Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Ania --- ostanio za 2 tyg z wyszytkimi wydatakmi na 2 osoby wyszło nas ok 3000 zł. Razem z paliwem, a zrobiliśmy ok 5000km (na gazie co prawda) Zwiedziliśmy prawie całą Chorwację i okolice Monachium w drodze powrotnej. W tym roku już mamy nieco uzbierane w takiej specjalnej skarbonce :) Ale non stop jakieś wydatki i kasy zawsze jakoś brakuje żeby jeszcze odłożyć na wyjazd. A ile u was trzeba zapłacić za Majorkę?

No tak tez myslalam hehe To powiem ci ile my zaplacilismy za 10dni na Majorce z pelnym wyzywieniem i przelotem...ok 4tys zl..:D Tyle,ze nie kupujemy przez zadne biura podrozy,a sami.Wychodzi jakies 1500-2000 zl taniej

Ania ---Suuuper! :D dawaj namiary!!! Noclegi zamawiacie wcześniej, czy na miejscu? Bo my szkaliśmy dopiero na miejscu. Wiadomo że z biura podróży zawsze drożej. A juz w PL to w ogóle. Wilelu ludzi wykupuje wczasy przez niemieckie biura i za ten sam hotel i te same wczasy płacą 30 - 40 % taniej jak u nas.

Tak,zamawiamy wszystko wczesniej,bo ten hotel jest dosc popularny. Przez caly dzien prowadza rozne zabawy dla dzieci i doroslych.Jak bylismy za pierwszym razem to bylo super. Hotel nazywa sie Hotel Club Cala Marsal i jest w Porto Colom-malej,rybackiej miejscowosci.Cisza,spokoj,zadnych nocnych klubow,tabunow gowniarzy itp Matko,pisze jak stara baba...hehe

Tak sobie teraz spojrzalam.Tydzien we wrzesniu kosztuje 773e.Dzieci do lat 2 za darmo.Nie wiem jak jest z lotami z Pl,ale na pewno jakies sa.

Tez zawsze bylam pewna,ze wczasy na Majorce kosztuja majatek.Zdziwilam sie jak kolega kiedys do nas przyszedl,zeby poszukac sobie czegos na necie i sie okazalo,ze ceny wcale nie sa takie kosmiczne. Znajomi lataja za podobne ceny na Lanzarotte.

Hej! Witam Wiosne ;) Miło że dołącza ktoś nowy i swieży :) Co do usypiania to Lena sama usypia daje jej smoczka,pieluszkę właczam karuzelę i wychodzę z pokoju przeważnie tyle wystarczy bardzo rzadko usypia na rękach. Wczoraj miałam pechowy dzien z samego rana.Zawiozłam starsza córkę do przedszkola i wgiełam drzwi w samochodzie przy cofaniu cholerny słupek "wyrósł" mi na drodze....nie wiem jak to sie stało.W domu usłyszałam od M że jestem slepa i jeżdżę jak kaleka i jeszcze kilka innych epitetów reakcja wspaniała nie?ale czego sie mogłam spodziewać że powie nic sie nie stało kochanie?W każdym razie na szczęście mamy ac więc pokryje straty trzeba wymienić drzwi na nowe bo się trochę wgięły a że jest to dość nowy samochód zadna szpachla w grę nie wchodzi. Muszę się wybrać do fryzjera zrobić jakiś nowy kolor bo mi się włoski znudziły.

Hej ja zalatana jak niewiem co ale weszłam na sekunde. Annolia ja truje tylko siebie nie pale wogóle przy dzieciach nie chce zeby to wdychały wychodze na balkon a zeby sie tam dostac musze wyjsc z mieszkania bo to taki wspólny dla meszkańców i tam jest popielniczka i pale tam :-)

Beatko, a jakie palisz? Czułam czasem u mamy i teściowej takie fajki, ktore dawały normalnie fetor. Rzygać się chce. Ale rzadko z tym smrodem się stykam, bo zwykle palą takie normalnie śmierdzące papierosy:)

Anka --- znałazłam sobie ten hotel i będę mieć go na uwadze na przyszłość. Ceny naprawdę zachęcające. Pozostaje tylko kwestia lotu. Nie wiem czy coś taniego udałoby się złapać. Na razie i tak pozostaje to w swerze marzeń. Beatko --- ale siebie i tak trujesz!!!!!!!! Klaudia ---Głowa do góry, jak macie AC to się niczym nie przejmuj. M się tez nie przejmuj, pewnie jakby się jemu przydarzyło, to przyjechałby do domu i tak jako bohater jeszcze, a winne byłoby wsztstko inne do okoła, nie? ;) Jaki kolorek włosów planujesz? Wiosna --- co u Ciebie? W sumie to jesteś moją "Rodaczką". Też jestem ze Śląska.

Hejka! Annolia____dzięki :) M już przeszła złość ale przeprosin też nie było.Planuję przyciemnić włosy myślałam o bardzo ciemnym brązie prawie czarnych włosach ale na razie zrobię ciemny brąz i kilka jasnych pasemek zostawię bo jak przemaluję sie na brunetkę to do pasemek będzie mi potem trudno wrócić. Co porabiacie?Ja jużpo obiedzie zmieniłam firanki w pięciu oknach...

Chmurko ja palę WEST ICE pachna jak gumy go zucia mietowe ale nie te zwykłe tylko nie pamietam jak sie te gumy nazywały taki mój sąsiad przywoził je z Ameryki a później i w polsce były. Annolia wiem że siebie truje i to jest najgorsze ale jak mam nerwa to działa na mnie jak nerwosol i sie wyciszam troszke :-)

Hej jestem i ja Ja już wstawiłam karczek podsmażyłam z cebulka czosnkiem i kminkiem i oczywiście z przyprawami i sie robi hi hi później jade do kolezanki i nie miała bym jak zrobić obiadu :-D

Hej Hej. A u mnie robi sie spaghetti,bo nic nie bylo kupione na obiad,a w zamrazarce tylko mielone zostalo heh Sebus wczoraj powiedzial "baja" jak mu jim jam wlaczylam. Tak to mowi tylko mama jak sie uderzy,a reszte jeszcze po swojemu. Ciekawe kiedy zacznie na dobre.M pozno mowil,moi bracia tez.

Chmurko___właśnie tak sie też poczułam jakbym go co najmniej zdradziła ;) Powiedzcie mi co sie kupuje na komunię chrześniakom bo mój idzie do komunii 15 maja brata syn i tak planuję wydać mu na prezent do 1000zł ale on własciwie wszystko ma chrzestny rower kupuje a jak sie pytam co mu kupić to mi nikt wprost nie powie.Macie jakieś konkretne pomysły?

Klaudia, z prezentami zawsze mam problem. Co się kupuje teraz na komunię? Zegarek, rower, podobno laptopy, ale to przesada. Może chciałby pograć na organkach? Trampolinę ogrodową?:P

Myśmy się teraz ze staraniami nie wstrzelili, bo wychodzi na to, że ja mam bardzo szybko owulację. Ostatnia musiała być aż 13. dc, a teraz mam 9. dc i już śluz płodny!! A myśmy się wtedy starali po owulacji. Ale było by fajnie, gdybym miała takie krótkie cykle:)

Klaudia niewiem co kupić na komunie sama jestem ciekawa co córcia dostanie co teraz dają. Ja uważam ze lepiej pieniądze dać jak niewe sie co kupić a tym bardziej ze dziecko ma wszystko. Dzieciak kupi sobie cos co naprawde bedzie chciał :-D Chmurko to bzykać mi sie tu ładnie i jakieś 2 kreski zeby sie pokazały Dorotka jestes??????????????????????? Jak po wizycie u gin.??????????????????? Co powiedziała jak teraz bedziesz prowadzona ???????????????????? MAŁA gdzie jestes co z Toba martwimy sie o Ciebie :-( Ania masz kontakt z Małą co u niej słychać???????????

Beatko, yes sir! Bzykać się już teraz, a nie jak ostatnio w drugiej połowie cyklu, kiedy było po ptakach:P Najwyraźniej odstawienie tabletek tak działa, że cykl świruje. Mała, zostaw nam jakąś wiadomość. Klaudia, dasz kasę, to sobie chlopak kupi grę komputerową albo deskorolkę.

Klaudia --- ja też dałabym kasę na twoim miejscu. Mały na pewno będzie zadowolony, bo sobie kupi co chce, a rodzice tez na pewno woleliby kasę skoro nie chcą nic podpowiedzieć. Jak się kogoś pyta co chce dostać, a on dziwnie milczy, to zaraz wiadomo, że kase tylko głupio mu sie przyzna :D Chmurko --- krótkie cykle to cześciej @... i z czego się tu cieszyć??? :P Ale może @ się nie pojawi przez conajmniej rok ;) czego Ci życze A mnie @ zalewa... do tego katar mam straszny, z nosa mi się leje, głowa boli tak, że chyba zaraz mi pęknie, brzuch aż skręca.... Ledwo żyję.... A tu jutro znów mam małą imprezę w domu...(małą: kilkanaście osób) Kurde, po raz 3 robimy urodziny... Najpierw M miał, a że w weekend wypadło, mimo, że niby nie robiliśmy urodzin, to przyszła jego rodzinka, moja i juz był tłum, tydzień później moje urodziny i znów wypadło w weekend i znów ten sam zestaw ludzi "wadł" na kawe (i został na kolacji). A teraz robimy na dla przyjaciół. Musze jeszcze domek uprzatnąć, ciacho mam gotowe a jutro jakieś sałatki i coś na koleację zrobić. W dodatku wadnie też taka znajoma co lubi sobie wszedzie zajrzeć, dosłownie w każdy kąt. Nawet jak nie ma po co, to sobie wymyśłi jakiś powód, żeby mi nawet na piętro pójść i sobie "pozwiedzać". Gorzej jak teściowa :D M się kumpluje z jej M więc niestety ona czesto nas odwiedza. Tak więc ledwo nogi za sobą ciągnę, ale sprzątam na błysk ;) Dobrze że M dziś w domu i bardzo dużo mi pomaga :)

Annolia, jak znosisz tę znajomą? Chyba by mnie szlag trafił:P Nie lubię wścibstwa. A imprezki fajne są, tylko jak się idzie do kogoś, nie? Przyjść, usiąść i jeść! Ale rozumiem kochana, że choć nie powiedziałaś tego wprost, to my również jesteśmy zaproszone?:D Nie wiem jak to jest mieć krótkie cykle, bo mam bardzo długie, nieregularne. Nie wiesz nigdy, czy masz owulację, czy znowu torbiel na jajniku. Starasz się o małego brzdąca i też nie wiesz, kiedy się bzykać, kiedy zrobić test. Ja wolałabym 28 dni:)

Hejka Chcialam sie z Wami pozegnac bo mozliwe ze juz dzisiaj internetu nie bedziemy miec bo przyjada sciagnac antene.Takze jak zajedziemy do PL to sie odezwe bo tam juz bede pod internetem. Pozdrawiam!!! Buzka!!!

Hej ale tu piszecie ho ho ho :-( Lola miłej drogi :-) Gdzie jesteście co??????? co porabiacie ja byłam na spacerkach a rano w kościele i tak mi zeszło :-) Dziewczyny czy pobieracie kody na stronie z rossmana dzis jest super promocja bo jest 6 paczek chusteczek nawilżanych po 80 sztuk za 12.99 zamówiłam sobie 3 kody ale kazdy musiałam innym loginem pobierac. tu macie strone :-D http://www.rossnet.pl/okazja_dnia

Hej ale tu piszecie ho ho ho :-( Lola miłej drogi :-) Gdzie jesteście co??????? co porabiacie ja byłam na spacerkach a rano w kościele i tak mi zeszło :-) Dziewczyny czy pobieracie kody na stronie z rossmana dzis jest super promocja bo jest 6 paczek chusteczek nawilżanych po 80 sztuk za 12.99 zamówiłam sobie 3 kody ale kazdy musiałam innym loginem pobierac. tu macie strone :-D http://www.rossnet.pl/okazja_dnia

Chmurko --- Tu zawsze jesteś zaproszona! Stawiam mocną poranną kawkę na stoliczku i ciasteczka... Zapraszam :) Imprezka super się udała :) Było świetnie. Uwielbiam takie posiedzenia w gronie przyjaciół. Nawet ta znajoma nie zalazła mi za skórę. Nie próbowała nawet swoich sztuczek typu " ooooo łazienka zajęta.... a to ja idę do łazienki na górę!" Chyba ją barierka na schodach tak przytamowała :D Fajnie było, ale szczerze powiem, że juz mam dość tego przygotowywania... A za tydzień znowu! Przyjeżdża brat z rodzinką na święta (i moja "ulubiona" bratowa:P Pisałam już Wam kiedyś o niej. Ale ona to znów inny typ, nie zagląda w szafki w łazience, ale za to bardzo łapie za słówka i ocenia kto się ubrał odpowiednio, a kto nie)