Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majka01234

Temperatuta pod pacha 34,5 to czy w ciazy moze byc 36,6?

Polecane posty

Witam mam pytanko temp pod pacha mam 34,5 normalna a rano po przebudzeniu w pochwie od 36,24-36,8 czy to moze oznaczac ciaze?jestem w 32dc i @ nadal brak.Doradzcie od jakis 2tyg mialam bole brzucha dolem bol piersi i krzyza czy to moze oznaczac ciaze?czy moze znowu sie cos poprzestawialo:( czekam:D

Gość frufru
temperatura mierzona pod pachą ma się nijak do ciąży. gdybys chciala na podstawie pomiaru temperatury ustalic czy jestes w ciązy czy nie, to na pewno nie wystarczy do tego jednostkowy pomiar temperatury. chociazby dlatego ze nie wiemy jaką osobniczo masz temperaturę zazwyczaj w tym dniu cyklu. tym bardziej że nie wiemy jakie masz długie te cykle... bóle wszelakie, a zwlaszcza krzyza prędzej będą oznaką nadciągającego okresu niż ciąży. podsumowując - nie wiemy czy jestes w ciązy czy nie. zrób sobei test ciązowy.

tak jak napisała poprzedniczka - by stwierdzić prawdopodobienstwo ciąży temperaturą musiałabyś mierzyć ją od początku cyklu, niektore dziewczyny mają PTC na poziomie 36,1 i u nich 36,5 jest już podwyzszoną i ciążową :) natomiast u niektorych normalną PTC jest 36,8 - więc reguły nie ma, skoro nie mierzyłaś prze owulacją nic Ci tu nie wywrózymy - najlepiej zrób test i po klopocie!!!

Witajcie.Wiec u mnie bylo tak tepm mierzona w pochwie od poczatku cyklu. 1dc-36,6 2dc-36,7 3dc-36,6 4dc-36,4 5dc-36,3 6dc-36,2 7dc-36,3 8dc-36,5 9dc-36,2 10dc-36,2 11dc-36,3 12dc-36,4 13dc-36,4 15dc-36,3 16dc-36,2 17dc-36,2 18dc-36,9 (godz.9:00) 19dc-36,4 20dc-36,5 21dc-36,3 22dc-36,4 23dc-36,5 24dc-36,5 25dc-36,5 26dc-36,3 27dc-36,5 28dc36,4 29dc-36,6 30dc-36,4 31dc-36,2 32dc-36,4 (dzis) temperatura zawsze mierzona o 6:00 Takze niby okres powinien byc w 28dc bo poprzedni dostalam w 23dc ale zawsze mialam co 28dni.Takze niewiem co i jak z tym moim okresem.:) Takze sama niewiem czy przyjdzie jeszcze czy zrobic test czy co.Ale jak sprawdzic ta tempke jaka sie ma normalna.

Gość hmm jesli chodzi o mnie
to nie bardzo u ciebie widac skok temperatury, tak jabys w tym cyklu nie miała owulacji

wiesz co ja w NPR siedzę dopiero od stycznia ale jak na moje oko to nie masz w tym cyklu widocznego skoku temperatury po owulacji, jeśli cykl miałby być 28 dniowy jak piszesz to ok 14 dnia powinien byc skok tempki przyjmując że PTC (podst. temp. ciała) masz na poziomie 36,2 - 36,3 to skok byłby w 14dc ale.... kolejne z rzędu 3 tempki powinny być ponad tą linią a nie są - spadły spowrotem do normalnej PTC. Więc jak na moje oko 1. cykl byl pusty - bezowulacyjny 2. owulacja dopiero nastąpi a cykl uległ wydłużeniu z jakiegoś powodu (stres, emocje, wyjazd,choroba itp) 3. owulacja była, ciąża jest możliwa ale nie masz wyraźnego skoku (widziałam i takie wykresy ciążowe ale jest to niezmierna rzadkość...) Nie piszę tego by Cię ostudzić ale byś na razie się nie nastawiała. Dla własnego dobra 🌻 zrób test jutro rano i bedzie jasne skoro jesteś po terminie @ przypuszczalnym. Trzymam kciuki!

jeszsze jest taka możliwość że miałaś owulke ok 22 dc bo 21 dc widzę lekki spadek tempki jakby przed owulacyjny a potem kilka wyższych temperatur z rzędu, może przesunęła Ci się owulka - jeśli mam rację to jutro będziesz 12 dni po owulce więc zaczekałabym z testem wtedy. Ciężki orzech ale pocieszę Cię że ja mam w tym cyklu identycznie :) zaczynając od tego że @ trwała u mnie 1,5 dnia a potem nie zaobserwowałam wyraźnego skoku tempki ani po śluzie samej owulacji - ale to dla mnie nie jest dziwne bo w tym cyklu miałam i własny ślub (stres i emocje) i podróż poślubna (zmiana klimatu) i wszystko mogło się poprzestawiać.... wiec ja czekam na @ bo cykl myśle starcony na 99% ;)

Broneczka25 Acha no a co mogl oznaczac bol jajnikow sluz przejrzysty szklisty rozciagliwy bol brzucha dosc mokro i takie bole mialam do 24dc nie co dzien ale prawie a 24dc mialam 36,6 niewiem moze przesunela mi sie owulka a juz sama niewiem co jest grane:(

Broneczka No sama niewiem co jest grane ale sluz mam caly czas i bardzo bym chciala byc w ciazy:)no to waszym zdaniem kiedy mozna by bylo zrobic test? bo powiem ze robilam8dni temu i negatyw wyszedl

moje tempki w tym cyklu sa takie: 1dc- 36,3 2dc - 12 dc - slub i podroz wiec brak pomiarow 13dc - 36,4 17dc - 36,4 18dc - 36,4 owu? 19dc - 36,6 20dc - 36,6 21dc - 36,65 22dc - 36,65 23dc - 36,7 24dc - 36,73 więc przypuszczam że owulka jak była to bylo to 18dc :) ale nie wiem na 100% choć tempka juz w II fazie utrzymuje sie o conajmniej 0,2 st wyzej ponad linią podstawowej PTC ktora u mnie jest na poziomie 36,4 teraz wiesz co miałam na mysli?

jeśli zaobserwowałaś ból jajnika śluz płodny i ból brzucha to super!!! znaczy owulka była ale się po prostu przesunęła - tak się zdarza z różnych powodów - więc pewnie była ok 22-25dc u Ciebie - dodaj sobie do tego 14 dni i wyjdzie Ci termin spodziewanej @. Wiem że to niełatwe ale poczekaj z testem jeszcze minimum 4 dni - dla pewności :)

Ale wiesz ja przypuszczam ze w 14dc mialam owulke bo wtedy tylko byl ten bol i sluz taki a potem przez nastepne 10dni to czulam co jakis czas bol piersi bpo bokach i brzuch dolem.Takze juz sama niewiem.

aaaaaaaaaa myślałam że zaobserwowałaś to 24 dc a nie doczytałam że miałaś to "do 24dc" a te gratulacje to chyba nie do mnie? bo ja nie liczę w tym cyklu na nic ;)

chyba zmyliło Cię to co napisałam o wyższej temperaturze w II fazie cyklu - ale to jest normalne w każdym cyklu o zdrowej płodnej kobiety - cykl dzieli się na 2 fazy 1 faza - przed owulacją ma nizsze temepratury po owulacji temperatura rośnie (powoduje to progesteron) i ta utrzymuje się na co najmniej 0,2 stopnia wyzej niz PTC ustalona w I fazie cyklu. II faza trwa 12-16 dni w zależności od kobiety - średnio zakłada się 14dni jeśli kobieta jest w ciąży to tempka nie spadnie w dniu spodziewanej @ i będzie dalej na wysokim poziomie jeśli natomiast @ przyjdzie to tempka spada do podstawowego poziomu na dzień lub kilka godzin przed przyjściem @ zwiastując właśnie to że zbliża się @ .... ja jestem 6 dni po owu (jeśli była) więc nie dowiem się szybko jak to u mnie jest w tym cyklu - jeszcze przynajmniej tydzien czekania

18 dc zakłócona, nie bierzemy pod uwagęnie da sie stwierdzi czy ckl jest bezowulacyjny anim się nie zakończy w każdym razie owulacja jeszcze nie nastąapiła.O tym czy się zbliża świadczy śluz, zatem warto go obserwować, zapisywać i analizować (metoda wieloobjawowa).Nie ma żadnych szans na ciążę bez skoku - a póki co jest cykl jest jednofazowy.Broneczko, napisałaś:3. owulacja była, ciąża jest możliwa ale nie masz wyraźnego skoku (widziałam i takie wykresy ciążowe ale jest to niezmierna rzadkość...)Nie ma takiej możliwości. ponadto nie porównuj \"nie ma wyraźnego skoku\" do \"nie ma w ogóle wzrostu\" bo to dwie różne sprawy. Powolny, miarowy wzrost świadczy o przebyciu owulacji. Z braku wzrostu nie będzie ciąży, bo to świadczy o braku progesteronu zas progesteron odpowiada za podtrzymanie ciąży na tym etapie.Napisałaś także: \" jeszsze jest taka możliwość że miałaś owulke ok 22 dc bo 21 dc widzę lekki spadek tempki jakby przed owulacyjny a potem kilka wyższych temperatur z rzędu, może przesunęła Ci się owulka\"też nie ma takiej możliwości bo nie ma znaczenia pojedynczy wzrost ale minimum 3-4 kolejne temperatury muszą być wyższe niż 6 ostatnich niezakłóconych, poprzedzających wzrost. A tu widać nie ma takiej sytuacji.

Witajcie no tempka rano byla o 7:00 36,7 a wieczorem teraz az mnie zdziwilo o 18:40 37,7 niewiem czy mnie cos zbiera bo pod pacha mam po calym dniu 35,8 a nigdy nie mialam nawet przed okresem tak wysokiej popoludniu tylko jak co to 36,8-36,9 takze niewiem czy idzie okres czy co wczoraj robilam test i negatywny:( sama niewiem co to moze oznaczac:(

Na razie to nic nie oznacza, jednostkowa temperatura nie jest brana pod uwagę musi być utrzymujący się wzrost przez min 3-4 dni.Wtedy będzie znaczyło, że przyszła \"sobie\" owulacja. Miesiączka wystąpi po +/- 14 dniach wyższych temperatur (do 18) o ile oczywiście nie doszło do ciąży.Temperatura wieczorna / ani spod pachy w ogóle nie jest brana pod uwage w NPR bo wpływ na nią ma zbyt wiele czynników.

nglka No rozumie ale myslisz ze owulka moze byc dopiero teraz?chyba za pozno 32dc no zobaczymy jaka jutro bedzie dzis rano byla 36,7 zpbaczymy czy sie utrzymie rano tez taka:)

ja dziś miałam tempkę 36,5 jest 25dc - owulacja była na 99% 18dc, bo 19,20,21,22,23 i 24 powoli miarowo rosła a dziś 7 dzień fazy lutealnej i taki spadek - o prawie 0,25 st? czy jest szansa że to spadek implantacyjny? porównałam ostatnie 6 wykresów i nie miałam tak wcześniej w żadnym, spać poszłam o normalnej porze i wszystko bez zakłóceń - już spisałam ten cykl na straty a tu masz Ci los.... znów się zatliła iskierka ;)

Broneczka witaj i widzisz moze usmiechnie sie los do ciebie:) Ja mam dzis 33dc tempka 37,0 a wczoraj byla 36,7 no ciekawe co jest grane.Czy okres idzie czy co.Trzymam kciuki za ciebie:)papa

dzięki Majka ja mam dziś 25dc i tepmka po tym spadku lekko się podnosi ale nie wiem czy nie powinna od razy po spadku wrócić na poprzedni poziom? dziś 26dc i 36,55........

Majka - a dlaczego za pźno? poczytaj trochę o fizjologii cyklu, w niektórych sytuacjach do owulacji nawet wo 80 dc, faza przedowulacyjna jest DOWOLNIE długa a wystąpienie owu zależy od wielu czynników, takie tych wpływających na zahamowanie procesu wzrostu jajeczka. Wszystko wskazuje na to, że jest, jak piszę. Trzy temperatury muszą teraz wynieść minimum 36,8 by potwierdzić przebycie owulacji (ścisła termiczna). Dzisiejsza i kolejne. Wczorajsza temperatura była pierwszą wyższą ale nie spełniła warunku bycia 0,2 nad linią dlatego dopiero dziś jest pierwsza spełniająca.

Gość Annaaaa
ło matko..jak ja malo wiem...a gdzie mogę więcj o ty,m poczytac?

Gość Annaaaa
dzięki wielkie:)Jak tak czytam o tym wszytskim...to kurcze dostrzegam ogromne braki:)Pozdrawiam