-=Goga=- 0 Napisano Wrzesień 1, 2009 A jak długo jesteście po ślubie? No trudne pytanie... Ja jako kobieta to chciała bym dziewczynke bo wydaje mi się że bardziej umiała bym ją wychować bo sama jestem dziewczyną :) ale z drugiej strony chciała bym żebyśmy mieli synka, takiego małygo mężczyzne w domu :) ciągle zmieniam zdanie ;) najważniejsze to byle było zdrowe :) A co do imiona to u mnie będzie ciężki wybór ale łatwiej by mi było wybrać dla dziewczynki :) np. Zuzia, Gabrysia, Kamila... Ale wiesz co mysle jak już będe w ciąży, urodze i tylko popatrze na maleństwo to będe wiedziała jak dać na imie... A u Ciebie jak z płcią i imionami dziecka? :) myślałaś nad tym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Wrzesień 1, 2009 Olka tak to własnie jest z tą wstrętną @, niby nic i się spóźnia żeby narobić nadzieji i żeby szpila była silniejsza :o Tylko bez popłakiwania mi tutaj bo po dupsku :p Głowa do góry, @ przeminie i nastepne fajne staranka przed Tobą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malutka86 0 Napisano Wrzesień 1, 2009 My dla naszych pociech imiona mieliśmy wybrane :) Po dwa dla każdej z płci, bo wiedzieliśmy, że mają być bliźniaki, ale czy parka czy dziewczynki czy chłopaczki - to tego się już nigdy nie dowiemy... :O Zatem Dziewczęce imiona to: Antonina (mała Tośka) i Adela (mała Delia - jak moja nieżyjąca już babcia), a chłopięce imiona to: Leon (mały Leo albo Leoś - mój Mąż się uparł bardzo) i Nikodem (mały Niko) Ale najważniejsze byle tylko było dziecko zdrowe - już nie ważna jest Jego płeć. Jak poszłam do lekarza tego pamiętnego dnia, to Mu powiedziałam: "niech mi Pan Doktor nie zdradza płci, ja jedynie chcę usłyszeć, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i, że dzieciaczki są zdrowe", jednakże życie napisało dla nas nieco inny scenariusz (no dobra dosyć moich smętów) Buziołki Kochane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Wrzesień 1, 2009 Malutka to bardzo smutne :( przykro mi :( ale tyle w Tobie siły i dobrej energii że wierze że doczekasz sie jeszcze następnych bejbików i znowu będziesz wybierać imiona :) teraz najpierw sama musisz wyzdrowieć i trzymam mocno kciuki za Ciebie :) napewno będzie dobrze :) musi być Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Wrzesień 1, 2009 Dzieki Goga , tylko bez grozb he he Do tego wszystkiego dowiedzialam sie jeszcze ze moja "ukochana " tesciowa opowiada wszystkim ze nie mamy dzieci bo ja nie chce dzieci, rece mi opadly. Babsko niz nie wie na ten temat bo z nikim o tym nie gadamy(chcielismy uniknac ciaglych pytan i niepotrzebnego stresu), zreszta nigdy sie o to nie pytala! Wredna malpa!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Malutka ciebie nie da sie nie podziwiac, jeszcze chyba nie spotkalam osoby z takim hartem ducha :)) Jedz koniecznie na ten camping, nabierz sil, a potem my wszystkie bedziemy myslec o tobie i trzymac kciuki. Bo wszystko bedzie dobrze, nie moze byc inaczej ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malutka86 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Nie mam zamiaru się poddawać, w końcu przyświeca mi ten sam cel, co każdej z Was, a mianowicie BARDZO PRAGNĘ ZOSTAĆ MAMĄ!!! A w jakiś sposób muszę się pozbyć tego piep**onego intruza, a to jest jedyne wyjście... zatem ANNO NO BOJU ;) Obiecajcie mi, że kiedyś tam w przyszłości będziemy się wymieniać zdjęciami naszych pociech!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Olka wspólczuje :o wysłuchiwanie takich bajek jest delikatnie mówiąc wkurzające :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malutka86 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Olka a ja bym na to tak zareagowała: "olej trola i się śmiej, pojutrze nerwów będzie mniej" :D Ja tam już przestałam się przejmować komentarzami osób, które szukają taniej sensacji. I jak są zbyt wścibskie, to odpowiadam, że: "tania sensacja jest serwowana w FAKCIE" ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Malutka pewnie że wszystkie będziemy sie wymieniać zdjęciami bejbikow :) a nawet padła kiedys propozycja spotkania ;) i nie ma wymigiwania sie chorobą więc musisz szybciutko wyzdrowieć :) cały nasze forum trzyma kciuki za Ciebie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Malutka ,troche na wyrost, ale obiecuję ;) Goga normalnie pewnie bym to olała, ale akurat dzisiaj musialam to uslyszec :( Poza tym zal mi mojej mamy , bo to ona musi tego sluchac, ja mieszkam w uk Do tego wszystkiego jej corcia czyli moja szwagierka czytaj osmy cud swiata jest teraz w ciazy wrrrrr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malutka86 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Za każdą z NAS i w szczególności za GUZIĘ 79 Ta Dziewczyna to dopiero jest pełna życia i energii, a Jej wiara i siła mi osobiście także dodają wiary, siły i nadziei na lepsze jutro :) Zatem DROGA GUZIU UKŁONY W TWOJĄ STRONĘ KOCHANA!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Dzieki dziewczyny za wsparcie :) Przepraszam was ale musze juz isc spac, bo jutro rano do pracy trzeba wstac :( Zycze wam milej nocki i dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Olka ranyyyy współczuje :o dobrze że jesteś daleko i nie musisz tego wszystkiego oglądać z bliska :o wysłuchujesz tylko różnych sensacji na swój temat :o ale tacy wredni ludzie się zawsze trafią :o olej ich, Ty i tak wiesz jak jest naprawde i jeszcze ich zaskoczysz i zamkniesz twarze (żeby nie napisac ryje :o ) ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Oj ja tez ide do spanka bo mój mężuś się chyba na mnie nie doczekał i zasnął już :o Dobranoc wszystkim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malutka86 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Goga masz w 100% rację :) A Ty Oleńko jeszcze im pokażesz!!! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malutka86 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Dobra Dziewuszki to ja też już mykam do łóżeczka Buziaki słodkie na dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xkslanderka22 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 To ja was budze dzisiaj :D:D:D:D Dziewczynki ja przepraszam że tak żadko jestem ale przytulam sie od rana do muszli klozetowej :o przeszkadza mi tez strasznie zapach wanili, wogle każdy który jest w samochodzie :o więc męzuś musiał wszystko wywalić :o Normalnie w szoku jestem :O bo w pierwszej ciązy tak nie miałam :o dzisiaj na 13.00 do pracy i na rozmowę z derektorstwem bo bede się musiała na oddział przenies bo w R nie dam rady jeździc za długo bo mnie mdli a nie daj boże tak zwymiotuje na pacjęta to dopiero by było :O Zobaczymy co mi szefostwo powie :o troche się cykam tej rozmowy:o Całuje wszystkie śle buziole i uciekam na chwilkę spać bo dziecie mi jeszcze spi :) MARZENKA_SMALUTKA- ja czuję sie jak napisałm:O nie najlepiej niestety :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta82 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Banmon - z tego co opisujesz to bedzie normalna praca, tylko bedzie sie nazywała staz , pewnie dlatego , ze po studiach. Wyglada to u Ciebie całkiem ciekawie. ja na swoim stazu bylam zaraz po skończeniu szkoł średnie, jak byłam na 1roku studiów. Mój staz nie różnił sie niczym innym, niz praca pozostałych pracowników. Miałam dokładnie te same obowiązki, co jest troche chore, bo stazystom nie wolno ( tak jest w przepisach ) robic neiktórych rzeczy, szczególnie tych bardziej odpowiedzialnych. Na szczęście nie musziłam parzyć kawy itp. Ale co było mineło, szkoda rozpamietywac, bo dawno o tym zapomnialam. OlkaP. - długo Ci sie ta @ spóxniała - nie denerwowałaś się? Szkoda, ze nie było II kreseczek... Goga - gratulacje młodziutka mężatko Malutak86 - Ciebie i Guzi nie da sie nie podziwiać, za taka wytrwałość i wiarę!!! Wy to dajecie nam ogromny przykład, ze warto dażyć do celu . Trzymam za was mocno kciuki , zeby wszytstko poszło gładko i bezproblemowo. Całuski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta82 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Banmon kuplam ten test http://alejka.pl/quidel-test-ciazowy-quick-vue-1-szt.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta82 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 on jest b. czuły, wykrywa ciaze 6 dniowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta82 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 OlkaP. - wiesz mi tez wszyscy pytają - kiedy bedziemy miec dziecko? I ostatnio powiedziałam zdenerwowana na to : ze skoro nie mamy dzieci a jestesmy 2 lata po ślubie to z jakis przyczyn : albo ja nie chce, albo nie mozemy, albo moj maz nie moze . I koniec gadania. Teraz niech sie zastanawiaja czemu nie mamy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta82 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 i jeszcze tabelke wkleje STARACZKI NICK............WIEK........CYKL STARAŃ.........TERMIN marika..........27...............3................ok. 13.08 Ascha33........33................duzo...............21.0 8 wiki82................27...........1...................2 1.08 Olka.P...........28...............3...................27 .08 Guzia 79...........30............dużo...............ok. 30.08 AsiaAaK.........19...............duzo.............ok.2.0 9 Marta82........26................3...................03 . 09 -=Goga=-.......29................2...................11. 09 agnes19...........19.............dużo!!! ...........ok.11.09 banmon........26................3................ok12. 09.0 Dagus83........26................4...................15. 09 amerie.........23................4................ok18.0 9 lipcowe_marzenie.28...........2...................ok. 20. 09 HopeU................27...........2...................21 .09.09 smileEveryday......22............3..................ok. 22.09 Agawa33..........33.............2................... ??? Magda8080.......29.............3.....................ok0 2.10.09 ZACIĄŻONE nick............tydz.ciąży.........termin porodu......płeć....imię marzenka_s .....7.................23 kwiecien.........?.........? xkalanderka22...7................24 .04.2010.........?..........? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Malutka86 - no to neizbyt dobrego masz tego ginekologa bo jak zajzysz we wszystkie poradniki o ciazy to w kazdym pisze tak: " pierwsze USG powinno odbyc sie miedzy 10 a 12 tygodniem ciazy" . Po drugie USG powinno byc robione co 3 miesiace czyli 3 USG na calosc ciazy-a dlaczego/ a dlatego poniewaz jest to zdrowe dla dziecka oczywiscie kazdy moze robic sobie USG nawet co miesiac ale nie jest to zdrowe:) ja mialam USG robione na poczatku ciazy by ja potwierdzic-potwierdzila sie wiec nastepne jest miedzy 10 a 12 tygodniem. I ja sie tego trzymam co mi gin mowi bo wiem ze chce dla mojego i dzidzi dobra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Cześć dziewczyny. Marzenka ma rację, bo USG nie wolno robić tak często. A już na pewno nie co tydzień. Przecież to w sumie przez cała ciąze robi sie tylko 3. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 amerie tak trzymaj a szybciej ci się uda :) współczuję koleżance :( marta oni pisza takie pierdy na tych testach a najwazniejsze jest jakie stężenie hormonu wykrywa, bo jak taki 25mlU/ml to juz teraz jest to normą, dziewczyna jedna z forum mi keidys pisała, że test jej pokazał ciąże dopiero w 33dc a cykle miał 28-29 dniowe... Goga jeszcze raz wszystkiego dobrego na tej nowej drodze zycia ;) fajnie, że podróż poślubna się udała, może okaże się owocna :D Olka a w dupce z takimi osobami, moja tesciowa pewnie tez myśli, że dziecka nie mamy bo ja nie chcę niby tego nie mówi ale ja czuję, że taka myśl jej w głowie siedzi. Oczywiście ja jej z błędu nie wyprowadzam i się nie uzewnętrzniam z uczuciami, zresztą przed każdym gram taką co to niby mi nie zalezy na bejbiku bo nie lubię słuchć jak ktos się użala nad moją osobą ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Hej dziewczyny Dzięki Banmon Banmon i Agnes my już za tydzień pewnie będziemy siedzieć jak na szpilkach i czekać czy ta wstrętna @ przyjdzie czy nie :o czy nasze staranka będą owocne czy nie... Oj jak tu ostatnio pusto... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 a powiem ci Goga że dzięki tej 'pracy' nie będę miała wiele czasu na takie rozmyślenia, poza tym jakoś tak wydaje mi się, że nic z tego nie wyszło .... no ale pożyjemy zobaczymy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Nio może jak zajmiesz sie pracą to przestaniesz tak dużo o tym myśleć a to dobrze ;) Czemu niby miało by nic nie wyjść w tym miesiącu :o przeciez czytałam tu że byłaś u lekarza i on Ci powiedział kiedy macie działać ;) chyba sie zastosowaliście :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Wrzesień 2, 2009 Goga działac to my se możemy.... a c z tego wyjdzie to nie wiadomo, samo określenie owulki nie daję niestety 100% gwarancji, ostatnio tez działalismy tak jak powinniśmy bo wiedziałam kiedy mam owulke i nic nie wyszlo..... no ale zobaczymy co to będzie ;) a teraz wydaje mi się, że może sie nie udac bo przez ta pracę to organizm przeżywa szok mały ;) nie mam kiedy dobrze zjeśc dopiero między 18-19 jem obiad a tak to na jakimś jogurcie jade albo na bułce.... a to jest dla mnie nowością, jak już popracuje to organizm sie przyzwyczai..... a teraz to może nie podołać w utrzymaniu nawet ciązy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach