Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Uuuu mala nie brzmi to najlepiej..Ucaluj dzieciaki od forumowej cioci.. Wszedzie wszyscy chorzy..Z kim z Pl bym nie rozmawiala to kazdy chory. Co do maty to na razie Sebusia dol nie interesuje.Jak go poloze na brzuszku to podnosi glowke i rozglada sie dookola.Jak lezy na macie to chwyta zabawki i za nie ciagnie. Nauczyl sie przkrecac na bok i to w tej chwili najlepsza zabawa ;)

Ania-----na ona już sie urodziła z takimi włoskami:)Na dodatek zaczyna być juz blondynka:)To dobrze bo my oboje blondyni a ona włosy czarne jak smoła miała po urodzeniu i tata sie dziwił czyja to córka:)hihi, choć dziś pani dr na wizycie stwierdziła,ze Lori to skóra zdjęta z ojca, hmm mi się tak nie wydaje:)Włoski jej już wyrażnie jasnieja a nowe które rosną to sa już zupełnie wręcz białe,więc brunetka za długo to ona już nie pobędzie:) Ania ,ale Twój synek to chyba niewiele waży?Moja urodziła się 2 mc i 4 dni tmeu z waga 3380, spadła do 3130 a dziś ma już 5300. Mała---ZDROWIA dla całej Twojej rodzinki!!! Nowa- GRATULUJE! i ciesze się,że masz już to " z głowy" :) Annolia---jak tam 2-miesiecznica mineła?:) Klaudia---śliczne zdjęcie!

Miesci sie w normach,wiec sie nie martwie.Przybiera prawidlowa.A fakt,ze nie jest tak papusny jak wiekszosc dzieci..Chyba bedzie mial przemiane materii po tatusiu..On zawsze wazyl mniej...a jadl za 5ciu hihi Kolezanki synek przy moim to taki klops ze hoho :D Moim zdaniem Twoja corcia jak jest jak Twoje odbicie lustrzane. Nam tez ostatnio ktos powiedzial,ze Sebus do mnie jest podobny..Tylko z M popatrzylismy na siebie,bo on jest wybitnie do taty podobny.Wyglada identycznie jak M jak byl taki maly..

dziekuje za gratulacje kobietki.poki co moj maluszek toaniolek.tylko je i spi, a na spacerku nie wiem, ze mam dziecko w wozku.budzi sie rednio co 3 godziny na cycucha i dalej spi.a w nocy to samo.nie lubi tylko jak go przewijam :) MALA trzeciego porodu to raczej nie planuje :) jedynie co bylo gorsze po drugim porodzie, to kurczaca sie macica.przez 4 dni myslalam, ze wyjde z siebie jak karmilam. a tak poza ty.to gdzie jest wiosna??? u mnie ciagle okolo 10 stopni i deszcze:(

Hejka! Nowa - SERDECZNE GRATULACJE! Super, że szybko poszlo:) Pocieszające na przysłość jest to że 2 poród łatwiejszy:D Mała - to niezły "szpital" masz w domu. Nie zazdroszczę. Fajnie, że M dostał pracę w Norwegii. Szkoda tylko, że w naszym pięknym kraju nie można dostać pracy:( Tylko trzeba latać nie wiadomo gdzie i zostawiać rodzinę...:( Nikulam - ale te 2 miesiące przeleciały, nie? Dziewczyny, ale u mnie pogoda. Niby dziś nie leje, ale jest 10 stponi na dworze. Mimo to wyjdę z Milesią na spacer, bo do 2 dni pleśniejemy w domu, bo lało. Jutro znów ma być potop u nas, więc musze maleństwo troche przewietrzyć:)

Włąsśnie weszłam sobie na naszę pocztę. Nikulam - super foteczka. Klaudia - fajna z Was rodzinka! Córeczki do M podobne :) Dziewczyny w jakim programie można takie cuda ze zdięciami robić? Chodzi mi o takie mixy, doklejane kwiatki i takie tam...

Włąsśnie weszłam sobie na naszę pocztę. Nikulam - super foteczka. Klaudia - fajna z Was rodzinka! Córeczki do M podobne :) Dziewczyny w jakim programie można takie cuda ze zdięciami robić? Chodzi mi o takie mixy, doklejane kwiatki i takie tam...

Dziewczyny ja bym poszła prywatnie ale koszt to 60 zł 3 razy tygodniu i przez około 3 miesiace niestety nie mam kasy na tyle. Nowa gratukacje Mała no ja bym nie chciała miec takiego szpitala. Arturek od wczoraj ma bieunke znów zeby daja znac o sobie szok mam nadzieje ze sie nie odwodni teraz nie mam czasu ale pózniej wejde na poczte i tu na dłuzej pa pa

Anka____nie no juz nie narzekam na figure nawet nie wiem ile waze ale w sumie dobrze sie czuje z tym jak wygladam pogodziłam sie z cyckami pelnymi mleka...ale Ci dobrze ze mały spi cała noc. Beata___a nie moga ci pokazac jakies cwiczenia zebys sama mogła z nim cwiczyc?chociaz czesc z nich. Annolia___wiem wiem ze podobne do M aby bródki moje maja i usta.Ale w sumie lepiej bo obie cere maja sniada jak M nie to co ja...bladzizna. A moja Lenka budzi sie z płaczem,marudzi,gryzie smoczek od butelki jak ja karmie myslicie ze to na zeby juz? Mała___a dajesz małemu kropelki do noska?moja jak miała katar to kupilam sól morska sterimar i jej przeszło bez leków. Nowa__delektuj sie tym ze grzeczny niunio bo z wiekiem dzieciaczki coraz markotniejsze.A jak sie czujesz w nowej roli?jako podwójna mama bo ja przyznam szczerze musiałam sie z tym oswoic.Jak Joshua?

KLAUDIA j mam tak samo.musze sie z tym oswoic, bo narazie troche sie gubie.czasu mi na wszystko brakuje.potrzebuje jakiegos planu :) a Joshua wspaniale.nie przypuszczalam, ze tak dobrze oswoi sie z nowa sytuacja.ciagle chodzi i caluje Jaydena.mowi do niego, ze go kocha.troche mi go zal, bo niestety nie mam dla niego tyle czasu co kiedys :( i mam tylko nadzieje ze nie czuje sie odrzucony, bo kocham ich obydwoch tak samo mocno!!!

Nowa___spokojnie gdzieś po miesiącu wszystko wróci do normy :D dla dziecka to rewolucja i musisz mu poświęcać dużo teraz czasu niech wie że on dla mamy jest równie ważny jak nie ważniejszy ja na początku podkreślałam jak do niej mówiłam np.że jest dla mnie najważniejsza,że nikogo tak nie kocham jak jej dla dziecka to bardzo dużo znaczy.

Dziękuję kochane babeczki za ciepłe słowa :) Klaudio daję małemu sól morską Tetrisal,lekarz ogólny powiedział,że jakby laryngolog się dowiedział,że malutkiemu dziecku podaje się krople do nosa czy jakieś aeozole to by chyba zabił matkę. Nie polecał kupować żadnych aspiratorów,zwykła gruszka była i jest najlepsza. Ale przy wyciąganiu wydzieliny z noska,muszę wziąć kogoś do pomocy żeby tzymał główkę.Jedno skrzydełko nosa zatkać pzyciskając palcem i z drugiego wyciągać gruszką. Padam,mam dość,jestem zmęczona. Trzymajcie się wszystkie.

Annolia- to nie jest doklejany kwiatek:)poprostu połozyłam swoją broszke obok niej jak spała:)

Annolia:) etam slepa!on faktycznie wyglada jak doklejany:)mała spała tego dnia wyjatkowo duzo, mi się nudziło i efekty jak widac na zdjęciu,hihi

Dzień doberek Ja juz od po 7 na nogach :-D Klaudia pytałaś o spanie hmmm mój Arturek jak idzie spać o 20-21 to wstaje najwcześniej po 6 a nawet czasem przed 8 później zje flasie i pobawi sie z 30 minut i idzie spać na około 2 godziny a później już mało co śpi. No jedyne co mi lekarka powiedziała żebym robiła to dawać go na brzuszek i zabawke na wprost niego ale w takiej odległosci zeby nie mógł jej dostać wtedy bedzie cwiczył sobie mięśnie. Dodam ż niedość że drogie te rechabilitacje to 1 trwa około 5 minut nie dłużej :-( Wczoraj juz nie miałam sily wejść bo cały dzień z M robiliśmy przy drewnie załatwiłam tego strasznie dużo i M musiał to pociąć a ja układałam w komórce :-D i zeszło nam do wieczora.

Nikulam śliczna ta Twoja córcia :-) Klaudia POWIEDZ coś o swojej figurze to zobaczysz nakopie Ci to tyłka obiecuje!!!!!!!!!!!! Ja za duzo jem ostatnio i przytyłam krew mnie zalewa ze złosci :-( Dostałam od lekarki od rehabilitacji kartke i na co mam zwracać uwage i co mnie powinno zaniepokoic w rozwoju dziecka i wiecie co już dawno powinnam być u lekarza bo fakt ze główke dawał tylko w jedna strone było juz oznaką ze coś sie dzieje. Napisze Wam jak bede miała wiecej czasu i natchnienia na co trzeba zwracać uwage.

Czesc Babolce. Beata to Twoj Arturek spi identycznie jak Sebek :) Mialam nadzieje,ze dzis tez pojdziemy na spacerek,a tu co chwile pada..Chwile jest czyste niebo,a za moment nachodza czarne chmury i leje.. Wczoraj sie z nowu z M pozarlam..Wkurzyl mnie..Powiedzialam do niego,ze mam nadzieje,ze przed wyjazdem na domek zajrzymy tez do moich rodzicow,a on mi wyjechal z tekstem,ze czemu to oni do nas nie przyjada,robiac przy tym mine jakby za kare mial tam jechac.Zawsze jest tak,ze u jego mamy spedzamy wiecej czasu niz u moich rodzicow i zaczyna mi to juz naprawde przeszkadzac. Moj ojciec ma powaznie chore serce i latem z domu wychodzi tylko bardzo wczesnie rano,albo wieczorem jak juz nie ma slonca.Zdarzylo sie pare razy,ze na takim cieple stracil przytomnosc.Raz nawet mial wypadek,bo zaslabl w aucie-samochod byl do kasacji.No,ale o tym M juz nie pamieta..ze moi rodzice nie maja tyle lat co jego mama.Ona ma 49,moja mama 63 a ojciec 65. Strasznie mi sie przykro wczoraj zrobilo..On nie wie jak to jest slyszec co jakis czas,ze rowiesnicy,znajomi rodzicow umieraja..Chcialabym spedzic z nimi troche wiecej czasu.. Do tego jeszcze stwierdzil,ze ma mnie juz dosc,bo sie ciagle go czepiam i ze jak nie jestem z nim szczesliwa to nie musimy byc razem,w kazdym razie on mnie nie bedzie zatrzymywal-mile slowa,co? Bo on sie tak stara,zebym miala na wszystko-na fryzjera,na solarium,na kosmetyki..No kuzwa..na solarium nie chodze,do fryzjera raz na pol roku jak jestesmy w Pl,a tak to bratanica mi wlosy farbuje,kosmetyki tez kupuje raz na kilka miesiecy,bo mam swoje ulubione i one mi na dlugo starcza..Np puder kupilam na poczatku stycznia i jeszcze nawet polowa nie jest zuzyta.. Ciagle tyle pieniadze,pieniadze,pieniadze..rzygam juz tym,bo nie dociera,ze ja ich wcale tak duzo nie potrzebuje.. Sory,ze znowu Wam sie wyzalam,ale mam dola..

Ania Ci nasi M to tylko o pieniadzach jak ja sie kłuce z M to zawsze jest o pienbiadzach ze mi przeciez nic nie brakuje i ze o co mi moze chodzic oni nie widza innych wartosci :-(. U mnie od wczoraj wieczór ulewa jak niewiem co i zimno jest jak niewiem na termometrze jest 4 stopnie i ma byc tak do srody :-( jak bedzie tak lało to bedzie powódz :-(

No no ale sie rozpisałyscie :-( U mnie dalej ulewa jeszcze jak w nocy tak poleje to rzeki wyleją bo już sa naprawde ogromne :-( Koło mojej mamy to nawet wału nie ma tylko koryto co jest waskie i zawsze wylewa rzeka przy wiekszych opadach

Czesc dziewczyny:) Widze ze z chlopami tak to bywa hehe ale duzo daja rozmowy:) Beatka No to ladnie sie tam dzieje u was pada i pada u Nas w Malopolsce to samo przekichane ale podobno ze od przyszlego tygodnia juz ma byc cieplej i sloneczko:) Co porabiacie? ja wlasnie pije kawke i moze ktos jest to pogadalybysmy?

Hej kobitki co z Wami? Ja od rana mam jakos chec do roboty bo slonko swieci i wlasnie wlaczylam pranie i pozniej wywiesze na polku nie musze uzywac elaktryczne suszarki.A pozniej prasowanko i ukladanko:) Narazie jem sniadanko a pozniej kawka:)

Dzień dobry :) Cisza, cisza....ja jestem po bardzo pracowitym weekendzie. Mam dzisiaj wolne i zamierzam to wykorzystać na odpoczynek. Mam nadzieję, że mi się chociaż troszkę to uda.... U Was też tak leje, normalnie jak z kranu :(:(: Połowa maja :(

Czesc Dorotko:) No wlasnie slucham i ogladam na wiadomosciach co sie to w Polsce dzieje masakra :( u Nas dzis ma slonko swiecic takze ja sie wzielam za pranie i prasowanie jakos mam chcec do pracy a jutro juz do pracy na 8 trzeba isc ale cosraz mniej roboty jest kicha na calego:) to odpoczywaj Dorotka i jak cos to wieczor pogadamy:) papa Mielgo dnia wszystckim zycze:)

Cześć dziewczyny:) Faceci to chyba maja takie poczucie wyższości spowodowane tym, że utrzymują całą rodzinę, kosztuje ich to wiele wysiłku , a tu jeszcze żona narzeka, najlepiej żeby cieszyła się tym co ma i koniec. To jest przykre. Co, mamy się prosić o to, czy o tamto? albo nas stać- nas, czyli całą rodzinę- na przyjemności, albo nie. Najlepiej mieć swoją niezależność , ale jak , skoro zajmując się dziećmi nie ma już czasu na prace zarobkowa. Trzeba przeczekać i tyle , może mąż ma ciśnienie, jakieś problemy, o których nie mówi i gada tak w złości...

Ale tu dzisiaj pustki, dziewczyny co z Wami, gdzie sie podziewacie....??? Ja wiem pogoda do dupy, ale bez przesady !!!!! Ja już trochę ogarnęłam, pranie wstawiłam i miałam zajrzeć poczytać, poczytać.......Chyba znowu przyjdzie mi mały referacik wygłosić na forum publicznym :):):) Beata - jak sytuacja pogodowa u Ciebie, nie zalało Was mam nadzieję??? Z tym terminem na tą rehabilitację to jakiś kosmos. Tyle czasu, normalnie tylko usiąść i płakać :(:( Nowa - WIELKIE GRATULACJE!!!!! Niech się mały zdrowo chowa :):) Mała - wiem, wiem jak to jest patrzeć w kalendarzyk, liczyć, kombinować. I zdaję sobie też sprawę z tego jak może się czasami M czuć. No ale nie oszukujmy się, bez bzzzz w odpowiednie dni dzieciaczka nie będzie. Dlaczego mam Cię zbluzgać, masz dużo racji!! Tylko, że ja czasem już nie mogę jak widzę kobietę ciężarną albo matkę z wózkiem....Niestety nic na to nie poradzę :( A jak Dorianek - polepszyło mu się troszkę, a dzieciakom poprzechodziła kaszel?? A Twoje samopoczucie jak, antybiotyk pomaga?? 🌼 Ania - jak sytuacja z M. poprawił mu się troszkę humorek?? Daleko masz swoich rodziców od mamy M? Ja bym nie odpuściła, w końcu Ty też nie masz swoich na co dzień i chciałabyś z rodzicami spędzić trochę czasu. Przecież można to rozłożyć w czasie chyba. Kilka dni u Twoich rodziców kilka u mamy M. Niech on za bardzo nie kombinuje!!!! Aniu pogadaj z nim, bo byc może te jego teksty to faktycznie efekt jakis problemów, stresu.... Nikulam - Laura jest śliczniutka :-) Klaudia a Ty gdzie sie podziewasz od samego rana, co ?? to ja mam dziś wolne, a Wy co?!?!?!?! Wracać szybko....bo jak nie to idę czytać książkę...No to se popisałam, łohoho.

Hej Kobiety.. Co to sie dzieje w tej Polsce.Mam nadzieje,ze u Was wszystko ok..?? Dorotko z M normalnie,to nie chodzi o jakies problemy,bardziej o to,ze on z moim ojcem sie nie lubia.Moj tata lubi oceniac ludzi zanim jeszcze ich pozna i tak bylo z M.Stwierdzil,ze i tak razem nie bedziemy,ze ja nie zdam matury a M zrobi mi dziecko i zostawi..M sie obrazil no i juz tak zostanie,ze niby z nim gada,ale juz go nie polubi..w sumie mu sie nie dziwie.Do tego moj tata w kolko go poprawia,czego M nie powie to zawsze jest zle...

Jestem jestem...;) wczoraj m mi laptopa zajał a dzis wróciłam przed chwila z lublina.Pije kawke bo usypiam... na temat kłotni z m ja sie juz nie wypowiadam :O napisze w wolnej chwili.Tez sie z m pozarłam wczoraj on dzis jakby nigdy nic jak zwykle a ja mam focha!

Aniu - no u mnie teraz jakoś oki, nawet się przejaśnia. Ale lało od wczoraj. A podobno na południu Pl od wczoraja spadło 100l wody na metr kw.Szok :( No z jednej strony można M zrozumieć, ale powinien schować urazy do kieszeni, chociażby ze względu na Ciebie. Przecież to są Twoi rodzice i zawsze będą Ci bliscy. Oj Ci faceci. No, a Twój tata teraz chyba widzi, że jesteś z M szczęśliwa :):):) Klaudia - to Ty jesteś z lubelskiego? Jeśli mogę zapytać, z której części albo obok jakiej miejscowości. Mój M pochodzi spod Lublina :):):)