Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrrrrrr .

Hip-hop.

Polecane posty

Gość MAriusz BHP
dopuki robisz to co lubisz i nie krzywdzisz tym nikogo nie mam nic do tego osobiście Polski hiphop to dla mnie w dużej mierze dno - bandy debili machających pięściami do kamery, popisy pożyczonym od kogoś golfem trójką, nawijanie o biedzie przez pasożyta który nie chce iść do pracy i w wieku 28 lat siedzi na garnuszku rodziców, pochwała dla narkomanii i zachowań kryminogennych, gadki typu "szacunek ludzi ulicy" (osobiście do Pei nic nie mam, ale ten tekst brzmi głupio, wiele jego tekstów, zwłąszcza o zawiści ludzkiej itp jest spoko) - a może szacunek do szarego człowieka który chce spokojnie przejść przez osiedle bo wraca zjebany do domu po 12tu godzinach w fabryze za 5 PLN za godzinę?

Nie wszyscy siedza na garnuszku rodzicow i ograniczaja do tekstow o biedzie itp.bez przesady!"to jest nowa droga wyjscia z chaosu".....i nie wszyscy od razu cpia itd......Chory stereotyp....owszem sa tacy ale to nie znaczy ze trzeba wszystkich mierzyc ta sama miara.....tak uwazam ja;)

Gość MAriusz BHP
nie pisałem o wszystkich, ale sporo tego jest badziewia

owszem sa takie typki i to oni hanba ta kulture.....i kazdy ma wyrobione zdanie o ludziach ktorzy sluchaja tego typu muzyki...Ze sa za malo inteligentni ,wulgarni,huligani jednym slowem?itd.bla bla bla i o mnie tez musileliby tak mysles a jetem spokojna normalna dziewczyna ;)ale tak w sekrecie to powiem ze wole hip hop zagraniczny i krolem dla mnie tego gatuknu na calym swiecie jest Eminem

Gość dlaczgo nie
posłuchałem i jest naprawde ok jesli chodzi o bit jest bardzo dobry sam zajmuje sie robiniem bitów juz od paru ładnych lat i jest on wykonany profesjonalnie jasne mozna oceniac ale dlaczego oceniasz cos nie znajac sie na tym ?? wiesz na czym polega magia hh na tym ze odebrac tekst tak jak chciał jego autor. bit to tylko dotatek ale w tym przyadku bardzo dobry !!

Gość Te e na bicie.
Hej :) Powiem wam szczerze sama nagrywam kawałki :) i na codzien spotykam również z krytyką :) ale robie to dla siebie i dla moich przyjacioł opinie z zewnarz szczerze mowiac mnie obchodza ;) tak jak wspomnial kolega pos wyzej licyz sie to coc chce przekazac ps. posłuchałam tej piosenki moim zdaniem jest mega dobra dlaczego ??? moe dlatego że wsłuchałam sie w jej slowa wtedy to naprawde ma magie, poza tym stydia nie pracuja z osobami kotre sie do tego nie nadają ;/ jak to okreslil moj kumpel ja jestem nieoszlifowanym diamencikiem :P

Gość sddssdd
z lasek tworzących pl hh to lubie wdowe i tes, lilu tez byla spoko ale teraz cos ten styl zmienila ;p

Gość jestem pełnym zwolennikiem
młodych polskich artystów ! witam :) w swoim życiu widziałem już wiele :) mam ponad 40 lat. i zajmuję się prowadzeniem polskiej młodziezy. pomagam im nagrywać kawałki w studio. równiez i pojawiaja się tu młodzi ludzie pormujący hip-hop są to dziewczyny chłopcy. LICZY SIE PASJA, ENTUZJAZM I TA TAK ZWANA ZAJAWKA. nie rozumiem waszej krytyki ktora sie z tym wiąze, to nie oni są dnem tylko wy. tacy ludzie mają zajecie i robią co kochają kiedy wy w tym czasie wypisujecie durne posty na forach obrażając ich. Pozdrawiam.

Gość BRrrrrrrrrrrrawo
ładnie napisales brawo :)

Gość RÓBCIE TO CO KOCHACIE
! :D

"witam w swoim życiu widziałem już wiele mam ponad 40 lat. i zajmuję się prowadzeniem polskiej młodziezy. pomagam im nagrywać kawałki w studio. równiez i pojawiaja się tu młodzi ludzie pormujący hip-hop są to dziewczyny chłopcy. LICZY SIE PASJA, ENTUZJAZM I TA TAK ZWANA ZAJAWKA. nie rozumiem waszej krytyki ktora sie z tym wiąze, to nie oni są dnem tylko wy. tacy ludzie mają zajecie i robią co kochają kiedy wy w tym czasie wypisujecie durne posty na forach obrażając ich. Pozdrawiam." Nie ośmieszaj się lepiej i posłuchaj tego nagrania umieszczonego na poprzedniej stronie. Jeżeli takie cos w przyszłości bedzie metkowane POLSKI HIP HOP to bedzie to dla mnie obraza. Teraz wstyd sie przyznać ze słucha się hh ponieważ kojarzy się on z tym co widzimy w tv czyli w większej połowie z szajsem. A utwor z poprzedniej strony jest poniżej krytyki i ja mam prawo to komentować!! Bo Dlaczego nie? Sam nie tworze bo nie mam do tego powołania i po co mam zaśmiecać wrzute czy yt :D ale potrafie odróżnic co jest dobre a co słabe w hh bo słucham od wielu lat i poznałem go od poczatku bardzo dokładnie.

Gość do ja wiem najlepiej
uwierz ze nie masz racji sam bit jest wysokiej klasy w dupie byłes i dupe widziałes takie jest moje zdanie wiedza o hh a i owszem, ale nie porównuj tego z rozponawaniem muzyki ani jej robieniem bo tym nie masz zielone pojcia człowieku !!!

Gość klasyka klasyką
popieram poprzednika wiedza o hip hopie niestety nie wrona sie do robienia muzyki monza wiedziec wszystko i moze kolego wszytsko wiesz ale nie sadze ze posiadasz taka wiedze by ocenic dany bit daną autorke posluchałem kilka razy bit dobry wręcz dokonały, tekst? niesie przekaz. to ze wykrzykujesz tutaj jakie to dno nic ci nie da fakt kazdy ma swoje zdanie ale ty chyba na sile porbujesz tutaj wetknąc swoje OPANUJ SIE CZŁOWIEKU ! niejedna osoba wie wiele o hh, np ja, mam 29 lat a hh słucham odkad pamietam, liczy sie zajawka i flow. a nie jakas marna wiedza co zyskasz z wiedzą o hh bez tej tzw zajawki? watpie że cokolwiek. wiec najpier zastanow sie co chcesz napisac bo ludzkie pojecie przechodzi jak dzisiejsza mlodziez jest arogancka.

Gość no to przecież jasne
że zajawka pasja i flow liczy sie bardziej od wiedzy o hh ;).

Ja staram się wam pokazać, że coś co określa się mianem flow tutaj jest bardzo słabe..tekst jest dziecinny..Dlaczego doszukujecie się czegos na siłe tutaj? Podkład jest prosty i monotonny nic się w nim nie dzieje:( Piszę co mi się nie podoba.. Wiedza jest tutaj bardzo przydatna..bo wiedza to znajomość czegoś co już zostało stworzone i na tle reszty nawet słabej reszty to ta dziewczyna wypada blado.. Możecie mnie obrazac:)..wisi mi to..ale nie mam zamiaru włazić komus w dupe tylko dlatego ze jest młody i ambitny. Słowa krytyki też są potrzebne tym bardziej krytyki uzasadnionej.

Gość do ja wiem lepiej
sam napisałes ze nie masz tego flow. a wiec? robienie bitów to również coś ważnego dam sobie reke uciac ze bit jest zrobiony profesjonalnie bo to da sie wyczuc sam je robie ! jak dla mnie w polsce naszym zacofanym kraju tacy ludzie to skarb ktos kto ma ambicje jest napewno stokorc lepszy niż kolejny nastolatek zataczajacy sie pod sklepem. mowisz ze znasz sie na hh wsłuchaj sie w tekst nie sadze zeby był dziecinny wystraczy wsłuchac się w słowa i odebrac je doskonale do dobranej sytuacji czyba ze nasz znawca hh tego nie wie ;)

Gość do ja wiem lepiej
Doskonałe wrecz odpowiednie wpasowanie się w bit i dobrze ukazane przejscia miedzy kolejnymi wersami balansowanie głosem akcenty itp jakies jeszcze pytania? ;]

Gość axa666
wszystko co zyciowe i lachowe lubie.A ostatnio slucham jej:DTa piosenka najbardziej mi sie podoba.Oprocz tego podziemie...tam spiewaja lepiej niz to czego sluchacie w radiach i na vivie:/ A teraz link.To kobieta.To juz stary utwor ale podoba mi sie:D http://www.youtube.com/watch?v=fv9YJuojqes

Gość do ja wiem najlepiej
posluchaj lony np."autobus".On spiewa wszystko z przymrozeniem oka.Ale niektore jego utwory sa jedna wielka metafora.Autobus-polskie spoleczenstwo.takze najpierw wysluchaj,a potem dopiero sie wypowiadaj.Posluchaj FENOMEN"rap w miasto puszczam"...dla takich jak Ty.macie w tym kawalku specjalna dedykacje...

Cieszę się ze znalazłeś definicje FLOW bo widze, ze gdybym nie zapytał nie miałbyś o tym pojęcia. Jak już wiesz co to jest flow to teraz wsłuchaj się jeszcze raz w piosenkę tej dziewczyny i przeproś mnie a potem przyznaj mi racje:O..dziewczyna nie ma pojęcia co to jest flow:O Rymuje tak jakby wstydziła się sama za siebie i słusznie..i to przeciąganie szsz..okropne Tekst jak już pisałem bardzo słaby:( "Autobus-polskie spoleczenstwo.takze najpierw wysluchaj,a potem dopiero sie wypowiadaj" O czym ty mówisz? Ja oceniłem tylko dziewczyne a nie Łone czy Fenomen.. Polecam ci sprawdzic czym jest flow w praktyce:)..i tak jak wspomniałem..potem wysłuchaj jeszcze raz panienki i przyznaj mi racje:)

Nie wiem w jakim celu wyskakujesz tutaj z "Sensacją" Fenomen..piosenka mówiąca zupełnie o czyms innym:(..dawno jej nie słyszałem i myślałem ze coś mi się pomyliło ale sprawdziłem i rzeczywiście.. Przypominam, że ja tylko oceniełem dziewczyne a nie całą scene HH ..osobiscie bardzo lubie w'w utwór a także Łone, Grammatik czy Ostrego..pochwalam jak najbardziej..więc nie wmawiaj mi bzdur i nie przytaczaj tekstów których nie rozumiesz..

Gość Dariusz z Warszawy
Hip-Hop? Jeszcze raz posłuchajcie Rysia Peję i czekajcie na Jego nową płytę "Na serio" 17 września :)

Liczy się to co tekst niesie. Nieważne czy nawija kobieta czy mężczyzna. Chociaż przyjemnie się słucha kobiecego głosu. To nie jest żaden shwobiznes show i doda feel golec uokrkiestra i inne gówna, że trzeba ładnie wyglądać.

Gość DO JA WIEM LEPIEJ
mam ci przepraszac za twój brak poczucia rytmu ? :|| wybacz wbija sie w rytm i przechodzi dobrze w wersach nie ukazuj doskonalego znawcy bo nim nie jesteś :| moze i interesujesz sie hh i wiesz o nim wiele ale tu twoja kwsetnia się kończy kazdy artysta ma swoje charakterystyczne akcenty zwłaszcza w hh. masz odp na kazdy twoj zarzut i naparwde nudzi mnie dyskusja z osobą ktora gówno wie.

Widzisz kolego zabrnąłeś za daleko w wychwalaniu tej dziewczyny i teraz pogrążasz się jeszcze bardziej. Oszukujesz sam siebie wmawiając sobie i mi, że piosenka jest dobra a przy tym z braku argumentów zarzucasz mi, że "gówno wiem". Facet nie musisz znac sie na hh zeby odróżnić co jest słabe:D.. Przesłuchałem drugiej piosenki i jest jeszcze gorsza..nie ma tu mowy o tzw. rapowaniu a co dopiero dobrym FLOW:(..nadaje się cos takiego do przedstawienia szkolnego..pierwszoklasistów. Marne recytowanie gównianego tekstu.

Gość axa666
Do ja wiem lepiej.Wybacz ale jestes taki znawca jak z koziej dupy traba.Jakbys interesowal sie na chodz troche wyzszym poziomie tym tematem niz moja babcia to bys wiedzial,ze HIP HOP to nie muzyka tylko KULTURA kolego.A muzyka ludzi z kultury hip hopowej to rap.RAP-MUZYKA,HIP HOP-KULTURA.I pierwsze co bys zrobil to zwrocil uwage zalozycielowi watku,zeby nie komentowac hip hopu tylko rap,bo rap jest muzyka i to muzyke ciagle komentujecie.Zapamietaj bys gaf takich nie strzelal.I to jest kochany wystarczajacy argument do tego,by stwierdzic,ze naprawde w dupie byles i gowno widziales.I ja rozumiem oczywiscie wszystkie teksty RAPOWE,ktorych slucham.Poprostu przyznam,ze wczesniej pobierznie przeczytalam Twojego posta i zaliczylam Cie do tych co nie lubia POLSKIEGO RAPU wogole i uwazaja,ze to dno.Za to sorry.Ale nikt mi tu nie bedzie zarzucac,ze czegos nie rozumiem opisujac muzyke RAP,a nazywajac ja HIP HOP...