Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

martusiaaa18

dieta M偶

Polecane posty

Na M呕 uda艂o si臋 nam wsp贸lnie z M臋偶em schudn膮膰 38 kg. Ja 12, a On 26. :) Od偶ywiali艣my si臋 podobnie jak Dalaj. To naprawd臋 dzia艂a, bo chudnie si臋 zdrowo i bez efektu jo - jo . :) I sobie nic nie napsu艂am w organizmie, nie straci艂am okresu itp. A mog臋 powiedzie膰, 偶e wr臋cz przeciwnie, bo po 4 latach niepowodze艅 jestem w ci膮偶y. My艣l臋, 偶e du偶o mniejsza waga ma w tym temacie znaczenie. :) Tak偶e wi臋c jak zn贸w b臋d臋 gruba, ale z takiego powodu mog臋 by膰. :D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dalaj
Klempa -gratulacje. :D Wspania艂e wie艣ci po tylu staraniach. A na kiedy masz termin? Zrzuci艂a艣 nadmiar kg raz to pozb臋dziesz si臋 po porodzie tego co zostanie jeszcze raz. zreszt膮 zdrowo si臋 od偶ywiaj膮c napewno nie utyjesz zbyt du偶o w cia偶y. :) M贸j m膮偶 straci艂 dzi臋ki zmianie sposobu od偶ywiania 27kg. :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dalaj
Abebe, no jasne 偶e mo偶esz. Im nas wi臋cej tym milej. :D Ile chcesz zrzuci膰?

Udost臋pnij ten post

Witam, wszystkie ;* , ja zaczynam w艂a艣nie dzie艅 pierwszy:) Po wczorajszym dniu przygotowawczym na wadze dzi艣 zago艣ci艂o 53,4kg, ale to tylko taka pozorna utrata wagi. Pozdrawiam i 偶ycz臋 efektywnych wynik贸w:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andziucha24
cze艣膰 wszystkim! ja juz od kilku dni jestem na dietce ale nie wiem czy nie jem za du偶o... 艣niadanie: 2 kanapki z pasztetem drobiowym lub szynk膮, 1 pomidor, czarna kawa 2 艣niadanie: czarna kawa obiad: 2 gotowane ziemniaki, sa艂atka z kapusty lub buraczki, kotlet lub jajko sadzone oczywi艣cie bez sosu kolacja : brzoskwinia lub jaki艣 inny owoc np gruszka przez caly dzie艅 pije 1,5 l wody niegazowanej i bardzo duzo zielonej herbaty. staram si臋 tez troche rusza膰 chociaz troche s艂abawo sie czuje ale jestem zdeterminowana i mam nadzieje ze dam rade :) co wy na to?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dalaj
Lenn -wiadomo 偶e woda, ale jak mobilizuje. :D Oby tak dalej. :) andziucha24, moim zdaniem to jad艂ospis wymaga pewnych poprawek i b臋dzie ok. Aha i wcale nie jesz zbyt du偶o. 艣niadanie masz ok. 2 艣niadanie: czarna kawa a to bez sensu bo kawa to nie jedzenie. Lepiej zjedz jakis jogurt albo owoc obiad: a kotlet z czego? wieprzowina? jesli tak to wybierz filet z kurczaka kolacja : owoce na kolacj臋 to kiepski pomys艂. Lepiej na kolacj臋 zje艣膰 bia艂ko -jajko, mi臋so chude, tu艅czyk, twar贸g a do tego warzywa. przez caly dzie艅 pije 1,5 l wody niegazowanej i bardzo duzo zielonej herbaty. staram si臋 tez troche rusza膰 chociaz troche s艂abawo sie czuje ale jestem zdeterminowana i mam nadzieje ze dam rade co wy na to?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dalaj
Sorki skopiowa艂am posta Andziuchy24 i nie skasowa艂am ko艅c贸wki: "przez caly dzie艅 pije 1,5 l wody niegazowanej i bardzo duzo zielonej herbaty. staram si臋 tez troche rusza膰 chociaz troche s艂abawo sie czuje ale jestem zdeterminowana i mam nadzieje ze dam rade co wy na to?" Wybaczcie. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andziucha24
ja sie nie gniewam :) dzieki za rad臋 :)

Udost臋pnij ten post

Witam:) Jak tam min膮艂 Wam dzie艅? Mi zgodnie z planem, chocia偶 musia艂am sobie nieco go zmodyfikowa膰, bo obudzi艂am si臋 o 11 ups:) Buziaki:*

Udost臋pnij ten post

Wybaczcie, 偶e wczoraj ju偶 si臋 nie odezwa艂am, ale mam ma艂e dziecko i ci臋偶ko czasem znale藕膰 chwil臋 dla siebie. Ja przyty艂am bardzo du偶o w ci膮偶y - jakie艣 22, 23 kg. Do tej pory straci艂am 16.5. Pozosta艂e schodz膮 ale do艣膰 mozolnie. Dieta M呕 jest jedyn膮 jak膮 mog臋 stosowa膰, a to dlatego, 偶e nie znosz臋 monotonii, odmawiania sobie jedzenia, g艂odzenia si臋 itd.. Fajnie b臋dzie je艣li topik si臋 utrzyma bo wiele ju偶 bylo takich kt贸re niestety nie da艂y rady. Dalaj i Klempa - b臋d臋 z Was bra膰 przyk艂ad :) 艢wietnie! Je艣li chodzi o wymiary wzrost ok 163 - waga na dzi艣 63.5 :( Nie chc臋 przesadza膰. Wystarczy mi 6, 7 kg. Pozdrawiam i mi艂ej niedzieli. W tygodniu postaram si臋 by膰 cz臋艣ciej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dalaj
hej, u mnie ca艂y czas powolny spadek. Co bardzo mnie cieszy gdy偶 og贸lnie od poczatku lipca spad艂o mi niewiele -g艂贸wnie przez urlop. :P Abebe -ja sama mam niespe艂na 2-letnie dziecko wiec rozumiem ci臋. :D U mnie to co przyby艂o w ci膮偶y -spad艂o od razu po porodzie. Gdy po 10-ciu dniach wysz艂am ze szpitala (ma艂y mia艂 偶贸艂taczk臋) waga by艂a jak przed ci膮偶膮. Ale g艂贸wnie to by艂o z takiego powodu 偶e 20-cia kg ci膮偶owe wynika艂o w g艂贸wnej mierze z ogromnego zatrzymania wody, a dziecko swoj膮 drog膮 by艂o du偶e. Jestem zdania 偶e w temacie diet trzeba zmieni膰 swoje nawyki na lepsze i umiec rozs膮dnie podchodzic do jedzenia. Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem. :D Zreszt膮 z czasem ch臋ci na podjadanie si臋 zmniejszaj膮. :D

Udost臋pnij ten post

ja si臋 przy艂膮czam :D je偶eli jeszcze mo偶na :D musz臋 schudn膮膰 ok. 15 kg :( niestety.. najwa偶niejsze: M偶, posi艂ki co ok. 3 h, nie je艣膰 po 18, ruch (rowerek stacjonarny, skakanka, 膰w. rozci膮gaj膮ce), nie je艣膰 s艂odyczy i innych 艣winstw :P, zielona herbatka, pr贸buje troszke diety nie艂膮czenia :). uh, mam nadziej臋, 偶e si臋 uda :D rok temu dzi臋ki skakance i diecie m偶 schud艂am 7kg w miesiac :D i musze to powt贸rzy膰. Dzisiaj: 1.艢niadanie: p艂atki z mlekiem, kilka orzeszk贸w i mi臋towa herbatka :) 2. Obiad: mama przyjecha艂a na kilka dni wi臋c c贸rcia musi je艣c to co mama ugotuje :P , ale bedzie to jaka艣 mniejsza porcja :) 3. Kolacja: tu jeszcze nie mam pomys艂u, ale my艣l臋, 偶e zjem jakie艣 warzywka :D Trzymam kciuki, pozdrawiam :P

Udost臋pnij ten post

Witam ;* rozpoczynamy kolejny dzie艅 walki z kg:) Abebe, r贸wnie偶 s艂u偶臋 wsparciem i trzymam za Ciebie kciuki. U mnie znowu spadek wagi, ale tak mia艂am zawsze. Szybko chud艂am, kiedy zmniejsza艂am sobie porcje. Najgorzej by艂o utrzyma膰 wag臋. Zatem najgorsze jeszcze przede mn膮. S艂onecznej niedzieli i mniej kg na wadz臋 偶ycz臋:*

Udost臋pnij ten post

witam dziewczyny 艣ledz臋 wasze zmagania z kg. ju偶 jaki艣 czas temu ale jako艣 nie mog艂am si臋 przybra膰 偶eby cos napisa膰:) no wi臋c czy mog臋 do was sie przy艂膮czy膰?:)

Udost臋pnij ten post

oj jak wy ma艂o jecie a ja to jem nawet du偶o w por贸wnaniu do tego co wy jecie:)ale jem du偶o mniej ni偶 kiedy艣:)i to jest chyba to:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dalaj
Witam, nowe dziewczyny na naszym topiku. :D Ja dzi艣 by艂am w go艣ciach i jestem z siebie dumna, bo cho膰 kusi艂o mnie ciasto to nie zjad艂am. Za艂o偶y艂am nowo kupione spodnie rozm. S -dopasowane i us艂ysza艂am komplementy na temat swojego wygl膮du. To lubi臋. :D Dzi艣 z ma艂ych grzeszk贸w to wypi艂am kieliszek bia艂ego wina p贸艂wytrawnego i troch臋 bakalii. :) A w go艣ciach tylko troch臋 soku. :) Jestem zadowolona z dzisiejszego dnia. Na kolacj臋 zjad艂am sa艂atk臋 z tu艅czyka z warzywami meksyka艅skimi. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dalaj
hej, wstawa膰 艣piochy i meldowa膰 jak min臋艂a niedziela. :) Ja ju偶 po 艣niadaniu pij臋 kaw臋 z mlekiem ale bez cukru.

Udost臋pnij ten post

Czesc Dalaj! No ja a偶 tak z siebie dumna nie jestem, ale mam @ ... A wtedy podjadam, nie powiem ;) Dzi艣 postaram sie nie tkn膮膰 s艂odyczy i jako艣 rozs膮dnie wieczorem. Mam jeszcze ten problem, 偶e troch臋 karmi臋 piersi膮 i nie mog臋 zrezygnowa膰 z kolacji. Dalaj, podrzu膰 prosz臋 kilka pomys艂贸w co mog艂abym je艣c wieczorem. I te偶 popijam kawk臋 z mlekiem :)

Udost臋pnij ten post

witajcie;* Ja niestety nie mam czym si臋 pochwali膰. Niedziela do po艂udnia by艂a okey, a p贸偶niej si臋 zacz臋艂o... W efekcie mam 0,5 kg na wadze wi臋cej ni偶 wczoraj. grrr... niecierpie do艂k贸w, zawsze wtedy "pocieszam" si臋 jedzeniem. ale dzi艣 ju偶 jestem zwarta i gotowa do pracy nad sob膮. a jak tam u Was?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dalaj
Abebe -co do kolacji to og贸lnie najlepsze jest bia艂ko czyli: chude mi臋so (np. kurczak) z warzywami, tu艅czyk (ja albo jem gotowe sa艂atki albo czasem robi臋 swoj膮 -tunczyk, kukurydza i jajko) jajka, twar贸g np. na s艂odko -odrobina jogurtu naturalnego, cynamon i ociupinka fruktozy do smaku; lub twar贸g z warzywami -ja lubie z pomidorem. Mam gdzie艣 przepisy do diety nie艂膮czenia gdzie w艂a艣nie s膮 r贸偶ne bia艂kowe kolacje. Ale musz臋 je przepisa膰. :) Lenn -czasem tak si臋 zdarza. 0,5kg to nie jest tak 藕le. Zreszt膮 ja wczoraj by艂am w miar臋 grzeczna a waga i tak posz艂a 0,2kg w g贸r臋. Takie tam wahania to norma. Niby lepiej nie wazy膰 si臋 cz臋sto ale ja wol臋 mie膰 r臋k臋 na pulsie. :)

Udost臋pnij ten post

Te偶 s艂ysza艂am, 偶e powinno si臋 wa偶y膰 co jaki艣 czas, ale ja tak nie potrafi臋. Spadek wagi mobilizuje mnie. Kiedy natomiast przesadze z jedzeniem to musz臋 si臋 upewni膰 ile kosztowa艂 mnie m贸j grzech. Najgorzej / Naj艣mieszniej b臋dzie dzi艣 w pracy, jak zacznie mi w brzuszku burcze膰. ha.

Udost臋pnij ten post

Dzi臋ki Dalaj! Postaram si臋 takie w艂a艣nie kolacje sobie robi膰 :) Ja mo偶e nie jem wiele, ale gubi mnie w艂a艣nie mi艂o艣膰 do s艂odkiego i czasem zdarzaj膮 si臋 takie grzeszki jak chipsy, piwko itp... :O S艂ysza艂am, 偶e znakomiecie dzia艂a r贸nie偶 jedzenie co 3 godz. Tzn, 偶eby w takich w艂a艣nie odst臋pach mi臋dzy posi艂kami nic nie je艣膰! nawet gumy do 偶ucia. Wtedy organizm bardzo dobrze trawi to co mu dostarczyli艣my. Lenn, nie poddawaj si臋. Najgorzej w艂a艣nie jak kto艣 do艂膮cza do forum, a jak mu nie wychodzi znika. Trzeba w艂a艣nie przyna膰 si臋 do "grzechu" - tak jak my obie dzi艣 ;) - i pisa膰 dalej. A Dalaj nas b臋dzie mobilizowa艂a! Tylko nie znikaj kobieto, bo forum klapnie! No i mam nadzieje, 偶e bedziemy pisa膰 nie tylko o jedzieniu, 偶eby nie by艂o nudno. Czym si臋 zajmujesz Lenn? W jakim jeste艣 wieku?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dalaj
Abebe - no niestety ale te s艂odko艣ci i czipsy plus piwko to najwi臋ksza zguba jest. :O Kiedy pomy艣l臋 co si臋 zmieni艂o w moim od偶ywianiu to widze 偶e po 1. to co wymieni艂am wyzej zacz臋艂am je艣膰 cz臋艣ciej a 2. zbyt du偶e ilo艣ci jedzenia na codzie艅. Teraz poprostu ju偶 wiem 偶e nie trzeba je艣膰 a偶 do uczucia przejedzenia bo je艣li zje si臋 mniej to jako艣 z g艂odu si臋 nie umiera. Jak sobie pomy艣l臋 偶e kiedy艣 potrafili艣my z m臋偶em zje艣膰 we dw贸jk臋 pizze familijn膮 -t臋 wielk膮 jak m艂y艅skie ko艂o. Fakt 偶e cz臋sto kilka kawa艂k贸w zostawa艂o ale a偶 mnie 偶o艂膮dek boli na my艣l o tym ob偶arstwie. :O Teraz nak艂adam sobie rozs膮dnie i nie lec臋 po dok艂adki i mi o dziwo wystarcza. A 偶eby nie by艂o to obiady jem normalne -typu domowa pizza, leczo z cukinii albo wczorajsze zapiekane pory z serdelkami. Co do odst臋p贸w to owszem 3 godziny to ca艂kiem sensowna przerwa. :) A do tego do艂贸偶 jeszcze zasad臋 偶e im wcze艣niej tym wiecej a potem coraz mniejsze ilo艣ci. Plus 艣niadanie jak najwcze艣niej po wstaniu. Wiem ze czasem nie chce sie je艣膰 ale trzeba da膰 cia艂u paliwa na ca艂y dzie艅. :)

Udost臋pnij ten post

Dalaj, dzi臋kuj臋 bardzo. :) Mam nadziej臋, 偶e szybko potem zrzuc臋 te kilogramy. :) Termin mam na 31 marca, tak偶e jeszcze troch臋. :) Tak偶e leci mi 2,5 miesi膮ca, ale jeszcze nic nie przyty艂am, a wr臋cz troszk臋 chyba schud艂am. :) Gratuluj臋 te偶 zrzucenia wagi przez Twojego M臋偶a. Id膮 ci nasi M臋偶owie 艂eb w 艂eb. :) Abebe bierz, bierz, pozwalamy. I oczywi艣cie powodzenia. :)

Udost臋pnij ten post

oczywi艣cie, 偶e si臋 nie poddam:) Ja si臋 smieje, 偶e odchudzanie to 3/4 mojego 偶ycia. Najgorzej by艂o w trakcie okresu dojrzewania, bo to wtedy przyby艂o mi najwi臋cej kg, a teraz waga waha mi si臋 od 52 do 55 kg. (tak od roku). Mam nadziej臋, 偶e kiedy艣 osi膮gne to s艂odkie 50 i tak zostanie. A pracuje jako sta偶ystka i zajmuj臋 si臋 sportem w moim mie艣cie. W艂a艣ciwie to ju偶 nied艂ugo ko艅cz臋 ten sta偶 i wybieram si臋 na studia. Tak膮 roczn膮 przerw臋 mia艂am w edukacji. Dalaj, Abebe wiem, 偶e macie ju偶 dzieci, mo偶ecie zdradzi膰 co艣 wi臋cej? Klempa, gratuluje oczywi艣cie zaj艣cia w ci膮偶e ;* Zdrowej dzidzi 偶ycze;) Ja czasem si臋 艣mieje, 偶e tez ju偶 bym mog艂a by膰 mam膮, gdybym tylko mia艂a warunki i gdybym by艂a troche starsza. Czasem wr臋cz chcialabym te 3-5 lat przeskoczy膰 do przodu. A lat mam 20. pozdrawiam;*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dalaj
Klempa, oj przeleci ten czas i nawet si臋 nie obejrzysz jak male艅stwo b臋dzie na 艣wiecie. :D Powiem ci ze cieszy mnie to ze m膮z tak schud艂 bo brzuch mia艂 spory i nie wygl膮da艂o to ciekawie. A teraz to mi艂o popatrze膰. :D Lenn, mam synka, kt贸ry sko艅czy w pa藕dzierniku dwa latka. :D Teraz jestem na wychowawczym wi臋c moja praca polega na opiece nad moim 艂obuziakiem. :D co do historii odchudzania to nigdy sie nie odchudza艂am wcze艣niej. Jak ju偶 pisa艂am to wi臋kszo艣膰 偶ycia by艂am szczup艂a a偶 si臋 sko艅czy艂o. :P Przyty艂am, potem zasz艂am w cia偶臋 i tak sobie by艂am jak p膮czek w ma艣le. ;) Rok temu przez pewien czas ogranicza艂am si臋 troch臋 (ale bez sensu bo nawyk贸w nie zmieni艂am) i straci艂am kilka kg. Ale potem wr贸ci艂o bo przesta艂o mi zale偶e膰. Teraz ju偶 tak nie b臋dzie, bo zmieni艂am si臋 na dobre. :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dalaj
w艂a艣nie zjad艂am na podwieczorek 2 pyszne gruszki. :D na kolacj臋 pewnie twaro偶ek zjem z pomidorem. Dostali艣my wczoraj pyszne gruszki i pomidory od znajomych. A wieczorem gdy ma艂y za艣nie czeka mnie interwa艂. Mia艂am wczoraj go robi膰 ale taki le艅 mnie dopad艂 偶e sobie darowa艂am. :P Ale dzi艣 nie nie ma przebacz. :D

Udost臋pnij ten post

Klempa! Wybacz, 偶e nie wspomnia艂am o Tobie! Oczywi艣cie gratuluj臋 serdecznie :) Narodziny Dziecka to jedna z najwspanialszych chwil w 偶yciu... A to syn bedzie czy c贸rcia? M贸j Berbe膰 ma prawie p贸艂 roku :) Dalaj, jak czujesz sie na wychowawczym? Ja niestety nie mam takiej mo偶liwo艣ci. Finansowo nie dalibby艣my rady, niestety. Ja nawet dzi艣 z jedzeniem nie藕le, chocia偶 wol臋 nie zapesza膰, bo dzie艅 si臋 jeszcze nie sko艅czy艂 ;) Dalaj, a co jeszcze zmieni艂a艣 w swoich nawykach, co mog艂aby艣 i nam podpowiedzie膰?? Lenn... ech.. ju偶 nawet nie pamietam kiedy mia艂am 20 lat... :D :D

Udost臋pnij ten post