Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolący brzuch

BARDZO BOLI MNIE BRZUCH. POMOCY

Polecane posty

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
po prawej stronie ponizej pepka,wyrostek...badz jesli jestes w srodku cyklu bol jajnikow?

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ciaza pozamaciczna....

Gość bolacy brzuch
wiem co to ból jajników i to nie to, to boli duzo mocniej, takie tępe kłucie, o stałym natężeniu moze to wyrostek rzeczywiscie, ale przeczekam do jutra. Trochę mnie teraz boli bo apap zaczął działac ale nadal to czuję

nie nie inerpretuje mylnie refluksu bo kilka miesiecy temu bylam z kolega u ktory wlasnie na to cierpi u lekarza i wiem co to jest bo dr bardzo skrupulatnie to opisal i pokazal.Ale moj drogi widze,ze ty wszystko wiesz lepiej wiec nie bede sie klucila. Ja na szczescie tego swinstwa nie mam:) A na te tematy tez troche wiem bo sama tez mam problemy zoladkowe wiec jak widzisz nie tylko Ty:) Ale oczywiscie specjalista nie jestem ale co to reflux to zdazylam sie dowiedziec.Pozdrawiam

Gość bolący brzuch
w ciąży nie jestem i nie spodziewam się obcego przybysza;) idę się położę, może bedzie mi lepiej Przestaje mnie bolec od apapu, czuję to, czuję że apap tylko maskuje, bo w brzuchu nadal nieprzyjemne odczucia mam.

Gość Śmieszni jesteście...
Musisz się zgłosić na pogotowie. Albo zadzwoń po nie, przekaż jakie masz objawy, zobaczysz, co na to powiedzą. Ostrych i silnych bólów brzucha nie wolno lekcewazyć, bo pózniej czy jutro może sie okazać, że jest już za późno. Nagły i silny ból nie bierze sie z niczego, na pewno jest jakaś przyczyna. Znam przypadek osoby właśnie z podobnym atakiem boleści (mieli w domu spotkanie i napiła sie piwa i nagle dopadł ją ten ból). Przyjechało pogotowie i zabrali ja bez gadania. Potem sie okazało, że jest po operacji, bo miała dużą torbiel na jajnikach bodajże. Nie ma co więc ryzykować i słuchac rad. Tu jest potrzebny lekarz od zaraz. Ta historia skończyła sie szczęsliwie, ale naczytałam się wiele w ty temacie i wolę o tym nie pisać.

po co wy sie w ogóle odzywacie, jeśli nie macie o czymś pojęcia. Możecie przez to wyrządzić komuś wielką krzywdę. Doradcy od siedmiu boleści!

Gość myszka-mi
przepraszam jeśli wtrące się autorce do tematu ... ale weszłam na to forum m.in z tego samego powodu więc może i mnie ktoś pomoże? od czwartku mam problemu żołądkowe tzn boli mnie strasznie brzuch i biegunka, do toalety przez pierwsze dwa dni biegalam co kilka min dosłownie z wyj. nocy, potem zaczeły dzialać leki przeciwbiegunkowe. wczoraj był spokój, ale dalej trzymałam dietę. a dziś rano mnie obudził potworny ból brzucha i dopiero po południu po lekach się uspokoiło :( poradźcie proszę czy iść do lekarza czy to po prostu mogą być objawy zatrucia pokarmowego? nie raz miałam zatrucie ale nigdy mnie wtedy brzuch tak nie bolał :(

Gość idź do lekarza bo to może
być bakteria, może być coś gorszego, na forum Cię nikt nie zdiagnozuje

Gość myszka-mi
to ze nikt nie zdaignozuje to wiadomo :) chcialam isc w pt ale mama mnie wysmiala ze lekarz mi tez nic nie powie, tylko tyle ze mam byc kilka dni na diecie, wiec wolę się upewnić że na pewno nie przesadzam :) dzieki za radę :)

...........do myszka-mi Jeśli biegunka utrzymuje sie dłużej, musisz iść do lekarza, z uwagi na możliwość odwodnienia organizmu. Być może masz biegunkę, bo nie stosujesz właściwej diety. Potrzebna jest dieta, dużo płynów. A jeżeli stosujesz dietę i nadal biegunka się utrzymuje, w takim razie musisz iść do lekarza. To może być...zatrucie, chore jelita, żołądek. Na biegunkę bardzo pomocne są suszone jagody, można teżbrać węgiel.

Gość myszka-mi
węgiel brałam, pomógł na 3 godziny, a wzięłam największą zalecaną dawkę (14 tabletek naraz). od czwartku jestem na chlebkach ryżowych, wodzie mineralnej i gorzkiej herbacie, jagód też troszkę zjadłam, dlatego dziwi mnie skąd nadal ta biegunka i takie ataki bólu :( pójdę jutro do lekarza, może l4 dostanę hehe ;) urlop mam i zamiast wyjechać gdzieś to leżę w domu i zdycham :/

Dietę masz prawidłową, nie bardzo podoba mi się ta woda mineralna (mam nadzieje, że nie gazowana). Jest co najmniej chłodna, jeśli nie zimna a chory żołądek, czy jelita tego nie lubią. Temperatura spożywanych potraw czy napojów nie może być skrajna (zimna, gorąca). Potrawy powinny być letnie, albo ciepłe. Węgiel powinien pomóc przy zwykłej biegunce. Jesli tak nie jest, idź do lekarza, na pewno da ci wolne. No i przede wszystkim wylecz się!

na takie sytuacje to ciepłą wodę... i nie wafle ryżowe, a ciepły kleik ryżowy :O herbata czarna gorzka... a i jeszcze jedno, bo ktoś napisał, że wyrostek to tylko po prawej stronie... otóż moi drodzy, jelita to nie jest coś, co jest na stałe, jak kość, mogą się nieznacznie przemieszczać w jamie brzusznej, wyrostek może boleć ok okolic pępka do prawego boku... tak czy siak, objawów brzusznych nie można ignorować

Gość High School Girl
Mam 13 lat bardzo boli mnie brzuch,boli naprzyklad godzine i przestaje...Nie wiem co to moze byc?.

Gość sabina100
ja zlekceważyłam takie bóle jakieś dwa lata temu i nabawiłam się poważnych problemów z żołądkiem... kilka miesięcy w szpitalu dały mi do myślenia ale ból nieustępował pomimo przepisanych leków. Dopiero lekarz zajmujący się medycyną naturalną polecił mi rezonator biofotonowy. Ponosiłam go z jakieś 4 miesiące i czuje się jakbym nigdy problemów z żołądkiem nie miała

Gość hjh

Jak szukasz dla dziecka kompresów to warto sobie zobaczyć takie propozycje jak Flex Sanity. Bardzo ciekawa opcja, na którą można się zdecydować, ponieważ kompresy można wykorzystać zarówno jako zimny okład jak i okład gorący. Dlatego w różnych sytuacjach będzie można je wykorzystać, warto po nie sięgnąć.

Gość artt
Dnia 6.09.2019 o 14:38, Gość hjh napisał:

Jak szukasz dla dziecka kompresów to warto sobie zobaczyć takie propozycje jak Flex Sanity. Bardzo ciekawa opcja, na którą można się zdecydować, ponieważ kompresy można wykorzystać zarówno jako zimny okład jak i okład gorący. Dlatego w różnych sytuacjach będzie można je wykorzystać, warto po nie sięgnąć.

tez polecam