Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrrrrrr .

Hip-hop.

Polecane posty

Gość ehhhhhhhhhhhh...
tak tak poszukaj na myspace porfili zwiazanych z hh najlpiej tych żeńskich bo szukasz dziwek popatrz na zdjecia i powiedz czy te dziewczyny przypominają dziwki ..... nie wiem zazdrosc zzera ? oj ci ludzie ...

A czy ja napisałem, ze kobiety rapujące to dziwki? Mi tak się kojarzy:)..Największe damy HH jak Lady of Rage, Yo Yo, Lil Kim, Foxy Brown, Mc Lyte to tanie dziwiki..przyznające się do tego:P i gdyby dziwkami nie były to nie słyszelibyśmy dziś ich marnych kawałków:P.. Teraz nawet więcej nazwisk mi się nie przypomina:D kobiet..

Na pewno jest sto..tysiąc dziewczyn rapujacych..życzę im powodzenia:) kilka z nich pewn ie ma dobre teksty ale wątpię szczerze w ich szanse na odpowiednią promocję..i wybicie się poprzez to Hip Hop to przede wszystkim faceci aczkolwiek kobiety są zawsze mile widziane..

Ostry nie miał przebicia, on ma TALENT tak samo Michael Jackson, mega TALENT, dlatego był i jest zajebisty.. a te rapujące dziewczyny na pewno też mają TALENT, ale w Polsce woli się pokazywać i pisać np o Dodzie, bo doda pokaże tyłek, powygina się, ani to pop, ani rock, ani disco polo...występy zrzynane z Britnejki, stroje też... no ale nie trzeba się wysilać, by takiej słuchać, prosty tekst, prosta nuta, pogapić się można na cycki, tyłek... a jesli chodzi o HH to trzeba się wsłuchać w tekst, rozumieć co ma do przekazania rapująca osoba...no ale szkoda ludziom zachodu, bo rozumienie męczy:o a i tyłka nie pokażą ani nic....bida:classic_cool:

OSTR wybił sie bardzo...podobnie jak kilka innych osób szczególnie przez program WSZ na poczatku działalnosci VIVY pl..owszem był znany dla czytelników magazynu KLAN etc i dla tych którzy wiedzieli ocb w hh ale sława medialna zaczeła sie w tv kiedy kilka razy dziennie leciał klip Ile jestem w stanie dac..OSTR słynie z dobrego stylu wolnego i to pomogło mu też bardzo w karierze..

Gość matko polko
moja znajoma bituje zaczela niedawno najpierw pisała do szuflady az w koncu cos zabłysło nagrała kilka kawłaków fakt zaczyna ale widac ze to kocha i kiedy to robi narpawde jest w swoim zywiole. fakt faktem wybicia nie ma tym bardziej z malego miasta ale wazne ze robi sie coś co sie kocha :) czyż nie ? ;)

Wsłuchac? Jak tekst jest dobry to można słuchać go kilka razy i wyciągac jakieś wnioski..tak jak z tekstów Grammatik i wielu tekstow Ostrego ale bez przesady..teksty są proste ..Prosta liryka dla prostych ludzi..chodzi o wyciąganie wniosków!!!!!!! Po co Molesta czy W Witrynach Odbicia nagrywała piosenki w stylu Dla Dzieciaków etc etc??

Gość matko polko
czyzbym wyczula ironie ? ;)

Ani troche;).. Ja jestem zwolennikiem poznawania hh a potem jezeli ktoś ma chęć to niech sobie pisze..nagrywa..kiedys nawet polscy mc mieli jakies pojęcie o rapie tak jak np. Peja nie przepadam za nim ale przyznaje ze ma ogromną wiedze na temat hh teraz to sie zmienia:P..to mi sie nie podoba..po co jakiś młody chłopak lub dziewczyna ma nagrywac setny raz coś co juz "Było napisane" i na oklepanym samplu:O??..ale spoko.

Gość matko polko
ja słucham hh jakiś czas. ostr grammatik pih fenomen eldo tej piątki przede wszytskim. poza tym godzinami potrafie siedzieć na myspace i przesłuchiwać młodych artystów sa lepsi gorsi, ale dla mnie liczy sie przede wszytskim tekst. tekst musi coś przekazać, bo to jest najwazniejsze w rapie.

Miałem na myśli poznawanie hh od początku działalności..zainteresować sie 4 elementami..wiedziec od czego sie zaczeło..nudzi mnie kiedy słyszę w jakiejś piosence kolejny raz"Wind Parade" etc rap jest bardzo bogaty w wykonawców..teraz nie ma już tak wiele oryginalności ..wszystko już było:P..teraz jest coraz gorzej..watpie zeby to sie zmieniło:P a młodzi artyści znając kilka podstawowych klasyków biorą sie za rymowania i powielają czesto nawet nieswiadomnie te same nudne teksty..oklepane

Żałuję ze ktoś nie ma takiej władzy zeby ogłosić smierc hip hopu i zabronić dalszej działalnosci..mielibyśmy klasyki którymi można sie delektować a nie coraz wiecej gówna:P..ale okej okej..jest troche dobrego:)..

Gość matko polko
no nie wiem. pojawiają sie tez teksty o zyciu. o swoim własnym. bo o polsce nie ma co pisać. moj znjoma miedzy innymi napisała tekst o przyjaciolce i wreczyła jej w jej 18 urodziny. miedzy innymi porusza tam cene przyjaźni. hmm, tak czy siak GWIAZDKI POP beda nadal afiszowane za jakiś rok pojawi się następna 16 latka typu Ala ma kota zapsiewa 2 piosenki i będzie cacy ;]

hip-hop to kultura :) nie tylko muzyka pamiętajcie wole słowo słucham rapu ale to moja opinia pozdrawiam wszystkich słuchaczy ;)

Gość ej mała dobra jest
wsłuchałem sie w tekst jak dla mnie jesli dopiero zaczeła jest naparwde ok

matko polko Jak mam być szczery to ta piosenka z wrzuty jest wyjątkowo słaba:( Gdyby do tego dorzucić muzyke typu Baby one more time to ma szanse na zostanie gwiazdą pop:D Z HH to nie ma za wiele wspólnego

Gość matko polko
i ja tak uważam ;).

prawda taka w polski rapie nie ma dobrej zawodniczki a jak się jakaś pojawi dajcie mi znać :)

Gość matko polko
Są gusta i guściki ;), a o gustach sie nie dyskutuje. Coś musi mieć skoro wspułprace z nią nawiązali :):) ale jak powiedziałam o gustach się nie dyskutuje :D każdy tworzy na swoją skale możliwości, i pamietajmy kazdy kiedyś zaczynał pisał pierwsze teksty itp :) a jak narazie smigam z domciu sobota jest i w domu nie wypada siedzieć :D papa :)

O gustach może nie ale każdy ma prawo ocenić muzyke innej osoby.. bo dla czego nie? Uważam ze ta dziewczyna to niewypał..rymuje zupełnie poza tym tandetnym bitem i rymuje w taki sposób jak ci którym nie wyszło 10..12 lat temu w polskim hh:D

ja jej nie sluchalam;Ddlatego wyzej na pisalam ze jesli ma ciekawy glos i madre teksty to niech to robi a tu dodam: jezeli sie do tego nie nadaje i tym samym ma tworzyc gowno to niech sie za to nie zabiera proste;p

No niestety Hip Hop w polsce ostatnio zmarniał Ale bardzo dobrze że do głosu dochodza panie, zrobi się ciekawie tylko żeby media promowały lepiej by sia przydało. no jeśli jakies kawałki z hip hopu to : Paktofonika - Jestem Bogiem, Priorytety,Ja to ja,Nowiny niesamowity styl paktofoniki polecam oczywiście Kaliber 44 - Psychodela,Film,Plus i minus,Moja obawa,Psy,Gruby Czarnu Kot,Ja sie wcale niec chwale,To czyni mnie innym od was wszystkich,Abrakadabra,Normalnie o tej porze. Ciekawy styl prezentuje Gutek i Indios Bravos oraz Green Team. jeżeli ktos nie zna tych kawałków to jest w jakims sensie dużo uboższy. Już nie długo będzie głośno o nowej grupie Hip Hopowej gwarantuje wam to !!! powróci stary dobry hip hop