Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicca

Body- Jet

Polecane posty

Gość wiewiora500
poz123 ale twardy brzuch masz cały czy w jakiś miejscach? ja ubranko dłużej nosiłam - w sumie 2 miesiące, też nie miałąm problemu ze skórą. U mnie jak zszedł obrzęk to powstały takie zrosty podskórne, które ja odczuwam jako twarde , zgrubiałe miejsca. Być może Ty masz to samo. Dlatego że to mi tak po mału schodziło nosiłam tak długo to ubranko. Jeśli masz to samo co ja to u mnie po 14 masażu jest o wiele lepiej, myślę że jeszcze może 2 - 3 masaże i to zejdzie do końca. W sumie tak na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że mam już prawie cały miękki brzuch (a minęło od zabiegu 2 mies i tydzień).

Gość nemo3377
Ja jestem dopiero po drugim masażu, ogolnie jest ok, tylko jeszcze zostal obrzęk, taki wałeczek od jednego boczku przez brzuch do drugiego i to miejsce ciagle mam takie jakby nieczułe.Ubranka już nie nosze i mam nadzieje że masaze zlikwiduja ten obrzęk :)

Gość elektri
Witam! W piątek miałam wykonany zabieg Body Jet przez doświadczonego chirurga plastycznego w Łodzi . Dla mnie zabieg był bardzo bolesny i bardzo nieprzyjemny 0 w zyciu nie zdecydowałbym się na drugi raz bez narkozy. Sam lekarz był zaskoczony , bo byłam pierwszą pacjentką , która tak źle znosiła zabieg ...to był horror . A wżyciu przeszłam swoje... Nie chcę nikogo straszyć ,ale nie myślcie ,że ten zabieg przypomina wizytę u kosmetyczki - o nie ! Nie wiele mogę powiedzieć o efekcie , gdyż jestem jeszcze spuchnięta ,ale obwodowo już mam mniej 4 cm! Na pewno nie żałuję ,że zdecydowałam się na ten zabieg ,ale nie mogę zboleć ,że zdecydowałam się na miejscowe znieczulenie ... Każdy jest inny i każdy może inaczej znieść taki zabieg - weźcie to po uwagę

Gość arya
sarossa - mnie te nacięcia bardzo ładnie się goją, na szczęście nic złego się z nimi nie dzieję, ale czytając niektóre fora to chyba powinnam być szczęśliwa, że trafiłam do tego ds instytut, bo chyba poszczęściło mi się i trafiłam na profesjonalistów:) elektri - współczuję, że tak kiepsko przeszłaś ten zabieg:( u mnie nie było tak źle. Wiadomo, że nie jest to masaż relaksacyjny, ale dało się przeżyć i nie wspominam tego tak strasznie.

Gość arya
Oj dziewczyny, przepraszam, pisałam, że nie było to jak masaż i przez to napisałam złe miejsce, bo do ds chodzę właśnie na masaże:P chyba najwyższa pora wybrać się na jakiś relaksacyjny, bo chyba potrzebuję odpoczynku. Body-jet robiłam oczywiście w Melitusie;)

Gość elektri
dodam ,że u mnie ranki są maciupkie, wielkości główki małego gwoździa , dzisiaj jest 4 dzień po zabiegu i ranki już się zasklepiają - są na tyle malutkie ,że pewnie nie będzie śladu. Każdego dnia opuchlizna coraz mniejsza - siniaki tylko na dole brzucha . W zasadzie spodziewałam się że cały brzuch będzie w siniakach . Rekonwalescencja zaskakująco dobrze przebiega , spodziewałam ,ze że będzie boleć bardziej.

Gość Robić czy nie robić??
Witam. Od paru tygodni czytam rożne wpisy i chyba już nadszedł czas i na mnie. Mieszkam w uk ale w Polsce mam rodzine w Gorzowie. Szukałam kliniki w mojej okolicy i padło na dr osadowska w Szczecinie. Mam pytanie czy jak zrobię smart lipo na kolana i łydki to jak długo będzie sie goic??? Ciekawe kiedy będę mogła latać? I co lepsze to czy bodyjet? Błagam pomóżcie! A może ktoś poleci kogoś innego?

A moje blizny uparcie bordowe i wypukłe!Nie mam już do nich siły i cierpliwości,nie pomaga absolutnie nic!Mija prawie pół roku i zapowiada się lato w długich nogawkach!Czym smarujecie swoje ślady po nacięciach?Może coś jeszcze warto wypróbować?

Tak,zabieg wykonywał chirurg plastyk, o sporym doświadczeniu, z dobrej kliniki.Byłam na wizycie kontrolnej,gdzie powiedział,że taki stan jest spotykany i może się utrzymywać do roku.Czytając fora jednak nie spotkałam sie dotąd z takim przypadkiem.Kazał w dalszym ciągu wcierać te mazidła,do skutku,który nie wiadomo kiedy nastąpi.Do tego efekt wcale nie jest taki znowu spektakularny,wiec zaczynam rozważać powtórkę w jakimś innym miejscu.

Gość elektri
Sarossa , czytałam ,że faktycznie blizny mogą zanikać nawet do 2 lat - może masz tendencję do bliznowaceń , każdy organizm jest inny ... rozumiem Twoją frustrację , ale poczekaj jeszcze z decyzją o następnym zabiegu - jeśli Twoja skóra nie goi się w typowy sposób , będziesz miała jeszcze więcej blizn - przecież nacięcia byłyby wykonane w innych miejscach - rozważ czy warto... Jak długo u Ciebie utrzymywała się opuchlizna ? U mnie rano obrzęk jest niewielki ,ale w ciągu dnia się powiększa - zakładam ,że to normalne ,ale będę spokojniejsza jak ktoś mi to potwierdzi.

U mnie dla odmiany nie było szczególnych obrzęków,opuchlizna w zasadzie zniknęła już po kilku dniach,goiło sie też ładnie.Ale faktycznie pod koniec dnia było trochę jakby większe opuchnięcie.Czyli chyba to nic takiego.A co do bliznowców,to właśnie nie,dotąd zawsze sie wszystko na mnie goiło błyskawicznie.No cóż mi pozostaje,poczekam jeszcze.A o drugim zabiegu myślę z uwagi na mało widoczny efekt tego pierwszego.Nawet nie mogę powiedzieć,że rozmiar zgubiłam.Czy że jakieś centymetry w obwodzie.

Gość elektri
To dziwne ,że nie widzisz efektów , w końcu to istota i sens tego inwazyjnego zabiegu...następny zabieg chcesz wykonać u tego samego lekarza w ramach reklamacji ? Rozumiem Twoje rozgoryczenie - w końcu wydałaś dużo pieniędzy i mało komfortowe chwile przeżyłaś ....strasznie mi przykro ....., moim zdaniem lekarz "dał ciała" i powinnaś złożyć reklamację - pewnie robił Ci zdjęcia przed zabiegiem - porównywaliście z efektem po zabiegu ? Jak się lekarz tłumaczył ??

elektri: w obwodzie efektu nie ma, punktowo na upartego coś tam może i zniknęło. Ale nie o to chodziło, żeby było "coś tam". Nie tego się spodziewałam. Lekarz każe czekać jeszcze na ostateczny efekt, a potem zobaczymy, jakie podjąć działania. Nie sądzę jednak, żebym się decydowała na tego samego lekarza, zbyt zachowawczy jest. Oczywiście plusem jest to, że jest równo, nie ma asymetrii, czy dziur, ale podobnie było i przed. W każdym razie on jest zadowolony! :) Zdjęć nie oglądaliśmy, ale bo i nie było po co. A Twoje efekty jak? Zasatanawiam się, czy my przypadkiem u tego samego lekarza nie robiłyśmy.

Gość elektri
Podam inicjały mojego lekarza - P.P . Nie zgadza mi się to ,że mnie lekarz mówił ,że ostateczny efekt jest po 3 miesiącach a Tobie kazał czekać tak długo....to wskazywałoby na innego lekarza ...ciekawa jestem Jestem teraz 3,5 tygodnia po zabiegu , jest jeszcze obrzęk , skóra wrażliwa na dotyk -w odczuciu podobnie do poparzenia słonecznego . Dwa razy dziennie smaruję maścią z arniki .Rano mam 8 cm mniej w stosunku do obwodu przed zabiegiem , wieczorem 5 cm . Tak jak pisałam w ciągu dnia opuchlizna powiększa się . Generalnie jestem zadowolona , mam nadzieję że finalnie ubędzie mi jeszcze ze 3 cm i talia będzie w końcu odpowiadać rozmiarowi 36 . Ubranka uciskowe o tej porze roku ...to nie za dobry pomysł ... :)

Gość maduśka
Cześć dziewczyny :) w piątek zrobiłam Body Jet na brzuch i boki. Tłuszczyk wprowadziłam w policzki i usta (szkoda marnować podobno dobrego wypełniacza). Czytam Wasze wątki i bardzo Was proszę nie róbcie tego zabiegu bez zasnięcia i w asyście dobrego lekarza. Nie wyobrażam sobie jak mogłabym wykonać taki zabieg gdyby podczas jego wykonywania nie SPAŁA. Obudziałam się i nie pamiętam myślę niezłej traumy podczas wykonywania tego zabiegu. Dostałam kroplówki z lekami, zostałam na noc w klinice i byłam pod opieką pielęgniarki. Dziewczyny to nie zabawa z własnym zdrowiem, musicie czuć się bezpieczne. Może zapłaciłam trochę więcej ale ..... w innych warunkach nigdy bym tego zabiegu nie zrobiła. Nie chcę podawać gdzie robiłam aby nikt z Was nie posądził mnie o reklamę. Proszę Was tylko abyście przed jego wykonaniem uzmysłowiły sobie, że to jest PEŁNA INGERENCJA w WASZ ORGANIZM i nie można tego bagatelizować. Dziś jest niedziela więc jestem 2 dzień po. Przyznam, że dopiero teraz zaczyna mnie pobolewać i czuje dyskomfort. Noszę czały czas kombinezon. Jeszcze go nie zdjęłam. usta po wypełnieniu SUPER !!! Trochę bolą ale efekt śliczny oby mi tylko nie zmniejszyły się. Policzki rewelacja !!!! Wyszłam z domu a koleżanka stwierdziła, że wyglądam prześlicznie (dobra koleżanka :)) Z ciałem na dole jest nieco gorzej, siniaki bolą, majty wrzynają się w pas a szwy zaczynają ściągać. Ale funkcjonować mogę bez problemów. Dziewczyny, które przechodziłyście Body Jet - napiszcie mi jakie zalecenia dostałyście od swoich lekarzy. Na co zwracać uwagę, czego się wystrzegać?? Jakieś praktyczne porady?? Dziękuję za każdą sugestię płynącą z doświadczeń.

Gość maduśka
DO ELEKTRI koleżanko przemiła, może napisze do mnie kilka swoich uwag po zabiegu. Jesteś na finiszu a ja na początku powrotu do niezłej figury :) więc może cos mi dobrego poradzisz. Chciałabym wyjechać 15 lipca na wakacje (tzn już wykupiłam wycieczkę) czy sądzisz, że zdołam wrócić do formy???? Zostało mi 7 tygodni. Dam radę???

elektri - rzeczywiście, nie ten lekarz, pomyliłam Ciebie z inną dziewczyną, która robiła w tym samym miejscu, co ja. Mój lekarz też wstępnie twierdził, że po 3 miesiącach powinno być super, teraz się to "nieznacznie" przesuwa, a tłumaczeniem jest "indywidualna reakcja każdego organizmu", nie do przewidzenia na dzień dobry, jak widać :) no może i tak. Zastanawiam się również, czy nogi nie są znacznie trudniejszym materiałem do obróbki, niż talia, czy brzuch, bo tam jednak bardziej płaskie powierzchnie. Wstąpię gdzieś na konsultację chyba przy okazji, zobaczymy. Nogi wysmarowałam samoopalaczem i jest znacznie lepiej, mniej te blizny widać. Ja nosiłam ubranko zimą i też było uciążliwe, więc współczuję noszenia go teraz :) ale i tak upały jeszcze umiarkowane. Powodzenia! :) Ja tak, czy inaczej uważam, że nadal jest co u mnie wysysać, więc na powtórkę się nastawiam.

Gość elektri
I

Gość elektri
Sarossa, cieszę się ,że samoopalacz choć trochę poprawił ci samopoczucie :) Jeśli nadal nie widzisz efektów , na pewno nie zaszkodzi Ci konsultacja z innym chirurgiem - przynajmniej , nie będziesz się zadręczać wątpliwościami - idź , nie zwlekaj , sama ciekawa jestem tego , co usłyszysz . Przypomniało mi się , jak wcześniej konsultowałam się w sprawie tego zabiegu z panią chirurg ( wcześniej miałam u niej uzgodniony termin ) Ona mówiła o 12 miesiącach czekania na pełny efekt !!! Mogliby się zdecydować - rozstrzał straszny ! Maduśka , żadnych nadzwyczajnych zaleceń nie dostałam , lekarz kazał przez 14 dni się oszczędzać , nie dźwigać ...i tyle ...czytałam ,ze warto pić dużo wody mineralnej i tak robię , smaruję się maścią z arniki , ale to dopiero można robić , gdy ranki się zagoją . Nie przestrasz się jak obrzęk będzie nierównomierny , to normalne . Na masaże na razie się nie wybieram , poczekam na efekt końcowy , obserwuję pewne nierówności ,ale zmieniają swoje miejsce - wygląda to tak , jakby właśnie opuchlizna w niektórych miejscach szybciej schodziła ( w sumie to logiczne , tkanki są różnie uszkodzone). Jestem strasznie niecierpliwa , lekarz mówił 3 miesiące a ja już po miesiącu chciałabym być płaska jak deska ...ech... 7 tygodni to długo - ale nie planuj dwuczęściowego kostiumu ,,,kształty powinnaś mieć piękne ,ale u mnie nadal są jakby podskórne wylewy , w szarawym zabarwieniu , jednak odrobinę ten obszar wizualnie różni się od nietkniętej tkanki - na razie , oczywiście Miałaś pełną narkozę , czy tzw głupiego jasia ?

Gość elektri
A i jeszcze jedno ! W przypadku smarowania się maścią warto mieć ubranka na zmianę - maść jest tłusta . Ja zakupiłam na długo przed zabiegiem na Allegro body wyszczuplające , które są wykonane jak te , które mamy po zabiegu z " małą " różnicą - mnie się udało wylicytować jedno za 25 pln , drugie za 30 pln ...firmy Nice Size , polecam poszperać , zdarzają się licytacje od złotówki za oczywiście nowe produkty !

Gość po liposukcji
Tak jak obiecałam odzywam sie pół roku po liposukcji. miałam robiony vaserlipo. Efekt jest świetny.Zero wylewajacych sie boczków z moich ulubionych jansów a brzuch płaski;) Kredyt za moje przyjemności spłącam do tej pory ale było warto sama by do takiego wygłądu w życiu nie doszła. Jesień, zima to idealna pora na taki zabieg. Moża założyć luźniejsze ubranie i opuchlizny nie widać a w ubranku uciskowoym jest napewno cieplej:):) Jezeli macie jakieś pytania śmiało piszcie.

Gość ewew
ja nosze sie z zamiarem zrobienia liposukcji od jakiegoś pół roku. Dałam sobie czas na intensywną siłownie, diete itp. niestety moje paskudne bryczesy nawet nie drgneły:( dużo czytałam o vaserlipo i nawet byłam już na konsultacji i to chyba jest moją ostatnią szansa... 'po liposukcji' napisz jakie miałaś znieczulenie i czy zabieg boli nie boje się tego co bedzie po najbardziej się boję, że nie wytrzymam samego zabiegu.

Gość fifi1983
jak sie cholernie boje tych igieł i niestety nie nadaje sie do sali operacyjnej bo raz mi tak skoczyło cisnienie, ze zabieg liposukcji musieliśmy odwołać, więc zaczełam zabiegi bez igieł i usypiania, znalazłam gdzies na forum info o klinice laime w krakowie i kupiłam w sumie za 2 tys pakiet 20 rożnych zabiegów i jestem wlasnie po ostatnim i poszło mi wszystko, wlasnie mija 2 miesiąc i nie mam boczków i brzucha i nie musze w zadnym pasie chodzic, więc jak dla mnie to byl dobry pomysl jako alternatywa, zobaczymy na ile to starczy, ale i tak wyszlo taniej

Gość gość
Skończ wreszcie z tą reklamą gabinetu laime w Krakowie, na jaki temat się nie wejdzie tam reklamujesz ten gabinet - musi być słabiuteńki kiedy potrzebuje tyle reklam - drogie Panie, nie ma co sobie nim głowy zawracać.

Gość po liposukcji
Zabieg miałam robiony z asysa anestezjologa. Nie bylo to znieczulenie ogóle tylko cos w stylu 'głupiego jasia'. Najważniejsze, ze cały zabieg przespałam. Nie wyobrażam sobie tego typu zabiegu w znieczuleniu miejscowym to musi byc jakiś koszmar. Sam zabieg nie boli zero bólu. Kolejnego dnia po zabiegu uczucie jakby sie moco przesadziło z ćwieczeniami mega zakwasy. cos w tym stylu.

Gość po liposukcji
ja już nigdy nie uwierzę w cudowne zastrzyki typu lipoliza iniekcyjna, super odchudzające maszyny to wszystko jest do niczego to po prostu nie działą. Każdy normalny lekarz to Ci powie. a ja już to wiem bo próbowałam już chyba wszystkiego.

Gość ewew
umówiła sie na kolejna konsultacje jadę w przyszłym tygodniu. Tym razem ide z nastawieniem zeby zrobić lipo. tzn. narazie zapisać sie na zabieg. Już chyba wszystko wiem o tym zabiegu przegrzebałam chyba już cały internet. Myśle, że to jest to czego mi trzeba:)

Gość gość
Witam Miałam robioną liposukcję ud wewnętrznych metodą Body Jet. Są tu osoby, które chciałby się podzielić wrażeniami,efektami albo poprostu mają pytania ?

Gość 22anka22
współczuje... a próbowałaś coś z tym zrobić?wizyty kontrolne, opinia lekarze, poprawka? na pewno zostałaś potraktowana w nie właściwy sposób i jeżeli brak jest efektu powinni zrobić Ci zabieg poprawkowy. Kurcze generalnie jest tak, ze po poprawnie wykonanej liposukcji gdzie tłuszcz przecież jest odsysany powinien być efekt. jedno jest pewnie należe wybierać znane kliniki,sprawdzone z odpowiednia opinia i renomą bo przecież chodzi o nasze zdrowie i pieniądze.