Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba oszalalam

Chyba powinnam isc do psychologa! mam 20 lat a obsesyjnie chce miec dziecko!!!

Polecane posty

Gość chyba oszalalam
no on nie chce, bo nie mieszkamy razem itp...

chce dziecka i zeby ono mialo kontakt z ojcem, oczywsicie najlepiej zeby rodzina byla pelna, ale nie musi chce tylko dziecko, reszta mi... obojetna..." ja to bym ci nawet chomika nie dał na wychowanie :P

Gość atomicc
to co teraz piszesz jest troche niedojrzale .. Nie obraz sie ale tak uwazam. Pomysl co bedzie czulo dziecko wychowane w niepelnej rodzinie ? Jesi chcesz miec dziecko musisz mu zapewnic wszystko, przede wszystkim milosc. Dziewczyno nie wolisz poczekac na milosc swojego zycia , a dziecko byloby czescia Was.

Gość rozumiem autorke
to w czym problem zamieszkajcie ze soba i moze wtedy stwierdzi ze chce dziecka. ale Twoje podejscie jest dziwne chcesz dizecka io tyle a pamietaj ze dziecko to nie jest jakies widzimisie,zwykly kaprys tylko prawdziwy czlowiek

Gość atomicc
niestety ale musze zgodzic sie z Regres ..

Gość chyba oszalalam
wlasnie wychodzi na to , ze moja miloscia zycia bedzie moje dziecko o ile takiego sie doczekam... :( nie mysle obiektywnie, racjonalnie, wiem tylko tyle ze chce dziecko , mam gdzies czy skoncze te studia na ktorych tak mi zalezalo, mam gdzies czy bede z moim dalej czy nie, doslownie olewka na wszystko co przed pojawieniem sie tej obesji bylo dla mnie wazne :(

są kobiety które po prostu ciśnie macica. Jestes jedną z tych kobiet.

Gość rozumiem autorke
hmm mysle ze na poczatku powinnas z nim pogadac czego on chce od zycia,czego oczekuje bo moze on tak na prawde nie chce dziecka.musicie pogadac wyliczyc za i przeciw i jakos rozwiazecie ta sprawe.Pytanie czy to jest osoba ktora kochasz jesli nie nie warto zachodzic w ciaze z facetem do ktoregom nic nie czujesz bo nie tyle sobie zniszcysz zycie a swojemu dziecku. planujecie jakis slub ,rozmawiacie o przyszlosci?

Gość chyba oszalalam
na moim wychowaniu jest moj pies i wszytskie kwiatki w domu i nigdy nie mialy tak dobrze :P moi rodzice zapominali o pisilkach dla niego a moja mama o podlewaniu kwiatow, wiec zapewniam ze chomik tez mialby u mnie dobrze.

Gość atomicc
super nie skonczysz studiow , bedzie ci ciezko o prace. I co nie bedziesz miala pieniedzy dla siebie i jeszcze chcesz dziecko ? Co ty mu dasz? Na dodatek samotna.. Opanuj sie. Dziecko to czlowiek, zywa istota a nie zabawka. A ty jestes ewidentnie niedojrzala. PRzeczytaj to co piszesz i ocen obiektywnie. Na poczatku Cie rozumialam , ale teraz przesadzasz.

Gość ---------------
Na pewno nie jesteś dzieckiem. Nie słuchaj takich głupot. Jesteś dorosłą kobietą. Nasz mamy i babcie rodziły dzieci od 18 roku życia i to było normalne. Więc czemu niby teraz to nie jest normalne? Nie zamartwiaj się tym. Problem jednak tkwi w tym, że jeśli miałabyś dziecko i później będziesz chciała znaleźć pracę to będziesz miała trudniejszy start. Również mam 20 lat. chłopaka z którym planuję przyszłość. Też myślę o ślubie i dzieciach, ale chcę sobie dać czas, bo w tych czasach jest o wiele ciężej o dobrą pracę, a mieszkania w spadku nie dostałam, więc muszę zarobić na dom :)

autorka jak ten moj dziadek :) który jest numizmatykiem :) pojawi sie u jego kumpla nowy znaczek w kolekcji ... to on tez chce taki ... autorka pewnie za duzo przebywa na Nk i obcuje ze swoimi "wpadkowymi" koleżankami bo za wszelka cene juz chce posiadac .... z ta mała róznica ze po tym co tu pisze to albo jest z rozbitej rodziny albo za młodu matce wypadła z wózka i do dzisiejszego dnia sa tego objawy :P

Gość chyba oszalalam
no on tam gada , ze chcialby ze mna spedzic ,zycie ozenic sie i miec dzieci...ale to jest dla niego bardzo odlegla wizja, aczkolwiek realna. A ja nie chce czekac, chce teraz , tak mozna to tak nazwac ze cisnie mnie macica i nie umiem sobie ulzyc!

Gość rozumiem autorke
a ile jestescie ze soba?

Gość chyba oszalalam
regres jak masz patologiczna potrzebe jezdzenia po innych to proponuje ci jazde konna... tam nie bedziesz musial nikogo obrazac, zeby poczuc sie lepiej.

to zrób sobie dziecko, takie kobiety jak ty tez są potrzebne w społeczństwie. Nie kazdy moze byc wykształcony, światowy, atrakcyjny... Zrób sobie dziecko, to jak widac twój jedyny priorytet skoro codziennie przez to ryczysz. Żal.

chyba oszalalam jak na razie to nie wiem kto bardziej obraża ? czy ja ciebie ? czy ty prawdziwe kobiety ? :P

Gość chyba oszalalam
Na pewno nie jesteś dzieckiem. Nie słuchaj takich głupot. Jesteś dorosłą kobietą. Nasz mamy i babcie rodziły dzieci od 18 roku życia i to było normalne. Więc czemu niby teraz to nie jest normalne? Nie zamartwiaj się tym. Problem jednak tkwi w tym, że jeśli miałabyś dziecko i później będziesz chciała znaleźć pracę to będziesz miała trudniejszy start. Również mam 20 lat. chłopaka z którym planuję przyszłość. Też myślę o ślubie i dzieciach, ale chcę sobie dać czas, bo w tych czasach jest o wiele ciężej o dobrą pracę, a mieszkania w spadku nie dostałam, więc muszę zarobić na dom no w koncu ktos mnie zrozumial...

Gość chyba oszalalam
Yin czego Ci zal? tego ze chce miec dziecko? mimo mlodego wieku? dziwne, moja mama ma 3 dzieci i jest bardzo atraktycjna kobieta. To ze ktos ma dziecko nie oznacza, ze ma sie nie myc, chodzic w porozciaganych przepoconych lachach i straszyc ludzi na ulicy, a do tego byc analfabeta i marginesem...

Gość rozumiem autorke
ja tez Cie po czesci rozumiem tez pragne dziecka ale przeraza mnie Twoja wizja zycia.chcesz dziecko i obojetne ci to czy bedziesz z jego ojcem czy nie a czy przez chwile pomyslalas o nim,o swoim przyszlym dziecku?przeciez ono potrzebujeprawdziwej rodziny

Gość chyba oszalalam
jak na razie to nie wiem kto bardziej obraża ? czy ja ciebie ? czy ty prawdziwe kobiety ? czlowieku gdzie ja Ci kogos obrazilam? no pokarz mi gdzie!!!! ja tylko napisalam, ze chce miec dziecko. I to juz jest obrazanie kobiet?

no w koncu ktos mnie zrozumial" nie autorko to nie znaczy ze ktos cie zrozumiał :) to oznacza ze szukałas... i znalazłas w koncu potwierdzenie faktu ... ze majac lat 20 nie mysli sie powaznie na pewne tematy a pstro w głowie moze skrzywdzic niewinna istote która ma sie narodzic ot tyle :D

Gość chyba oszalalam
no wlasnie to jest problem! bo mi ta chcec przyslania wszystko! doslownie wszystko! obojetne mi wszystko, jedyne czego chce to dziecka . Dlatego uwazam, ze to juz obsesja u mnie...

chcesz dziecko i obojetne ci to czy bedziesz z jego ojcem czy nie a czy przez chwile pomyslalas o nim,o swoim przyszlym dziecku?" no własnie :) patrz jak kolezanka ładnie to ujeła:) czy ty myslisz jak kobieta ? czy moze jak smarkula która naogladała sie słodkich bobasków i teraz ma zachcianke zrobic sobie "po trupach " swoje :P

Gość rozumiem autorke
mysle ze powinnas isc do psychologa

Gość chyba oszalalam
regres to Twoje zdanie, ja mam inne i tyle.

Gość oczywiscie ze do psychologa
u autorki za grosz dojrzalosci! bo żeby móc sie nazywac dojrzałym trzeba być ODPOWIEDZIALNYM!!!!!!!!!!!!!!

mysle,ze nie musisz isc do psychologa.samo ci przejdzie za jakis czas pozatym te twoje teksty nt ojca dziecka sa przerazajace.potraktujesz go jak ogiera rozplodowego a potem niech spada?;) masakra

Gość chyba oszalalam
tylko co ja temu psychologowi powiem... Niech mi Pani cos poradzi , chce miec dziecko a jestem za mloda, niech mnie Pani przekona , ze dziecko to nie dla mnie? :(