Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arizona watermelon

wyliczenie dlugosci ciazy

Polecane posty

Gość arizona watermelon

hej mam pytanie do osob ktore troche sie na tym znaja ostatni okres mialam ok 15 czerwca, kochalam sie ze swoim facetem w dniach 19- 21 czerwiec bez zabezpieczenia i pozniej 27-28 czerwiec, wczoraj zrobilam test przed terminem spodziewanej miesiaczki i kilka wyszlo pozytywnych, dzis rozmawialam z lekarka i ona wyliczyla mi narazie bez robienia usg ze jestem w poczatku piatego tygodnia, jak to mozliwe jezeli nie uprawialam sexu 5 tyg temu tylko 3 tyg i 4 tyg temu, moze ktos mi policzyc ktore dni zaszlam w ciaze ? dzieki za odpowiedzi

Gość jak sie obsralam
urodzisz w 1978

Gość tan
bo to jest tak, ze policzyla Ci od terminu ostatniej miesiaczki

Gość arizona watermelon
tak tylko moj facet mowi ze jak to jestem w piatym tygodniu jak 5 tyg temu nie spedzalismy weekendu razem

lekarz za wiek ciazy przyjmuje poczatek ostatniego cyklu czyli pierwszy dzien ostatniej miesiaczki, potem na USG bedzie tez oceniany szacunkowy wiek plodu w zaleznosci od stopnia jego rozwoju i na tej podstawie najprawdopodobniejsza data porodu

powiedz facetowi, ze zawsze poczatek ciazy liczy sie od pierwszego dnia miesiaczki, u mnie poczecie mialo miejsce 24 maja a za poczatek ciazy przyjeto 10 maja

zaszlas w ciaze w tym drugim podejsciu czyli 27-28 czerwiec :) ale i tak poczatek ciazy to 15 czerwiec :)

Gość arizona watermelon
powiem mu zebys sobie zadzwonil sam do niej albo wybral sie ze mna do lekarza na usg, na ktore to kazali mi sie zglosic dopiero w 8 tyg, od kiedy slychac bijace serce?

Gość arizona watermelon
dzieki :) tylko tak naprawde to bardzo sie boje tego wszystkiego