebują czasu, żeby się upewnić, bo są świadomi wiążącej się z tym wszystkim odpowiedzialności. Pod tym względem jestem identyczna ze swoim facetem. Na szczęście oboje potrzebujemy jeszcze trochę czasu, chociaż znamy się już 2 lata, a jesteśmy w podobny do Ciebie i Twojego partnera wieku. U nas zaczęło się od rozmów na temat ewentualnej ciąży. I w ten sposób dowiedziałam się o jego planach i oczekiwaniach odnośnie przyszłości, on o moich. I skoro ze mną jest i mnie kocha, to zakładam, że szanuje moje poglądy na ten temat i patrzy w podobnym kierunku w przyszłość. Także pogadaj z nim, musisz przecież najpierw poznać jego zdanie na te tematy. Wtedy będziesz wiedziała czy warto czekać.