Zabciaaaa 0 Napisano Wrzesień 21, 2009 Hej, heeej ;) Witam nowe Staraczki :) Do mnie dzisiaj doszły testy owulacyjne, ale już chyba za późno żeby je zrobić, więc zacznę od nastepnego cyklu. Starania w toku, już tak bardzo bym chciałą być mamą... Aj, a to trzeba się tyle przy tym napracować ;) Kamyskaaa i tak długo wytrzymałąś z tym czekaniem, oby pierwszy raz starankowy okazał się owocny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zabciaaaa 0 Napisano Wrzesień 21, 2009 Jula pomyliłaś tematy ;) Dziewczyny maciedoświadczenie z testami owulacyjnymi? Zrobiłam dziś jeden (jednak :) ) no i druga kreska wyszła, słaba, ale dość widoczna. No i teraz nie wiem czy to już po owulacji, czy przed, czy w ogóle wynik się nie liczy....? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamyskaa 0 Napisano Wrzesień 21, 2009 Żabcia-no wiem-długo wytrzymałam,sama się sobie dziwię...Ale wiesz-troszkę przemawiał za mną rozsądek,by mieć pracę i zabezpieczenie finansowe :) Tylko to mnie trzymało :) A etraz tylko przetrzymać paździrnik i do dzieła,mam nadzieję owocnego :) Żabciu-oblicz sobie dni płodne w tym cyklu-są kalkulatory w internecie :) I sprawdź czy nie za póxno na test...bo jeśli "przegapiłaś" owulacje,to druga kreska będzie słaba...Tylko mocna krecha świadczy o owulacji...Mi po owulce wychodziły długo jeszcze dwie kreski...słabe... :) może zmylić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamyskaa 0 Napisano Wrzesień 21, 2009 ...ale jak staranka były,to nic straconego :) Nie stresuj się :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zabciaaaa 0 Napisano Wrzesień 21, 2009 No wg kalkulatorów internetowych to wypadałoby, że wczoraj była owulacja, ale ostatniomiałam strasznie nieregularne cykle, więc nie wiem... Wziełam sobie długość cyklu 28dni, no nic, jutro zrobię następny i się okaże, ale staramy się i tak ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zabciaaaa 0 Napisano Wrzesień 21, 2009 Były, były... oby tylko były owocne ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biedroneczka bez kropek 0 Napisano Wrzesień 21, 2009 Witam serdecznie dzeiwczyny! Zabciaaa - jak robilam kiedys testy w UK owulacyjne, to mi lekarz powiedzial, ze bedzie tylko jednak kreska na caly cykl i nic nie wspominal, czy slaba, czy mocna. Tak tez bylo napisane na opakowaniu. Nie wiem, jakie testy robisz, ale mi wtedy podzialaly i zaszlam w ciaze. Jesli jednak Twoim zdaniem jest juz za pozno, a staranka byly, to nie rob juz ich i uzyj w przyszlym cyklu, choc moze nie beda potrzebne ;) Czarodziejka - gratuluje, ale daj znac jak potwierdzisz, po dniu spodziewanego okresu. Wierze, ze to dobre wiesci! Muchacha - trzymam kciuki, zeby Ci sie udalo w najblizszym czasie. Przejdz te badania kochana, laparoskopia tez daje dobre rezultaty! Pozdrawiam Wszystkie staraczki! P.S. JA niestety sampoczucie fatalne. Wyszlam dzis z pracy po godzinie, bo jakas strasznie slaba jestem. Leze caly dzien... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamyskaa 0 Napisano Wrzesień 21, 2009 Ale dzisiaj tutaj cisza :P Żabciu,no właśnie-może te testy już nie będą Ci potrzebne :) Biedroneczko-oszczędzaj sie Kochana i dbaj o siebie :) Buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bett24 0 Napisano Wrzesień 22, 2009 Zabciu - na teście owulacyjnym muszą być dwie grube krechy, zresztą przeczytasz to w ulotce lub na opakowaniu. czarodziejko - robiłaś jeszcze jakiś teścik, daj znac ci i jak ? :) biedroneczko - jak samopoczucie, mam nadzieje, że lepiej? Kamyskaa - mąż pewnie szczęśliwy na samą myśl o staraniach, co? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zabciaaaa 0 Napisano Wrzesień 22, 2009 Dzień dobry :) Właśnie, że do tych testów nie było ulotki ani opakowania, bo są one sprzedawane na sztuki, no ale nic, narazie ich nie będę używać. Zacznę od następnego cyklu. Oj, pewnie, chciałabym żeby już nie były potrzebne, ale tyle się naczytałąm na forum, że wiem, że to nie takie łatwe jakby się chciało, dlatego przyjmuję pozycję "nie jestem w ciąży". Lepiej być mile zaskoczonym, niż nie mile rozczarowanym. U mnie dziś chłodno, idzie zima, a ja tak lubię lato :( Miłego dnia Kochane :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Wrzesień 22, 2009 Jak ja bym Chciala być wyluzowana i oderwać się od tych sprawdzan szyjki,temperatury, od zerkania na wykresy i szukania objawów, ale nie w moim wypadku. U mnie problemem pewnie jest poprostu czysty stres, na bank. wcześniej zanim poznałam męża spotykałam się z kimś i też dwa lata sexu i nic.. ale zaznaczam że nie chcieliśmy dziecka, tylko poprostu sie udawało nie zajść, tylko jedyną rzeczą bł właśnie stres który ciągle za mną był, problemy finansowe, i nerwowość po tatusiu a teraz kiedy chcialabym wpadki i celowo zajść w ciążę to dalej mi się udaje nie zajść .. masakra i weź szukaj racjonalnej odpowiedzi czemu?????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarodziejka_retro 0 Napisano Wrzesień 22, 2009 Cześć dziewczyny, Zdaje relacje ..................................a więc druga kreska jest coraz ciemniejsza robiłam test w niedziele i z koloru pudrowo rózowego osiągnęła kolor w pełni różowy. Uważam iż w tym tygodniu powinnam się doczekać kreski bordowej oczywiście nie omieszkam Was informować na bieżąco. Właśnie mam pierwsze dni @...której nie ma. Jak dobrze oby już jej nie było przez prawie rok! Nadal to do mnie nie dociera, jeszcze nie moge uwierzyć i uwierze dopiero jak potwierdzi badanie i lekarz ...... kilka tygodni temu wcześniej umówiłam się na wizyte do gin. na 2 pażdz., chciałam iść by porobić badania przygotowujące do ciąży, porozmawiać z gin., jak by tu się przygotowywać. Pójde na tę wizyte oczywiście ale ...w całkowicie innym celu niż wcześniej ....w celu stwierdzenia małego okruszka :) Witam wszystkie nowe staraczki :) ale Was tutaj przybło serdecznie Witam wszystkie i życze owocnych starań. Zabcia, Kamyska, Myszka, Muchacha, Bett, biedroneczka bez kropek, Elus bardzo bardzo Was pozdrawiam :) Trzymajcie kciuki, będe zdawać relacje co i jak u mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Roobaczek86 0 Napisano Wrzesień 22, 2009 Cześć dziewczyny! Przepraszam, że się nie odzywałam ale miałam strasznego doła :( nie robiłam testu bo w piątek popołudniu dostałam @, trudno już się otrząsłam :) zastanawiam się nad tym czy w tym cyklu nie skorzystać z pomocy testów owulacyjnych. Nie używałam ich jeszcze i chciałabym się dowiedzieć jak one działają i czy którejś z Was pomogły i zaszłyście w ciąże :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biedroneczka bez kropek 0 Napisano Wrzesień 22, 2009 Hej! No czarodziejka - widac, zes trafiona :) Roobaczek - tutaj kilka z nas stosowalo testy owulacyjne, wiec jesli Cie to uspokoi to kup sobie i moze wtedy sie uda. Mam nadzieje! Czasem nam sie wydaje, ze mamy dzien plodny, bo sluz, temperatura, itp, a moze jednak warto sie wesperzec takim testem. Bett - ja sie czuje nieco lepiej niz wczoraj. Ale bylam baaardzo slaba. Caly dzien przelezalam i musialam odstawic hormony... To dziwne, ze taki maluszek moze mnie tak oslabic, a jeszcze tak niedawno biegalam niemalze zawodowo. Lekarz twierdzi, ze moze to byc wplyw hormonow, wiec kazal odstawic. Ja dzis widze poprawe, wiec moze to naprawde proszki. A jak Ty sie czujesz? Jakie plany teraz? Sciskam Was dziewczynki serdecznie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biedroneczka bez kropek 0 Napisano Wrzesień 22, 2009 Ja mialam wlasnie telefon ze szpitala, ktory bedzie mnie prowadzil tutaj w Uk i prowadzil rowniez nasz poprzednia chora ciaze. Juz mamy spotkanie z genetykami umowione na pazdziernik i jesli bedziemy chciecli zrobia nam od razu prenatalne... Ja jednak mysle, ze jesli usg wyjdzie prawidlowo, to chyba nie bede juz glebszych badan robic. Niestety odzyly wspomnienia po tej rozmowie ze szpitalem i choc staram sie byc spokojna, nie jest to takie proste... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamyskaa 0 Napisano Wrzesień 22, 2009 Hej,hej :) Tyle co wróciłam z pracy :) Bett-no mąż nie widzi sprzeciwu,jak najbardziej ZAAA :D :P A co u Ciebie? jak plany... Czarodziejko ja myślę,że już po cichu można się cieszyć :) Ale oczywiście obowiązkowo trzymam kciuki Kochana :) Biedroneczko-będzie dobrze tym razem!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bett24 0 Napisano Wrzesień 23, 2009 Czarodziejko - bardzo się cieszę z Twojego szczęścia i mam nadzieje, że Nas nie opuścisz ? :) Pytałyście jakie mam plany a więc u mnie planów - brak :) Miałam we wrześniu zgłosić się do kliniki ale na razie nie mam na to ochoty ...testy owulacyjne odstawiłam, przestałam również obserwować swoje ciało . Ogólnie moje myślenie skupiam na ewentualnym kupnie domu :) Po ostatnich rozczarowaniach wrzuciłam na luz... Jeśli będę miała być w ciąży to napewno będę bez tych wszystkich temperatur, szyjek i testów. Nie wiem jak Wy ale ja mam dosyć tego wszystkiego. Sex ma być dla przyjemności - a ja chyba w ostatnim czasie o tym zapomniałam :( Pozdrawiam Was moje Kochane staraczki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarodziejka_retro 0 Napisano Wrzesień 23, 2009 Oczywiście że Was nie opuszcze, lubie tu być , lubie sobie czytać Was :) Bett Kochana i to jest właśnie zdrowe myslenie .....co ma byc to będzie jeśli masz być mamą to nią będziesz poprostu. Jestem bardzo dumna z Ciebie.Tak trzymać. Muchacha...hop, hop dawno nic nie pisałaś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anka127 0 Napisano Wrzesień 23, 2009 cześć dziewczyny, przepraszam ze długo nic niepisałam , ale moja córcia miała wypadek i niemiałam głowy ale czytałam wasze posty, i jeszcze egzaminy mam, ale obiecuje w przyszłym tygodniu uczestniczyć w zyciu tego topiku. pozdrawiam was wszystkie buziole Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zabciaaaa 0 Napisano Wrzesień 23, 2009 Dzień dobry ;) Ależ tu cisza się dzieje.... A u mnie już chyba po owulacji, tak mi się wydaje.... Zobaczymy co z tego wyjdzie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamyskaa 0 Napisano Wrzesień 23, 2009 Bett-super nastawienie i tak 3mać :) Czarodziejko-oczywiście pisz co u Ciebie :) Żabciu-może akurat szczęście uśmiechnie się do Ciebie w tym mies. :) Czego życzę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszka 24 0 Napisano Wrzesień 24, 2009 Hejka dziewczyny:) Przepraszam ze nie pisze, ale nie mam czasu nawet wlaczyc kompa.....cale dnie jestem w pracy, jak wracam to pakuje kolejne rzeczy i przewozimy do nowego mieszkanka....wczoraj poprzewozilismy kanapy i meble, a dzis kolejne meble.... Jutro ide na MRI, wiec jak wroce to napisze do Was, choc wyniki i tak bede miala pewnie za kilka dni..... Dzis tez dostalam okres, dobrze ze nie spoznil sie znow pare tygodni.... Kochane lece do pracy, wiec odezwe sie niedlugo:) Papa, milego dnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karolina834 Napisano Wrzesień 24, 2009 Cześć dziewczyny:) Dawno nie pisałam bo brakuje mi czasu ale czytałam.Czarodziejko gratuluję;) Cieszę się, że niektórym znas się już udało i trzymam kciuki żeby reszcie z nas również się powiodło.U nas staranka w toku:) oby owocne były. Całuje kochane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zabciaaaa 0 Napisano Wrzesień 25, 2009 Cześć Dziewczynki!!! Co tutaj tak cicho....? A gdzie Wy się podziały ;) ? My dzisiaj wybieraliśmy okna, bramę i drzwi do domku :) Już jesteśmy coraz bliżej :) No i pocieszyłam się małymi zalupami :D Ja to już bym chciałą zrobić test, w domu leżą 4.... ale wiem , że to byłoby bez sensu, więc czekam.... Buziaki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Wrzesień 26, 2009 cześć dziewczyny. ja dziś 28dc, zero objawów na @.. jutro robię test, bo dziś temp. była nadzwyczaj wysoka, porównując z wynikami z poprzednich miesiecy 36,8 ( pierwszy miesiąc bez termometru). Chciałabym jutro zrobić mężowi prezent na pierwszą rocznicę ślubu, dlatego tylko zrobie ten test.. napisze rano jak wynik :) pozdrowienia i miłego weekendu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biedroneczka bez kropek 0 Napisano Wrzesień 26, 2009 Witam dziewczyny! Rzeczywiscie cisza tutaj. Zabciaaa - my tez remont wielki, jedziemy zaraz zamowic kuchnie, a za chwile zaczyna sie tez malowanie scian. Nie mam pomyslow co do kolorow i boje sie, ze decyduje pod wplywem 'hormonow' i po ciazy moze mi sie np nie podobac ;) No zobaczymy. W kazdym razie pokoj dla gosci/dziecka malujemy na cytrynke. Ja juz objawy ciazowe jak najbardziej mam. Czyli piersi bolace i juz znacznie wieksze (boje sie, ze beda ogromne, bo ogolnie wyjsciowo to juz C) i mdlosci dosc mocne. Spie tez bardzo duzo. Wczoraj pierwszy raz slyszalam serducho i widzialam maluszka. Bardzo sie wzruszylam... Zycze Wam tych dwoch kreseczke szybkciutko. Milego weekendu! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Muchacha 0 Napisano Wrzesień 26, 2009 Jestem, jestem... Dziękuję Wam kochane dziewczynki za słowa otuchy i wsparcie. Cóż, @ przyszła zgodnie z planem, znów na dwa dni, ale jednak :( Brodawki wrażliwe jak przed, ale już niczego nie wypatruję. Nie robię też kolejnego testu. We wtorek jadę do tej poradni leczenia niepłodności... Boję się, żeby czasem nie stwierdzili braku szans na dzidzię... To będzie koniec sensu mojego istnienia... Oczywiście poddam się wszystkim, nawet najmniej humanitarnym badaniom, byleby tylko znaleźli przyczynę i pomogli się jej pozbyć. Póki co, dalej łykam FF. Buziaki moje słoneczka. Jeśli czasem nie odzywam się parę dni, to wybaczcie. Staram się jakoś pozbierać ze wszystkim do kupy. Ale zawsze tu będę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszka 24 0 Napisano Wrzesień 28, 2009 Czesc Wam!!!!! Kochane przepraszam ze nie pisze , ale jestem zabiegana....caly czas sie przewozimy....dzis zawieziemy juz reszte naszych rzeczy i nie bede miala netu od dzis do czwartku, bo w czwartek przyjdzie ekipa podlaczyc mi net.....wiec przez pare dni mnie nie bedzie:( MRI mam zrobiony i dzis wieczorem ide do ginka z tymi moimi zdjeciami, zobaczymy co powie....ale to wszystko Wam juz napisze w czwartek lub w piatek:) Trzymajcie sie kochane :) Buziaki dziewczynki i do uslyszonka Papa!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biedroneczka bez kropek 0 Napisano Wrzesień 28, 2009 Muchacha, daj znac, jak po tych badaniach jutro. Tak naprawde nieczesto sie zdarza, zeby sprawa byla calkiem beznadziejna. Chyba juz wspominalam wczesniej, ze warto partnera zbadac na samym poczatku, zeby wykluczyc, czy problemow nie ma z nim wlasnie. Moja kuzynka leczyla sie dwa lata zanim wpadli na pomysl przebadania meza i sie okazalo, ze to on mial slabe wyniki. Teraz jest mama blizniakow po IVF z pierwszej proby. Trzymam kciuki za Ciebie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolina8324 0 Napisano Wrzesień 28, 2009 Cześć dziewuszki:) Jak ten czas ucieka, zawsze dni są za kótkie.Witam wśród nas nowe staraczki:) Dzisiaj byłam u ginka, zleciła badania krwi, poziom hormonów itd. Mam się zgłosić do niej w 10 dc. z wynikami.Mówiła też że mamy zbadać nasienie ale chyba narazie to odpuszczę. U mojego skarba w rodzinie nie ma żadnych problemów tego typu, u mnie niestety dwie kuzynki dzieci nie mają.Chyba jestem trzecia.A Pani ginekolog nawet mnie nie zbadała bo jak stwierdziła w 24 dc i tak nie zobaczy kiedy była owulacja.Nie przekonało ją to, że według pomiarów temp. owulki jeszcze nie było (przypomnę poprzedni cykl 62 dni i owulka w 43 chyba, wcześniej było w miarę normalnie).Już nie wiem co mam myśleć.Boję się , że nie mogę mieć dzieci. Całuje kochane. Dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach