Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tak strasznie się boję

Dostałam skierowanie do szpitala na aborcje, prosze pomozcie

Polecane posty

kurde a ja nie rozumiem dlaczego jak jest w miare sensowny temat to od razu prowokacja , jak dla mnei to prowokacja sa wszystkie tematy co sadzicie o imieniu X albo w co mam ubrac dziecko na spacer lub czym sie karmi niemowle w 5mcu itd itp.. lekarze sa rozni.. moj lekarz jak wyszla mi cholestaza dawal mi 20% szans ze urodze po 30tc i co urodzilam w 35tc, a zamartwialam sie w 20tc i odliczalam do 30tc godziny zeby dziecko moglo zyc :/

Od 3 lat biorę tabletki, uważasz, że przyszłoby mi do głowy, że mogę być w ciąży!? Myślisz, że to jakis cholerny zart?!?!!? Ze zartuje sobie z tego iz moje dziecko, ktore nosze pod sercem moze byc chore?!!?! TO DLA CIEBIE TAKIE SMIESZNE?!!?!?!?

do tej co prowokacje widzi, to uwierz ze mozna nei wiedziec o 8tyg ciazy, ja sie dowiedziala w 7tc a moja bratowa w 12 :P i znam mnostwo kobiet co sie dowiedzialo o ciazy po 3mcach, jak ktos nie planuje ciazy i nie siedzi na kiblu z testem po kazdym stosunku to moze nei wiedziec ze jest w ciazy

Gość errorrrrr
pf myslałam ze tu chodzi o to ze masz np zrosnięte bliżniaki, albo przyrośniete łozysko do główki, bądz płód nie ma rąk itp..............

.... moja znajoma byla w ciazy i nie wiedzilaa, poddala sie ajkims zabiegom kosmetycznym, ktore tez wplywaja zle na ciaze, tez dostala skierowanei na usuniecie ale nei poszla, na usg pzreziernosci wyszlo ze cos nei tak z dzieckeim ale dalej nei usunela bo uznala ze je urodzi i pokocha takei jakei bedzie neistety urodzilo sie ale zylo tylko 3 godziny, mialo niewyksztalcony mozg do konca i problem z sercem, ale przynajmniej wiedziala ze zrobila dla neigo wszystkoc o mogla, aczkolwiek zalezy jak na to ktos patrzy .... myszsza zaciekawiło mnie jaki zabieg kosmetyczny mógł tak zniekształcić ciąże kurde aż się przestraszyłam :( no ale chyba nie jakiś zwykły zabieg oczyszczania ??

Gość zero osiem zero
nie chce się wierzyć, że lekarz nie zlecając żadnych innych badań zlecił aborcję... Daj znać po jutrzejszej wizycie, ok? Trzymam kciuki za Malca i za Ciebie

Gość Pati_bzr
nie wiem jaki wpływ ma takie badanie na dziecko ale zastanów się czy rzeczywiście chcesz je usunąc. ja w zeszłym roku straciłam swoje maleństwo i do tej pory nie mogę się z tym pogodzic. choc minęło juz tyle czasu za każdym razem czuje jak rozrywa mi się serce. poza tym kobiety w ciąży robią o wiele gorsze rzeczy, biorą leki, piją, niekiedy zdarza się że biorą narkotyki, a mimo to dzieci są zdrowsze niż nie jedno dziecko którego matka dbała o siebie. idz do innych lekarzy, opinia jednego lekarza to za mało aby podjąc taką ciężką decyzję. pozdrawiam cię kochana, trzymaj się i bądź dzielna :)

Dziewczyny, to od Was dowiedziałam się o badaniach.. Lekarz chyba od razu nas przekreslił :( Może jutro prywatnie dowiem się czegoś więcej i nie wyda wyroku na moje dziecko :

Gość koniecznie idż
dodane: 24-11-2006 o 14:29 autor: paulapat Pani doktor, bardzo prosze o dopowiedz. Ja miałam robiony rtg kregosłupa lędzwiowego w 8 dniu ciąży. Teraz jestem w 38 tygodniu (termin mam na 7 grudnia ), przebieg ciąży jest prawidłowy, na usg lekarz nie zaobserwował żadnych nieprawidłowowości. Prosze napisać jakie jest prawdopodobienstwo że wykonany rtg mógł uszkodzic maluszka. czy są jakies wady które mógł spowodowac które uwidocznią sie dopiero po porodzie np. porażenie mózgowe lub inne tego typu upośledzenia. prosze o odpowiedz bo bardzo niepokoje sie przed zbliżajacym sie porodem. rok później dodane: 26-11-2007 o 21:40 autor: paulapat Tak córcia jest zdrowa, cała ciąża przebiegała bezproblemów. córka ważyła 3915g i miała 57 cm. 10 ptk w apgar. no i za 3 tyg kończy roczek. rozija się prawidłowo więc ten rtg nie mial na nią żadnego wpływu i nie potrzebnie się denerwowałam

LATTE nie wiem co to bylo bo ja nigdy nie bylam u kosmetyczki :/ i nie mam pojecia o tych wszystkich zabiegach .. ale pewnei jakies naswietlanie albo cos z chemikaliami :/ druga sprawa to to ze nikt nie ma pewnosci co moze zaszkodzic na 100% i czy gdyby tego czy owego nei zrobil to z dzieckiem byloby ok ja np w ciazy nie pilam alkoholu ale zanim sie dowiedzialam to bylam na wakacjach i coz pozwalam sobei wiecej niz pzrecietnie nawet duzo wiecej.., a potem mialam wyrzuty sumeinia...

Gość jestem w 37 tc
KONIECZNIE IDZ DO INNEGO LEKARZA!! A nawet do dwoch innych! Nie sluchaj tylko jednego, bo on moze sie mylic.

To jakaś nadzieja! Modlę się, aby i u nas okazało się, że maluszek jest zdrowy i nie będę musiała podejmowac decyzji co zrobić... Dziękuję za te pozytywne komentarze, jest mi razniej na duszy/

Gość koniecznie idż
któraś tu napisała że przed badaniem RTG pytają się czy jest się w ciąży....więc odpowiem nie!! dwa lata temu złamałam nogę, w przeciągu pół roku miałam robione siedem razy RTG i tylko raz spytano mnie czy jestem w ciąży!!! ale na szczęście nie byłam ale i tak w dostałam fartuch ochronny...tylko raz!!!

Przeczytalam te wszystkie wpiski i doszlam do jednego wniosku (wiem ze nie bedzie sie to wam podobac co napisze ) przeswietlenie jest bardzo szkodliwe dla maluszka do 15 tygodnia nawet jak lekarz nic teraz nie stwierdzi to w przyszlosci wyjdzie bardzo duzo wad rozwojowych. Wiem cos na ten temat naprawde sama robilam takie przeswietlenie nie wiedzac ze jestem w ciazy ........urodzilam maluszka z bardzo powaznymi wadami dziecko zmarlo po 3 miesiacach ( to jest dopiero rozpacz matki ) wiec jesli mozesz a masz takie szanse to prosze usun ciaze teraz zebys pozniej nie cierpiala jeszcze wiecej .

Gość koniecznie idż
19:16 Witam, zrobiłam prześwietlenie płuc, bez fartucha ochronnego na początku trzeciego tygodnia ciąży, oczywiście będąc nieświadoma swojego stanu... Od czterech miesięcy jestem szczęśliwą mamą ślicznej, zdrowej córeczki. Wykonane badanie nie miało wpływu na płód, ciąża przebiegła prawidłowo, córa dostała 10 pkt. Będąc w ciąży bardzo się martwiłam o wpływ prześwietlenia na dziecko. Lekarze raczej mnie uspokajali twierdząc że jeżeli po badaniu nie poroniłam to płód jest silny i dziecko będzie zdrowe. Pozdrawiam i następne :) 26.11.2007] 19:23 a ja miałam rtg na tym samym etapie co Ty - bo nie wiedziałam a urodziłam bliźniaki (może to skutek uboczny heheh)

ania45 --> bardzo mi przykro :( Mimo wszystko pojde jutro do tego lekarza, byc moze uslysze cos dobrego, byc moze moje dziecko bedzie mialo szanse na normalne zycie. Nie moge poddac sie aborcji, nie mając 100% pewnosci...

Moja koleżanka nie wiedząc że jest w ciąży zrobiła sobie scyntygrafię - to badanie stopnia gęstości kości, w którym natężenie promieni jest wielokrotnie większe niż w przypadku zwykłego prześwietlenia RTG. Dziecko urodziło się zdrowe, ma teraz 8 miesięcy i rozwija się normalnie. Jeżeli zrobiłaś jedno prześwietlenie - rozumiem, strach jest, ale bez przesady, nie jest to dawka śmiertelna dla dziecka. Jeżeli natomiast wykonałaś więcej niż jedno-dwa zdjęcia, to... Masz wolną rękę - masz skierowanie i możesz je wykorzystać lub nie. Ja z powodu jednego RTG bym nie usuwała, ale to Twoja decyzja. Od kiedy scyntygrafia bada gęstość kości :O Chyba chodziło Ci o dentysometrię... aha i w tym badaniu wiązka promieniu jest ok 20krotnie niższa niż przy promieniowaniu rentgenowskim, takze głupoty gadasz

Mieszkam w Katowicach.

jak jestes z Katowic to mogę Ci polecić ginekologa dr Michała Gawlika :) jest bardzo dokładny jesli chodzi o badania i rozeznanie tematu

myszsza a gdzie przyjmuje ten lekarz? Mozesz dac namiary?

Gość koniecznie idż
kochana wszystko będzie dobrze , głowa do góry !!!!

Gość googo
zapytaj lekarza czy ewentualnie gdy płód troche podrośnie wykonacie badania prenatalne czy moze jeszcze jakies inne i wtedy lekarz stwierdzi czy dziecko bedzie zdrowe czy nie, i wtedy podejmiesz decyzje co dalej. Zycze Ci aby dzidzius okazał sie zdrowy i wszystko dobrze sie skończyło.

Moge ci polecic jednego ginekologa jak chcesz jest naprawde swietny ale przyjmuje w olkuszu

tak strasznie sie boje . ja bym ci polecila ginekologa w Olkuszu jest naprawde swietny, moge dac ci namiary na niego

Gabinet Ginekologiczny Marek Krzysztoforski OLKUSZ ul. Krola Kazimierza Wielkiego 28 tel ( 32) 64 30 755

Gość tez z Olkusza
A ja Ci po prostu poradzę, jako osoba dosc obiektywna, zebys nie podejmowala pochopnie decyzji po tym, co przeczytalas na kafeterii tylko idz do lekarza, i zastanów się dobrze, zanim cokolwiek zrobisz. Zyczę Ci powodzenia, żeby wszystko potoczyło się dobrze i żebyś nie żałowała swojej decyzji, jakakolwiek by ona nie była.