Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Zniecierpliwiony

Alimenty na pelnoletniego

Polecane posty

Go艣膰 s艂uchaj co na to prawo
musicie wnie艣膰 do s膮du wniosek o zaniechaniu alimentacji -zr贸bcie to prawnie-oby c贸rka nie podj臋艂a studi贸w zaocznych za kt贸re b臋dzie musia艂a p艂aci膰 wtedy znowu m膮偶 b臋dzie musia艂 p艂aci膰

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do tej kt贸r膮 dziwi
偶e kto艣 daje co艣 c贸rce Ty chyba jeste艣 kochank膮 faceta, albo drug膮 偶on膮, bo tylko kurwiszcze mo偶e by膰 w艣ciek艂e, 偶e ojciec pomaga dziecku NAWET doros艂emu sama mam trzech syn贸w, jeden m贸j biologiczny, dw贸ch posagowych od 2 m臋偶a i starszym pomagamy, chocia偶 ju偶 s膮 pe艂noletni ale dopiero si臋 urz膮dzaj膮, dopiero rozwijaj膮 skrzyd艂a, to nie jest dla nas obowi膮zek, to przyjemno艣膰 pomaga膰 dzieciom

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do tej kt贸r膮 dziwi
zauwa偶, 偶e sama jestem drug膮 偶on膮, ale przera偶a mnie to co czytam na niekt贸rych topikach o "bachorach", "cudzych" dzieciach, kiedy tak si臋 wypowiadaj膮 kobietki o dzieciach swoich m臋偶贸w, m臋偶贸w kt贸rych niby kochaj膮 co do pana Zniecierpliwionego, to wypowiada膰 si臋 nie mog臋, bo chyba zbyt mocno czuje si臋 skrzywdzony, by wybaczy膰, by unormalni膰 swoje stosunki z eks czy dzieckiem nie pojmuj臋 powod贸w jego nienawi艣ci, ale te偶 i sytuacji nie znam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie kt贸re panienki, zw艂aszcza
to, kt贸re za艂apa艂y si臋 na 偶onatego faceta, bardzo nie lubi膮 dzieci owego gacha, one by zrobi艂y wszystko, 偶eby te dzieci znikn臋艂y z powierzchni ziemi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do m膮drali艅skiej-wy偶ej
przyjemno艣膰 obdarowywania jest wtedy kiedy doros艂a ,pracuj膮ca w pe艂nym wymiarze godzin c贸rcia nie ok艂amuje ojca i nie straszy go komornikiem!! przyjemno艣膰 jest r贸wnie偶 wtedy gdy ma si臋 z czego uszcz臋艣liwia膰 doros艂ych,pracuj膮cych i zdrowych a poza tym kobieta pisa艂a o c贸rce swojego m臋偶a nie wspomina艂a ile dzieci maj膮 jeszcze na utrzymaniu kobieta nie wspomnia艂a nic ani o sobie,ani o m臋偶u,ani o innych dzieciach-przecie偶 mo偶e by膰 tak 偶e ojciec jest rencist膮,kobieta pracuje na 2 zmiany na produkcji zarabia 1500 z艂 a na utrzymaniu maj膮 jeszcze sze艣cioro dzieci!! nie uwa偶asz 偶e alimentacja powinna by膰 "sko艅czona" kiedy doros艂a c贸rcia pracuje wy艂膮cznie na siebie i nie uczy si臋?? c贸rci brakuje pieni膮偶k贸w? pewnie wed艂ug ciebie to uczciwie jest k艂ama膰 by dosta膰 nienale偶膮ce si臋 alimenty!! alimenty przys艂uguj膮 si臋 nawet wtedy gdy dziecko jest pe艂noletnie ALE SI臉 UCZY I NIE JEST W STANIE SAMODZIELNIE SI臉 UTRZYMA膯!!! co nie oznacza 偶e w koszty utrzymania "wrzuci" sobie koszt utrzymania samochodu jak ubezpieczenie OC,paliwo,naprawy m膮drali艅ska ciekawa jestem czy tak g艂upio by艣 gada艂a gdyby艣 musia艂a wi膮za膰 ledwo koniec z ko艅cem by starczy艂o tobie do pierwszego a twoja pasierbica poza swoj膮 pensj膮 偶膮da艂aby od ciebie jeszcze aliment贸w zastan贸w si臋-jestem akurat po drugiej stronie-moje dziecko ma zas膮dzone alimenty kt贸rych nigdy jeszcze nie dosta艂o ale gdybym spe艂nia艂a warunki by alimenty otrzymywa膰 z Funduszu Alimentacyjnego a moje dziecko by艂by ju偶 pe艂noletnie to zmuszona by艂bym co p贸艂 roku do okazywania za艣wiadczenie ze szko艂y czy te偶 uczelni o kontynuowaniu nauki a w przypadku braku za艣wiadczenia alimenty zosta艂yby wstrzymane a nieuczciwe ich pobieranie w ko艅cu wysz艂oby na jaw co w efekcie "paragrafy" zmusi艂yby mnie do ich zwrotu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co na to prawo
do tej kt贸r膮 dziwi swoim wpisem da艂as dow贸d,ze nie masz bladego pojecia o czym piszesz. Zupe艂ny brak przemysle艅, a w艂a艣ciwie doswiadczenia w tym temacie.nie znasz sytuacji zniecierpliwionego , a moja znasz? bo napisa艂am ,ze c贸rka chce alimnetow chociaz pracuje i rzuci艂a studia nie m贸wi膮c ojcu o tym drobnym szczeg贸le. sama sobie wystawi艂as ocene, ubli偶aj膮c mi. takie teksty nie ruszaja mnie, zw艂aszcza od ludzi twojego pokroju. Reszta dzieci nie ma nic wsp贸lnego z sytuacja c贸rki m臋偶a. nie o nich pisa艂am. Choc razem mamy ich tr贸jk臋, Nie pyta艂am o moralny aspekt tej sytuacji, tylko o jak膮s rozs膮dna rade jak nalezy postepowa膰 w takich przypadkach. Ciebie wzie艂o na podkreslanie w艂asnej osoby i w艂asnej warto艣ci. musisz byc bardzo ma艂o doceniana, skoro az na anonimowym forum starasz sie wywyzszac ponad innych. Rozs膮dni ludzie dali mi rad臋, czy z niej skorzystamy to nasza sprawa- m臋偶a i moja. C贸rka m臋偶a- powt贸rze jeszcze raz i dobrze przeczytaj- pracuje i nie uczy si臋.studia rzuci艂a po kryjomu,ale z膮da alimnet贸w i straszy komornikiem. pracuje na pe艂nym etacie i mieszka wsp贸lnie ze swoj膮 mama, kt贸ra r贸wnie偶 pracuje na pe艂nym etacie. decyzje o zaprzestaniu p艂acenia aliment贸w podja艂 m膮偶. zapyta艂am raz czy aby napewno jest pewny swojej decyzji. Odpowiedzia艂 kr贸tko -tak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co na to prawo
do m膮drali艅skiej-wy偶ej dziekuje za wsparcie duchowe:-) wiesz do tej pory nie by艂o zgrzyt贸w. alimenty jak dla mnie rzecz 艣wieta.Skoro ma sie dzieci tzreba p艂aci膰.ale dzieciom ,kt贸re tej pomocy potrzebuja. C贸rka m臋偶a studiowala zaocznie. m膮z by艂 z niej dumny, bo pracuje i sie uczy. jednym s艂owem - z tej maki bedzie chleb. zupe艂nie obydwoje nie rozumiemy co jej strzeli艂o do g艂owy,zeby rzucac studia. na dzien dzisiejszy ma tylko matur臋 po LO. tym bardziej 偶e studia na miejscu, nie musi specjalnie wyjezd偶ac na zjazdy do drugiego miasta. ja nawet troszke sie dziwi艂am,ze wybra艂a zaoczne. mog艂a studiowac dziennie. Pakiet stypendialny jest taki ,ze moglaby spokojnie sie tylko uczyc. wiem , bo c贸rka naszych znajomych tak studiuje i ma sie dziewczyna bardzo dobrze. ma stypendium socjalne, naukowe. ma tylko jeden obowiazek -uczyc sie. Chociaz i tak sobie dorabia w weekendy. Ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze, tylko dlaczego tak prymitywnie.dla mnie ta sprawa ma podw贸jne dno. Dojdziemy w koncu do tego skad taka decyzja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naj艂atwiej sie radzi komu艣
ja swojej c贸rce nie by艂am w stanie pom贸c-kiedy chcia艂a studiowa膰 zmuszona by艂a wzi膮膰 kredyt studencki-dostawa艂a 590 z艂 miesi臋cznie w okresie studi贸w (pobiera艂a go przez 4 lata-co 6 mies musia艂a przedstawia膰 za艣wiadczenie z uczelni) w ostatnim roku jej nauki gdy brakowa艂o pieni臋dzy posz艂a do pracy na 1/2 etatu-pracowa艂a w butiku ( za 500,600 z艂) stoj膮c za lad膮 w ka偶d膮 sobot臋 i niedziel臋 oraz w tygodniu po kilka godzin(musia艂a wypracowa膰 okr艣lon膮 ilo艣膰 godzin) mimo 偶e studiowa艂a dziennie!!! zazwyczaj kredyt oddawa艂a mnie gdy偶 mia艂y艣my trudn膮 sytuacj臋 偶yciow膮 a poza ni膮 mam jeszcze dziecko teraz kiedy c贸rka ju偶 pracuje, kredyt musi sp艂aca膰-raty roz艂o偶one s膮 na 8 lat (to kredyt z ma艂ymi odsetkami,najkorzystniejszy z kredyt贸w)-moja sytuacja si臋 poprawi艂a dlatego sp艂aca膰 d艂ug b臋dziemy razem dodam 偶e ojciec c贸rki mimo 偶e wiedzia艂 o kredycie oraz o pracy w ostatnim roku p艂aci艂 c贸rce 500 z艂 aliment贸w cho膰 poza c贸rka mia艂 jeszcze dwoje dzieci nie ma nigdzie przepisu m贸wi膮cego 偶e dziecko rodzice utrzymuj膮 ponosz膮c koszty po po艂owie-u nas by艂o inaczej-ja mia艂am trudna sytuacj臋,c贸rka chcia艂a studiowa膰,ojciec raczej dobrze zarabia艂 wi臋c s膮d zas膮dzi艂 500 z艂 aliment贸w cho膰 wiedzia艂 o kredycie studenckim-oczywi艣cie warunkiem otrzymywania aliment贸w by艂y dzienne studia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mnie te偶 niewiele obchodzi
Wasze zdanie mi艂e panie jestem matk膮 i pisz臋 tak jak czuj臋, mo偶e i dla biologicznego syna jestem lepsza, bardziej go kocham, ale staram si臋 traktowa膰 "nasze" dzieci jednakowo, nie by艂o cudownie ca艂y czas, czasami m艂odzi panowie dali nam w ko艣膰, ale to MY jeste艣my doro艣li, jeste艣my rodzicami, to my ich kszta艂tujemy, wychowujemy, uczymy nie wiem dlaczego c贸rka Twojego m臋偶a jest taka - nie inna - ale tak te偶 bywa i to jest w du偶ej mierze zas艂ug膮 Twojego m臋偶a i matki dziewczyny, tak j膮 wychowali lub tak j膮 zaniedbali - OBOJE! k艂amie? wida膰 to dla niej i w jej rodzinie, 艣rodowisku normalka, a mo偶e k艂amie, bo nie ma innej mo偶liwo艣ci na to by kto艣 dostrzeg艂 w niej c贸rk臋 to gdybanie, mo偶e s膮 inne powody, ale i tak za stosunki na linii dziecko - rodzic odpowiadaj膮 obie strony, a tu po stronie ojca jest jeszcze pani, kt贸ra tylko czeka, by podbuntowa膰 m臋偶a, by zaszkodzi膰 jego kontaktom z c贸rk膮 fajnie tak! mo偶esz sobie teraz cieszy膰 si臋, 偶e ta c贸rka to taka pod艂ota, 偶e m膮偶 ju偶 si臋 od niej uwolni :D

Udost臋pnij ten post

ta c贸rcia jest ju偶 za du偶a aby zwala艂a win臋 na rodzic贸w kt贸rzy by膰 mo偶e pope艂nili b艂膮d w jej wychowaniu-c贸rcia potrafi odr贸偶ni膰 z艂o od dobra,k艂amstwo od prawdy nie daj si臋 zwariowa膰-psychologia m贸wi 偶e rodzice nie mog膮 stale obarcza膰 si臋 win膮 za post臋powanie swoich dzieci-te dzieci staja si臋 doros艂e i odpowiadaj膮 same za siebie wi臋c k艂amstwo kt贸rego si臋 dopuszczaj膮 r贸wnie偶 jest ich wyborem a nie b艂臋dem wychowawczym rodzic贸w!! je艣li czyta艂a艣 wszystkie wpisy autorki kt贸r膮 atakujesz zarzucaj膮c jej z艂e traktowanie pasierbicy, to chyba doczyta艂a艣 偶e c贸rcia mimo 偶e pracowa艂a na etacie a jedynie zaocznie studiowa艂a nadal otrzymywa艂a od autorki i jej m臋偶a alimenty-uwa偶asz 偶e to prawnie? nie!! to alimenty z czystego serca a nie z obowi膮zku!!! studia doros艂ej,pracuj膮cej c贸rki s膮 wy艂膮cznie jej spraw膮-alimentuje si臋 dzieci kt贸re nie s膮 w stanie jednocze艣nie uczy膰 si臋 i utrzyma膰 bez wsparcia rodzic贸w poza tym dlaczego zawsze obwinia si臋 偶on臋 ojca za wszelkie decyzje? autorka napisa艂a 偶e to jest decyzja jej m臋偶a a ojca doros艂ej c贸rci kt贸ra kiedy podj臋艂a studia i potrzebowa艂a aliment贸w powiadomi艂a o tym ojca ale kiedy te studia przerwa艂a zapomnia艂a o tym fakcie "sponsora" powiadomi膰 nie wierz臋 aby normalny rodzony rodzic,偶yj膮cy w 艣redniej klasie spo艂ecznej utrzymywa艂 doros艂e dziecko, kt贸re pracuje i zarabia jedynie na siebie nie wierz臋 aby pozwoli膰 doros艂emu dziecku na 偶ycie na cudzy koszt jednocze艣nie zwalniaj膮c go od ponoszenia odpowiedzialno艣ci za swoje doros艂e 偶ycie-to jest patologia!! rodzic doros艂emu dziecku mo偶e pom贸c ale je艣li sam tego chce a nie je艣li podst臋pem i straszeniem pr贸buje wymusi膰 nie nale偶ne alimenty czy ty sama dajesz swoim synom co miesi膮c pieni膮dze jednocze艣nie utrzymujesz ich?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widz臋, 偶e masz misj臋
obrony tamtej pani :D i t艂umaczenia :D a prosz臋 bardzo! nie potrzebuj臋 prawa, obowi膮zku czy decyzji s膮du, by wspiera膰 dzieci - i mam tu ma my艣li moje dziecko i syn贸w m臋偶a co do wspierania dzieci ma ich wiek, czy czekasz na osiemnastk臋 swojego, by go zupe艂nie od siebie odci膮膰, bo przecie偶 b臋dzie doros艂y? czy ja obwiniam autork臋??? jaja sobie robisz, odpowiedzialno艣膰 za dzieci spoczywa na rodzicach, a 偶e potargane kontakty ju偶 doros艂ej c贸rki z ojcem ciesz膮 j膮, to inna sprawa, bo przecie偶 tu si臋 do tego nie przyzna, tu si臋 tylko pooburza dla pokazu :D

Udost臋pnij ten post

a gdzie przeczyta艂a艣 偶e autork臋 to cieszy-ty bajki piszesz? broni臋 nie tyle autork臋 co uczciwo艣膰 i odpowiedzialno艣膰-powt贸rz臋-rodzice mog膮 pomaga膰 pracuj膮cym doros艂ym dzieciom wtedy je艣li sami tego chc膮-nie mo偶e to by膰 pomoc wymuszona zastraszaniem (komornik i tak by w takim przypadku nic nie zrobi艂 ale sama metoda wy艂udzenia pieni臋dzy jest karygodna!!!) CZY TY DA艁ABY艢 SWOJEMU RODZONEMU DZIECKU CO MIESI膭C PIENI膭DZE GDYBY PRACOWA艁, PRZESTA艁 SI臉 UCZY膯,NIE POWIADOMI艁BY CIEBIE O TYM FAKCIE I JESZCZE STRASZY艁 "TUPI膭C N脫呕KAMI" 呕E JAK MU NIE DASZ TO SI臉 POSKAR呕Y U KOMORNIKA? MIMO 呕E KOCHAM SWOJE DZIECI NIE DA艁ABYM ANI GROSZA-MA艁O BO BYM KAZA艁A SI臉 MU WYNOSI膯!!!! RODZICE NIE S膭 "INSTYTUCJ膭" WSPOMAGAJ膭C膭 LENISTWO, K艁AMSTWO I WYMUSZANIE-JE艢LI TY TAK KOCHASZ SWOJE DZIECKO TO NIE DZIWI臉 SI臉 呕E NA TYM 艢WIECIE SZERZY SI臉 Z艁O I BEZPRAWIE!! chyba si臋 kobieto troch臋 pogubi艂a艣-mylisz mi艂o艣膰 z po艣wi臋ceniem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co na to prawo
do tej kt贸r膮 dziwi nie wiem jak pisac ,zebys cokolwiek zrozumia艂a. Wiek corki 22lata. rzuci艂a studia, chociaz miala placone( p艂acone do r臋ki), nie musia艂a brac zadnych kredyt贸w studenckich. ma tylko mature po LO. to jest m艂oda kobieta, kt贸ra musi myslec o swoim zyciu na poziomie 22 latki a nie 10 latki. Kobieta zw艂aszcza w dzisiejszych czasach musi miec solidne wykszta艂cenie, zaw贸d, ktory da jej jako taka niezalezno艣膰. to nie jest 偶adna demagogia, to zwyczajne twarde prawa naszego zycia.narazie ciagle obwiniasz mnie czy mojego m臋偶a. Lub usi艂ujesz wm贸wic tutaj czytajacym ,ze dziewczyna nie moze inaczej, 偶eby dostrzec w niej c贸rke.To ty zwyczajnie popierasz klamstwo. natomiast w ramach moich pyta艅 i odpowiedzi innych ludzi ty nie radfzisz ty oceniasz, choc guzik wiesz. Tobie wylacznie chodzi o kas臋 a mnie oto ze dziewczyna przesta艂a sie uczy膰, choc doskonale wiedzia艂a ,ze dop贸ki nie zdobedzie wykszta艂cenia bedzie miala co miesiac alimenty na koncie. Jaki rodzic pozwoli na takie rzeczy? 偶aden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jesli ty uwa偶asz ze m膮dro艣膰 rodzica polega na jego g艂upocie to winszuje( tak wynika z twoich wypowiedzi). Cos mi sie wydaje ze twoje opisy waszej rodziny to zbi贸r twoich poboznych zyczen.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie odpowiadam na g艂upie
pytania nie musisz wali膰 wielkimi literami, bo to nie zmieni tego, 偶e bawisz si臋 w retoryk臋 i zadajesz pytania godne kretynki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co na to prawo
do tej kt贸r膮 dziwi gdzie ty wyczyta艂as ze ja sie ciesze? Cieszysz sie ty, ze masz okazje dokopa膰. tak bez powodu, bo przeciez nie o twoje dzieci chodzi, tylko o corke mojego m臋偶a. I nie tobie na sercu lezy jej zycie tylko nam.Bo za chwile bedzie myslec o za艂o偶eniu rodziny( zwykla kolej rzeczy). i z jakim bagazem ma je zacz膮膰, bedac niedouczon膮?, bez zawodu? osoba ,kt贸ra tutaj broni mnie duchowo, zada艂a ci wiele pyta艅. I poda艂a wiele stwierdze艅, dotyczacych odpowiedzialnosci. jezeli c贸rka m臋偶a nie wr贸ci na studia to nie dostanie ani z艂ot贸wki od swojego ojca. ona uwaza inaczej,ze bedzie placi艂, bo opr贸cz starszenia komornikiem by艂o jeszcze jedno takie ponizej pasa. mi rece opda艂y kiedy to uslysza艂am. nie bedziesz p艂acil,nie spotkam sie z toba. szantaz w czystym wydaniu. i to nie jest wina ojca, on ja inaczej wychowywa艂. teraz ona musi wziac na siebie swoje s艂owa . Jesli wr贸ci na studia i przeprosi na te swinstwa jak doros艂y to czyni ojciec zacznie placic. Bo w艂asnie dlatego ze jest ojcem i potrafi wybaczy膰. ale jako cz艂owiek nie da soba pomiata膰, takiego prawa nie ma zadne dziecko, zw艂aszcza kiedy rodzic dziecko szanuje, kocha i daje temu wyraz, pamietaj膮c o nim zawsze .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co na to prawo
to nie retoryka kobieto, to jest zycie, a nie twoje pobozne zyczenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co na to prawo
"a 偶e potargane kontakty ju偶 doros艂ej c贸rki z ojcem ciesz膮 j膮, to inna sprawa, bo przecie偶 tu si臋 do tego nie przyzna, tu si臋 tylko pooburza dla pokazu " kto cie w zyciu skrzywdzi艂?

Udost臋pnij ten post

pisz臋 wielkimi literami aby艣 zwr贸ci艂a uwag臋 CO pisz臋 nie odpowiedzia艂a艣 na 偶adne moje pytanie-nie musisz wystarczy jak sobie w duchu na nie odpowiesz utar艂o si臋 偶e druga 偶ona musi by膰 nieczu艂a,niemi艂a,sk膮pa,wredna... Jak chyba doczyta艂a艣 autorka nie ma nic wsp贸lnego z takim krzywym obrazem macochy-zale偶y jej aby pasierbica zdoby艂a wykszta艂cenie mimo 偶e to wyd艂u偶y okres jej alimentacji prawda? proponuj臋 aby艣 nie generalizowa艂a i nie wrzuca艂a wszystkich do tego samego worka-ludzie s膮 r贸偶ni c贸rcia m臋偶a ma 22 lata-nie m贸w mi 偶e to dziecko wymagaj膮ce "trzymania za r膮czk臋" -w tym wieku 艣wiadomie zak艂ada si臋 rodzin臋 poza tym DZIECI MAJ膭 SWOJE PRAWA ALE R脫WNIE呕 I OBOWI膭ZKI chyba t艂umaczy膰 tego nikomu nie trzeba

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie moja wina, 偶e pani
nie potrafi czyta膰 ze zrozumieniem... ale wracaj膮c do tematu 偶ycz臋 pani, by c贸rka m臋偶a zrozumia艂a jak膮 jest gnid膮, pad艂a przed ojcem na kolana i przed pani膮 oczywi艣cie, bo czekacie na to z mi艂o艣ci膮 w sercu i szacunkiem w j臋zyku :D amen!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co na to prawo
nie wyzywaj corki mojego m臋偶a, bo ci moze j臋zor uschn膮膰.Ale rozumiem wobec niemozno艣ci odpowiedzi zaczynasz szale膰 z艂owieszczo. twoi synkowie moga ci za przeproszeniem nasrac na czubek g艂owy , aty powiesz ze to 偶el do w艂os贸w. taka jestes matka -polka,amen juz nie odpisuj, wystarczy tych 艣lepka贸w. Tylko ha艂as i nic wiecej!

Udost臋pnij ten post

ni偶ej ju偶 chyba upa艣膰 nie mo偶n..... do "co na to prawo" -chyba zaprzestaniemy tej dyskusji-to na nic-ludzie dziel膮 sie na prostych i prostak贸w- ta kt贸ra tu atakuje do tej pierwszej grupy z pewno艣ci膮 nie nale偶y tu na kafeterii zadasz pytanie a otrzymasz stek zarzut贸w i obra藕liwych opinii - to dow贸d 偶e ludzie niedoro艣li do dyskusji mo偶na przecie偶 mie膰 inne zdanie ale nie mo偶na nikogo os膮dza膰 w tak prymitywny spos贸b jak ta paniusia powy偶ej ja 偶ycz臋 Tobie pomy艣lnego rozwi膮zania tej sytuacji oraz zasi臋gni臋cia porady adwokata czy te偶 prawnika powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a czy w og贸le
do madrali艅skiej-wyzej dzieki za wsparcie.M膮偶 narazie nie robi tak drastycznych krokow jak wycofanie alimnet贸w. W tej chwili w domu jest spore napi臋cie.Troszke emocje musza sie uspokoi膰. M膮z jest zawiedziony-wiesz wierzy艂, ufa艂, zawsze mia艂a nasze wsparcie. i wzie艂a tak ojca przerobi艂a. ci臋zko mu sie z tym pogodzi膰. nie znamy jej plan贸w na przysz艂o艣膰. Mysle,ze sama nie wie. i nie mamy zielonego poj臋cia co jej strzeli艂o do g艂owy. a juz te straszenia- sama nie wiem co o tym my艣le膰. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie wytrzymacie, bo niestety
idiotki napuszone jak indyczki ju偶 tak maj膮, nie potrafi膮 si臋 powstrzyma膰, zareaguj膮 nawet na najbardziej g艂upi kafeteryjny wpis trolkowy sk膮d wiesz, 偶e g贸wienko zast臋puje 偶el do w艂os贸w, ju偶 kto艣 ci臋 obsra艂? :D

Udost臋pnij ten post

Trolu osi膮gn臋艂a艣 sukces, ona stonowa艂a wypowiedzi, dostrzeg艂a w tej c贸rce cz艂owieka, nawet zastanowi艂a si臋 dlaczego dosz艂o do takiej sytuacji. Ju偶 nie obrabia jej na forum ty艂ka, ju偶 my艣li jak rozwi膮za膰 problem. Wida膰 艣wiate艂ko w tunelu, co do drugiej forumowiczki, zbyt 艂atwo podchwyci艂a rynsztokowy poziom, tu b臋dziesz musia艂a jeszcze popracowa膰, ale szans nie widz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zniecierpliwiony
Ja chc臋 przypomnie膰 ,偶e temat dotyczy aliment贸w na pe艂noletniego. Jak b臋dziemy skaka膰 z tematu na temat .... lub zmienia膰 temat to na pewno do porozumienia nie dojdziemy. """""tatusia mozna robi膰 w jajo Jesli dziecko doros艂e uczy sie i pracuje i widac efekty tej nauki w postaci pieknie zdanych egzaminow to daj boze nam wszystkie takie dzieci. taka inwestycja w dziecko jest jak dobra lokata na super procent. i w pe艂nych rodzinach tak sie dzieje,ze rodzice 艂aduja kase w c贸rke czy syna bo ma zaciecie do nauki , chce. za taka opcja bede zawsze stala murem. Ale lenistwa ,k艂amstwa gloryfikowac nie bed臋. Nie twierdze ,ze wszystkie dzieci rozwiedzionych rodzic贸w sa leniwe. moge pisac tylko o przypadku z w艂asnego podw贸rka. ale trzeba miec ptasi m贸偶d偶ek,zeby jako dziecko nie wykorzystywac tak dogodnej sytuacji, dobrej dla samego niego.By pracujac, uczac sie pozwolic sobie na lenistwo i klamstwa. tak, tak, ucze sie , a jak przychodzi co do czego sesja nie zaliczona, bo pieniadze (alimenty) posz艂y sie je....bo wazniejsze by艂y imprezki itd.A do gara tez trzeba miec za co wsadzic. a ten jak zwykle zasrany tatus ma hodowac na w艂asnej sk贸rze pasozyta i jeszcze glaskac doroslego konia. Rodzic nie jest przyszyty do dziecka, ani odwrotnie. to s膮 odrebne byty. m贸j maz za ta mi艂o艣c rodzicielska juz zap艂aci艂 zdrowiem,zeby synalek mia艂 na studia. A synalek wypia艂 sie,艣ciemnia艂 3 lata. Ale jak to bywa z k艂amstwami, wylaz艂o jak szyd艂o z wora. mia艂 obiecane ucz sie, zdobad藕 zaw贸d, bede ci p艂aci艂, mimo ze pracujesz. zalezy mi na tym zebys nie musial w zyciu tak ciezko pracowac jak ja. Ola艂, zniweczy艂! no to sie skonczy艂o.jest doros艂y ciagle to powtarza, to teraz ma okazje wykazac sie doros艂oscia i odpowiedzialno艣cia."""" Ja nie zgodz臋 si臋 r贸wnie偶 i z t膮 opini膮. Ty ca艂y czas wychodzisz z za艂o偶enia ,偶e jak si臋 uczy to mu si臋 wszystko nale偶y. W moim przekonaniu jest to za艂o偶enie b艂臋dne.Dlaczego.... ano dlatego ,偶e jak si臋 uczy ....to uczy si臋 przede wszystkim dla siebie. Ok艂amywa艂 bo te偶 wyszed艂 z tego za艂o偶enia jakie Ty prezentujesz. On uwa偶a艂,偶e jak si臋 uczy to robi 艂ask臋 ......ale komu???? Kto go tego nauczy艂, ten powinien .....mimo ,偶e on \ synek \ na ksi臋偶ycu nie 偶yje......ten powinien w tej chwili ponosi膰 dalsze konsekwencje. Sprawa jest trudna. Najpierw nale偶y ustali膰 odp-odpowiedzialno艣膰 podstawow膮. P贸藕niej ....b臋dzie ju偶 z g贸rki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tatusia mozna robi膰 w jajo
Witam! Przemy艣la艂am co mi napisa艂e艣, potrzebna byla nam taka opinia z boku. I wiesz co zniecierpliwiony, masz racj臋. Oczywi艣cie m膮z nie p艂aci juz aliment贸w, teraz za艂atwia to prawnie. W ich relacjach zmieni艂o si臋, jak sie domyslasz na gorsze. ja juz tego nie komnetuje,ani nie analizuje g艂osno, bo to by艂oby dolewania oliwy do ognia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zniecierpliwiony
To,偶e zmieni艂o si臋 na gorsze to mnie nie dziwi. Z tym nale偶a艂o si臋 liczy膰. M膮偶 nie powinien si臋 jednak tym przejmowa膰.....nikt nikogo nie mo偶e szanta偶owa膰, zw艂aszcza w艂asn膮 osob膮. Nie mniej nale偶y ustali膰 藕r贸d艂o takiego post臋powania,takiej sytuacji. B艂臋dy pope艂nione w dzieci艅stwie skutkuj膮 w przysz艂o艣ci. Synek nie jest ju偶 jednak dzieckiem nie mo偶e zatem ci膮gle na b艂臋dy rodzic贸w si臋 powo艂ywa膰. Powiem wi臋cej.......dostrzegaj膮c te b艂臋dy ,dowodzi ,偶e jest rozumny,to tym bardziej powinien sam ich unika膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale cudnie hurrraaa
teraz ju偶 c贸reczka nie b臋dzie robi艂a tatusia w konia, teraz ju偶 tylko Ty b臋dziesz mog艂a wysysa膰 z niego kask臋 BRAWO!!! sprytna LISICO!!!

Udost臋pnij ten post

alimenty na pelnoletnie dziecko przysluguja osobie uczacej sie ( nie pracujacej ) do 24 roku zycia czy teg chcesz czy nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tatusia mozna robic w jajo
Zniecierpliwiony 藕r贸d艂o takiego stanu rzeczy znamy, nie b臋de pisc o tym ,bo uwa偶am ,偶e forum nawet anonimowe to jednak nie jest miejsce na a偶 tak dog艂ebne wynurzenia. ktos kto jest madry domysli sie sam, a g艂upi i tak zawsze milion razy zapyta. sam wiesz zadymiarzy jest tutaj a偶 nadto.

Udost臋pnij ten post