Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michał po studiach ale...

Wszystkie dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedzcie ............................

Polecane posty

Dlaczego przy wyborze swojego partnera ( mówię o dojrzałej kobiecie która mysli o zakładaniu rodziny ) zwracacie baczna uwage na to ile facet zarabia ??????????????????????????? Dziwi mnie to bo przecież teraz kobiety maja takie samo pole do popisu co mężczyźni !!! Kobieta nie musi być skazaną na bycie sprzątaczką czy salową czy też kucharką. Kobieta tak samo może być kierowniczką , managerem , otworzyć własną firmę !! Tak samo może duzo zarabiać !!!!! Odpowiedzcie szczerze na te pytania : - czy nie idziecie na łatwiznę wiedząc w podświadomości że to bzdura że tylko facet może dobrze zarobić ????????? - czy odrzucacie chłopaków którzy zarabiają od was mniej ??????

Gość dhadhs
szczerze ja cale zycie chcialma byc samodzielna liczylam na to ze zrobie dobre studia, znajde dobra prace, za godziwe pieniadze tak zebym mogla sie samam utrzymac ale polska to biedny kraj, biednym ludziom jest trudniej, obserwowalam jak moim rodzicom bylo ciezko, jak znajomym bylo ciezko pieniadze daja poczucie beazpieczenstw zreszta nie obraz sie ale dlaczego facet patrzy na wyglad, czemu nie umowi sie z szara mycha?

Pomyśl o kobiecie, która zarabia 5000, a facet 2000. Po to ta kobieta uczyła się, męczyła i starała, aby stworzyć rodzine na poziomie i uważam, że ma prawo oczekiwać od partnera takich samych, lub zblizonych zarobków (oczywiście nie musi, twierdzę tylko, ze oczekiwania finansowe w takim przypadku nie świadczą o niej źle). Acha - i nie dziwię się kobietom, które się kierują zarobkami partnera przy wyborze, tu nie zawsze chodzi stricte o kase, ale to świdczy b. często, czy ten człowiek jest wykształcone, inteligentny, zaradny i jak będzie wyglądało dalsze życie, dlatego wlasnie dla kobiety, która planuje pozniejsze życie zarobki faceta są WAZNE, niezaleznie od tego ile ona zarabia.

nie wstydżcie się , przecież jesteście anonimowe :) Ale powiem szczerze że tak myslałem że żadna nie będzie chciała napisać prawdy :D No cóż ......... wścipskie , wredne , msciwe - całe polki :D

Gość Magd_us_1983o2.pl
Zle oceniasz kobiety ,nie wszystkie mysla o kasie przy wyborze męża,Ja poznalam mojego narzeczonego jak byl po wojsku na zasilku dla bezrobotnych a obecnie jestesmy trzy lata po slubie i obydwoje pracujemy.widocznie miales pecha co do kobiet ,ale uwierz mi sa porządne kobiety na tym świecie

Ankesenamon :::::::::: to jest absurd ! Po co kobiecie która zarabia 5 tyś ( majątek ) bogaty mężczynza ???????? 5 tysi ustawi całą dwójkę i sześciopak dzieci :D Bez przesady !

magd_us_1983 : Oboje pracujecie. A teraz napisz ile twój maż zarabia ? Bo to że był wtedy na zasiłku nic nie znaczy. Przecież mógł mieć wykształcenie i głowe pełna pomysłów a w takim przypadku to wiadomo że prędzej czy później wejdzie na tor dobrobytu

Gość mika222
ktoś Ci wcześniej napisał,ze pieniądze dają bezpieczeństwo i to jest prawda.

Oj, kolejny śmieszny stereotyp. Był czas, ze mój maż nie pracował, opiekowała sie dzieckiem, a ja pracowałam. A wiec odpowiadam: - pierwsze pytanie jest śmiesznie sformowane, wiec nie odpowiem an nie :P - nie , nie odrzucam \"chłopaków\" którzy zarabiają mniej :D

Michał, ale się uczepiłeś, ok, wiec wyobraz sobie, że kobieta zarabia 1500zł, a facet niecały tysiąc wyciąga na jakies pół etatu. I co? Po pierwsze - każdy ma prawo, aby partner miał zarobiki chociaż na jego poziomie, nie widze powodu dla którego kobieta pragnąca zakładać rodzinę i zarabiająca jakąś tam kasę ma się godzic z tym, że jej facet wkłada w tę rodzinę dużo mniej. Poza tym - skoro ona była zaradna i nie była leniem, to takiego też chce faceta.

Gość sandrus80
5000 zł to majątek?heheh,juz widze ile ty musisz zarabiać.Sorki,sam kredyt na mieszkani to jakieś 2500 zł,czynsz min 500 zł.A reszta??

Gość Magd_us_1983o2.pl
Moj maz jest po zawodówce i pracuje jako kierowca a ja po liceum wyladowalam w sklepie z kosmetykami mamy kredyt na mieszkanie i auto i uwierz mi nie przelewa sie nam i ja nigdy bym nie pomyslala zeby zamienic go na lepszy model bo nie stac go zeby kupic mi buty za 300 zl

szczerze i brutalnie: faceci z kasą są atrakcyjniejsi. to naturalne i udowodnione naukowo. każda kobieta szuka faceta z kasą bo zapewni lepszy byt dzieciom. jeśli obydwoje mają dużo kasy to życie jest łatwiejsze i co najwazniejsze w razie choroby stać Cie na leczenie (uświadomiłam to sobie gdy moja mama wylądowała na onkologii). kobieta chyba nie ma problemu z tym że facet zarabia mniej. To raczej mężczyźni mają z tym problem;)

Gość sandrus80
aaa, i w pierwszym zdaniu pytasz się :mówię o dojrzałej kobiecie która mysli o zakładaniu rodziny ) zwracacie baczna uwage na to ile facet zarabia ???????????????????????????" jak chce założyc rodzinę,czyli wychowywać dzieci m.in. to jak, niepracując, ma się utzrymać za 2000 zł pensji męza? Z rseztą, jak mają do wyfboru fajnego,ale bez peniędzy a fajnego z pieniędzmi, każda wybierze tego zamożniejszego.

Jaki kredyt , jaki czynsz ???????????? lol !!!!!!! Po pierwsze ktoś kto jest zaradny to wie że frajerstwem jest kupowanie mieszkania. Wynajem tymczasowy jak najbardziej ale nie kupno !!!!!!!!!! Najlepiej sie budować , ja pobudowałem sobie domek 64 m kw. i wyniosło mnie to około 55 tyś zł :D

I nie chrzań kochany, że kobieta zwracająca uwagę nba portfel faceta musi być blacharą. Często są to kobiety wykształcone, same dobrze zarabiające, na poziomie, które włożyły wiele wysiłku w siebie. Więc mają prawo wymagać partnera o ambicjach, inteligentnego, które też skonczył studia, a niestety często zarobki o tym świadczą, także o zaradności życiowej (oczywiście nie zawsze, wiem, że życie się różnie układa).

Gość sandrus80

krytyczne oko ::::::: Zamożniejsi ludzie często robią krzywde swoim dzieciom poprzez rozpieszczanie , złe jedzenie itd ! Chyba sama widzisz że bogatsze kraje cierpia na wiecej chorób , kataklizmów itp ! Poza tym chorób można unikać bo w 90% spowodowane są one niewłaściwym trybem życia , głównie otyłość , brak ruchu itp. Zwykły pracownik fizyczny choruje o wiele mniej niż biznesman :D

Michał po co załozyłeś ten temat? Chcesz sie pochwalić, zę ejstes po studiac i podbudowałeś sobei dom za 55 tysiecy. Szukasz dziewczcyny czy co??? A przy okazji obrażasz innych...

Gość dfdffdf
mysle ze predzej zwiaze sie dobrze zarabiajacy facet z biedna kobieta niz dobrze zarabiajace bizneswoman z biedakiem, mowie to jako kobieta:)

Ankesenamon- popieram. nie ma nic gorszego niż cwaniak który zarazbie 1000zł i chwali sie jak olewa robote, załatwia lewe L4 i jak go wkurza że musi pracować zamiast leżeć i pić piwo.

Gość sandrus80
za 50000 zł to my domek letniskowy budowaliśmy,ale o gustach się nie dyskutuje. Mieszkanie kupiliśmy za 500000 zł, kredyt 30 lat.1-2 razy w roku wakacje.Zyjemy na normalnym poziomie, bez luksusów

Gość padaka
nie czytałam całego topiku, także odpowiem za siebie na to: "Dlaczego przy wyborze swojego partnera ( mówię o dojrzałej kobiecie która mysli o zakładaniu rodziny ) zwracacie baczna uwage na to ile facet zarabia" myśląc o zakładaniu rodziny chcę mieć jakieś zaplecze finansowe i czuć się w tej kwestii bezpiecznie, po kij mi facet, który ciuła za pięćset złotych miesięcznie skoro jedyne co ma mi do zaoferowania to swoją pomoc przy wychowywaniu dzieciaka? ja sama zarabiam, ryję w robocie jak wół i tego samego wymagam od partnera, nie chcę kogoś utrzymywać/klepać biedy we dwoje/troje/ośmioro 🖐️

Ankesenamon ::: po częsci masz rację ale przykład z kobieta która zarabia 5000 zł i szuka bogatego faceta był doskonałym przykładem na to że debilizm , chamstwo i brak współczucia to domena polek !!!! Gdybym sam miał takie gigantyczne zarobki to brał bym celowo kobietę niepracującą bo z jednej strony mielibyśmy i tak duzo pieniędzy a z drugiej ktos dzięki mnie miałby łatwiej.

Michał po studiach ale...- jesteś o 10 lat do tyłu ;) teraz Ci których stać zyja zdrowo (takie jedzenie jest cholernie drogie), używają naturalnych kosmetyków (jeszcze bardziej cholernie drogie). Są choroby, których nie da sie uniknąć. Mozesz sobie tłumaczyć że dzwigajac pustaki nie zachorujesz na raka, ja jednak wole mieć świadomość że w razie czego będe mogła sie leczyć (w polsce refunduje sie tylko najtańszą chemie, która w większości przypadków nie działa)

dfdfdfdf :::::: 100% racja , gratulacje trzeżwości umysłu :) Jedna normalna kobieta , chociaż jedna :) krytyczne oko ::::::::::::: może abstynentem nie jestem ale piwo czy wódka to nie dla mnie :D sandrus ::::::::: domek za pół miliona -- interes życia inteligentko :DD:D:D:D:D padaka ::::::::::: po co chrzanisz o dzieciach skoro chodzi Wam o kosmetyki i ubranka frywolnych kórew ? :D

Gość padaka
wybacz, chłopie, temat dotyczył zakładania rodziny, a nie kupowania "kosmetyków i ubranek frywolnych kurew" najpierw przeczytaj o czym ty chrzanisz, a potem sil się na ripostę 🖐️

krytyczne oko ::::::::::::: :D:D:D No nie wytrzymam ze śmiechu :D Jestem naturopatą i wiem coś na temat chorób :D ZApraszam do lektury : Michał Tombak : książki pod tytułem : " Jak życ długo i zdrowo " " Czy można żyć 150 lat " " Uleczyc nieuleczalne " Na każdą chorobę jest domowy sposób za grosze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na raka też ! :)

Gość sandrus80
Dziwny jesteś Michał... Jak dla ciebie 5000 zł to fortuna,to idąc twoim rozumowaniem, każdy kto osiągną takie dochody,powinien osiąśść na laurach.Srednia karajowa jest duzo wyższa niż te 5000 zł( na dwójkę)a mimo to w Polsce nie dzieje się najlepiej,Widać że albo tych studiów jeszcze nie zacząłeśalbo mieszkasz na jakieś małej wiosce

''Najlepiej sie budować , ja pobudowałem sobie domek 64 m kw. i wyniosło mnie to około 55 tyś zł '' Co ty pierdolisz matole. Widać ze u mamusi mieszkasz i gówno wiesz o budowie domu.