Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała_123

DLACZEGO LUDZIE POPEŁNIAJĄ SAMOBOJSTWO???

Polecane posty

Gość pytanie ....
cześć Mala, prawda jak daleko zaszłyśmy? ;-)

Ludzie popełniają samobójstwo dla wygrania nagrody Darwina. Jest taka nagroda którą dostają samobójcy za uwolnienie ludzkości od złych genów.

Gość pytanie ....
że co?

Gość fanka alime - nciarza
Alime.pl to człowiek z wielorakimi problemami wynikającymi z faktu,że żona go zostawiła a on cierpi , bo musi jej płacić alimenty. Ma nieco zaburzone postrzeganie rzeczywistości a pisze na każdym topiku, na którym się da.

Gość kanepmmm
wczoraj tu pisałem znów nie udało mi sie znaleźć mieszkania

Gość waiting.....
..bo nie mogą doczekać się Nieba..

Gość sissi..
..bo chcą wreszcie zacząć życ...

Gość smutna ona 24
ja czasami mysle o samobojstwie i znowu te mysli mnie nawiedzaja, a dlaczego?? mam problemy z ktorymi nie potrafie sobie poradzic, czlowiek ktory byl mi bliski czasami traktuje mnie jak smiecia, uwaza ze moje zycie jest beznadziejne i takie bedzie- uwierzylam mu. niechce tak zyc, nie mam w zyciu zadnego celu, prawie nic mnie nie cieszy, niewiem co ze soba zrobic. jedyne co mnie zawsze powstrzymywalo od ostatecznego kroku to moja najblizsza rodzina, kiedys po probie samobojczej widzialam jak matka cierpiala, niechce jej tego znowu robic, ale tez nie mam juz ochoty zyc.

Gość kasiak....
..ludzie nie mają prawa odbierac sobie zycia .chyba,że..odwazni tchorze i wierzący ateisci,...ktorzy..zrozumieli ten swiat najbardziej..

Gość kapelnn
to moje zycie i mam prawo....

Gość kasiak....
..nic tu nie jest Twoje..nie masz takiego prawa by zabijac to czego nie stworzylas/es.:P

Gość waiting.....
..pewnie robi to ci,ktorzy pojeli nicosc tego istnienia

Gość kapelnn
jest moja własnoscia tak jak mój plecak

Gość kasiak....
akurat!!:P plecak jest moj O!

Gość sissi..
..i jeszcze pewnie dlatego,ze nie maja sil cierpiec, bo mysla ze nikt ich nie kocha..

Gość cecyliia
brak przyjaciol, niespelniona milosc itp to nie jest powod aby rezygnowac z czegos co jest najpiekniejsze......z zycia.....nic i nikt nie rowna sie ....z yciem....

Gość pippilusia..
bez przesady..no ale z nieszczesliwej milosci..toz to glupota klasy zerowej....no gdyby mi ukradli rower i gitare, to, to taak ..ale milosc..:P!!_??

Gość rozruszana
Zależy w jakim wieku ta niespełnina milość. Jeli kolejna porażka w wieku 30-40 stu lat to mozna sie załamać i postawić na sobie krzyżyk. Znacie historię Tomasza Beksińskiego. Obejrzyjcie film.

Gość zgupiałam
nigdy nie mów człowiekowi że jego problem to błachostka.. nasze problemy są dla nas największe.... komus może się wydawać że utrata pracy , kogos bliskiego, to błachostka.... dla mnie moze to oznaczac koniec zycia ,

Gość sissi..
..tez tak uwazam...(zglup)...ludzie dzis tak strasznie sie zalamują.. igraja z zyciem bardzo ,bardzo czesto...a robią to ci ktorzy juz naprawde nie widzą sensu swojej egzystencji..:(

Gość zgupiałam
ludzie najczęściej popełniają samobójstwa nocą.. bo nocą problemy wydają się nie do rozwiązania.... nie dają nam zasnąć .. boimi sie ze nie poradzimy sobie... a rano rano przychodzi ukojenie... zupełnie inne spojrzenie na swiat ... zastanówcie się sami? czy wy tak nie macie.... nocą probley nie dają spokoju a rano o nich zapominamy , wydają się prostsze.. do pokonania....

Gość zgupiałam
Młodość to oszustwo, prawdziwe gazetowe i książkowe szachrajstwo! Najpiękniejsza pora życia! Starzy ludzie zawsze robią na mnie wrażenienie o wiele bardziej zadowolonych. Młodość to najtrudniejszy okres w życiu. Na przykład samobójstwa w podeszłych latach nie zdarzają się prawie wcale.

Gość jescze jeden
Tego dnia, kiedy się dowiedzieliśmy, że nasz Tazio rzucił się ze skały... byliśmy zdruzgotani. Nie może pan sobie wyobrazić tego bólu, który pogrąża w nicości dwadzieścia lat trosk, obaw i miłości... Po co? Dlaczego? Po nic. Ale jest coś gorszego. Rozpacz przechodzi w poczucie winy. Co takiego zrobiliśmy? Czego nie zrobiliśmy? Jak spojrzeć w lustro, skoro widać w nim rodziców dziecka, które popełniło samobójstwo? własnie dlazcego samobójcy zostawiają po sobie poczucie winy??? to my którzy zyjemy obiniamy sie za ich smierc....

Gość eM.
Witajcie drogie dzieciaczki, ja również rozważam samobójstwo. nie chcę o tym mówić nikomu z bliskich, ale pewnie i tak zauważą że coś nie gra. wpadłam na taki pomysł, żeby nie było, że obrażam Boga. zamierzam oddać wszystkie możliwe organy. myślę, że smutni panowie nie pogardzą 21latką, w miarę zdrową. po porstu uśpią, zrobią co trzeba i tyle. tylko gdzie ich znaleźć... spytacie czemu chcę to zrobić? mam dom, mam pracę, robię to co lubię. mam rodzinę. mam chłopaka. ale niestety za dużo oczekiwałam od życia. a oczekiwałam jedynie miłości i godnego życia. nie domu, nie pracy i nie innych przywilejów. chciałam by mnie po prostu kochano i akceptowano. szanowano. po co mam żyć, jeżeli każdego ranka budzę się i wiem, że nienawidzę mojego brzydkiego grubego tyłka, który jest gruby bo coś się w organiźmie popierdoliło, i nie wiem co bym robiła wyglądam jak ... jak ojciec mnie wyzywa, matka lekcewarzy, oboje mnie bili i poniżali, gdzie poszłam prawie każdy mnie wykorzystywał. czułam się podle. czułam się jak śmieć. nie mam po co żyć, z tym nie da się żyć.

Gość eM.
to prawda, problemy nie dają spać. dlatego zwykle zasypiam koło 4.00. tak naprawdę, bardzo bym chciała żyć. bardzo bym chciała czuć miłość tak jak kiedyś, dawać ją i otrzymywać. wykasujcie mi pamięć, naprawcie mnie, a będę głosić, że życie jest piękne.

Gość Mała_123
Bo życie jest piękne tylko trzeba w to uwierzyć ale też potrafi dac nam nie źle w kość. Zapewne doskonale każdy o tym wie.

Gość Mała_123
jescze jeden Poczucie winy jest na początku nieodzowne. Niestety. Moja rodzina po śmierci mojego ojca samobójcy obwiniała się na wzajem. Ale to bez sensu. Nie możecie obwiniać siebie. On poprostu nie dał rady żyć. I nie zadawajcie sobie pytań co by było gdyby...? bo są one bez sensu. Wiem to bardzo boli. Czasem cięzko wyczuć sygnały o tym że ktoś chce sie zabić. 3majcie się. Mam nadzieję, że jemu jest już tam lepiej.

Gość Mała_123
zgupiałam Nie ma pory dnia kiedy ludzie popełniają samobójstwo. Mój ojciec zabił sie w środku dnia, mój 20 letni znajomy ze szkoły rzucił sie pod pociąg też w ciagu dnia tylko mój 19 laetni kuzun wieczorem...

Gość Mała_123
Ten topik nie był poświęcony dla gloryfikacji samobójstwa. Co to to nie. A niektórzy (PODKREŚLAM niektórzy) to robili. Nie bede teraz wypisywać pseudonimów bo to nie o to chodzi.