Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejdi21

NIE NALEZY TRZYMAC DZIEWICTWA DO SLUBU?

Polecane posty

Gość lejdi21

Jestem jeszcze dziewica ale jestem obecnie w szczesliwym zwiazku i mysle ze to sie niedlugo zmieni. Czytalam wiele topikow na tym forum i postanowilam zalozyc temat apropos bycia dziewica az do nocy poslubnej. Gdy bylam mlodsza mowilam,ze zrobie to dopiero poslubie itd. Jednak z wiekiem mi przeszlo,bo stwierdzilam ze to jest duze...ryzyko.Tak ryzyko. Bo teraz tyle sie slyszy ze para moze byc niedopasowana w lozku i najlepiej to sprawdzic przez tym az sie zwiaze z ta osoba na zawsze. Bo po slubie moze sie okazac,ze on chcialby sie kochac 2x dziennie,a jej wystarcza raz na 2 tygodnie. I potem dochodzi przez to do klotni i wiele zwiazkow moze sie rozpasc. Czy nie sadzicie ze mam racje?? pozdrawiam !

Gość Wikilopos
Sadzę, że jak Cie dobrze zerżnie to będzie Ci tak wspaniale, że będziesz się chciała byzkać zawsze i on będzie zadowolony. będzie dobrze!

Gość lejdi21
halo,ludzie ale to juz nie chodzi o mnie ! Ja postanowilam,ze nie bede z tym czekac do slubu. Po prostu chce poznac wasza opinie na ten temat :) Czy sa jeszcze tacy ktorzy czekaja z tym do slubu? i czy nie boja sie rozczarowania????

Gość akikika
a ja nie wiem... od zawsze mialam takie postanowienie - ze dopiero po slubie...a teraz, kiedy sie nad tym zastanawiam... to po prostu nie wiem. Po pierwsze to co napisalas - niebezpieczenstwo niedopasowania sie partnerow - balabym sie tego, chociaz tutaj akurat uwazam, ze jesli ludzie sie prawdziwie kochaja to da sie jakos dojsc do kompromisu tak, zeby kazdemu bylo dobrze Druga sprawa - ciezko chyba wytrzymac... no kurcze... czlowiek jest tylko czlowiekiem, a emocje robia swoje. Tylko jednio mnie najbardziej wkurza... jesli zdecydowalabym sie kochac ze swoim partnerem przed slubem, to ok, po jakims czasie ide do spowiedz, dostaje rozgrzeszenie, ale co z tego, skoro za dzien dwa - znowu to zrobimy? błedne kolo...:/

>> ze jesli ludzie sie prawdziwie kochaja to da sie jakos dojsc do kompromisu tak, zeby kazdemu bylo dobrze Eeehhhhh ci idealiści :o Gówno wiedzą, gówno przeżyli, a głosza takie teorie, to jest słodkie :)

Gość lejdi21
akikika - no wlasnie,jezeli chodzi o spowiedz to ja tez zawsze sie zastanawialam nad tym jaki to ma sens? spowiada sie z rzeczy ktorych sie zaluje,a przez ja nie zalowalabym tego ze spalam z osoba ktora kocham. To wlasnie mi sie w tym niepodoba,chociaz jestem katoliczka i chodze do kosciola.

Gość akikaka
lejdi21 - no wasnie.. taka sama sytuacja jest z antykoncepcja... ja np na dzien dzisiejszy nie chce miec dzieci, moze kiedys zachce ale na pewno nie dziesiatke zeby rodzic rok po roku :P antykkoncepcja to juz w ogole... tabletki bierze sie przeciez codziennie, wiec codziennie mam latac do spowiedzi? nie wiem.. dobrze, ze poki co nie mam takich probloemow, bo wiem, ze jak juz do tego dojdzie bede miala dylemat niezly

Gość lejdi21
pomaranczowy-> my jestesmy katoliczkami wiec dla nas spowiedz to cos oczywistego. Tylko, z tym spadniem jest problem, wogole zastanawiam sie czy jak do tego dojdzie to czy sie z tego spowiadac???

Gość lejdi21
akikaka- a ile masz lat? ja tyle co w nicku. Ja pewnie niedlugo bede chciala brac tabletki anty wiec tak naprawde niewiem co zrobic...hmmm

Gość co to kogo obchodzi
Rob sobie co chcesz, ale pamiętaj, że i jemu sie moze nie spodobac i dla następnego będziesz tylko rozdziewiczoną wywłoką. Ale to i tak nic w porównaniu z twoim odmóżdzeniem!

Gość akikaka
Pomarańczowy Skurwysyn sprawa jest prosta - jesli jestes katolikiem to sie 'chwalisz' niektorymi rzeczami swojego zycia panu z kiosku, jesli jestes ateista, albo po prostu nie odczuwasz potrzeby chodzenia do kosciola - nic nie musisz mu mowic. ale jesli juz ktos jet katoliekiem - w pelnym wymiarze, a nie tylko z nazwy to nie da sie uniknac niektoryh rzeczy

Gość ghfhfhffh
A co to wtedy za noc poślubna i biała suknia? Jak zrobicie to raz, czy dwa i tak nie bedziesz wiedziała jaki macie temperament. Jak dla mnie warto czekać do ślubu.

Gość behemo
Pewnie ze nie, trzeba miec jak najwiecej partnerow zeby pozniej sie nie bylo ze sie nie wyszalalo. Oczywiscie z glowa wszystko, nie znaczy to ze masz sie zaczac puszczac. Absolutnie nie.

Gość akikaka
lejdi21 - mam tyle lat co ty :)

Gość lejdi21
no jak Ciebie to nie obchodzi to po jaka cholere tu wchodzisz,he? Jest dokladnie na odwrot-on bardzo docenia ze jestem jeszcze dziewica i czekalam z tym az poznam kogos odpowiedniego. W kraju w ktorym on mieszkal prawie 20 lat laski tracily dziewictwo w wieku 15 lat :/ akikaka- zgadzam sie w 100%

Gość lejdi21
Kolędów tez nie śpiewam i co ?

Gość lejdi21
behemo- ale kto powiedzial o kilku partnerach? ja nie mam zamiaru "szalec" tylko chce po prostu zrobic to z osoba do ktorej cos czuje i z ktora jestem w zwiazku. A czekac z tym do slubu...hmmmmm akikika- a jestes obecnie w zwiazku ?

Gość lejdi21
ten wpis o 17:48 to podszyw- prymitywy sa wszedzie :/ try walking in my shoes- a potem mam brac rozwod bo sie okaze ze pod tym wzgledem sie kompletnie niedobralismy?

Gość akikaka
lejdi21 - dlatego wuiesz co Ci powiem? chcialabym poznac faceta, ktory bedzie mial na seks taki poglad jak ja - zebym nie musiala potem martwic sie tym, ze krzywdze go swoa odmowa bo on ma inny poglad na te sprawy, albo drugi scenariusz - zrobimy to i chociaz bede szczesliwa z tego powodu z jednej str to z drugiej bede miala wyrzuty sumienia. Fajnie byloby gdybysmy mogli razem, we dwojke sie postarac o to zeby wytrwac. no ale swiat nie jest bajka, nie jest idealny dlatego nie wierze, ze tak si stanie. z reszta nawet gdybym takiego spotkala - co z antykoncepcja.. no nie widze wyjscia z tej sytuajcji heh :P

Gość jakie głupie to
co mowisz. Sprawdzaj sobie swoje możliwości seksualne, ale jak ktoś wyżej mądrze powiedział i jemu może się nie spodobać, wtedy pa,pa!

Gość akikaka
lejdi21 - nie, jestem sama

Gość lejdi21
Ja chce to zrobic dla siebie ... i dla niego. Dlatego bede miala problem bo jestem katoliczka a chce zaczac sie zabezpieczac tabletkami anty.

Gość lejdi21
hmmm chyba tego problemu sie nie da rozwiac na forum :P po prostu - od kiedy zaczne brac hormony i uprawiac sex bede robic cos co nie jest zgodne z moja wiara.Wierze w Boga i to jest najwazniejsze.

To jesteś katoliczką, czy nie? Jak mnie wkurza taka hipokryzja.. albo przyjmujesz zasady kościoła, albo odrzucasz. Wszystko albo nic. A nie najpierw seksik, a potem biała kieca i do ołtarza, wielka dziewica kurde..