Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asienka31

Jak ubrać brzdąca na chrzciny-czy konieczna biała szatka

Polecane posty

Gość Asienka31
Tak mi powiedzieli w kościele, że dziecko musi być w "białej szatce" :O A m marzy się aby synuś wystąpił w mini garniturku, bo chrzciny są razem z naszym ślubem. Widziałam w sklepie garniturek jasnobeżowy w cieniutkie paseczki. Czy taki strój jest dopuszczalny na chrzciny. Synuś będzie miał 4 m-ce.

Gość zolzaa
ojej "biała szatka" to taka sukieneczka czy bluzeczka jak kto woli z napisem chrzest kupuje sie w veritasie chyba 15 zl kosztuje i przyklada sie dziecku do becika czy do ubranka

Gość kjhgf7ytre
dziecko moze byc ubranie w co ci sie podoba. Tylko w jednym momencie podczas chrztu kładzie sie na dziecku tzw. białą szatkę. Jest to albo biała chusteczka, albo taka sukieneczka rozcieta z tyłu

Gość to się nazywa
bielmo debile...:o

Gość gosianica
dokladnie ja akurat mialam husteczke z napisem chrzest.a chlopcu jak najbardziej wypada zalozyc garniturek :) super wygladaja wtedy dzieciaczki

Gość Kaaarraammbbaa
niemowlak w garniturze? i mówicie, ze to super wygląda? :o Kazdy wiek ma swoje prawa, a prawem niemowlaka jest robic w pieluche i nosic spiochy a nie "srać do garniturka". Wam sie wydaje, ze Wasze dziecko wyglada tak elegancko, ze "pasuje" to do Niego, do waszego ślubu, a pomysleliście jak dziecku jest w tym niewygodnie? A jak to wyglada? Po prostu komicznie :o

Gość Asienka31
a ja i tak ubiorę w garniturek :P

Gość lennonka1
Niekoniecznie musi być biała szatka ;) W tym sklepie masz na przykład dużo fajnych ubranek: http://blumore.pl/ A mi osobiście garniturki bardzo się podobają, Są moim zdaniem bardzo urocze. Mojemu chrześniakowi właśnie takie ubranko sprawiłam w zeszłym roku i praktycznie każdy gość zachwycał się jak mały rewelacyjnie wygląda :D

Gość gość
O ile garniturek dla kilkulatka wyglada ok, to na niemowleciu wyglada strasznie-to chyba tylko dla radochy mamusiek pustakow, ktore zrobia foty i wstawia na nk i fb. Noworodka w dzien narodzin juz w garnitur ubierzcie-w koncu to najwazniejszy dzien

Gość gość
Moim zadaniem to powinno sie ubrac dziecko jak sie chce, czyli chcesz garniturek to zakladasz garniturek. Moja corka bedzie miala prawie 2 lata na chrzcie, bo chcemy ja ochrzcic w Polsce, a wczesniej niz na wiosne przyszlego roku nie wyrobimy sie z przyjazdem do Polski ze Stanow, do tego moja mama musi to wszystko zalatwic, a podobno bedzie ciezko, ale chcemy, zeby byla z nami najblizsza rodzina, dlatego taka zwloka ze chrztem. Ja ubiore mala w sliczna biala sukieneczke, haftowana na gorze, ale ogolnie prosta I zwiewna. Troche sie boje, ze ludzie w Polsce beda dziwnie patrzec, ze takie duze dziecko chrzcimy, ale jakos ta godzine w kosciele przezyjemy.