Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hohoholiday

TUNEZJA - kilka pytań

Polecane posty

Gość hohoholiday
ja mysle, że co osoba - to opinia :) jedni trafiaja do brudnych hoteli, obskurnych kawiarenek, spotykaja natretnych tunezyjczykow - a inni odwrotnie. Wierze obu opiniom, ale nie bede sie zarazac, ani zachwycac pochopnie. sama sprawdze czy mi ten kraj i ci ludzie odpowiadaja:) wiem, że jade do calkiem obcego i innego kraju, innej kultury, gdzie ludzie maja inna mentalnosc, inne podejscie do zycia i nastawiam sie na to, że moge być zdziwiona. Ale jade z pozytywnym nastawieniem, nie wymagam cudow i oczekuje, ze beda to wakacje zycia :D (tzn jecszze nie jade - daj Boze, zeby trafil sie jakis fajny last :P)

Gość hohoholiday
Tunezja TO SYFJAKICH MALO - mozesz podac nazwe hotelu? zrozumialam, ze nie spelnial Twoich oczekiwan?

Gość Tunezja TO SYFJAKICH MALO
to byl hotel Tej Marhaba,podobno jeden z lepszych,lub najlepszych...sam hotel nie byl taki zly, jak cala Tunezja,ktora robi fatalne wrazenie od samego wjazdu,masz ochote sie rozplakac i zawrocic,to nie tylko moja opinia,jestem optymistka i malo rzeczy mnie zraza,we wszystkim staram sie znalezc dobra strone...tam tez,slonce cudownie przypiekalo,poprostu przestalam chodzic poza hotel,mam na mysli jakies zakupy,knajpki i ogolnie obcowanie z miejscowymi,i bylo ok.Jednak po tym doswiadczeniu juz wiem jedno-koniec z 3 swiatem,krajami arabskimi itp,Europa,cywilizacja,jest tyle pieknych miejsc,ze szkoda kasy na tracenie w takich miejscach jak Tunezja,ale to kazdy musi przerobic na wlasnej skorze,za rok planuje Floryde,tanio i podobno suuuper!!!!

Gość do Tunezja to syf
posłuchaj dla kogoś, kto nigdzie nie był i kupę robi na myśl, że leci na inny kontynent to wielka atrakcja - czytasz jakie zadają pytania.... ale jak widziało się całą Europę, cały Bliski Wschód z Kuwejtem włącznie (a nie jeździ się tam turystycznie) plus co ciekawsze miejsca na innych kontynentach - Tunezja jest czymś gdzie leci się na tydzień poleżeć na plaży (niestety brzydkiej) i popluskać w ciepłej wodzie zamiast nad zimnym Bałtykiem dygotać.. Polecieć trzeba, żeby...wiedzieć o czym się rozmawia, ale masz rację nie ma tam niczego atrakcyjnego - można tylko parę skórzanych puffek i kapek z wełny wielbłądziej na fotele i wyrko za psie pieniądze kupić...

Gość tomb rajder 100
do Tunezja to syf posłuchaj dla kogoś, kto nigdzie nie był i kupę robi na myśl, że leci na inny kontynent to wielka atrakcja - czytasz jakie zadają pytania.... ale jak widziało się całą Europę, cały Bliski Wschód z Kuwejtem włącznie (a nie jeździ się tam turystycznie) plus co ciekawsze miejsca na innych kontynentach - Tunezja jest czymś gdzie leci się na tydzień poleżeć na plaży (niestety brzydkiej) i popluskać w ciepłej wodzie zamiast nad zimnym Bałtykiem dygotać.. łołoło!! co za obiezyswiat sie wypowiedzial!

Gość do Tunezja to syf
możesz sobie jeszcze więcej tych łołołoło....dołożyć, ale taka jest prawda! Tunezja to syf ma w znacznym stopniu rację! Z "ościennych" krajów wszędzie jest lepiej - Egipt - wiadomo historia, budowle, Maroko - trochę historii, ładna architektura i inna kultura - a Tunezja - zwykły typowo arabski, "zwyczajny" kraj ze swoimi typowymi wadami - brudem, "arabskością" itd. Kupić też nie ma co - aha pomarańcze są wyjątkowo słodkie i soczyste, ale ile ich można przywieźć? Nie kupować popularnej chałwy - sucha i niesmaczna!

Gość tomb rajder 100
kazdy ma prawo do swojego zdania ale twoja wypowiedz byla jakby to powiedziec... wynioslas sie na wyzyny, zabrzmialo to 'jestem wielka bo zwiedzilam pol swiata! a ten kto nigdzie nie byl i jedzie do tunezji to cholota jakas!'.... no sorry baby... ale kulturke masz niezla

Gość tom rajder 100
holota oczywiscie

Gość do Tunezja to syf
a mów sobie co chcesz - (kompleksy?) - ale taka jest prawda!

Gość tom rajder 100
to ty mow sobie co chcesz - (pycha?) - ale prawda jest taka jak napisalem

Gość do Tunezja to syf
jesteś niesprawiedliwa przecież ja też tam byłam - chociaż mogłam pojechać gdzie indziej - jest tam tylko jedna wspaniała "rzecz" - cieplutkie i spokojne morze ... Ale potwierdzam - Tunezja to syf ma rację! - więcej tam nie pojadę - po raz drugi i następny jeżdżą tam panie, które lubią się podobać nocami - a jest ich niemało - latają wieczorami jakby rozwolnienie miały - wystrojone, "piękne", no i ....podobające się, bo tam o to łatwo..

Gość do Tunezja to syf
zależy ci na tym? - masz rację - mnie nie ubędzie, a jeśli tobie ta "racja" potrzeba, proszę bardzo! miłego wieczora!

Gość tomb rajder 100
zacytowalem czesc twojej wypowiedzi, ktora mi sie nie spodobala, chyba nie rozumiesz do konca o czym pisze.... i nazwajem Milego wieczoru

Gość Tunezja TO SYFJAKICH MALO
No fakt zapomnialam o pomaranczach,to jedyne co codziennie sobie kupowalam-sok ze swiezych pomaranczy za psie pieniadze:) Mysle ze Tunezja kusi,bo ma najtansza oferte i nikogo nie mozna obrazac,tylko dlatego ze nie ma kasy na spedzanie wakacji w innych drozszych kurortach,ale wlasnie trzeba przestrzec ,ze ta niby ,,tania,, oferta wcale taka tania nie jest i to wiadomo dopiero po przyjezdzie.Mam kase czy nie mam,co za roznica,ja zarabiam w euro-i wcale kasa mi z nieba nie leci i choc nie jechalam na wakacje zeby oszczedzac,szlag mnie trafial ze za buble,szmire i syf musialam te zarobione pieniadze wydac,wiec nieraz myslalam jak musi sie czuc osoba ktora przyleciala z Polski,niejednokrotnie biorac kredyt ktory bedzie splacac reszte roku i dostaje za to cos takiego.Naprawde lepiej wybrac wtedy Hiszpanie,to taki pewniak.A zanim wybierzecie hotel,warto poczytac o nim w Tripadvisor.com Tunezja moze byc cudownym przezyciem dla pan w podeszlym wieku,lub takich ktore narzekaja na powodzenie,mnostwo sie tam kreci sezonowych lovelasow,jesli tylko pani nie boi sie hiva ,syfa lub innego badziewia,bedzie zachwycona:) mialam okazje poobserwowac:) najwiecej fanek maja z rosji:)

Gość o boze to co t kobiety wyprawi

Gość misia11111111111111111
Własnie wróciłam z Tunezji więc mogę coś napisać: 1. Nocne życie istnieje, ale trzeba być bliżej centrum miast, bo tam sa fajne kluby i dyskoteki, zresztą w prawie każdym hotelu są dyskoteki, także można poszaleć na miejscu:P 2. Ramadam kończy się 10 wrzesnia 3. Faceci sa różni jak to wszędzie, ja w większości trafiałam na miłych i uprzejmych, którzy chętnie rozpoczynali delikatne flirty (nic więcej), a trafiło się tez paru takich co przy przywitaniu chwycili rękę i trzymali próbując się umówić, a za każdym nie stawali się coraz bardziej natarczywi, ale jak będziecie w cztery to dacie sobie radę:P 4. Alkoholu nie ma w sklepach tylko w czasie Ramadanu, poza jest normalnie... 5. Na targach i bazarach trzeba się targować, miałam sytuację, że facet chciał 40 dinarów za koszulkę, powiedziałam, że za drogo i mogę dać 10...powiedział, że nie ma mowy więc powoli odeszłam, wtedy zawołał, że za 20 koszulka jest moja, stanęło na 13 dinarach:D w sklepach nie chcą się targować, bo mają z góry ustalone ceny... 6. W all inclusive niczego ci nie będzie brakować, jeśli chodzi o jedzenie i picie, o ceny wycieczek trzeba pytać wcześniej w biurze podróży...

Gość gay
Faceci są bardzo łatwi i za parę dinarów mozna mieć gościa z niezłym fredem, żonatego lub nie... :)

Gość lidiaooo90
strona o tunezji www.mojatunezja.strefa.pl