Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chmurka6677

ile pieluch zużywacie w miesiącu?

Polecane posty

Gość chmurka6677

zastanawiam się le pieluszek potrzeba dziennie przeznaczyc dla noworodka ? ile też paczek pochłania maluch na miesiąc? sama za niedługo rodzę i nie wiem jaki zrobić zapas

Gość taniutko to jest u mnie
dla takiego malucha na poczatek ok 10 na dzien a pozniej moze z 7. no a te dla noworodkow sa zawsze najdrozsze niestety...

Gość mi poszlo
2 paczki po 92 sztuki

Gość mi poszlo
oczywiscie przez miesiac

nie rob zapasow bo maluch moze miec uczulenei na te pieluchy co kupisz i bedziesz musiala kupic inne a z tym zapasem co zrobisz? i nie wiem czy sa drozsze :/ raczej porownywalne ceny do duzych pieluch

a te pieluchy po 92 szt to z jakiej firmy i ile płaciłas za paczke??

no nie sadze bo jak podzielisz cene tych dla wiekszych dzieci przez ilosc pieluszek to Ci wyjdzie ze cena jednostkowa jest wieksza w tych new born - bo ich jest malo w opakowaniu

po 92 sztuki to sa jumbo pack z pampersa - 2 takie kosztuja 18 funtow

no to widzisz w polsce placisz tyle za jakies nie firmowe pieluszki a ja za pampersy (184 sztuki) place niecale 90 zl w przeliczeniu? czy ktos wie czemu rzeczy dla dzieci sa takie drogie w polsce? a jak jeszcze wezmie sie pod uwage roznice w zarobkach....

bo Polska to dziwny kraj :/ wszystko jest drozsze, ciuchy zabawki pieluszki jedzenie

moja córa ma 7,5 miesiąca i dziennie schodzi 5-6 pieluszek. jak była noworodkiem to około 8-10 na dobę

Gość kalalalallala
tez mieszkam za granicą i u nas za oryginalne pampersy rozm.4 , 86 szt. płace ok. 35 zł.

Gość Cafe latte__
Mój syn jako noworodek brudził ok 12 dziennie, tzn. często mu zmieniałam bo miał skłonność do odparzeń. teraz ma 2 lata i nosi 6 na dobę (śpi cała noc 11 godzin).

A my sobie żyjemy ekologicznie. Pieluchy typu - pampers zakładamy tylko na spacer i na noc. A w dzień mamy ekologiczne pieluszki do prania. Trochę mnie kosztowały, ale jaki komfort - mamy 2 rodzaje - na napki i na rzepy. Już nam się dawno zwróciły. Aha - do osób, które mnie tu zaraz zjadą, za to, że to przecież trzeba prać. Owszem - trzeba, ale ja nie muszę podczas prania tym pieluchom szant śpiewać. Same się piorą. Środki piorące też mam eko, a woda jest dobierana odp. do ilości prania, więc się nie marnuje. I ekologicznie i tanio. Polecam.

Gość latająca pszczółka
i ile dziennie takich pieluch zużywasz? no i ile kosztuja?

Gość meaaa cudeńko ta twoja
nadusia :D aż palce lizać :-o

My używamy eko jednorazówek - 78 zł (44 szt. w opakowaniu) drogo wychodzi, ale warto :)

Przepraszam 48 szt, robimy niestety zapasy, ale jako że moja córa jeszcze malutka to schodzą jak świeże bułeczki.