Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa nieznajoma

Pieczywo orkiszowe

Polecane posty

Gość nowa nieznajoma

Jecie pieczywo orkiszowe ? Czym się różni od zwykłego ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pieczywo pełnoziarniste orkiszowe jest smacznym i bardzo wartościowym składnikiem codziennej diety. Zawdzięcza to specjalnemu procesowi produkcji, umożliwiającemu wypiek pieczywa wyłącznie z pełnych ziaren, bez użycia mąki. Dzięki temu pieczywo pełnoziarniste orkiszowe posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego oraz liczne minerały i witaminy, w tym magnez, fosfor, cynk i niacynę. Wyjątkowe wartości odżywcze pieczywa pomagają utrzymać organizm w dobrej kondycji każdego dnia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cdn póżniej
jadam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowa nieznajoma
Smaczne jest ? Gdzie mogę kupić taki chlebek, czy w zwykłej piekarni dostanę, czy muszę szukać w jakiś specjalnych sklepach ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hehehe ale chyba nie mówicie
o tym pieczywie niby orkiszowym, ze sklepu?:) Mało ma to wspólnego z orkiszem. Większość takiego pieczywa niestety jest zrobione ze zwykłej, pszennej mąki. Wiem coś o tym, ponieważ moja córka jest alergiczką i nie może jeść nic, co zawiera pszenicę. Także zamiennikiem jest mąka orkiszowa, no i orientuję się trochę w temacie. Pozdrawiam!🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gdzie można kupić
taki chlebek orkiszowy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
polecam ichniejsze ~!!! bomba gowork.pl/opinie_czytaj,4687

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ilona Rogoża
Pieczywo orkiszowe różni się od tradycyjnej pszenicy pod wieloma względami. Po pierwsze prastare odmiany orkiszu nie uległy modyfikacji genetycznej, po drugie uprawa nie wymaga użycia środków chemicznych ochrony roślin. Pod względem jakościowym i smakowym bije pszenicę na głowę. Bardzo lubię chlebek orkiszowy, szczególnie z mąki pełnoziarnistej lub 1050. Chlebki mogą być wypiekane z różnych typów mąk, niestety im niższy numer mąki, tym bardziej jest ona przesiana i posiada mniej substancji odżywczych. Plusem jest jednak to, że chlebek jest miękki i sprężysty. Zawsze jest coś za coś. :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Grzesiek Ogorzałek z Mielca ma luźną dziórkę analną w tym momencie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Grzesiek Ogorzałek ma rozjepany anus w tym momencie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pasta

Polecam udać się do piekarni Putka, mają oni szeroki wybór dobrego pieczywa BIO 🙂 nic innego nie jem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×