Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chodsza o 4 kg

Schudłam 4 kg , a nie zauważyłam spadku w obwodach

Polecane posty

Gość a może po prostu
chudniesz w innych miejscach? Podczas chudnięcia nie chudniemy równomiernie - często najpierw chudną ramiona i klatka piersiowa, dolne partie mają tendecje do utrzymywania się. Mierzyłas się we wszystkich miejscach ciala?

Gość schudłam 4 kg
Mierzyłam biust , talie , biodra , uda , pod biustem i żadnych zmian. Ramion i łydek nie mierzyłam. Nawet jeżeli chudłabym w innych miejscach , to przynajmniej w jednym , z mierzonych obwodów byłyby choc minimalne różnice, a tu nic nawet nie drgnęło.

>>a może po prostu, dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że kobiety mają ogólnie tendencje do tycia w pasie, biodrach i udach i tam najwięcej odkłada się toksyn. Nie pozbędziesz się toksyn, wtedy obwód ciężko stracić. Kobiety mają takową tendencję zakodowaną anatomicznie, ponieważ przystosowuje je do noszenia ciąży a następnie noszenia potomstwa na biodrach, tak było pierwotnie, dziś dzieci wozimy w wózkach, jednak ta tendencja została, zupełnie jak u mężczyzn rozrost łuków brwiowych (zawsze mają nieco szersze niż kobiety), gdyż nasi pra pra przodkowie płci męskiej polowali, więcej się pocili a i potrzebowali przystosowania do panujących warunków (gdy np. padał deszcz), pot czy woda z deszczu nie zalewała im oczu, aby mogli lepiej obserwować. Dziś to stosunkowo nie jest takich rozmiarów jak przed setkami, tysiącami, czy milionami lat, jednak niestety, pewne cechy zostają i niestety... kobiety zmagają się z tłuszczykiem w biodrach i udach, tak jak nam zakodowała to natura mimo, że dziś nam nie jest potrzebny w nadmiarze, jednak ewolucja to bardzo powolny proces :)

Gość schudłam 4 k
Może jeszcze dodam , ze tłuszczyk który chcę zrzucic jest w miarę "świeży'. Tzn. nabyłam go w ciągu ostatnich kilku miesięcy. W ciągu samego miesiąca poprzedzającego rozpoczęcie odchudznia przytyłam 3 kg. Może to ma jakieś znaczenie.

Gość a może po prostu
sea breeze wiem doskonale dlaczego kobiety tam tyją, dziekuje za wyjasnienie ale o nie nie prosiłam. Wiem że masz sporą widzę i podziwiam ją, ale nie popisują się nia na siłe.

Gość schudłam 4 kg
mój tłuszcz jest raczej zmagazynowany w brzuchu niż biodrach i udach. obwód pasa przekracza u mnie 88 cm , co świadczy o otyłości brzusznej( choc nie mam aż tylu kilogramów nadawagi , aby nazwac mnie otyłą)

Gość ja mam podobnie jak Ty
Mam zapasy które odłożyły się w ciągu tego roku... MAM BMI w normie, nie jestem otyła, jednak to co się odłożylo poszło w brzuch - kocham pytania który to miesiąc:/ no i troche w uda

>>a może po prostu, nie popisuję sią a po prostu już wielokrotnie tłumaczyłam przeróżne procesy (czasem bardzo obrazowo), o których np. Ty wiesz, jednak inni akurat w danym momencie, zastanawiają się "dlaczego?" Nie mam zwyczaju popisywania sią, gdyż nawet nie udzielam się w wątkach na siłę a jedynie tam gdzie wiem, że cokolwiek mogę powiedzieć o czym mam pojęcie. Ten topik, czyta wiele Kobietek, nie tylko Ty i być może Ty wiesz, inne nie muszą. A jeśli piszesz coś, czego teoretycznie, niektóre osoby mogą nie rozumieć (np. dlaczego tyją tu a nie gdzie indziej), po prostu napisałam. Może czasem piszę zbyt dużo, ale na pewno nie dlatego, aby się jakkolwiek chwalić. Gdybym chciała się czymkolwiek chwalić, chwaliłabym się, np. wykształceniem :D Po prostu pomagam tym, którym mogę i obrazuję to aby było od początku jasne, gdyż wiele niezrozumiałych kwestii rodzi wiele pytań a moim skrzywieniem jest niejako zapobiegliwość. Nie należy człowieka osądzać (choćby o chwalenie się) wyciągając własne wnioski. Zawsze mogżesz zapytać: sea breeze, chwalisz się?, zamiast stierdzać od razu w momencie gdy nawet mnie nie znasz. Pozdrawiam cieplutko.

Gość a może po prostu
Przepraszam. Po prostu wyglądało to jakbyś pisała wprost do mnie. Pozdrawiam

>>schudłam 4 kg, nie przejmuj się, ja swego czasu też miałam więcej nadmiaru właśnie w brzuchu, heh. Wszystko zależy od tendencji :) Ja się oczyściłam z toksyn już bardzo dawno i do dziś nie mam żadnych problemów z odkładaniem tłuszczu (zaznaczam, że regularnie uprawiam sport). :)

No i Dziewczyny, wybaczajcie mi literówki ale od niedawna mam klawiaturę z Polskimi znakami diaktrycznymi i kiepsko mi idzie posługiwanie się polskimi literkami jeszcze, tzn. znajdywanie ich na klawiaturze, heh :)

>>a może po prostu, nie ma problemu... przecież nawet błędna interpretacja tekstu, to rzecz ludzka. Czasem może człowiek pomyśleć "ona się chwali"... po prostu ja kocham ludzi takimi jakimi są, z ich wadami i zaletami i na pewno nie uraziły mnie twoje słowa, ponieważ tekst pisany jest zbyt ubogi w przekaz niestety i czasem można wyciągać pohopne wnioski... Mi też się zdarza, aczkolwiek jestem tylko człowiekiem :)

Gość schudłam 4 kg
szukałam dzis w kilku sklepach tych filtrów do kawy i nie było. Czy są one już tak mało popularne? Gdzie je można kupic?

Gość schudłam 4kg
witam zmieniełam trochę sposób odżywiania się tzn ograniczyłam mięso. Jem tylko kurczaki i to raz na 3 dni , a nie codziennie. Obwody dalej są takie same.Ale to może jeszcze za krótka , aby cos zauważyc

Gość a moja waga
nie spada od pół roku, chociaż odżywaiam się warzywami, jadam zdowo, piję dużo wody. I w obwodach mi nie ubyło. Chyba niektórzy są otyli , bo tacyjuż są.