Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onkly

ide jutro na wesele, czy powinnam zakladac rajstopy czy nic nie zakladac?

Polecane posty

Gość onkly

Gość zakładać
zawsze możesz je zdjąć

ja tam bez rajstop albo ponczoch cale nogi bym poobdzierala, dlatego zawsze zakladam :P

Gość margo205
byłam tydzień temu na weselu i założyłam pończochy samonośne - rewelacja! w ogóle się nie zsuwają (a było gorąco i zabawa do 5 rano).

Gość onkly
ale czy mozna isc bez czy to zle wyglada bez? :)

pewnie możesz :) moim zdaniem znacznie gorzej wygląda, jak dziewczyny mają odkryte buty (peep toe albo sandałki) i do tego rajstopy/ponczochy.. :o rozumiem, że pogody mozna nie przewidzieć, ale chyba kobieta powyzej 20tki ma w szfie jakieś eleganckie i zakryte, i odkryte, buty, które można założyć na takie przyjęcie stosownie do pogody..

Gość annniołek
Ja dziś świadkuję i na pewno nie będę miała rajstop ani pończoch, po prostu nie nadają się do moich butów, ale wcześniej zapytałam młodą, czy ona nie ma nic przeciwko, spytałam bo jedna moja znajoma kiedyś się o to wielce zbulwersowała.

Gość onkly
ja wlanie mam palce odkryte wiec nie zaloaz :)

uważam, że "gołe nogi" są mało eleganckie w takim dniu i nieładnie wyglądają palce u stóp nawet w sandałach "nie ujarzmione" tym cienkim materiałem. Pończocha (rajstop osobiście nie noszę, bo nie lubię uczucia zjeżdżania i kroku między kolanami) ładnie 'spina' łydke, nadaje jej wyrazistości, skórze wyrównuje koloryt. Nogi bez pończoch wydają się nieco 'rozlazłe'. Uważam, że w Kościele wypada mieć na nogach rajstopy (pończochy). Potem można je ewentualnie w trakcie wesela ściągnąć, chociaz pończochy samonośnie nie sprawiają problemu bo sa dość..przewiewne ;) A więc odpowiadając na pytanie autorki - TAK, powinnaś je założyć, wesele to nie spacer na łąkę z chłopakiem czy wyjście do sklepu. No i polecam pończochy smaonośne z silikonem- w gorace dni nie sprawiają problemu, są wygodne podczas korzystania z toalety.

Gość musztarda
Mnie się wydaje, że elegancka kobieta, na eleganckie przyjęcie nie wybiera się w butach z odkrytymi palcami. A nawet jeśli, jeśli już się upiera przy takim obuwiu, też powinna mieć pończochy. Bez szwów.

nie no, czyjeś wesele nie wymaga aż tak bardzo, aby wszyscy przyszli w butach typowo wizytowych z zakrytymi palcami i piętami. Takie obuwie jest wymagane w biurach itd. Natomiast jesli ktoś jest gościem- sandały czy inne skąpe buty nie są naganne, ale ja podczas takich uroczystości widzę tylko nogi odziane w pończochy