Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam was o to

Dlaczego tyle ladnych fajnych dziewczyn jest samotnych?

Polecane posty

nie Mężczyzna adoruje kobietę, nie na odwrót, on zabiega o jej względy, ona nie lata za nim tylko prosi go o pomoc czy radę by móc stwierdzić jaki on jest niesamowicie mądry, on czuje się doceniony. Inaczej mówiąc kobieta flirtuje, ale pozwala by mężczyzna się wykazał i ją zdobył.

Hmm no to u Beliara nie miałabyś szans - on to by określił jako brak asertywności :P

bo on jest jeszcze chłopcem :) ale nikt nei rodzi się mężczyzną, mężczyzną się staje :) P.S.: sprawdź w słowniku znaczenie słowa asertywność :)

Chyba On niech sprawdzi ;) mam za sobą parę lat szkoły i wiem co oznacza asertwność ;)

Słowo asertywność pasuje do tego co mam na myśli. Osoba nieasertywna to takie żyjątko czekające na mannę z nieba. A ty fiku nie miałabyś szans ani teraz ani nigdy ani u mnie ani u innych facetów z podobym, nowoczesnym myśleniem odbiegającym od drugiej połowy XVII wieku. :) Nawet za swoim ideałem nie uganiałbym się, a nawet jeśli to króciutko, dopóki nie włączyłaby się czerwona kontrolka informująca o rozwijającym się frajerstwie :)

Gość fdsfds
ężczyzna adoruje kobietę, nie na odwrót, on zabiega o jej względy, ona nie lata za nim tylko prosi go o pomoc czy radę by móc stwierdzić jaki on jest niesamowicie mądry, on czuje się doceniony. Inaczej mówiąc kobieta flirtuje, ale pozwala by mężczyzna się wykazał i ją zdobył. teoretyczne prawda . Ale to kobieta pokazuje piersi pobudza itd.. http://www.youtube.com/watch?v=WVdzP53X9vw

Chooj ze słownikiem. Osoba asertywna to osoba aktywna, przede wszystkim aktywna. W tym kontekście używam tego słowa. Jeśli dziewczyna leży i pachnie (na co nie zawsze jest gwarancja) i czeka na księcia w lśniącej zbroi w Merolu E klasy no to znaczy że ta dziewczyna nie jest asertywna (bo nie wykazuje żadnej aktywości poza produkcją śluzu na tzipce). :) Na szczęście nie wszystkie są takie :)

Słownik PWN asertywny umiejący otwarcie i jednoznacznie wyrażać swoje potrzeby, uczucia i opinie zatem Ty ze swoim staromodnym myśleniem (oczekiwaniem na zdobywanie Cię przez mężczyznę, jego podchodami, etc, nie na odwrót) wyzakujesz się jej brakiem ;)

@Beliar - ja myślę że byśmy się dogadali towarzysko mimo różnicy lat :D bo ja uważam podobnie :D

Fiku, prędzej mi kaktus na kootasie urośnie niż ty będziesz asertywna z takimi pogladami. Chcesz chłopaka, no to idź i wykaż inicjatywę, ideałem wartym adorowania z pewnością nie jesteś :) 🖐️ Z resztą żeby dziewczyna była idealna to musi być asertywna. Jak nie jest asertywna to nieważne jak bardzo jest ładna, i tak tym ideałem być nie może bez tej cechy.

fdsfds --> kobieta flirtuje, zachęca, mężczyzna zdobywa (tak jest zakodowane w moim umysle :) ) asertywność to nie aktywność! Asertywność wykazuje dziewczyna wtedy gdy mówi mężczyźnie NIE, gdy potrafi postawić an swoim, zadbać o własny interes, gdy nie ulega mężczyźnei czy komuś innemu ... asertywność to tez umiejętność powiedzenia "lubię cię", ale to mi nei odpowida, nie mogłabym tego w topbie zaakceptować. aserttywnosć to jasne postawienei sprawy, mówienei o tym co się mysli.

U mnie takie dyrdymalskie ideały już dawno upadły, po kilku związach i kilku ciężkich latach przeżytych z facetami u boku ;) no ale Polska wolny kraj można wierzyć w co się chcę, kij z tym że to mrzonki i brednie ;)

Asertywność oprócz tego znaczenia które przedstawiła fiku, ma również takie znaczenie jakie przedstawiam ja i Tryx. A ja jedyne czego chcę to żeby dziewczyny też się starały a nie tylko czekały na superbolca samoyeba. 🖐️

A ja jedyne czego chcę to - poznać wysokiego, tajmniczego, przystojnego bruneta :D:D:D:D (marzę, marzę, marzę ..)

fiku, tłumacz to sobie jak chcesz, ja i kolesie o podobym myśleniu już ci dziękujemy :) 🖐️ Tryx, wysoki to znaczy? Od ilu cm wzrostu? :D

fiku, nie szukasz mężczyzny tylko liczysz na to że mężczyzna będzie szukał ciebie... niedoczekanie :D 🖐️

Jeśli zamierzasz pozwolić mu się poderwać to poznaj pilota. On z pewnością będzie starał się poderwać zarówno ciebie, masę innych pasażerów i samolot w powietrze 🖐️

O jeju zaraz nam tu wyjdzie, że kto się czubi ten się lubi :P