Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agunia 86

czy juzmoge zaczynac starania? kto ze mna

Polecane posty

Gość viola__x
jaka tam specjalistke;p nie mniej jednak w razie pytań możecie smialo uderzać dziewczyny;) coś tu cicho na forum... pewnie wszystkie dziewczyny ostro sie staraja! p.s. pamietajcie, zeby nie przesadzic! Wasz mezczyzna tez musi miec czas na odpoczynek! Najlepiej kochać sie 2- 3 razy w tygodniu- wtedy jakość nasienia jest najlepsza! Tylko nie popadajmy w obsesje... i nie zapomnijmy czerpac z tego radości (przede wszystkim);p Tak wiec przyjemności dziewczyny- (czego i sobie zycze;p)

Gość viola__x
jak Wam idzie dziewczyny?;> a tak z innej beczki! jakie macie pomysły na imiona dla dzieciaczków;)

Gość Ladyaph
tabletki mogą działąć jeszcze do trzech miesięcy także staraj sę ale się nie załąmuj jk odrazu pierwszego misiaca po odstawieniu w ciążę nie zajdziesz

Viola :D he he no ja raczej na razie sie częściej niż2-3 razy w tygodniu nie kocham z mężem, bo nam system pracy na to nie pozwala ;( ale mam nadzieje,ze to wystarczy ;) a co do imion to mam sporo typów na chłopca, za to dla dziewczynki zerooo nic mi sie kurde nie podoba 😭

Gość viola__x
hehe mam to samo;p dla chłopca ok;p a dla dziewczynki nie wymyslam nawet bo sobie wmawiam, ze bedzie chłopiec;p najbardziej oklepane imiona dla dziewczynek na porodówce w zeszlym roku to: Marysia, Zosia i Zuzia. Pamietam ze 2- 3 lata temu to same Oliwki i Wiktorie! Antoniny i Antosie rowniez;p a dla chłopców najczestszym imieniem był Kuba i chyba Filip! a ja bym chciała małego Wojtusia;p

viola ja mam nietypowe troche typy dla chłopca, bo: Ignacy (Ignaś) albo Gustaw (gucio) ewentualnie Adam, Adrian... ale co do dziewczynki jest masakra!!!!!!!!!! z tym, ze u mnie problem tego typu, ze ja bym chciała dziewczynke :D myslałam nad imieniem Rosanna, bo mi sie podoba zdrobnienie Rosa, Roska ;) ale nie wiem...nic mnie do końca nie przekonuje :(

Gość viola__x
;) pierwszy raz słysze o Rosannie;) nie spotkałam sie nigdy z takim imieniem;p osobiscie podobaja mi sie chyba bardziej tradycyjne imiona ale Rosa ładnie;) grunt, to zeby dziecku krzywdy nie zrobic;) a o różnych wynalazkach słyszałam! Pia Blanca, Alladyn to poki co najbardziej obciachowe o jakich słyszalam;) Tak czy inaczej, zycze Ci córci;)

:) dziekuje, ale wiesz jak to jest...ważne by zdrowe było! ;) jak bedzie chłopak to też bedzie cudownie, bo mąz bedzie miał później towarzysza do wypadu na ryby, albo do gry w piłkę ;) he he he zobaczymy... dzisiaj mąz wraca na wieczór więc go dopadne i moze cos z tego bedzie ;)

Gość viola__x
Jak tam dziewczyny? jesteście jeszcze? wiem, ze cieżko coś pisać codziennie, bo starania o dzidziusia to w większości CZEKANIE od @ do @... na szczęście najciekawsze dzieje sie pomiędzy @;p p.s. Gipiura- zyczę Ci wiec stosunkowo udanego wieczoru;p właściwie to nam wszystkim...

hej!!! no ja poszalałam, ale ogólnie od paru dni mnie cos kuje ale tak dziwnie - inaczej...zastanawiam sie czy to nie coś nowego ;) ale nie chce sobie wkręcać za bardzo...poczekam jeszcze tydzien, tak by było po terminie okresu i wtedy zrobie najwyżej test... ale jak dostane okres to dam czadu w nastepnym cyklu ;) he he

Gość viola__x
uuu;p Gipiura! nie bede nic pisać co by nie zapeszać... ale TRZYMAM KCIUKI:) ja wczoraj miałam jeden z moich ulubionych ataków migreny... od światło i zapachowstrętu, do wymiotów...;/ byl to 29 dzien cyklu (zwykle co 28 dni miałam @... ale teraz kiedy odstawilam tabletki, to może być różnie;/), wiec zdecydowalam, ze zanim wezme leki, ktore zapisał mi neurolog, zrobie test! co by w razie czego, nie zaszkodzić dziecku... ale DUPA BLADA... że tak powiem.. 2 kreski... czyli nie jestem w ciąży (w tym teście, który kupiłam o ciąży świadczy kreska i krzyżyk;p) mija 30 dzien a @ jak nie było tak nie ma... i nawet nie czuje, zeby miała sie pojawić...;/ Z racji, iż wybieramy sie z moim Mężczyzna na wakacje, pewnie przez najbliższy tydzien znikne z forum, no chyba, ze dorwe gdzies net! jak znam zycie @ dopadnie mnie w najmniej oczekiwanym momencie na wakacjach... pozdrawiam Was gorąco! i owocnych starań..;p

viola a wiesz,z e test czasem oszukuje :P ;) he he he zrób jeszcze za pare dni jakby sie @ nie pojawił...

vila jak sie tylko zjawisz to daj znać co i jak :) ja czekam na @ powienin być 9-11, ale wczoraj miałam plamienie...myślałam, ze to już @ przyszedł, ale dziś już nic nie ma :o teraz nie wiem co jest grane... bo nigdy plamień nie miałam ...

Gość agunia 86
hej dziewczyny ciesze sie ze wrocilam do was. jednak mam zla wiadomosc test wyszedł negatywny takze czekaja mnie dalsze starania. a bylam pelna nadzieji ze sie uda

Gość agunia 86
gdzie jestescie dziewczyny

Gość viola__x
...otóż wróciłam;p wypoczęta i opalona ale zgodnie z przewidywaniami @ pojawiła sie również... tym razem po 34 dniach na 3,5 dnia a pozniej jakies mini plamienie... (co nie ukrywam zaskoczyło mnie, zwazywszy na upał i wzmożony wysilek fizyczny!). Nie pozostało mi nic innego jak poprawić sobie humor drinkiem z palemką;p no ale nic straconego! próbujemy dalej;p a co u Was?

Gość viola__x
Gipiura! i jak tam? mam nadzieje, ze sie nie doczekałaś @... a plamienie to wynik implantacji;p hehe Agunia 86- nic sie nie martw;) dopiero rozpoczełaś starania;) kolejny cykl to kolejna szansa;))) ...jak sie trzymacie dziewczyny? ja staram sie do tego wszystkiego podejsc na luzno... powiedzielismy sobie z moim mężczyzną, ze zamiast starać sie o dziecko, po prostu przestaniemy sie starac zeby go nie miec;p co by nie dać sie zwariować! jak bedzie to będzie... wiec tabletki odstawione, niby staram sie o tym nie mysleć i nie obliczać sobie dokładnej daty owulacji, by z seksu czerpać głównie radość... ale jakoś tak samo z siebie wychodzi, ze o tym myśle cały czas a każdy @ powoduje rozczarowanie.... W naszym wypadku minely dopiero 2 cykle... jak sobie pomysle o parach co staraja sie latami to az mi ciarki po plecach przechodza! dzisiaj dowiedzialam sie ponadto, ze zostane ciocią;))) bardzo sie ciesze i po cichu zazdroszcze tym, ktorym sie udało... ściskam Was mocno.. odezwijcie sie Babeczki!:)

Gość agunia 86
ja jak narazie mam okres ale jak sie skonczy to dalej bedziemy probowac. teraz tez podchodze do tego na luzie zeby nie zwriowac. nie zabezpieczamy sie kiedy bedzie mialo byc to bedzie. tak bedzie lepiej. jak na razie 1 cykl za nami

Gość viola__x
Trzymam kciuki Agunia! nowy cykl, nowa szansa!;p czekam na wieści od Gipiury:) buziaczki;p

Gość agunia 86
i jak idzie u was dziewczyny

dziewczyny kurde w niedziele dostałam @ :( viola identycznie mam jak u Ciebie!!!! tez dostałam po 34 dniowym cyklu! jeszcze nigdy nie miałam takiego długiego!!!!!!!! :o dlatego byłam pełna nadziei.... no ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...tez sobie drineczka wypiłam z tej okazji he he he a poza tym skocze sobie na solarium ;) wygrzeje sie , naładuje akumulatory i do boju ;) he he viola ja tez sie staram wyluzować, nie myslec o tym i nie liczyć, ale jakos samo z siebie tak wychodzi że sie o tym troche jednak mysli :O ehhhh ale tak jak piszesz nowy cykl, nowe szanse, nowe nadzieje i nowe przyjemności!!!!!!! :D

agunia no za nami tez pierwszy staraniowy cykl :) viola tez mi ciarki przechodza po plecach jak pomysle o tych parach co sie juz dłużej starają i nic :( ja bym bardzo chciała w tym roku zajść...

no w koncu sie odezwałaś Gipiura;) szkoda tylko, ze nie masz dla nas lepszych wiadomosci;/ uciekam do łóżka bo nie czuje sie najlepiej (coś mnie głowa zaczyna boleć a to w moim przypadku nie wróży niczego dobrego ;/;/;/

viola mam pytanie, bo Ty jesteś w tematcie...czy faktycznie sie zdarzają kobiety, które będąc w ciąży mają jeszcze okres??? bo tak mi pare znajomych mówiło, ale ja w to nie wierze!!! poza tym kiedys słysząłm jak pewien lekarz mówił, ze jak kobieta zajdzie w ciąże to nie może pojawić się okres, a jak sa jakieś krwawienia to znaczy że coś jest nie tak!!!!! i tez mi sie tak wydaje, ale...hm... mówią ludzie czasem inaczej, więc pytam Ciebie, bo Ty wiesz pewnie więcej w tym temacie :)

hehe! zdarzaja sie kobiety ktore maja bole porodowe a mysla ze to niestrawnosc, nie podejrzewajac nawet ze sa w ciazy;p ale to juz inny temat... otoz: zwykle do ok 3 miesiaca moga pojawiac sie krwawienia- nie jest to OKRES, ale sa krwawienia wystepujace w mniej wiecej podobnych odstepach czasu. Poczatkowo spowodowane sa tym ze zarodek musi zagnieździć sie w ścianie macicy (jakby sie w nią weżreć- co moze powodowac krwawienie) oraz ogromnymi zmianami hormonalnymi zachodzacymi w tym okresie. Sa to jednak krwawienia zwykle mniej obfite niz typowe miesiaczki... choc bole podbrzusza porównywalne. Krwawienia we wczesnym okresie ciazy zdarzaja sie dość czesto... zwykle niestety koncza sie poronieniem :( Powiem szczerze słyszalam o jednym przypadku kobiety, ktora twierdzila, że miala krwawienia porównywalne do miesięcznego do 7 miesiaca ciazy ( i do tego czasu nie zorientowala sie ze jest w ciazy). Wiem, ze strasznie ogolnikowo pisze, wiec reasumujac- typowego okresu w ciazy nie ma, zdarzaja sie natomiast krwawienia spowodowane roznymi czynnikami (od krwawien po stosunkach, przez zmiany hormonalne, do poronien włącznie). Z przykroscia musze stwierdzic, ze wiele kobiet nie wie dokladnie jak dlugo trwa ich cykl, kiedy powinny dokladnie dostac okres i czesto nie wiedzac, ze sa w ciazy a obserwujac u siebie jakies krwawienie (np. po stosunku..) twierdza, ze mialy okres w ciazy ( nie potrafiac nawet podac, jak dlugo trwalo to krwawienie...). Tak wiec jakiekolwiek krwawienie w ciazy powinno byc dla nas sygnalem do wizyty u naszego ginekologa- USG, czesto tabletki wspomagajace rozwoj plodu i odpoczynek;) mam nadzieje, ze choc troszke pomogłam. buziaczki

viola bardzo wyczerpująca i mądra wypowiedź :) dziękuje!!!! ja miałam zawsze 29-30 dniowy cykl...a teraz mi sie pierwszy raz w zyciu wydłuzył do 34 :o chyba za bardzo sie psychicznie nakręciłam i dlatego :o