Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co polecicie

Nawilżający - łagodzący krem do miejsc intymjnych

Polecane posty

Gość co polecicie

jakie znacie kremy/maści do miejsc intymnych na podrażnienia - żeby były jak najbardzeij nawilżające / kojące nie żadne ściągające. Cały zcas mam jakieś infekcje, teraz bakterie streptococcus i mam antybiotyk, ale już nie wiem co używac na zewnątrz - clotrimazolum nie bardzo/ te wszystkie pimafucorty też o dupe rozbić z resztą tego za dużo stosowac nie można bo to na sterydach. Chodzi mi o coś jak najbardzeij nawilżającego, bo po prostu jestem tam strasznie sucha i mnie czasem piecze.

Gość niepokonana beti
clotrimazol, polecam tez przez kilka tygodni stosowac lactovaginal. Ja sie pozbyłam tej wstretnej dolegliwosci

Gość niepokonana beti
Wypróbuj kwas borny, kosztuje koło 3 zł i przemywaj sie nim dosc czesto

Gość co polecacie
tylko że kwas borny działa raczej ściągająco / złuszczająco itp, a ja szukam jak najbardziej naturalnego, nawilżającego/łagodzącego kremu.....a o taki ciężko:( Słyszałam coś o intimoments ale jest strasznie drogi 73 zł z resztą to tylko w necei można dostać....

Gość niepokonana beti
kwas borny jest idealny na otarcia i odparzenia okolic intymnych,mi zawsze przynosi ulge

Gość co polecacie
to ja już nie wiem :( boje sie sobie znowu zaszkodzić:/

Gość Misiaczek Robaczek
Kremów to nie znam, ale ważne jest też jaki preparat myjący stosujesz na co dzień. Musi to być coś superdelikatnego. Ja używam pianki do higieny intymnej EVA MEDICA. Jest oparta na bardzo delikatnych substancjach myjących, nie podrażnia i działa łagodząco na drobne otaria śluzówki. Dostępna w aptekach lub w sklepie internetowym producenta (pollena-ewa). Polecam, mi pomaga.

Gość co polecicie
wiesz co z tymi płynami to u mnie też jest masakra:/ Pamiętam że pierwszymi moimi płynami były ziaja ( jesczze te bez dodatku kwasu mlekowego) i było wszystko ok....Dopiero jak zaczęły się problemy zaczełam eksperymentować te super dfelikatne itp i dupa zbita:/ jeszce bardziej podrażniały. Dla przykładu miałam: *Lactacyd emulsja niby super polecana - piekło mnie po niej ( w sumie to sier nie dziwie bo tam sama chemia:/) *Kora dębu bielendy *mydło dr beta super naturalne i delikatne hehe *AA bezzapachowe na podrażnienia help *Carefree *Joanna *próbki Cleanica *Pliva fem F Żaden się nie sprawdził;/ a niby delikatne....po każdym mnie lub bardziej piekło No i zapomniałąm dodać oczywiście mydło dla niemowląt oraz szare też było (szare byłoby ok, gdyby nie to, ze wysuszało....) Jakiś zcas temu zaczęłąm w necie szukać i znalazłam inf że chyba najbardzeij delikatny (bez SLS) jest idea 25 tess - nie można go nigdzie dostać, więc znalazłam o bardzo podobnym składzie - na prawde sztucznych składników minimum, tak mało skłądn. chyba w żadnym innym nie ma...no i co....znów dupa podrażniło cholernie:/ Płyn rosmanowy Facelle czy jakoś tak (łagodny dość) i też dupa. Najlepiej się spisuje ten zwykły ziaja po prostu....tylko że leciutko mnie wysusza....a tak to na prawde były ok.....Więc siłą rzeczy pozostaje przy ziaji.... Także na prawde ja jestem strasznie tam wrażliwa:( i szukam jakies łagodnego, nawilżającego na pewno nie ściągającego kremu.

Gość uppppuuuuppp
upppp

Gość Wiktoriaaaaaa
Cześć Ja bym bardzo poleciłą płyny z finclubu - fińskiej firmy która opiera się praktycznie w 100% na naturalnym składzie. Ginekolog bardzo doradzała mi lactacydy, wszelkiego rodzaju, lecz po każdym czułam się źle i miałam dyskomfort. Przetestowałam każdy, i każdy mnie wysuszał a jeden uczulił (już nie pamiętam który).to ten fiński specyfik - http://eshop.finclub.pl/cleaners-and-cosmetics/zel-do-higieny-intymnej-z-ekstraktem-z-debu . nic po nim nie piecze i czuć ulgę na długi czas. Wiem też co mówie ponieważ od kilku miesięcy nie mogę wyleczyć nawracającego zakażenia dróg moczowych a to dopiero mi świetnie pomogło. co do clotrimazolum gsk - bardzo wysusza skórę miejsc intymnych i jest głównie grzybobójczy. Nie jest dobry do nawilżania. Niestety dobrym sposobem jest ostra higiena, stosowanie globulek lactoaginal(długofazowo) i konsultacja lekarska, gdzie lekarz może doradzić, a w szczególności ginekolog, co nam może pomóc :)

tak, lekarz ci pomoze.... Miedzy bajki to wloz, laska pisze, ze lekarz zaleca leki, ktore nie dzialaja. Mialam podobny problem z suchym i bolesnym miejscem intymnym podczas stosowania antykoncepcji hormonalnej, zdesperowana szukalam wielu sposobow, w koncu uzylam plynu do plukania ust i to najbardziej mi pomoglo. Stosuje sie go do blon sluzowych, ktore wyscielaja rowniez pochwe i jej przedsionek oraz okolice sromu, wiec niczego mi nie wypalilo, za to dalo mily komfort. Zapewniam, ze nie boli. :-)

Jeszcze wroce do tematu higieny- zbyt ostra higiena tych okolic nie jest rowniez wskazana, bo wyplukuje sie naturalna ochrone- paleczki kwasu mlekowego, ktore maja za zadanie chronic nas tam przed infekcjami. Dwa razy dziennie mycie woda z uzyciem delikatnego srodka myjacego o neutralnym pH jest wystarczajace w dniach bez miesiaczki, w czasie- przemywac tylko przegotowana woda, odswiezy, a nie zaszkodzi.

Gość kotletykotlety
globulki dopochwowe z propolisem firmy bartpol! rewelacja!

Gość roladinia
maśc MUMIO

Gość Aga12345678910
Hej, ja od lat używam ziaji (brzoskwiniowej) i jest ok. A z tego co czytam, to może masz jakąś infekcję, bo coś za bardzo Cię po wszystkim piecze. Może wypróbuj inne sposoby - rzadziej używaj stringów i absolutnie nie mogą być ciasne, na noc zakładaj szorty pełne i posmaruj się kremem sudacrem lub bambino, ew.penaten na odparzenia. Dodatkowo wkładki intymne, żeby nigdy nie było mokro i przed zakładaniem tamponów/podpasek ZAWSZE myj ręce. Tak samo przed wyjściem i po wyjściu z toalety. Zmień też papier toaletowy (może to on Cię uczula?). Przed i po stosunku zawsze się umyj, a jeśli to wszystko nie pomoże, to prawdopodobnie Twój partner może mieć problem (grzybica u facetów często jest w ogóle dla nich nie odczuwalna!) i Cię zaraża i trzeba z nim pójść do ginekologa lub urologa.Możliwe też, że masz tzw.suchość pochwy i należy stosować nawilżacze przy stosunku (choćby wazelina czy jakieś durex play). Mam nadzieję,że trochę pomogłam :)

Gość gość
polecam krem nivea, ten najzwyklejszy :) ewentualnie krem bambino i wszystkie kremy "do pupy" dla niemowląt. Szczególnie nasmaruj się na noc. NIE ZAKŁADAJ ŻADNYCH MAJTEK NA NOC, skóra nocą musi oddychać! Kapsułki z kwasem mlekowym z apteki bez recepty do miejsc intymnych, plus wietrzenie jeśli się da w dzień ;) i oczywiście mycię się 2 razy dziennie delikatnym płynem i letnią wodą