Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agunia 86

czy juzmoge zaczynac starania? kto ze mna

Polecane posty

hej Gipiura;) poszlam wczoraj sie zaszczepic, ale... weszlam do osrodka- ludzi tyle, ze hohoho a moze i wiecej... a ze byly imieniny mojego mezczyzny i wieczorna wodeczka u nas w domu, to stwierdzilam, ze szczepienie nie jest sprawa priorytetowa;p po przyjsciu do domu, przeczytalam w 5 smiertelnych ofiarach szczepionki... ponadto dzisiaj smarkam i drapie mnie w gardle wiec potraktowalam to jako znak od boga;p tak wiec dziekuje, nie szczepie sie jednak;) p.s. dziekuje za swiateczne zyczonka;) ponadto pozdrawiam Was wszystkie z niecierpliwoscia czekajace na koniec @;p

Gość agunia 86
głupiara jak ci sie to udało.. hmhmh.. jakies specjalne triki czy taki spontan. kochanie w dni plodne czy uniesienie nog po stosunku?? bo mnie to juz denerwuje bo boje sie ze staranie o dziecko bedzie trwalo wieki

czesc z tego co slyszalam to te nogi do gory niby cos maja dac trzymac je tak troche zeby pupa byla na gorze i wszystko splywalo. ale czy to dziela nie mam pojecia. Ja tak robila i jak widac nie pomoglo ale moze dlatego ze nie trafilam w dni plodne przez ta zmiane w cyklu. Peobujemy jeszce w listopadzie i przerwa do nowego roku tak do lutego. Gipiura nie ma sprawy rozumiem ze nie chcesz podawac imienia nie ma sprawy juz mi sie tak nie myli. trzymajcie sie dziewczyny:)))))))

hej dziewczyny... co do podnoszenia nóg, to ja akurat w tym cylku, w którym zaszłam to nie podnosiłam...bo nie miałąm w tym m-cu presji jakos... ale słyszałam, ze to niektórym na serio pomogło! To chyba najbardziej pomaga tym z tyłozgięciem macicy...tak sobie wnioskuje... ale jak widac to różnie bywa... viola no faktycznie chyba to nie był dobry pomysł na szczepienie...chyba lepiej wyszło, ze sie nie zdecydowałaś, skoro nie jesteś w najlepszej formie...w każdym, razie duuuzo zdrówka dla Ciebie!!!!!! agunia zadnych specjalnych trików...dałam sobie wręcz spokój, bo jakoś spisałam ten cykl na straty... a tu masz ci los :) chyba to wyluzowanie pomogło...ale mam tez wrażenie, ze pomocne było tu karmienie męża codziennie tabletką salfazinu...to mu usprawniło z pewnością plemniki :)

Gość agunia 86
a z czym te tebletki tzn jaki składnik wpływa na lepszośc plemnikow

Gość agunia 86
dziekuje kochana

Gość agunia 86
dziewczyny a jak jest z temp przed okresem a wciąży słyszalam ze w ciązy jest wyzsza do 100 dni. mierzylam temp ciala niska 36.2 pochwy 37.1 jesli moj termometr wskazuje poprawni elektryczny

Aguniu! z ta temperatura to jest tak, ze mierzy sie w tym samym termometrem, w tym samym miejscu, codziennie o tej samej porze! najlepiej z rana przed wstaniem z łóżka;) i.... najlepiej w pochwie!:) wiem, ze nastala era elektronicznych termometrow, ale ja i tak ufam bardziej rteciowym! Zeby nauczyc sie "rozumieć" swoje cialo i zmiany w nim zachodzace, niezbedne sa codzienne pomiary przez min. kilka miesiecy! Dokladne zapiswanie danych a pozniej ich analiza. Pojedynczy pomiar zda sie na niewiele, gdyz kazdy organizm jest inny. Ponadto warto obserwowac przy okazji wydzieline z pochwy;) http://www.embrion.pl/npr/metroetz.htm

... na podanej stronce mozesz poczytac o czym swiadczy dana wydzielina z pochwy i jesli faktycznie jestes zainteresowana, dowiedziec sie wecej o metodzie objawowo termicznej;) jakby co Agunia, pisz.. pozdrowienia

Gość aniamaja
Witam! Dziewczyny - dolaczam do Was...ojjj, nerwy to juz mam takie, ze spac - jak widac nie moge... Przedstawie "realia" ;-) : wiek - 29 lat, dzieckow - sztuk (jak na razie )1, plec zenska, wiek - 8,5), nie z Panem Mojego Serca ;-). Moj Pan: wiek 40, dzieckow - sztuk (jak na razie) 3, w tym blizniaki - nie ze mna. Dzieciaki lat "nascie". Poprzednio zaszlam w ciaze za 1szym "strzalem" ;-). Moj tez mial "akcje" bezproblemowe. Kwas foliowy, badania (ok), inne manewry - odbyte... Stan na chwile obecna: celujemy po prostu w dzidzie, z nastawieniem psychicznym - ze bedzie Lena ;-) Cykle mam 26-27 dni. Pierwszy miesiac staran - okres rozpoczal sie 28.10.2009. Wg wszelkich kalkulatorow, dni plodne 05-13.11, ale... przytulanki byly 05.11 i 06.11 - czwartek i piatek - poranniaczki ;-)- czyli 9 i 10ty dzien cyklu. Przyznam sie, ze w piatek nawet nogi do gory zarzucilam... Teraz nie mam Mena "pod reka"...bedzie we wtorek...nawet nie wiem, czy mam sie znow za Niego zabierac, zeby czegos nie popsuc ;-) Bo niby sugeruja mi ten 10.11 (czyli wtorek) jako "maximum", ale... W sobote po poludniu - bol okoloowulacyjny, wieczorem prawy jajnik radosnie dawal o sobie znak, dzis caly dzien napiecie - zeszlo na dol brzucha... paski owulacyjne byly pozytywne wczoraj rano/ wieczorem, dzis juz byly sporo bledsze... Nie wiem juz z nadmiaru informacji na necie glupieje... Czy mialam szanse "zaskoczyc"? Jeny, bo ja tak nie lubie zyc w niewiedzy... wiem, wiem... naucze sie pewnie cierpliwosci, tzn.bede musiala... Mojego gina akurat nie ma, ale chce jutro podejsc do jakiegos innego i sie dowiedziec, czy faktycznie juz po owu... Dziewczyny, jakiekolwiek slowa...bo gUpne z oczekiwania... 3majcie za mnie kciuki, ja bede za Was - juz "ustrzelone" i oczekujace rowniez mocno je sciskac! Pozdrowki!

Witaj Animajo;) widze, ze ostro sie przygotowujesz;) Kochana! po pierwsze... SPOKOJNIE:) pierwszy cykl staran a Ty juz umierasz z niecierpliwosci;D wyluzuj.. (wiem, ze latwo powiedziec, trudniej zrobic)! W odpowiedzi na Twoje pytanie- TAK MASZ SZANSE:) ..ale na Twoim miejscu i tak dorwalabym faceta jak tylko bedzie dostepny;p tak dla przyjemnosci i pewnosci;) Jesli cykle masz 27-29 dniowe to owulacja przypada na okolo 14 dni przed pojawieniem sie @. Ale pewnie wiesz dokladniej z wlasnych obserwacji i testow! Zycze powodzenia;) Oby Wam sie udalo za pierwszym razem;)

Gość agunia 86
hej u mnie bez zmian okres powinnam miec dzis wg mego kalendarzyka ktory zawsze wylicza mi co do dnia. ale zauwazylam gesta wydzieline podchodzi pod czerwony ale tak ledwo ledwo jak wytre ja w bialy papier (dodam ze mam juz schizy) nie wiem czy zapowiada to nadchodzacy okres czy moze cos innego. maz moj juz chodzi i sie cieszy ze moze sie udalo ale ja wiem ze nie ma co bo pewnie lada chwile dostane okresu

agunia nie szalej jezeli mialas dzisiaj dostac okres to poczekaj jeszcze z 2-3 dni i zrob sobie test jezeli nie dostaniesz pozadnego krwawienia. nie wiem ja u ciebie ale u mnie zawsze zaczyna sie jakas taka dziwna wydzielina i ja tez bylam pewna ze mam dostac w niedziele te co byla a ja juz byla po@ taki psikus chyba z tego czekania i nerwow dostalam szybciej a tez mialam regularne. Nie mysl ze to okres bo dostaniesz daj sobie spokojnie czasu. trzymam kciuku oby to nie byl i zeby ci sie udalo. Moze byc ze to lekkie plamienie to ten okres ktorego masz nie dostac na poczytku ciazy czestko sie zdaza sie sa dziwne plamienia nie wiadomo do czego podobne. Poczekaj troche i jak nie dostaniesz normalnej @ to rob test i do lekarza. I spokojnie bo nerwy na pewno w niczym nie pomoga a tylko pogorsza sytuacje. Czekam na wiadomosc od ciebie w najblizszych dniach i trzymam kciuki abys dolaczyla do gipiura. A ja po @ nowy miesiac nowe starania ale juz nie ede tak przezywac bo to tylko czlowiekowi sie odechciewa. Pozdrawiam dziewczyny i nowa kolezanke

aniamaja szansa jest zawsze :) a jak było w okolicy dni płodnych to tym bardziej :) agunia nie szalej...wrzuć na luz...tak będzie lepiej 🌻 viola ❤️ gosia 🖐️ ...ja czekam na 2 wizyte u gina...bedzie za tydzień :) mam nadzieje, ze już bedzie wszystko wiadomo i bedzie wszystko dobrze!

Gość agunia 86
mylse ze go dostane zawsze tak mialam nastawialam sie ze nie dostane a tu psikus pojawil sie teraz sie nie nastawiam ze to ciaza poczekam jeszcze 2 dni ale wiem ze jesli jutro sie przebudze to go dostane. odezwe sie jak tylkobede cos wiedziec.

takkkkk ja tez byłam pewna że dostane okres...tak mnie bolał brzuch i piersi wprost identycznie jak w 1 dzien okresu... i co?? nie ma :P

Gość agunia 86
a ta lekko zabarwiona wydzielina (minimalnie) na dodatek powinna byc ponoc jak w dni plodne a u mnie gesta

Gość agunia 86
ai piersi bola i jesli termometr mi dobrze wskazuje zas 37.2 a jak bylo głupiara u ciebie z gory przepraszam ze tak dopytuje ale sama wiesz jak to jest jak stara sie o dzidzie

Gość agunia 86
gdzie wy dziewczyny jestescie. ja w dalszym ciągu nie mam okresu. nie mialam takich plamien tylko gesta wydzieline ktore po wytarciu w papier byla lekko rozowa teraz znowu biala gesta wydzielina. piersi troszke twardawe. nie wiem czy robic juz test

Gość agunia 86
odezwijcie si bo tak samej pusto

cze agunia ja zawitalam ja mysle ze mozesz juz robic test tylko kup sobie rtoszke lepszy bo te normalne pokazuja od 4 dni po spuznionej @ ty masz teraz 2 dnien poczekaj 2-3 dni albo kup ten wczesniejszy test one stwierdzaja ciaze troszke szybciej idz to apteki i sie zapytaj czy takie maja a jak jestes w stanie jeszcze czekac to z 2-3dni. Pomysl czy mailas jakies nerwy albo zmiany w otoczeniu ktore moga opuznic @. Napij sie mala lampke wina ona nie zaszkodzi kobiety nawet w ciazy pija wroszke wina jak maj ochote a wiem ze wino powoduje ze jak masz dostac okres do go wczesniej dostaniesz. Slyszalam to od wielu ludzi. a od malej lampki nawet jak jestes w ciazy nic sie nie stanie zwlaszcza ze to poczytek jak juz. To znaczy zrobisz co zechcesz to nie zanczy ze namawiam pic alkohol w ciazy bo co to to nie nigdy w zyciu. czekam na wiadomosci oczywiscie pozytywne. papapapa

hej dziewczyny, dlugo nie pisalam bo nie mialam neta. Znacie moze jakies tabletki, ziolka zeby zajsc w ciaze szybciej? Wczoraj czytalam o ciazach a dokladnie o tym ile niektore dziewczyny czekaja na ciaze i az plakac mi sie chcialo jak czytalam ze niektore staraja sie kilka lat, oboje przebadani wszystko jest ok a dziecka nei ma. Podziwiam te dziewczyny ktore kilka mies nie moga zajsc w ciaze ze sie nie poddaja. U mnie w tym miesiacu chyba nic nie wyjdzie, od poczatku cyklu nie ma zadnej wydzieliny, jajeczkowania tez praktycznie nei czulam, tylko lekko mnie pobolewaly jakniki. Czy kilka dni po zaplodnieniu sa jakies objawy ciazy? Dla męza zakupie salfazin. Ktorasz z Was pisala o tranie, mozna bo brac rowniez z witaminami?? A znacie jakas kawke ktora mozna pic jak jest sie w ciazy?? Ja bez kawy nie dam rady, czesto mam cisnienie 90/65 np i dopoki nie wypije kawy glowa mi peka. Najgorsze jest to czekanie, u mnie jeszcze 11 dni.

agunia ja nie mierzyłam temperatury...a wydzieline maiłam różną... lekkie plamienia maiłam w 40 dniu cyklu...a potem juz nic... przedewszystkim w okolicy terminu @ zaczeły mnie boleć piersi i to nawet troche bardziej niż czasem jak bolałay po prostu przed @ i bolało mnie podbrzusze jak w 1 dzien okresu...to były pierwsze wyraźne objawy... gosiu co do testów to i tak jestem sceptycznie nastawiona, bo ja kupiłam te lepsze, które miały szybko wykrywać i wyraźne 2 kreski miałam dopiero w 40 dniu cyklu, czyli jakieś 8 dni po terminie @ a jak zrobiłam test 5 dni wczesniej to drugiej kreski prawie wcale nie było widac... lilia nad stawem podobno siemie lniane poprawia śluz i wiesiołek dobrze wpływa, ale ja tego nie brałam... za to o salfazinie ja pisałam, bo go kupiłam dla męża i myśle, ze mu zawdzięczam sporo, bo mój mąż podobno miał leniwe troche plemniki, a ja dlatego mu te witaminy (tak! bo salfazin to już są witaminy ze szczególną dawką cynku -jak pisała viola) żeby na wszelki wypadek poprawić ich sprawność ;) ...podobno niektóre kobiety wiedzą kiedy zaszły, ale ja jakoś w to nie wierze, bo ja po zapłodnieniu nie miałam rzadnych najmniejszych obajwów! Niektóre zaraz po zajściu jak wypiją coś alkoholowego, nawet w małych ilościach to bardzo wymiotują...ja zaraz po zajściu byłam na parapetówce i piłam wódke...i nie wymiotowłam, ani nic!!!! a kawe można pić zbozową :) myslałam,z e tylko taka pić można, ale kupiłam sobie ostatnio gazete "twoje 9 miesięcy" i tam było napisane, ze mozna pić rozpuszczalną z mlekiem, ale tylko jedną, no maksymalnie 2 dziennie :)

Gość agunia 86
dziewczymy dzis moj 31 dzien cyklu 4 cykl od odstawienia tabletek jak z nich rezygnowalam mialam regularne alesłyszalam ze po odstawianiu tabl rok cykle sie reguluja i moge miec nawet 6o dniowe czy to mozliwe ze wczesniej mialam regularne a przy 4 cyklu az tak sie sam mogl przedłuzyc. wydzielina dalej mleczna biala mam wrazliwe sutki piersi nie bola tylko sutki. zreobilam wczoraj test 25mlU/ml myslalam ze skoro wrazliwszy niz ten 10mlU/ml to bardziej wykruje wczesnom ciąze ale pozniej przeczytalam ze jest odwrotnie. test oczywiscie negatywny. i teraz nie wiem czy mozliwa ciaza czy poprostu okres sie spoznia po odstawianiu tabl. dodam ze wczesniej tez odstawialam nie mialam okresu kolo 3 miesiecy ale to zaraz po odstawieniu a teraz mialam po odstawieniu przez 3 cykle regularne

Gość agunia 86
u mnie dalej bez zmian a was dalej nie ma

agunia może sie po odstawieniu @ spóźniać niestety... ale mimo, ze test wyszedł negatywny to może to byc równiez ciąża...mnie tez bardziej sutki bolały niż całe piersi na poczatku...

Gość agunia 86
kurcze nie wim co dalej robic czy czekac czy pomalu zaczacmyslac o drugim tescie. tylko ja to jest z tym testem 10mlU/ml bo ja zrobilam ten 25mlU/ml

Gość cnlsd
zrob betahcg po prostu i wszystko bedzie jasne

Gość agunia 86
2test negatywny jeslidalej nie dostane czeka mnie wizytau gin.