Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprawdę się boje...

czy jest tutaj jakiś dermatolog z Wrocławia lub okolic?

Polecane posty

bardzo pilnie potrzebuję porady dermatologicznej:( martwi mnie jeden pieprzyk na moim brzuchu, wygląda tak nieciekawie boję się zeby to nie był czerniak...:( dzisiaj si ę zarejestrowałam w przychodni, al;e wizyta dopiero na 23 lipca a ja już psychicznie nie daję rady, chciałabym wybrać się do do lekarza wcześniej:( czy ktoś z Was jest dermatologiem z Wrocławia lub okolic? bardzo proszę o odzew:(

Gość hannaanna
co to znaczy wygląda nieciekawie ?

średnica ok.2-3 mm, jest taki ciemnobrązowy, lekko wypukły, nie boli, nie ma czerwonej obwódki, nie leci z niego krew. ale i tak mnie on niepokoi, może dlatego że jest taki bardzo ciemny...czy to może być czerniak? dużo nawet na tym forum się naczytałam i strasznie sie boję. a wizyta dopiero za 9 dni:( czy wie ktoś może czy czerniak boli?

czy nikt się nie wypowie?

Gość hannaanna
Za dużo się naczytałaś... Ja miałam kilka miesięcy temu 2 takie usuwane.Duże, wypukłe bardzo,ciemne i do tego jeszcze w kropki, plamki itp. Jednego jak chirurg naciął to pełno ropy wyciekło...a miałam je wiele lat. Wyniki badania histopatologicznego były oki:) Dodam jeszcze, że ten z ropą bolał mnie czasami... Nie masz co się martwić, jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze :)

dziekuję za słowa otuchy, ale ja jestes straszna panikara i w myślach mam już najgorsze:( ten pieprzy mam na pewno rok, czy dłużej to nie wiem. najgorsze jest to, ze wizyta dopiero za 9 dni a ja już cała chodzę z nerwów:( jak mam funkcjonować tyle czasu w tej niepewności? masakra... a znasz może kogoś kto miał czerniaka?

Gość hannaanna
nie znam nikogo takiego kto by miał czerniaka . Myślę, że nie potrzebnie tak się przejmujesz. Wokół nas jest dziś znacznie więcej innych zagrożeń... Lekarz zbyt dużo Ci nie powie, bo aby coś stwierdzić trzeba go wyciąć i zrobić badanie. A może podrażniłaś ten pieprzyk jakoś ? Ubraniem, kosmetykiem itp ?

nie, nie podrażniłam go. może i faktycznie to nic złego, ale jak sobie człowiek nakręci faze to potem ciężko:( strasznie się boję, chciałabym wcześniej iść do lekarza-dobija mnie że ta wizyta dopiero na 23.07 :(

Gość hannaanna
Wszystko będzie ok, za całą pewnością :) Ja ostatnio naczytałam się, o ludziach którzy robią sobie lewatywy w gabinetach...pisali, że różne dziwne rzeczy potem wypływały z nich...grzyby, pleśnie, martwe białe glizdy, guziki , spory kawałek ścierki...MASAKRA! Do dziś mi się chce wymiotować jak o tym myślę i jakby wtedy czuję nawet , że w brzuchu i bulgocze i zastanawiam się Czy to nie czasem takie glizdy ?....brrrr....

heh, no tak w człowieku siedzą różne rzeczy...;)ale tak sobie myślę- czy gdyby to faktycznie odpukac był czerniak to czy przez rok czasu mogłoby mi nic nie być? wyobrażam sobie że jak człowiek ma raka to dzieją się z organizmem dziwne rzeczy...jakoś daje o sobie znac...gdybym to miała to możliwe ze przez ponad rok funkcjonuje normalnie? znasz się coś na tym?

Gość hannaanna
Ludzie żyją z tym bardzo długo i nie mają objawów. Więc myślę, że byłoby to możliwe.

no tak:(...ehh, stres mam straszny. no, ale podobno czerniak sie powieksza a ja nie zauważyłam aby ten pieprzyk był większy. mierzyć go nie mierzyła, ale tak na oko to jest cały czas taki sam.

Gość hannaanna
hmmm ja na całym ciele pewnie mam sporo ponad 100 pieprzyków . Mam też takie które powstają i rosną... Masakra! usunęłam jednego koło nosa to z drugiej strony pojawił mi się nowy :/ najpierw był jak ziarnko piasku a teraz jest jak 10 ziarenek piasku i jest już widoczny. Też muszę iść do dermatologa zapytać co robić aby one się nie mnożyły.